The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.02.2011, 15:13
Mi się wydaje, czy to Genkov zamarkował strzał i przepuścił piłkę do Małeckiego przy drugiej bramce?
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 15.02.2011, 15:15
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się,że podawali informację jakoby Wisła płaci mu tyle ile zarabiał we Włoszech(150K euro).Nie wiem tylko,czy dotyczy to półrocznego wypożyczenia,czy tyle zarabiał przez cały rok.
Ja czytałem że gdzieś że płacimy mu tylko połowę ale to wszystko spekulacje są.

Tak czy siak jest tylko bonusem na pół roku może jak się zgra z drużyną to zostanie chociaż wątpie
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 15.02.2011, 15:46
Jazon napisał(a):Wyświetl post
Pierwszą i najważniejszą funkcją napastnika jest strzelanie bramek. Po to wymyślono tę pozycję w piłce nożnej. Jasne, że napastnik ma też inne zadania w dążeniu do tego, by padł gol dla jego drużyny, niekoniecznie strzelony przez niego samego, ale twierdzenie, że Genkov nie musi w ogóle strzelać bramek jest dla mnie absurdalne.
Zasadniczo zgoda, ale... zwróć uwagę na pierwsze dwie bramki w meczu przeciw BATE. Genkov odegrał w tych akcjach kluczową rolę, jesli tak będzie rozgrywać ofensywne akcje drużyny w polu karnym przeciwnika to będe skłonny wybaczyć mu strzelenie kilku bramek mniej.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 15.02.2011, 16:01
Wydaje mi się,że podawali informację jakoby Wisła płaci mu tyle ile zarabiał we Włoszech(150K euro).Nie wiem tylko,czy dotyczy to półrocznego wypożyczenia,czy tyle zarabiał przez cały rok.
Co miesiąc z kasy Wisły dostanie dokładnie tyle, ile dostawał we Włoszech. Tak ja to rozumiem.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.02.2011, 16:15
Ja kojarze jak ktoś pisał (możliwe że to nawet Stan powiedział), że wypożyczenie Bułgara kosztuje nas 50 tys euro. I ja rozumiem że tyle mu zapłacimy przez cały okres wypożyczenia, a reszte będzie mu dalej Cagliari płaciło.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.02.2011, 16:16
Całe jego wypożyczenie kosztuje nas 50k euro (plus oczywiście premie).
Gdzieś taka informacja się przewinęła.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.02.2011, 16:46
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Ja kojarze jak ktoś pisał (możliwe że to nawet Stan powiedział), że wypożyczenie Bułgara kosztuje nas 50 tys euro.
To mamy jakiegoś Bułgara na wypożyczeniu ?
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.02.2011, 17:15
Białorusin mr_kwolf Birałorusin ;]
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.02.2011, 17:31
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Ja kojarze jak ktoś pisał (możliwe że to nawet Stan powiedział), że wypożyczenie Bułgara kosztuje nas 50 tys euro. I ja rozumiem że tyle mu zapłacimy przez cały okres wypożyczenia, a reszte będzie mu dalej Cagliari płaciło.
a nie jest to czasem tak,że tyle placimy Cagliari za wypozyczenie,a Sivakow (czy jak się to tam pisze) dostaje taki sam kontrakt jak u Włochów z tym,że tylko za pół roku,bo na tyle jest wypożyczony?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.02.2011, 18:46
picasso napisał(a):Wyświetl post
a nie jest to czasem tak,że tyle placimy Cagliari za wypozyczenie,a Sivakow (czy jak się to tam pisze) dostaje taki sam kontrakt jak u Włochów z tym,że tylko za pół roku,bo na tyle jest wypożyczony?
Nie wierze że jesteśmy w stanie płacić kontrakt jaki Siwakow we Włoszech, a ponadto zapłacić Włochom 50 tys euro, po prostu byłoby to nas całkowicie nie na ręke. Myśle że Cagliari jako że było skazane i tak na płacenie mu, a szans na gre nie miał żadnych postanowili wypożyczyć go do nas (może się ogra i zacznie grać na poziomie Serie A, może Polacy będą go chcieli kupić, może ktoś inny go wypatrzy i kupi od nas) za symboliczne 50 tys euro. Szczególnie że tam dość wyraźnie było napisane że "całe wypożyczenie będzie nas kosztowało 50 tys euro".
Uważam że znaczące było również to że sam Siwakow chciał grać i mógł wiercić przysłowiową dziure w brzuchu albo nawet zrezygnować z części kontraktu byle grać w Polsce.

To tak jakby jakiś klub z Czech chciał wypożyczyć Łobodzińskiego. Nawet za głupie 50 tys euro byśmy go puścili z tych samych powodów, które wymieniłem powyżej.

PS. Oczywiście Białorusin, pomyłka z mojej strony.

westersyl napisał(a):Wyświetl post
Bez przesady, te kluby z poza czołówki SERIA A nie oferują aż takich kokosów. Gdzieś był nawet artykuł że stać nas na większość piłkarzy z SERIA A. Nie dawno było nawet głośno że podstawowy obrońca Juve Frederik Sorensen zarabia 200 k euro rocznie.
Źle się wyraziłem, chodziło mi bardziej że nie wierze, że byliśmy w stanie sobie pozwolić na płacenie za nieswojego zawodnika, który po sezonie nam może uciec, na pozycji na której mamy dość zawodników nawet tych 200k euro, bo pewnie tyle gdzieś zarabia. Bardziej mi chodziło o okoliczności niż o to że we Włoszech dużo płacą.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 15.02.2011 o godz. 18:55.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 15.02.2011, 18:52
Cytat:
Nie wierze że jesteśmy w stanie płacić kontrakt jaki Siwakow we Włoszech
Bez przesady, te kluby z poza czołówki SERIA A nie oferują aż takich kokosów. Gdzieś był nawet artykuł że stać nas na większość piłkarzy z SERIA A. Nie dawno było nawet głośno że podstawowy obrońca Juve Frederik Sorensen zarabia 200 k euro rocznie.

A o kierunku "ławka SERIA A" już gdzieś pisałem, tam się przewija multum dobrych piłkarzy, która nie daje rady z rożnych względów, wierze że Sivakow u nas sobie poradzi, i zmieni swój stosunek do naszego klubu i być może zostanie dłużej. Zdobędziemy mistrza, kolejna mobilizacja na LM ,znajdzie może wspólny język z nowymi kolegami, spodoba mu się miasto itp. Kto wie jak to się wszystko potoczy.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 15.02.2011 o godz. 19:03.
Odpowiedz cytując
kangurekm
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 15.02.2011, 19:07
westersyl napisał(a):Wyświetl post

A o kierunku "ławka SERIA A" już gdzieś pisałem, tam się przewija multum dobrych piłkarzy, która nie daje rady z rożnych względów, wierze że Sivakow u nas sobie poradzi, i zmieni swój stosunek do naszego klubu i być może zostanie dłużej. Zdobędziemy mistrza, kolejna mobilizacja na LM ,znajdzie może wspólny język z nowymi kolegami, spodoba mu się miasto itp. Kto wie jak to się wszystko potoczy.
Z tym , że Sorensen ma dopiero 18 lat , podstawowym jest z konieczności Jeśli chodzi o zarobki to wydają mi się adekwatne co do wieku Duńczyka oraz klubu w jakim gra.

Pozdrawiam serdecznie
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.02.2011, 19:13
kangurekm napisał(a):Wyświetl post
Z tym , że Sorensen ma dopiero 18 lat , podstawowym jest z konieczności Jeśli chodzi o zarobki to wydają mi się adekwatne co do wieku Duńczyka oraz klubu w jakim gra.

Pozdrawiam serdecznie
W Serie A to się zarabia dobrze w Milanie, Interze, Romie, Fiorentinie, Napoli, Palermo, Sampdorii, Genoi i moze jeszcze w Lazio. W pozostałych zespołach już tak dobrze nie ma i średnia pensja jest tam na poziomie 200 tyś euro.

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...ilkarzy-serie/
Ostatnio edytowane przez pawelo84 : 15.02.2011 o godz. 19:17.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.02.2011, 23:34
Ja ufam naszemu holenderskiemu duetowi.

To ludzie obeznani w futbolu,wychowani wokol dobrych pilkarzy i pracujacy caly czas z dobrymi pilkarzami.Od razu odrzucili by jakies kaleki ,Hirstov czy Beto -o nich za ich kandencji najpewniej bysmy wogole nieslyszeli.

Jesli wiec znalezli Meliksona,Genkova ,Jaleinsa ,czy nawet Sivakova to to musza byc ludzie ktorzy wiedzą co sie robi z piłką.

Czuje ze te tranasfery wypalą i to bedzie naprawde udane okienko .Mam nadzieje ze czeka nas owocna wiosna
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.02.2011, 11:13
Sotirović od czasu do czasu wybija się ponad przeciętność ligową. Raz ogląda go się przyjemnie a innym razem zęby bolą jak się widzi co facet wyprawia. Nie dla nas. Za słaby mimo wszystko i okropnie chimeryczny.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 16.02.2011, 11:56
Nie wiem jak inni na forum , ale mam nadzieję się w końcu wybrać na mecz Wisły i zobaczyć jak się bawi z piłką , a przede wszystkim z przeciwnikiem . Dwa podstawowe cele w okresie przygotowawczym to przygotowanie fizyczne zespołu na 90 minut spotkania oraz przypomnienie co nie którym jak wygląda dobrze zbudowany atak pozycyjny i na czym polega kontratak , bo w lidze czasami miałem wrażenie , że kontratak wyglądał jak atak pozycyjny , ponieważ był za wolno realizowany , a atak pozycyjny no cóż lepiej przemilczę ten aspekt.
Powód: Takie tam powianie ustrek językowych.
Ostatnio edytowane przez szczebel : 16.02.2011 o godz. 12:02.
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 16.02.2011, 12:44
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
W Serie A to się zarabia dobrze w Milanie, Interze, Romie, Fiorentinie, Napoli, Palermo, Sampdorii, Genoi i moze jeszcze w Lazio. W pozostałych zespołach już tak dobrze nie ma i średnia pensja jest tam na poziomie 200 tyś euro.

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...ilkarzy-serie/
Witam

Ja, jak zwykle będę upraszał o więcej pokory i nie zamieszczanie cytatów z polskiej prasy w trybie oznajmującym Polscy pismacy to w większości wzór antyprofesjonalizmu. Propagują pseudomądrości i pseudoanalizy. Nie wiem skąd przytoczony poziom 200 tysięcy euro. Przypuszczam jedynie, że utkwił Ci w głowie felieton pana Steca czy innego quasidziennikarza z Wyborczej z tezą jakoby wielu piłkarzy w Serie A jest w finansowym zasięgu klubów z Polski bo zarabia do 200 tys Euro. To wciąż ogromne nadużycie...
Wszystko opiera się na wybiórczym (błędnym?) czytaniu pewnego corocznego zestawienia.Przytaczana w linku analiza zarobków we Włoszech opiera się na corocznej szacunkowej liście z La Gazetta dello Sport :
1. Lista ta to tylko zgadywanka - we Włoszech kontrakty, tak jak i w Polsce nie są jawne
2. Obejmuje 25 piłkarzy dla każdego klubu (a więc w przypadku mniejszych klubów także uzupełniających młodzieżowców, jak nasz Siwakow)
3. Lista przytacza zarobki netto piłkarzy bez wejściówek, premii itd
4. Jak należy czytać zarobki z tego zestawienia można zweryfikować na podstawie naszego byłego piłkarza - Alvareza; według listy z 2007 roku miał zarabiać w Regginie 150 tys netto, podczas gry bliższa prawdy wydaje się kwota 400 tys brutto, jaka przewijała się w tle naszych przymiarek do podpisania z nim kontraktu (co w konteście punktu 3. wydaje się dość spójne).
5. Wedłu tej listy Siwakov zarabia w Cagliari180 tysięcy Euro netto czyli około 350 tysięcy brutto (plus wejściówki i premie - jak można przypuszczać będzie to łącznie grubo ponad 400 tys Euro). Tam jest dwudziestym którymś zawodnikiem w składzie słabego klubu, u nas byłby drugim najlepiej zarabiającym w całej lidze!

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.02.2011, 13:46
Smolarek, Arboleda, Murawski, każdy grubo ponad 400 tys E brutto
to tak z głowy na szybko
Tak w ramach wytykania innym nierzetelności
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Waldi69
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 16.02.2011, 22:56
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...tml#material_3

Ciekawy wywiad z naszym prezo
"...Równowaga ciała jest najważniejszą troską postawy gotowości..." Bruce Lee
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 17.02.2011, 01:43
wywiad jest bardzo sensowny.
Pamiętam jak wypisywałem na tym forum - że jeżeli chodzi o politykę transferową klubu, to najbardziej potrzebujemy sprowadzić dobrego prezesa, później prezes dobre transfery dyrektora sportowego oraz trenera.
Moje marzenie się spełniło!
Może Basałaj start miał trudny - w klubie leżało dosłownie wszystko! Zaniedbania były w niektórych przypadkach wielomiesięczne, a w szczególnych kilkuletnie. Do tego rozpoczął się okres całkowitej przebudowy zespołu.
Teraz zaczyna to wszystko dążyć w kierunku normalności. Wierzę, że będzie dobrze!
Polityka transferowa zaczyna się w naszym klubie rodzić! Bardzo potrzebujemy tego, żeby z tej grupy nowych piłkarzy - Siwakov, Pereiko, Genkov, Melikson i Jaliens , żeby większość odpaliła. Jeżeli będą wyniki to i atmosfera będzie dobra, będzie więc sprzyjała kolejnym posunięciom.
Fajne jest to, że już wiemy, że przyjdzie 2-3 nowych piłkarzy w przerwie letniej i że jednym z nich będzie lewy obrońca.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 17.02.2011, 11:15
Dobry wywiad z Basałajem, oby wszystko poszło po jego myśli i w dobrym kierunku.

Najbardziej potrzebny jest spokój i konsekwencja w działaniu, jak już zdecydowano się obrać taką drogę to nie można po dwóch przegranych meczach z tego rezygnować.

Basałaj, Maaskant i Valckx to gwarancja normalności i profesjonalizmu w Wiśle, póki oni tu są jestem spokojny.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.02.2011, 15:07
W dobiegającym końca okienku transferowym Korona Kielce chciała pozyskać Wojtka Łobodzińskiego. Zaproponowała mu nawet podobne warunki finansowe. Niestety nasz as nie wyraził zainteresowania.

źródło- OSI, prezentacja zawodników Korony
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.02.2011, 15:33
snyrting napisał(a):Wyświetl post
W dobiegającym końca okienku transferowym Korona Kielce chciała pozyskać Wojtka Łobodzińskiego. Zaproponowała mu nawet podobne warunki finansowe. Niestety nasz as nie wyraził zainteresowania.

on zawsze musi coś spier...lić
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 18.02.2011, 16:00
joshi napisał(a):Wyświetl post
on zawsze musi coś spier...lić
No a gdyby jeszcze w Koronie grać musiał..?
tutaj siedzi na ławie, a kasa jest.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.02.2011, 14:04
snyrting napisał(a):Wyświetl post

Klub Kokosa to jedyne rozwiązanie dla tak "ambitnych" zawodników.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 19.02.2011, 14:33
To nie jego wina ze ktoś podpisał z nim taki kontrakt.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 19.02.2011, 14:53
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
To nie jego wina ze ktoś podpisał z nim taki kontrakt.
Jego wina..mógł się przecież kłócić, że chce grać za 3000zł brutto

W Polsce jest tak, że masz do wyboru: albo robisz za dużą kase i jesteś złodziejem, .....m, prywaciarzem, żydem, alebo robisz za grosze i jesteś frajer, nieudacznik, głup
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 19.02.2011, 14:59
Lobo przeciez gra w ME wiec to nie jest tak ze u nas nic nie robi a tam by musial grac. Moze facet liczy ze sie przebije do skladu.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 19.02.2011, 15:04
As napisał(a):Wyświetl post
Lobo przeciez gra w ME wiec to nie jest tak ze u nas nic nie robi a tam by musial grac. Moze facet liczy ze sie przebije do skladu.
dramatem jest to że On za gre w ME połyka co miesiąc 120 tyś zł z kasy klubowej
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.02.2011, 15:13
AYALA napisał(a):Wyświetl post
dramatem jest to że On za gre w ME połyka co miesiąc 120 tyś zł z kasy klubowej
Dramatem jest to, że nie wiesz, że "za Bednarza" piłkarze podpisywali kontrakty motywacyjne i zapewne, co najmniej 35-40%, a zapewne więcej pensji Łobo uzależnione jest od "wyjściówek".

Poza tym chciałbym wiedzieć skąd wiesz ile Wojtek zarabia? I nie dawaj mi za przykład PS, czy innych ścierw.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów