|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Skoro ma zdjęcie z Wilczkiem, to chyba w negocjacjach położono nacisk na finanse?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Powodzenia Sergei, nie byłem zwolennikiem tego transferu, ale pokaż mi, ale i wszystkim krytykantom, że się mylą i będziesz wzmocnieniem naszej Wisełki !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Brawo!
Nareszcie pozytywne okienko transferowe. Nie wierzyłem, że tego doczekam ![]() Powodzenia Wisło! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Można mieć wątpliwości odnośnie jakości nowego bramkarza - wszystko okaże się w trakcie sezonu. Niestety Wisła od wielu lat ma tendencję do traktowania pozycji golkipera lekceważąco i "po macoszemu". Jedynie Dolha był niegdyś naprawdę porządnym bramkarzem, nie mylić z "porządnym człowiekiem".
Jest 5 transferów do klubu, ale wobec potężnych osłabień i wyprzedaży w tym sezonie, to ciągle za mało. Nie są należycie zabezpieczone jakościowo boki obrony, atak, skrzydła (Meliksona na razie trenerzy ustawiają jako ofensywnego pomocnika). To oznacza poważne problemy nie tylko w walce o mistrzostwo. Kadrowo jak nie byliśmy, tak nadal nie jesteśmy żadną potęgą. A naprawdę wartościowych zawodników wciąż mamy jak na lekarstwo. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Módl się, żeby następne było równie udane i żebyśmy mieli do dyspozycji pieniądze na kolejnych 5ciu.![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ja jestem zadowolony z transferów w tym okienku. Nigdy też nie byłem specjalnym zwolennikiem Pawła Brożka i Mariusza Pawełka.
Może moglibyśmy wypożyczyć Irsaka? Chłopak przy obcnym ścisku w pomocy raczej sobie nie pogra, a Śląsk Wrocław chyba był zainteresowany? Może moglibyśmy go im wypożyczyć na pół roku po znajomości w zamian jeśli wezmą jeszcze Łoba ![]() Można się jeszcze rozglądać czy nie ma jakieś napastnika do pozyskania na promocji ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Okienko zamknięte przed drugim obozem. Biorąc pod uwagę jakość piłkarzy ( na papierze ) i nasze możliwości ( miejsce w europejskim szeregu ) - ogromny sukces.
Wszyscy zwalniający holendrów przed miesiącem - wypada chyba przeprosić? Chociaż raczej tego tu nie przeczytam. Trzeba było by mieć jaja no nie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Wydaje się, że kadra już zamknięta, ale bardzo przydałby się jakiś napastnik, bo jesteśmy praktycznie z jednym Genkovem.. jeśli w miarę szybko nie odpali to będzie bardzo duży kłopot.
![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Wierzę w to że planują długofalowo i że w czerwcu nastąpi kolejna korekta składu, tym bardziej, że będzie trzeba podjąć decyzje dotyczące Żurawia, Riosa i Chaveza. Stan mówił o tym, że będzie raczej bardziej aktywny latem, bo wtedy jest na rynku więcej wolnych piłkarzy i ceny są bardziej przystępne. Teraz zmiany wymusiła sytuacja. Mam nadzieję, że to nie zasłona dymna... Jest wszakże jeden problem... Co się stanie jak nie zostaniemy Mistrzem. Czy się z tym liczą i nie będzie rozpierduchy, tylko kontynuacja wzmacniania składu? Czy też są tak z siebie zadowoleni, że każdy wynik poza mistrzostwem doprowadzi do rewolucji?
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Trzeba przyznać, że pion sportowy na czele z Valckx'em zrobili kawał dobrej roboty. Z żadnym transferem nie było jakiejś niekończącej się opowieści, jak to już wielokrotnie mogliśmy czytać, np. ten nie dla Wisły, tamten nie dla Wisły. Pełen profesjonalizm i zapięcie kadry przed drugim zgrupowaniem - tylko się cieszyć. Oby teraz przyszły wyniki.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Kadra zamknięta przed ostatnim zgrupowaniem. Zgrupowaniem, na którym mają pracować nad zgraniem i schematami rozgrywania akcji. Żadnych kalek z DVD podsyłanych przez menadżerów na testy. Kiedy było tak dobrze? Kto pamięta?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Co do nowego niby ustawienia 4-3-3 i biadolenia ze nie mamy skrzydłowych na zmianę to ja bym nie przejmował się tym zbytnio. Sam Maskaant powiedział, że dla niego system nie jest ważny bo można go zmieniać w zależności od sytuacji na boisku, więc jak się okaże w którymś momencie rundy, że wypadnie Mały lub Kirm lub będą bez formy to będzie grał ktoś inny kto jest aktualnie w formie z graczy ofensywnych. W mojej opinii okienko bardzo pozytywne, ale liczę jeszcze na jakąś niespodziankę w postaci lewego obrońcy. Niby Paljic na 90% meczy w polskiej lidze da rade ale na te cięższe, które mogą zaważyć o końcowym wyniku w lidze ma za niskie umiejętności do gry w obronie. Przykład to mecz z Lechem gdzie wszystkie bramki poszły lewą stroną w tym kilka bezpośrednio po błędach Dragana. Także jak jeszcze się uda sprowadzić dobrego lewego obrońcę to będzie super, a jak nie to w lecie już koniecznie. Dodatkowy napastnik podobnie. Przydałby się teraz, ale z braku laku damy rade bez, ale w lecie koniecznie musi przyjść. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jestem bardzo zadowolony z zimowego okienka. Praktycznie wszystkie luki zostały zapełnione. Już od jutra mamy zamkniętą kadrę, co do tej pory chyba nam się nie zdarzało. Teraz tylko niech drużyna zacznie się zgrywać w Turcji
![]()
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 08.02.2011 o godz. 20:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Co do okienka no to jest zadowolony na papierze wygląda to zajebiście
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 08.02.2011 o godz. 20:23.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Dobrze że pozyskaliśmy tego bramkarza. Do Jovanića jak widać Maaskant nie jest przekonany. Przynajmniej na razie. Okienko o tyle udane że od dawna takiego nie było u nas. Jeśli porównać transfery do rundy jesiennej - jest trochę do przodu. Ale jeśli liczyć wakacyjną wyprzedaż to ciągle mamy braki. Ale ogólnie nie jest źle. Teraz trzeba wygrywać
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
yyy.. Paweł był wtedy królem strzelców.. co do naszego bramkarza to jakoś się mi nie widzi za bardzo.. kontrakt się mu skończył czy rozwiązany został z Ruskimi? jeśli skończyl 31 grudnia to trochę dziwne, że tak długo był bez klubu.. w plotki z Celticiem nie wierze. ![]() Groundhopper
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
To czy te transfery w konsekwencji okazały się dobre i właściwie ocenimy po sezonie - niemniej uważam, że skrajną głupotą jest oparcie całej ofensywy na jednym napastniku do tego nieprzygotowanym do gry w pełnym wymiarze czasu - liczyć na Żurawia, który za pół roku kończy karierę czy Riosa jest bezmyślnością tym bardziej po tym co obaj zaprezentowali do tej pory. Celem na ten sezon ma być MP - mniemam, tak więc będzie o to bardzo ciężko.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Milczałem i milczałem czasami się odezwałem, czas ocenić okienko
Bramkarz Pareiko -Hymm wielka nie wiadoma z jednej strony doświadczenie+wiek, a z drugiej strony ten wiek 34 lata trochę dużo,ale to może być porządny bramkarz ocena transferu 4+ Obrona: Kew Jaliens Nareszcie! jest następca Clebera i mogę być o tym święcie przekonany, że to on i Chavez będą grać w pierwszej jedenastce rundy wiosennej.Transfer oceniam na 5 Pomoc: Maor Melikson- Mogę śmiało powiedzieć,że to jest następca Sobola po zakończeniu kariery za pewne będziemy grać Sobolewski-Melikson Ocena transferu 5 Michaił Siwakow-Nie wiem co mam powiedzieć chyba raczej jako uzupełnienie składu mamy Wilka,Sobola,Melikson,Guła, Jirsák Chyba,że pożegnamy się z dwójki Guła- Jirsák Oceniam transfer na 4+ Atak: Cwetan Genkow Boję się,że to będzie drugi Giorgi Hristov,ale i też mam nadzieję, że to będzie następca Pawła Brożka,jak na razie nie wiadoma dla mnie więc na razie 3+ Ogólnie okienko bardzo dobre,piłkarze są dobrzy na papierze a zobaczymy co wyjdzie w praniu.Mam nadzieję,że Robert teraz będzie wystawiał na obozie w Turcji skład, który zagra w pierwszym meczu na wiosnę.Czas zgrać zespół Ocena okienka na 5- minusa za to,że nie sprowadzili lewego obrońcy.
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 08.02.2011 o godz. 20:30.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Do Brylanta:
pod jakim względem uważasz, ze Melikson mozebyc następca Sobolewskiego? Melikson to kreatywny ofensywny zawodnik, a Sobol to zawodnik od czarnej defensywnej roboty. Może są podobni pod względem cech przywodczych, jeśli to prawda o Meliksonie. Ale pilkarsko to przeciwienstwa. Genkow to dobry zawodnik,myśle ze nie ma co go porównywać do Christiva. Niestety nie jest przygotowany obecnie do gry nawet na poziomie naszej drużyny, która jak pokazały sparingi tez nie jest jeszcze przygotowana. Reasumujac, my 100 lat za ...., a Genkow jeszcze 20 lat za nami ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Kogo sprzedaliśmy?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pawełek, Brożek brothers i odszedł Cleber
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Większość skreśliła już Riosa, ja uważam, że on wcale nie jest taki zły tylko trzeba mu dać więcej pograć, a jak chłopak ma się coś rozegrać jak on w sparingu wchodzi na 10 minut nie mówiąc o normalnym meczu.
![]() ![]() Wybór Był Prosty - Wiara w Jednego Boga, Krakowska Wisła To Naszego Życia Droga! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jestem iście wniebowzięty sprawnością z jaką zostały dokonane transfery. Wystarczy sobie tylko przpomnieć cyrk z testami bramkarzy, a teraz w praktycznie za darmo pozyskano klasowego bramkarza dzięki Stasiowi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ciekawe kto beknie za kosztującego 500k Jovanica ? Trenerzy go w ogóle nie cenią. Wygląda na to że sprawiliśmy sobie drogiego wiecznego rezerwowego.
Tak się kończy amatorka transferowa. A później pół bańki by się chetnie wydało np na napastnika czy obrońcę. Tylko skąd wziąć, aa siedzi na ławie. Zresztą to nie tylko u nas jest taki jak to mawia jeden z modów "skansen". Przecież ten sam menedżer wcisnął do Legii Antolovicia.
Ostatnio edytowane przez tofik : 08.02.2011 o godz. 21:03.
![]()
.
. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|