|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
No daj spokój - to nie artykuł tylko relacja z "pozdrowień", którą może napisać każdy posiadający dobry dyktafon.
Zwykłe nabijanie wierszówki w modnym temacie. Niezwykle "odkrywcze". Własne przemyślenia zawarte tylko w jednym zdaniu : "Kamery mogą sprawić, że na stadionach będzie bezpieczniej, ale trybun bez chamstwa nie zapewnią." |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Ale moim zdaniem daje trochę do myślenia i może więcej nawet z tego wynika, niż z analizy zagrania kopacza X głową albo krzyżakiem. Ten tekst pokazuje ile chamstwa jest na trybunach. Wielu osobom, w tym i mnie, ono przeszkadza. Czy taki tekst coś zmieni? Wątpię. Ale pozostawić chamstwo bez żadnej reakcji, to pozwolić w przyszłości na rzucanie kamieniem czy nożem zamiast bluzgiem. A jeśli chodziło Ci tylko o nie nazbyt wyszukaną formę tekstu, to w mojej ocenie zwróci ona uwagę bardziej, niż długa analiza przyczyn i skali zjawiska. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
Smutne jest to, że coraz więcej ludzi zaczyna traktować lżenie piłkarzy i innych kibiców jako coś normalnego, a każdą próbę zwrócenia na to uwagi, traktują jako "przywalanie się na poziomie Faktu" - i co gorsza, naprawdę nie wiedzą czemu komuś może takie zachowanie nie podchodzić... Nie mówię, żeby nie zakląć gdy Kirm przywali w słupek z 2 metrów, albo żeby kibiców Cracovii witać chlebem i solą - stadion to nie teatr, ale systemowe bluzganie przeciwników i przyjezdnych jest naprawdę żenujące. Rzucić k*** i ch*** potrafi każdy menel, żadna sztuka. Przygotować cięte lub szydercze hasło jest zdecydowanie trudniej. pzdrw |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
|
|||
" 20 min do meczu: Sektor Wisły zaczyna od gromkiego „Arka to stara k... a, Arka j... jest”. Gdyński sektor „Górka” momentalnie odpowiada tym samym zwrotem. I tak kilka minut. " Wbrew pozorom nie jest to relacja mająca pokazać jak to kibice wymienionych przez Ciebie klubów źle traktują Wisełkę. Cytat:
To mógłby być nawet niezły temat na artykuł ![]() Cytat:
Myślę, że nie doczekam się na łamach tej opiniotwórczej jednak gazety relacji z wybranych wulgaryzmów z programów Kuby Wojewódzkiego czy z rozmów uczestników Przystanku Woodstock. Tak - o formę tekstu mi chodziło również. Jednak cytowanie meczowych przekleństw nie jest tym co chciałabym czytać w prasie. Jakikolwiek szczytny cel by autorowi przyświecał :] |
||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jest z niego bezczelny typ
- bo de facto właśnie m.in on odpowiada za to że Polski dobry piłkarz, to gatunek na wymarciu.![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
|
|
Mnie się podoba ten fragment :
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
W Polskiej piłce nie będzie normalnie póki Antoni i inne stare dziady nie zejdą z tego świata. Brutalne i prawdziwe.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|