|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
Niewybaczalna zbrodnia ! Równa co najmniej umyciu rąk i zaakceptowaniu rurociągu Ribbentrop- Mołotow. A poza tym : : "1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy 2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty 3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic 4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ 5. Uprościmy podatki – wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych 6. Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012 7. Szybko wypełnimy naszą misję w Iraku 8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce 9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet 10. Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją. " A tymczasem: http://praca.gazetaprawna.pl/artykul..._do_pracy.html ... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() A co ma wspólnego Jarosław Kaczyńsk i jego obłuda z obietnicami wyborczymi PO (?), bo nie załapałem tutaj merytorycznego argumentu? Chcesz mi pokazać, że PO też nie spełnia obietnic? Wiem i jakoś wcale nie darzę przez to sympatią Jarosława Kaczyńskiego, nie zwiększa to wartości tego co mówi. Ponadto w mojej wypowiedzi nie było słowa o PO, więc nie wiem dlaczego uważasz, że jak ktoś wytyka błędy Kaczyńskiego, to jest zapatrzony w PO (I odwrotnie). |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
||
![]() Obłuda polityków - a raczej ich "niespełnianie obietnic wyborczych czy innych deklaracji" zależy od bieżących uwarunkowań politycznych, gospodarczych czy społecznych. I to nie jest zarzut ( w zasadzie ) tylko próba pokazania pewnych mechanizmów. Politycy powinni być elastyczni ![]() A po drugie - chciałam - lekko uświadomić, że akurat ta decyzja Jarosława - i nie dotrzymanie wcześniejszych zapowiedzi, tak na prawdę nie miało specjalnie negatywnego wpływu na interesy państwa. To na prawdę kłamstewko/niedotrzymanie obietnicy malej wagi. Szkoda,że takie rzeczy muszę tłumaczyć. Cytat:
Taki jest stereotyp. I zazwyczaj tak jest. Popraw mnie jeśli się mylę ![]() A poza tym chciałam uwypuklić wagę i znaczenie niedotrzymanych obietnic, którymi wyorcy PO jakoś się nie przejmują ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
O tak - doskonały przykład. Kwach byl w Charkowie i pokazał na co go stać. Jeśliby taki Obama pojechałby na groby poległych w Wietnamie czy Pearl harbour najebany jak szpak to nie miałby po co wracać do USA - chyba że złożyc dymisję. A u nas?. psia jego mać ałtorytetem Kwaśniewski jest. Dla mnie róznica między prezydentem - profesorem,synem powstańców warszawskich a prezydentem z mózgiem wypranym w Moskwie,ponoć magistrem , czy prezydentem elektrykiem czy innym broniącym komunistów i ich wpływow jest jednak znacząca |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Słabo. Jarek śledzi na bieżąco dyskusję w tym temacie.
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Dlatego wszyscy którzy mają obiekcje co do zasadności miejsca wiecznego spoczynku Prezydenta Lecha Kaczyńskiego powinni sie za siebie wstydzić nic więcej. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pod warunkiem że bronili interesów Polski a nie sąsiadów. Za sam fakt bycia prezydentem Wawel moim zdaniem się nie należy. Natomiast utrata życia w służbie Polsce przez Prezydenta to wystarczający argument.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Małe co nieco a'propo demokracji lokalnej w stylu PO. Jest o wykorzystywaniu: haków, prokuratury, policji, straszeniu i łamaniu. Sprawa dotyczy Warszwy a dokładnie jej dzielnicy Pragi-Północ (a więc być może odnieść będzie się chciał kolega emjot10).
http://www.zyciewarszawy.pl/artykul/...ukasza-M-.html Dla zachęty najciekawszy fragment: "Nie wiem. Wydawało mi się, że nie. Ale wystraszyłem się, bo właśnie na dzień głosowania dostałem wezwanie do prokuratury. Byłem tam kilka godzin przed sesją. Usłyszałem, że zawieszone w lutym 2010 r. postępowanie w mojej sprawie zostało właśnie odwieszone, choć przez rok była cisza. Dwa dni później prokurator zasugerował mi, że powinienem złożyć mandat radnego. Bo jeśli tego nie zrobię do 30 grudnia, wyśle do prezydent Warszawy pismo informujące o akcie oskarżenia wobec mnie. To nie było zgodne z przepisami. Takie pismo, jak mówili mi prawnicy, wysyła się tylko do pracodawców oskarżonej osoby, a prezydent nie jest przecież moim pracodawcą." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Jutro spróbuję odnieść się konkretniej, ale z tego co ja wiem (informacje poufne
) to grubszy odwet PO za sukces wyborczy Sasina w tej okolicy. To jest dopiero prolog do tego co będzie się działo przed wyborami. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moim zdaniem bycie prezydentem jest jednak wystarczającym argumentem , jak i bycie królem było- taki Korbut Wiśniowiecki niczym pozytywnym się nie wyróżnił a jednak tam jest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
@Drozd - pochówek na Wawelu osobom wybitnym należy się za efekt życia, a nie za sposób śmierci. Czy Kaczyński był wybitnym polskim politykiem? Nie. Był dobrym politykiem, któremu jednak daleko było do męża stanu. A zginął stricte przez komunistów i zdrajców okrągłego stołu - jakby wybory prezydenckie były w przyszłym roku to może nic by się nie stało. Ale niestety powyżsi stworzyli konstytucję taką jaką mamy i wypadły w tym roku. Damn.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
"Młodzież kontra"-Antoni Macierewicz
http://www.youtube.com/watch?v=025pFnvrWCE |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To o okrągłym stole potwierdza lista doradców nowego prezydenta. Co optymistycznie nie nastraja. Żeby nie powiedzieć wywołuje irytację. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Ale masz rację nikt z nas nie chodzi na mecze....w każdym razie pewnie nikt dłużej niż 20 lat, hehe |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
![]()
Wywołał popłoch wśród lewackich młodzieżówek. Spokojni byli jak baranki.Jedyna co mu się powiodło to stworzenie sobie etykietki PiSofoba. Przestał pisać kiedy brakło konceptu, a wymiana argumentów to nie szczekanie. Natomiast co do chodzenia na mecze przypuszczam ze bywa różnie i z różnych powodów ale kibicować Wiśle o nie tylko wizyta na stadionie to także odpowiednie zachowanie poza nim. Najogólniej postrzeganie prawdy jako wartości samej w sobie, bez której reszta zawsze się sypie.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 01.02.2011 o godz. 10:29.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Banita
Od: 11.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pisał gdzieś że nienawidzi PO? Czy wnioskujesz to z faktu że broni SLD? A wiadomo kto broni SLD. Czy ktoś kogoś przekonał to raczej ciężko oceniać, ważne że młodzi ludzie nie traktują poityki tak jak Twój dziadek, bo naród powinien za przeproszeniem trzymać polityków za pysk z pomocą mediów. Niestety te nie spełniają swojej konstytucyjnej roli dlatego trzeba sobie radzić bez nich. I na własną rękę starać się poznawać rzeczywistość.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
1. Szantażowanie chłopaka nie przeszkadzały PO aby wstawić podejrzanego na listę. 2. Nie było również problemem już po jego wyborze na radnego. 3. Problemy zaczęły się pojawiać gdy okazało się że radny nie chce głosować na kandydaturę burmistrza z PO 4. I wtedy wyciągnięto z szafy (w dniu głosowania) zawieszone od roku śledztwo przeciwko niemu. 5. Dodatkowo szantażując gościa niezgodnym z prawem ujawnieniem szczegółów z postępowania. 6. Wykorzystując materiały policyjne (które przecież powinny być tajne) niezgodnie z ich przeznaczeniem, prawem i faktami (okarżono gościa o przestępstwa o które prokuratura go nie oskarża). No więc jeśli Twoim zdaniem nie jest to "to szantaż PO, blamaż państwa i spisek prokuratury" to zapewne musisz być strasznie obużony np: na sposób w jaki PO wykorzystała przed ostatnimi wyborami sprawę posłanki Sawickiej. Bo przecież jeśli ta sprawa jest "czysta" to co dopiero sprawa z Sawicką gdzie w końcu sąd orzekł że wszystko działo się zgodnie z prawem i procedurami a przecież całe PO grzmiało jakie to policyjne państwo funduje nam PiS.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 01.02.2011 o godz. 12:33.
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2003
Offline |
||
![]() PS Mozesz mi powiedziec kiedy i gdzie bronilem SLD? Juz kiedys napisalem ze najlepiej dla Polski byloby, gdyby spadly jeszcze trzy Trupolewy i scena polityczna oczyscila sie sama w sobie. Moze wtedy mloda kadra menadzerska poradzila by sobie z tą jak do tej pory trwiniona kasa na pie...r...doly ( ciagly powrot do przeszlosci)
Po pierwsze , nie uzylem dokladnie takich slow.... Po drugie , po co przenosisz rozmowy prywatne na forum? Po trzecie, ja w przeciwienstwie do Ciebie jestem w stanie powtorzyc Ci w oczy to co napisalem.... Mysle ze miedzy nami temat powinien sie zakonczyc poniewaz nie umiesz wziasc odpowiedzialnosci za swoje slowa. Kazdy przejaw niewygodnych faktow nazywasz trolowaniem, wiec ciach bajera!!!
Ostatnio edytowane przez cortezz : 01.02.2011 o godz. 18:19.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W tym poście którego już nie widze, nie udawaj, wolisz SLD niż PiS.
Skoro wszystkich byś pogonił to może lepiej wybrać tego który tym wszystkim przeszkadza i sami odejdą. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Moze Ty dostajesz jakas kase z biura poselskiego PISu za takie brednie ktore wypisujesz? Niektorzy z Was sie zachowuja tak jakbym obrazil im/wam ojca, a nie pozal sie Boze polityka! A najbardziej rozsmieszym mnie Martin6 czy jak mu tam jak kazal mi przepraszac... hehehehehe No i zapomnialbym o tym jak trafnie Was ocenil Pajdo88
Ostatnio edytowane przez cortezz : 01.02.2011 o godz. 19:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli kogoś bronimy to podajemy ku temu powody, jeśli atakujesz to podawaj je także. Tylko nie pisz kolejny raz że jest ich tak wiele że nie możesz aż się skupić żeby je zebrać. Wysil się trochę i napisz co robia źle - czy nie podoba ci sie ich polityka historyczna przypominająca polskich bohaterów, może polityka uderzania w katów z SB/UB , rehabilitowania opozycjonistów, obniżania zarobków eks-komuchów i podwyższania zarobków ich ofiarom, komentowanie mediów, inna droga rozwoju gospodarki ( mniej prywatyzacji , więcej rozwoju polskich przedsiebiorstw, inne stopy podatkowe, stosunek do ZUS/KRUS), kwestie wejścia do strefy euro, stosunek do Rosji, podejście pro-rodzinne, kwestie aborcji, eutanazji, in vitro ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
raz,dwa,trzy..........mało
a wracając do tematu.moim zdaniem ten jak i smoleńsk powinny być zamkniete.wiadomo,ze polityka to najbardziej drazliwy temat.nikt nikogo nie przekona,a powstają tylko niepotrzebne kłótnie w było nie buło jednej rodzinie. ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Banita
Offline |
||
Bronicie swoich ulubiencow jak wlasnej Zony,albo nawet bardziej, co jest dla mnie bardzo dyiwne. Na krytyke PIS odpowiadacie krytyka PO i Tuska, kiedy o tych drugich wogole nie bylo mowy i to swiadczy o waszych kompleksach!!! Mysle ze dalsza dyskusja jest bezcelowa. Temat powinien zostac zamkniety dla dobra ogolu. Nikt nikogo nie przekona, a szczogolnie was milosnikow pisu przekonanych o ogolnopolskim spisku przeciwko Kaczynskim, a moze i nawet o spisku miedzynarodowym!!!
Ostatnio edytowane przez cortezz : 01.02.2011 o godz. 21:14.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
powiesz o co ci chodzi czy karzesz się domyślać?
Proponuje zamknąć także temat o transferach, budowie stadionu i jeszcze kilka innych tam też są niepotrzebne kłótnie. A w sumie zamknijmy od razu całe forum gdzie nie wejdę to się kłócą p.s. i TV też zamknijmy właśnie Kidawa Błońska z Jakubiak sie klóciły i E.Klich z Kwiatkowskim a wczoraj Kukiz z Szczuką, a i w Egipcie się kłócą
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 01.02.2011 o godz. 21:14.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w zasadzie nic takiego.chciałem się pochwalic dłuższym stażem.
![]() ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|