The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.01.2011, 19:37
wczoraj Wisła była zmuszona grac umiejętnościami a nie bieganiem i walką bo tego na ten moment nasi piłkarze nie mają bo tydzien dopiero trenują. To co pokazał ten mecz to indywidualne umiejętności każdego z naszych zawodników na tle wybieganych Norwegów. To że fizycznie odstawali to nic złego bo jesteśmy na poczatku przygotowań i właśnie w takich meczach widać kto ma umiejętności a kto nie a raczej kto czym gra. Kto gra techniką a kto bieganiem i zaangażowaniem. Niestety patrząc na naszą drużynę i na mecze w lidze jakie graliśmy i jak je graliśmy to muszą sie chłopaki wziąć za trenowanie i podnoszneie umiejętności bo to 2. miejsce co mamy zdobyliśmy w 80% walką,zaangażowaniem i bieganiem a nie umiejętnościami czysto piłkarskimi. Więc wcale tak świetnie nie jest z naszymi grajkami
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.01.2011, 19:38
Weźcie się odczepcie od Bunozy. Trzeba dać gościowi czas, bo wydano za niego 400 tysięcy euro, chyba nie po to, by teraz siedział na ławce. Mi osobiście podoba się gra Bunozy i byłaby ona jeszcze bardziej efektywna, gdybyśmy z przodu mieli kim grać.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 31.01.2011, 19:40
skeba napisał(a):Wyświetl post
To się takiemu zawodnikowi zamiast np. 250 tysięcy euro, daje 280-300 tys.

Strata 30-50 tys euro jest chyba lepszym rozwiązaniem, niż np. 750 tys euro, gdy taki zawodnik będzie grzał ławę przez 3 lata.
Na kontrakt roczny mogą zgodzić się, albo emeryci (typu Żurawski), albo zawodnicy po przejściach (jak swego czasu Kuźba). Żaden wartościowy piłkarz będący realnym wzmocnieniem składu, nie podpisze zaledwie rocznego kontraktu. Zrozum, że dla tych piłkarzy kopanie piłki to zawód jak każdy inny.

Można mieć pretensje do ludzi którzy ściągali Jirsaka czy Łobo, ale gadanie o tym tego nie zmieni. Raz, że kiepskie transfery trafiają się każdemu klubowi. Dwa, ludzie za nie odpowiedzialni już tu nie pracują. Dlatego rozliczajmy Holendrów z ich działań.

Jak na razie ściągnęli tylko paru uzupełnień (Branco i Boukari), podpisując z nimi słusznie krótkie kontrakty. Teraz ściągnęli zawodników mających być czołowymi postaciami naszej ekipy, a na ich oceny trzeba poczekać parę miesięcy.
Ddf
Odpowiedz cytując
Austerlitz
Member

Od: 11.2007

Stary 31.01.2011, 19:43
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Weźcie się odczepcie od Bunozy. Trzeba dać gościowi czas, bo wydano za niego 400 tysięcy euro, chyba nie po to, by teraz siedział na ławce. Mi osobiście podoba się gra Bunozy i byłaby ona jeszcze bardziej efektywna, gdybyśmy z przodu mieli kim grać.
Ale wolfy twierdzi, że Kowalski jest lepszy ... bo jak twierdzi jest Naszym wychowankiem . No nie mogę powstrzymać rechotu tak mnie wjebnął w glebę

"Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą."
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 31.01.2011, 19:44
Trzeba dać gościowi czas, bo wydano za niego 400 tysięcy euro, chyba nie po to, by teraz siedział na ławce..
A co to za różnica czy dali za niego 400tyś czy 4 mlnIdąc Twoim tokiem rozumowania to Kagawa nie powinien nawet murawy powąchać bo kosztował tylko 400 tyś a Lewandowski 10 razy tyle.

My nie mamy czasu na improwizacje którą Bunoza preferuje.Szkoda że Skorży nie ma bo Bunoza byłby tym wymarzonym wysokim napastnikiem
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 31.01.2011, 19:45
Przemas napisał(a):Wyświetl post
Niestety patrząc na naszą drużynę i na mecze w lidze jakie graliśmy i jak je graliśmy to muszą sie chłopaki wziąć za trenowanie i podnoszneie umiejętności bo to 2. miejsce co mamy zdobyliśmy w 80% walką,zaangażowaniem i bieganiem a nie umiejętnościami czysto piłkarskimi. Więc wcale tak świetnie nie jest z naszymi grajkami
Dlatego trzeba sie cieszyc, ze druzyne trenowal Maasskant. Gdyby po wyprzedazy zawodnikow zostal u nas jakis lokalny geniusz, to mogloby w tym skladzie personalnym wyjsc z tego jakies bardzo niskie miejsce.

Miedzy innymi o to mi przedtem chodzilo. Zgadzam sie z Wolfym co do tego, ze Bunozy zdarzaja sie konkretne bledy i jest bardzo niepewny. Tylko ze wedlug mnie, powinien dostac wiecej czasu. Moze to byl slepy strzal Kapki ale tego nikt z nas nie moze byc pewny. Trener jest najlepsza osoba to wydania w tej sprawie wyroku.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Mój składzik:
http://www.footballuser.com/60882/Wisla_Krakow
do środka pomocy mogą jeszcze wejść kolejno:
Boukhari <-> Garguła
Sobolewski <-> Wilk
Melikson <-> Jirsak
+ Siwakow
w obronie na bokach sytuację ratował będzie Branco, a w środku obrony Bunoza z Kowalskim, w bramce jest Kurto, blado jedynie wygląda atak, bo na szpicy tylko jeden gracz, za to na bokach, za Kirma Rios i za Malego Łobo. Wychodzi na to, że zmiennikiem Genkova będzie Żurawski, choć ja bym go widział bardziej na środku, ew. tuż za napastnikiem w innej taktyce

ta taktyka dyskryminuje trochę Riosa - ale jak widać, taką prezentuje Maaskant i nie widzi Argentynczyka, z jednej strony szkoda, bo na jesieni, do kontuzji pokazywal (Polonia Bytom, Korona), ze mozna na nim oprzec gre ofesywna
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Austerlitz napisał(a):Wyświetl post
Ale wolfy twierdzi, że Kowalski jest lepszy ... bo jak twierdzi jest Naszym wychowankiem . No nie mogę powstrzymać rechotu tak mnie wjebnął w glebę
Albo zgrywasz głupka, ale nie wyczułeś ironii. Jestem skłonny powiedzieć, że raczej to drugie, mimo iż wolfy inaczej niż poprzez sarkazm, zbyt często się nie wypowiada. W tym momencie to on ma większy ubaw z Ciebie, niż Ty z niego.

@TSWalos: Jego matka jest Polką.
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 31.01.2011 o godz. 19:54.
Odpowiedz cytując
TSWalos
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 31.01.2011, 19:46
Dlaczego Maor ma nasze obywatelstwo ?
http://www.transfermarkt.de/en/maor-...ler_44625.html
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 31.01.2011, 19:48
Bo jego matka jest Polką.

http://www.youtube.com/watch?v=w1YOKLh9ZJY

A swoją drogą ten Asmir Avdukic to jakiś niesmaczny żart... Będzie gorszy od Jovanica...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 31.01.2011, 19:48
TSWalos napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego Maor ma nasze obywatelstwo ?
http://www.transfermarkt.de/en/maor-...ler_44625.html
ale pytanie, jego mama jest z pochodzenia Polką, ktoś dopisal....
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 31.01.2011, 19:49
Z całym szacunkiem dla Mateusza ale Bunoza przy nim to profesor. Choć Gordan również często gra "wesoły fooball. Jest to naprawę nieprzewidywalny obrońca, tu gdzieś się wywróci, zgubi krycie, po czym za chwile dobrze się zastawi, wykopie wślizgiem czy zagra super przerzut na 50 metrów przez całe boisko. Według mnie jest szansa że z chłopaka wyrośnie w miarę dobry obrońca. Tym bardziej że nareszcie ktoś nim będzie kierował. Marcelo też bez Arka Głowackiego nie byłby tym zawodnikiem którym jest teraz.
Porównując go do Marcelo na pewno Gordan jest trochę szybszy, przydałby mu się nabrać jeszcze trochę masy.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 31.01.2011 o godz. 19:52.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.01.2011, 19:49
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Mój składzik:
http://www.footballuser.com/60882/Wisla_Krakow
do środka pomocy mogą jeszcze wejść kolejno:
Boukhari <-> Garguła
Sobolewski <-> Wilk
Melikson <-> Jirsak
+ Siwakow
w obronie na bokach sytuację ratował będzie Branco, a w środku obrony Bunoza z Kowalskim, w bramce jest Kurto, blado jedynie wygląda atak, bo na szpicy tylko jeden gracz, za to na bokach, za Kirma Rios i za Malego Łobo. Wychodzi na to, że zmiennikiem Genkova będzie Żurawski, choć ja bym go widział bardziej na środku, ew. tuż za napastnikiem w innej taktyce

ta taktyka dyskryminuje trochę Riosa - ale jak widać, taką prezentuje Maaskant i nie widzi Argentynczyka, z jednej strony szkoda, bo na jesieni, do kontuzji pokazywal (Polonia Bytom, Korona), ze mozna na nim oprzec gre ofesywna
Dwóch Polaków. Przerażające.

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 31.01.2011, 19:52
Dean napisał(a):Wyświetl post
dla mnie nie, co pokazała jesień, że przynajmniej potrafią walczyć
punkty z Cracovią, czy Zagłębiem zostały po prostu wyszarpane rywalom z gardła
i git, czymś trzeba nadrabiać
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 31.01.2011, 19:53

No i co z tego? Polacy nie potrafią grać w piłkę, poza paroma wyjątkami - tyle w temacie
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 31.01.2011, 19:54
Ja na ta chwile bym takie ustawienie zastosował. Granie na jednego napastnika chyba nie ma sensu.

Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 31.01.2011, 19:55
Wg "mojej" koncepcji jest tylko jeden - Sobol, więc uwierz, że może być gorzej
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 31.01.2011, 19:55
Martwmy się lepiej o liczbę Polaków w reprezentacji, bo to że nie ma ich w klubie to nic złego...
Ddf
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 31.01.2011, 19:56
No. Ewidentnie brakuje Bonina. Wtedy sklad bylby akceptowalny
Odpowiedz cytując
Krzysiek311
Member

Od: 07.2010

Stary 31.01.2011, 19:57
Oto mój proponowany skład:

Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.01.2011, 19:57
felipe napisał(a):Wyświetl post
Wg "mojej" koncepcji jest tylko jeden - Sobol, więc uwierz, że może być gorzej
A co Mały jest żydem? Nie no, nie trzeba przypominać sytuacji z najsilniejszych lig europejskich, wiemy jak jest w Anglii i ilu tam jest Anglików.
Liczę, że nasz selekcjoner ułoży z tych pionków drużynę.

Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 31.01.2011, 20:00
Co wy macie z tymi składami jakąś fuche od Maaskanta dostaliście?
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.01.2011, 20:01
sqallpl napisał(a):Wyświetl post
Dlatego trzeba sie cieszyc, ze druzyne trenowal Maasskant. Gdyby po wyprzedazy zawodnikow zostal u nas jakis lokalny geniusz, to mogloby w tym skladzie personalnym wyjsc z tego jakies bardzo niskie miejsce.

Miedzy innymi o to mi przedtem chodzilo. Zgadzam sie z Wolfym co do tego, ze Bunozy zdarzaja sie konkretne bledy i jest bardzo niepewny. Tylko ze wedlug mnie, powinien dostac wiecej czasu. Moze to byl slepy strzal Kapki ale tego nikt z nas nie moze byc pewny. Trener jest najlepsza osoba to wydania w tej sprawie wyroku.
Druzyna grajaca o mistrzostwo nie moze sobie pozwolic na "dawanie czasu". Jesli juz kogos tak szkolic to w drugiej druzynie, pucharze i koncowkach wygranych meczow a nie jako podpore defensywy w kazdym meczu.
Jak ktos twierdzi ze Bunoza jest dobrym zawodnikiem to niech sie sam zastanowi albo spyta kibicow innych klubow czy chcieliby sie zamienic. Obojetne z jakich klubow, chocby i z Belchatowa, Lechii czy Korony ze o Legii i Lechu nie wspomne. No i co? Bunoza przegrywa z prawie kazdym obronca druzyn z pierwszej osemki ekstraklasy.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Krzysiek311 napisał(a):Wyświetl post
Oto mój proponowany skład:

Ten skład jest bardziej prawdopodobny, chociaż zamiast Chaveza będzie grał Bunoza. Dlatego że nie powinno grać dwóch prawonożnych stoperów w środku obrony. Co to Kurto to raczej zamiast niego będzie bronił Jovanic.
Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Jak można napisać że Bunoza będzie za rok najlepszym obrońcą Wisły? To nieporozumienie.

Ty;e błędów i to w meczu wysoko wygranym:
http://www.youtube.com/watch?v=6OlkgTm7SPE
http://www.youtube.com/watch?v=rO9FU68P7JE
Odpowiedz cytując
Bambo1906
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 31.01.2011, 20:02
Charlie napisał(a):Wyświetl post
Nie ma pięciu pomocników - pomocników będzie trzech i będą to najprawdopodobniej Sobolewski, Wilk/Sivakov i Melikson - odpowienio defensywny pomocnik, środkowy pomocnik (jeśli Wilk to bardziej drugi DPŚ, jednak bardziej ofensywny niż Sobol) i ofensywny pomocnik, czyli wysunięty rozgrywający. Małecki i Kirm będą pełnić rolę skrzydłowych, schodzących do środka i wspomagającym wysuniętego napastnika, czy Genkova, więc teoretycznie można ich nazwać bocznymi napastnikami, gdyż właśnie taką rolę we współczesnym futbolu coraz częsciej pełnią skrzydłowi.
otóż nie. w momencie kiedy przeciwnik będzie miał piłkę to będziemy grali 1-4-5-1 z 5 pomocnikami, a kiedy w posiadaniu piłki będziemy my to nasza formacja będzie nieco inna, mianowicie 1-4-3-3. i nie będziemy grali DP, ŚP i OP tylko. Będziemy grali prawdopodobnie albo 2 cofniętymi pomocnikami (ale nie całkiem defensywnymi, będą mieli oni w większości zadania defensywne) oraz 1 wysuniętym pomocnikiem (ale nie całkiem ofensywnym, będzie on miał w większości zadania ofensywne) albo 1 cofniętym pomocnikiem i 2 wysuniętymi. Podczas ataku będziemy mieli 2 bocznych ofensywnych pomocników (skrzydłowych) wspierających napastnika, a podczas obrony 2 bocznych pomocników wspierających obrońców.
i podkreślam, że to jest tylko prawdopodobne bo trenerem jest pan Robert Maaskant, a nie "eksperci" ( w tym także ja) na forum.
Gina Carano

Wisła to My!
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 31.01.2011, 20:03
Im mniej Polaków tym mniejsze prawdopodobieństwo kolejnej Levadii, a także mniejsze prawdopodobieństwo grania przeciwko trenerowi, gdy ten zaaplikuje cięższe treningi.

W polskiej lidze nie ma ani jednego Polaka, którego chciałbym widzieć w naszej drużynie i który byłby godny nosić koszulkę Wisły (no może poza Adrianem Mierzejewskim).

My już kupiliśmy najlepszego skrzydłowego ligi - Łobodzińskiego i najlepszego rozgrywającego Gargułę, a także swego czasu wypożyczyliśmy najlepszego egzekutora - Matusiaka. Ta przyjemność już nas kosztuje pewnie ponad 2 mln E, a jeszcze pewnie trochę chłopaki wyciągną z naszej kasy.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 31.01.2011 o godz. 20:06.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.01.2011, 20:20
GBO napisał(a):Wyświetl post
I pozwól że na koniec odbiję piłeczkę. A jakiej Wiśle Ty kibicujesz? Takiej, która po wydaniu 2 milionów Euro na sam zakup zawodników na cztery wymienione pozycje ( o kontraktach nie wspominam ), w przypadku braku sukcesów w Europie zbankrutuje bo nie będzie mogła dopiąć budżetu?
Wiśle w każdej sytuacji. A ponieważ chciałbym jej dobra, zależy mi na jej rozwoju, eliminowaniu słabych ogniw, sukcesach, do których nie prowadzi słabość kadrowa, braki w bramce, obronie, ataku. To właśnie droga do „dziur budżetowych”, co przerabialiśmy ostatnio jeszcze rok temu, a nie mądre wzmacnianie składu adekwatnie do potrzeb. Pisząc tak jak powyżej mieszasz pojęcia i odwracasz zależności – bo po to klub się wzmacnia, aby móc odnosić sukcesy sportowe i finansowe. To nie jest kaprys, tylko konieczność . Nie robiąc tego, nie ma ani jednych, ani drugich, są za to wyprzedaże, europejskie klęski i droga, która długofalowo może prowadzić jedynie do załamania i bankructwa.

I nikt nie rozmawia o wirtualnych pieniądzach, tylko o ogromnych środkach, które Wisła pozyskała w letnim oknie transferowym i teraz zimą za Brożków. Przypomnę, że jeszcze w listopadzie sam Basałaj utrzymywał, iż klub nie musi ze względów finansowych nikogo sprzedawać i są środki na wzmocnienia. Dodatkowo pojawiły się teraz pieniądze za Brożków, powtórzę, „dodatkowo” – dlatego mamy prawo oczekiwać i mieć nadzieję, że zostaną wykorzystane na sprowadzenie potrzebnych zawodników. Na razie jak wiadomo klub nie wydał nawet połowy tego, co jak twierdzi oficjalnie zyskał na bliźniakach oraz ich kontraktach.

Martatos napisał(a):
A czy ktoś z nas mówi że jest zajebiście, że nie trzeba dalszych wzmocnień? Mówimy że jest progres w stosunku do jesieni i
Progres… Jest na razie tylko w drugiej linii. W stosunku do początku sezonu nadal mamy regres w obronie, co najwyżej uzupełnienie strat w ataku. Na pewno też transfery do klubu są znacznie lepiej wyselekcjonowane i sensowniejsze, niż wcześniej – to akurat rzeczywiście dobry i zasługujący na uznanie sygnał. Dlatego dla mnie Valcks już pokazał, że jest lepszym dyrektorem sportowym od Bednarza i Mielcarskiego razem wziętych.

Niemniej, ja okienko uznam za udane i zabezpieczające klub na wypadek poważnych kłopotów dopiero wówczas, gdy pojawi się jeszcze przynajmniej jeden boczny obrońca i bramkarz. Nie obraziłbym się też, gdyby Cupiał dał zgodę na lepsze zabezpieczenie ataku wydając polecenie sprowadzenia jeszcze jednego napastnika. Szczególnie, że i tak trzeba to będzie zrobić latem przed pucharami. Zawsze lepiej zgrywać drużynę i nowych zawodników wcześniej niż później.
Ostatnio edytowane przez Markus : 31.01.2011 o godz. 20:24.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
dawid
Junior Member

Od: 01.2011

Stary 31.01.2011, 20:22
Zdecydowanie Potrzebny BRAMKARZ z prawdziwego zdarzenia !
Odpowiedz cytując
Bielau
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 31.01.2011, 20:28
Markus napisał(a):Wyświetl post
Wiśle w każdej sytuacji. A ponieważ chciałbym jej dobra, zależy mi na jej rozwoju, eliminowaniu słabych ogniw, sukcesach, do których nie prowadzi słabość kadrowa, braki w bramce, obronie, ataku. To właśnie droga do „dziur budżetowych”, co przerabialiśmy ostatnio jeszcze rok temu, a nie mądre wzmacnianie składu adekwatnie do potrzeb. Pisząc tak jak powyżej mieszasz pojęcia i odwracasz zależności – bo po to klub się wzmacnia, aby móc odnosić sukcesy sportowe i finansowe. To nie jest kaprys, tylko konieczność . Nie robiąc tego, nie ma ani jednych, ani drugich, są za to wyprzedaże, europejskie klęski i droga, która długofalowo może prowadzić jedynie do załamania i bankructwa.

I nikt nie rozmawia o wirtualnych pieniądzach, tylko o ogromnych środkach, które Wisła pozyskała w letnim oknie transferowym i teraz zimą za Brożków. Przypomnę, że jeszcze w listopadzie sam Basałaj utrzymywał, iż klub nie musi ze względów finansowych nikogo sprzedawać i są środki na wzmocnienia. Dodatkowo pojawiły się teraz pieniądze za Brożków, powtórzę, „dodatkowo” – dlatego mamy prawo oczekiwać i mieć nadzieję, że zostaną wykorzystane na sprowadzenie potrzebnych zawodników. Na razie jak wiadomo klub nie wydał nawet połowy tego, co jak twierdzi oficjalnie zyskał na bliźniakach oraz ich kontraktach.

Progres… Jest na razie tylko w drugiej linii. W stosunku do początku sezonu nadal mamy regres w obronie, co najwyżej uzupełnienie strat w ataku. Na pewno też transfery do klubu są znacznie lepiej wyselekcjonowane i sensowniejsze, niż wcześniej – to akurat rzeczywiście dobry i zasługujący na uznanie sygnał. Dlatego dla mnie Valcks już pokazał, że jest lepszym dyrektorem sportowym od Bednarza i Mielcarskiego razem wziętych.

Niemniej, ja okienko uznam za udane i zabezpieczające klub na wypadek poważnych kłopotów dopiero wówczas, gdy pojawi się jeszcze przynajmniej jeden boczny obrońca i bramkarz. Nie obraziłbym się też, gdyby Cupiał dał zgodę na lepsze zabezpieczenie ataku wydając polecenie sprowadzenia jeszcze jednego napastnika. Szczególnie, że i tak trzeba to będzie zrobić latem przed pucharami. Zawsze lepiej zgrywać drużynę i nowych zawodników wcześniej niż później.
Hmmm wszystko sensowniei fajnie wyłożone ale uważam, że nie można też w ciągu jednego okienka robić małej rewolucji (kolejnej). Przyszło czterech,, przyjdzie jeszcze jeden nowy zawodnik i uważam że na tą rundę powinno wystarczyć. Trener sprawdzi przydatność wypożyczonych graczy i w lecie możemy dokonywać kolejnych wzmocnień. (oczywiście że przydałby się jeszcze obrońca napastnik ale powooli)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów