|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Kolejna zagrywka cudaka żeby dzielic Polaków.....
Tak trudno zrozumieć intencje ogłoszenia w mediach takiego newsa ? Rodziny też się dowiedziały o tym z mediów..... A MERITUM sprawy sie oddala...... Oni wygrywają wybory tylko dlatego,że tak skutecznie obrzydzili Polakom Kaczyńskich i PIS. Jacy sa kompetetni widac po 3 latach rzadów.... ![]() Dlaczego nie podali do publicznej wiadomości nagrania z wieży po katastrofie i bezpodstawnie oskarżali wszystkich z załogi i pasazerów ? Przecież trzeba było dołożyć kaczorom i pisowi.... Wielce prawdopodobnie ,że pan "error" Komorowski przegrałby wybory.... "Utrzymać sie przy władzy za wszelką cenę" to jest motto polityczne cudaka.... Jak już będzie bardzo źle ,to odejdzie, jak Buzek na dobrze płatną fuchę w UE... A motłoch niech się gryzie i kłóci.... Polecam tekst A. Sciosa na temat katastrofy smoleńskiej i Waszą opinię o tekście ....
Ostatnio edytowane przez budka : 23.01.2011 o godz. 17:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
A kto bronił załatać wały za czasów pisu? Skąd wiesz gdzie ja to wtedy miałem? I na koniec zrozum są dwie sprawy pierwsza to że chcą im dać taką olbrzymią kasę i druga która właśnie większość obraża że mecenasik powiedział iż te kwoty są śmieszne!! Ciekawy jestem czy ja wypali kiedys że adekwatna kwota bedzie milion złotych na członka rodziny też powiesz że im się należy Wyraźnie napisałem że tylko kilka rodzin najbardziej krzyczy i to tych związanych z pisem! Dlaczego jakoś Deresz umie się spokojnie wypowiedzieć? Co mniej cierpiał niż Kaczyński? Wybacz ale jak nie zauważyłeś że właśnie te rodziny wmiesząły się w polityke to musisz być ślepy. Bo jak inaczej nazwać wypowiedzi córki Wassermana? ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
^^^ Śmieszne te kwoty są w kontekście tym że ci którzy giną w wypadku lotniczym cywilnych linii dostają ok.1 mln zł. Na tyle się ubezpieczają linie.
Jak się rząd nie ubezpiecza bo musi mieć na waciki dla wujków , ciotek i szwagrów - to niech płacą nawet więcej niz mln. A najlepiej ze swoich wypłat i premii. Wtedy by się starali jakby mieli odpowiedzialnośc osobistą. A tak ginie Klichowi w 3 lata ok.30 oficerów w tym chyba 6 generałów i gośc mówi że czeka k...a na decyzję prokuratury. Żenada. nawet politycznie nie odpowiada nie mówiąc o materialnej odpowiedzialnosci |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
||||
Chyba Adze strach zajrzał w oczy bo.... Cytat:
Czyli, dzięki Bogu, nie trzeba będzie spiskować żeby doprowadzić do ich wyprowadzenia się z Polski ![]() edit: Punkt dla budki, szykany rzeczywiście zaczęły się od ojca ![]()
Ostatnio edytowane przez Cichy : 24.01.2011 o godz. 18:29.
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
No i w rzeczy samej zrobiło się głośno: dzisiaj artykuł w Rz, komentarze na interii już życzą Adze porażki. Powtórze tylko to co pisałem wcześniej:
Sorry za off topa ale tak mnie naszło: jesteśmy dwadzieścia lat po obaleniu komunizmu i oto mamy sytuacja że podziwiamy osobę publiczną za to że miała odwage napisać co mysli o sprawie która bulwersuje wszystkich Polaków. Jeśli to nie jest: autocenzura/emigracja wewnętrzna/strach przed ostracyzmem (do wyboru) to co to jest? I pomysleć że to o rządach PiS mainstraimowcy pisali: policyjne |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
w "Polityce" artykuł Janiny Paradowskiej "Tusk wezwany do raportu".wg mnie obiektywny i wywazony artykuł warto przeczytać,z tym że jak ktoś ma juz zdanie wyrobione i wie czyja to wina,to ten artykuł już niczego nie zmieni.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
brawa dla Kukiza za wypowiedź u Rymanowskiego dzisiaj
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Prawda jest tylko jedna i bynajmniej nie leży pośrodku. Kukiz ma rację, my tej prawdy nie poznamy. Powinno być śledztwo międzynarodowe lub przeprowadzone przez polską prokuraturę. To mój pierwszy post w tym temacie, wydaje mi się, że ostatni... Chciałbym powiedzieć, że dość mam spirali wokół Smoleńska nakręcanej przez Tuska i tego całego Igorka, żeby odwrócić uwagę od systemu emerytalnego i długu publicznego.
Ostatnio edytowane przez murray : 24.01.2011 o godz. 22:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
to mi troche przypomina sprawe z Archiwum X gdzie rząd i Wojsko ukrywa prawde przed społeczeństwem a daje sobie ręke obciąc że wiedzą jak było.Co sie naprawde stało pewnie sie nie dowiemy.Temat pomału sie wypala...
Ostatnio edytowane przez AYALA : 24.01.2011 o godz. 22:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
ma ktoś linka do programu rymanowskiego z Kukizem ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Kukiz klasa, a Hołdys....styl sługusa powtarzający slogany i krzywiący sie przy każdym argumencie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Zamach na lotnisku w Moskwie. Może nie a propos Katastrofy Smoleńskiej ... ale wrzucę tutaj ... trochę w nawiązaniu do zamachu w Moskwie.
http://smolensk-2010.pl/2011-01-22-o...bii-w-pis.html Wygląda jednak na to, że obecny reżim naprawdę się doigrał i naprawdę doczekał się zamachu. Do tej pory sami podkładali bomby pod domy swoich obywateli zrzucając to na Czeczenów [którzy zresztą są przez Rpsjan uważani także za obywateli Rosji. Podobno]. Fragment Listu majora FSB Władimir aKondratiewa. z dnia 11 marca 2000 r. do internetowego czasopisma rosyjskiego zatytułowany "Wysadziłem Moskwę!". O wiele więcej dowiedzieć się można u "źródeł", choćby i w filmie "Bunt. Sprawa Litwinienki". [...] Tak, to ja wysadziłem w powietrze budynek Gurianowa w Moskwie. Nie jestem ani Czeczenem, ani Arabem, ani Dagestańczykiem. Nazywam się Władimir Kondratiew, jestem rodowitym Rosjaninem i majorem FSB, a dokładnie pracownikiem ściśle tajnego oddziału K-20. Otrzymaliśmy zadanie planowania i wykonywania operacji dyskredytujących Republikę Czeczeńską, tak aby nie dopuścić do jej międzynarodowego uznania. W tym celu przyznano nam rozległe uprawnienia oraz dostęp do praktycznie nieograniczonych środków technicznych i finansowych. Jedną z pierwszych operacji, które zaplanowaliśmy i wykonaliśmy, opatrzono kryptonimiem Kowpak. Polegała ona na tym, że jechaliśmy po niemal wszystkich koloniach karnych w Rosji i rekrutowaliśmy przestępców, preferując osobników pochodzenia kaukaskiego. Organizowaliśmy ich w grupy, dawaliśmy broń i pieniądze, a następnie przewoziliśmy ich do Czeczenii, gdzie zwracano im wolność, nakazując im realizowanie jednego zadania: mieli porywać ludzi, zwłaszcza obcokrajowców. Wywiązywali się z zadania doskonale. W czerwcu ubiegłego roku nasz oddział otrzymał nowe zadanie: zbudować w Rosji nienawiść do Czeczenii i Czeczenów. Metodą burzy mózgów opracowaliśmy kilka sposobów. Podczas jednej z takich sesji wymyśliliśmy między innymi rozprowadzania w kraju ulotek z groźbami Czeczenów, morderstwo ulubionej przez Rosjan piosenkarki Ałły Pugaczowej, wysadzenie budynków mieszkalnych ? za wszystko mieliśmy obwiniać Czeczenów. Propozycje te przekazaliśmy dowództwu FSB, które wybrało ostatni pomysł jako najskuteczniejszy i dało nam zielone światło do jego realizacji. Zaplanowaliśmy zamachy bombowe w Moskwie, Wołgodońsku, Riazaniu i Samarze, a także na terytorium Dagestanu i Inguszetii. Wybrane zostały konkretne budynki, odpowiedni materiał wybuchowy, obliczono też potrzebną jego masę. Operacja otrzymała kryptonim Hiroszima. Ja osobiście odpowiadałem za jej wdrożenie, jako że byłem na naszym oddziale jedynym specjalistą od materiałów wybuchowych. Choć w głębi serca nie zgadzałem się z pomysłem wysadzania w powietrze budynków mieszkalnych, nie mogłem odmówić wykonania rozkazu. Wszyscy członkowie grupy znaleźli się w tej samej sytuacji; wszyscy mieliśmy obowiązek go wykonać. Ten kto by odmówił, zostałby uciszony na zawsze. Dzień po eksplozji poszedłem na miejsce akcji, by ocenić i analizować jej rezultaty. Byłem wstrząśnięty tym, co zobaczyłem. Miałem doświadczenie w wysadzaniu budynków, ale nigdy nie były to domy mieszkalne i nigdy nie znajdowały się w Rosji. A tu wysadziłem w powietrze rosyjski dom i zabiłem Rosjan, a rosyjskie kobiety pochylone nad ciałami rosyjskich ofiar przeklinały sprawcę w moim ojczystym języku. Stojąc wśród nich fizycznie czułem, jak otaczają mnie ich klątwy, jak przenikają mój umysł i ciało, jak przepełniają każdą komórkę. Zrozumiałem, że jestem przeklęty."
Ostatnio edytowane przez yarow : 25.01.2011 o godz. 05:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami elektorat "Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci" |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Na ile wyceniłbyście smierc swoich bliskich? Tak po kolei. Ile musiałbyście dostac aby smutek w oczach zastąpiłyby złotówki w oczach?
Moim zdaniem nie powinni dostac ani złotówki odszkodowania, poza oczywiscie przyznanymi prawem rentami. Dlaczego oni a nie setki ginących w innych katastrofach lotniczych czy drogowych? W czym sa lepsi?
Ostatnio edytowane przez Kaan : 25.01.2011 o godz. 08:22.
![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
W tym ze nie lecieli na narty tylko w Twoim imieniu na groby zamordowanych Polaków. Możesz oczywiście stwierdzić ze w Twoim imieniu nie lecieli, ale lecieli w imieniu Narodu Polskiego. Czyli byli na służbie.
"PiS, nie czekając na plan oficjalnych państwowych uroczystości w pierwszą rocznicę katastrofy smoleńskiej, szykuje własne, m.in. dużą manifestację pod Wawelem. Teraz kierownictwo partii ustala dokładny scenariusz swoich uroczystości - pisze "Gazeta Wyborcza".[...] - Na manifestacji rozprowadzane mają być widokówki przedstawiające m.in. karykatury Donalda Tuska i Władimira Putina w serdecznym uścisku - mówi jeden z działaczy małopolskiego PiS. Własne uroczystości to ma być kolejny znak, że PiS odcina się od działań rządu w sprawie katastrofy smoleńskiej - twierdzi." http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...osc_prasa.html Niesiołowski zapewne stwierdzi ze to podłe ![]()
Ostatnio edytowane przez Drozd : 25.01.2011 o godz. 10:49.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma takiej ceny .....
Zauważ,że o wysokości i w ogóle o odszkodowaniu rodziny dowiedziały sie z mediów. To był lot rządowy i kasa państwowa wypłaca wszelkie odszkodowania. Pytanie do Tuska : Kto i dlaczego nie ubezpieczył lotu w firmie ubezpieczeniowej ?! Działania rządu Tuska w sprawie katastrofy CASY-zbieranie "haków" Parafrazując słowa konfidenta SB niejakiego Niesiołowskiego powinienem powiedzieć "skasować PO"........... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Skoro lecieli w służbie narodu, to dlaczego ta "służba" im się przypominała dopiero w latach, w których były wybory? Myślałem, że na forum będą normalni ludzie, a widzę, że co drugi myśli, że to był zamach
![]() ![]() Towarzystwo Sportowe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
A może w okrągłą rocznicę lecieli co? 70 lat to chyba jest powód do wspominania i upamiętniania.
Raczej ciężko Ci będzie ocenić kto jest normalny . Bo masz TVNowski wzorzec normalnego, a on z normalnością ma tyle wspólnego co Putin z przyjacielem Polski.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To proste przecież....
Wielu z Nich przeczuwała,że byc może jest to ich ostatnia okazja (lecąc rzadowym samolotem ) ,aby złożyć hołd pomordowanym w Katyniu... Nie dlatego ,że mysleli o katastrofie, ale liczyli się z przegraną L.Kaczyńskiego. Poza tym jak napisał mój przedmówca była okragła rocznica....
Ostatnio edytowane przez budka : 25.01.2011 o godz. 11:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
przy obecnym kryzysie i działaniach rządu Tuska (OFE,podwyżka cen) nie powiedziane że Lech Kaczyński nie wygrałby znowu wyborów prezydenckich.Komorowski to był dla Lecha żaden przeciwnik.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.01.2011 o godz. 11:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadza się ....
Mam nadzięję,że ludzie w końcu przejrzą na oczy..... Ja już od '89 przerabiałem wszystkie mutacje obecnej PO... Przez wszelkie odmiany Unii,demokratów,Kongresów itd. itp. kończąc na założonej przez WSI PO Sami nas wpychają w objęcia PIS-u |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Ja cały czas się zastanawiam jak to się stało, że Jarek nie został jednak prezydentem. Ten jego nowy wizerunek i odcięcie się od Smoleńska przed wyborami dawały mu naprawdę wielkie szanse na sukces. |
|
|
|
Banita
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jak komuś źle z oczu patrzy to od razu widać, wszak wiadomo, że z gówna bata się nie ukręci.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
czyli jak ktoś nie wierzy w zamach i inne teorie spiskowe to ma tvnowski wzorzec normalnego, i pewnie w ogóle nie jest Polakiem tylko rosyjskim szpiegiem? A co powiesz o tym: 10 kwietnia 2006 r. – nieobecny 17 września 2006 r.- nieobecny 10 kwietnia 2007 r. – nieobecny 17 września 2007 r. – obecny (wybory do sejmu ) 10 kwietnia 2008 r. – nieobecny 17 września 2008 r. – nieobecny 10 kwietnia 2009 r. – nieobecny 10 września 2009 r. – nieobecny 2010 – miał być w kwietniu… (wybory prezydenckie i samorządowe ) ![]() Towarzystwo Sportowe
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Z tym TVN i Gazeta Wyborcza to jest zabawna sprawa .Radze popatrzec takze na "zmanipulowanych" przez Radio Maryja,Trwam czy Gazete Polska,zobaczcie sobie np. na youtubie tak zwanych obroncow krzyza,to w porownaniu z tym co robi TVN z mozgami to jest pikuś...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kolega wredny widze nowy w dyskusji wiec krotkie wprowadzenie. Nie zgadzasz sie z teoria zamachu = jestes ruskim szpiegiem, ogladasz tvn i czytasz gw oraz nie jestes prawdziwym Polakiem, a jak Cie smolensk nie obchodzi to nawet ciezko nazwac cie czlowiekiem. ;p Takie panuja tu prawa...
Odnosnie wizyt kaczynskiego w smolensku gdzies czytalem ostatnio o wspomnianej wyzej wizycie w 2007 kiedy premierem byl jarek. I wszelkie teksty dzis o tym ze jakby jarek byl premierem to wizyta bylaby lepiej zabezpieczona mozna wsadzic sobie miedzy bajki. Niby bylby lider na pokladzie.. byl w 2007? NIE!!! Z raportów 36 pulku wynika ze naprowadzanie samolotu w 2007 roku przez wieze rowniez bylo niedokladne i pozostawialo wiele do zyczenia. Po prostu byly warunki jakie byly i tyle... W artykule "Pytania do Rosjan" (Michał Majewski, Paweł Reszka), opublikowanym 28.05.2010 w Rzeczpospolitej czytamy: "Polskie samoloty miały wcześniej problemy na lotnisku Siewiernyj. 17 września 2007 r. Lech Kaczyński wraz z małżonką, ministrami, ludźmi kultury i przedstawicielami rodzin katyńskich leciał tupolewem do Smoleńska. Były lotnik 36. pułku: – Sytuacja była jak w czasie ostatniej feralnej wyprawy, to znaczy leciały dwa samoloty. Gdy pierwsza maszyna usiadła na pasie, okazało się, że informacje nawigacyjne podawane przez Rosjan były nieprecyzyjne. Załoga, która wylądowała, ostrzegała o tym kolegów, którzy dopiero nadlatywali."
Ostatnio edytowane przez legol : 25.01.2011 o godz. 12:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Chyba pora zmienić nazwę tematu na "Polityczny 2"?
![]() Zmanipulowani w jakimś stopniu są wszyscy, bo skądś musieliśmy zaczerpnąć informację na dany temat co z kolei determinuje nasze zaufanie do danego medium. Dlatego nie ma się czemu dziwić, że poglądy są zróżnicowane, a pluralizm w życiu społecznym kwitnie. Właśnie te różne głosy społeczeństwa w kontekście katastrofy Smoleńskiej pokazują, że tak naprawdę mrzonki o "jedności" Polaków to tylko wymysł dziennikarzy i niektórych polityków. Nigdzie w świecie zachodnim nie ma jedności dosłownej, ani w żadnej demokracji, ani wśród chrześcijan, ani wśród żadnego społeczeństwa, gdzie występuje więcej niż jedna społeczność. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|