|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Tomasz Wróbel, wkrótce wolnym zawodnikiem!
http://www.90minut.pl/news/145/news1...m-Wroblem.html ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
I co ? ma moze kontuzjowana szczeke? jakies bzdury
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nierealne.Niby ma jeszcze tylko półroczny kontrakt, ale gdyby odszedł teraz Real musiałby szukać zastępcy na dziś.
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jak ściągną Peskovicia (cóż to za pomysł :/) to nie ma szans, żeby przywołany przez Ciebie "transfer" Dudka (bo zapewne o niego chodzi) miał miejsce. Zdecydowanie do s-f.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jak dla mnie to nie wierze w oba transfery.
Jurek teraz nie ma szans co innego za pol roku jesli bedzie wolnym pilkarzem ![]() (ladnie by to wygladalo ze kupujemy goscia z Realu ), marketingowo byl by pewnie strzal w 10 ale watpie ze teraz Real go odda za male pieniadzeHmmm Peskovic, watpie zeby Wisla sciagala kogos takiego |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Po pierwsze - w klubie piłkarza, o którym napisałem, jest już zmiennik pierwszego bramkarza, spełniający warunki do bycia tym drugim jak znalazł. Co więcej, jest wychowankiem klubu i sam pierwszy bramkarz nie raz wskazywał go jako bardzo utalentowanego.
Po drugie - właśnie o sumę odstępnego się rozchodzi, a raczej jej brak. Klub o którym mowa, to nie banda buraków, lecz profesjonaliści i ludzie, którzy umieją liczyć. A rachunek jest taki - pół roku pensji płaconej piłkarzowi, który i tak nie może grać i nie jest inwestycją na przyszłość, albo odstąpienie jego karty. Pytanie - za ile? I czy w ogóle za ileś? Dla tego klubu 300 czy nawet 500 tysięcy euro, to nie jest suma, na którą poświęca się zbyt wiele uwagi. Sprawa rozstrzygnie się prawdopodobnie dopiero w lutym. Informuję tylko o tym, że istnieje. I wcale nie uważam tego za science fiction. Z całym szacunkiem, ale Kew Jaliens w tym momencie w europejskiej piłce nie znaczy mniej, niż piłkarz, o którym piszę. Owszem, siedzi na ławce w wielkim klubie. Owszem, zdobył Puchar Mistrzów. Owszem, był kiedyś czołowym bramkarzem kontynentu. A jednak właśnie - siedzi na ławce i dawno nie występował regularnie. To byłby niezły układ dla każdej ze stron. Tyle ode mnie w temacie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
ja tylko dodam że to mogło by być nazwisko które ma przyciągnąć ludzi na stadion nic mu nie brakuje tak więc in fo nie potwierdzone ale moim zdaniem dość realne
a jeśli chodzi o Peskovica chyba wszyscy widzą że to jest rozwiązanie tymczasowe jeśli nie w tym okienku to w przyszłym kogoś kupią dla mnie poprostu chca dać szanse Jovanicowi
Ostatnio edytowane przez moce : 24.01.2011 o godz. 09:55.
![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Jakoś dla mnie to bardziej pasuje do science fiction by Dudek (o ile o nim mowa) trafił do Wisły... Poza tym jednak wolałabym kogoś młodszego. Nie mniej jednak, fajnie byłoby go zobaczyć w koszulce Wisełki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Poki co temat tego Bramkarza to faktycznie bardziej s-f niz konkret wiec mysle ze mozna go poki co zakonczyc.
Co do Peskovicia to mieszane uczucia mam, ma cos na sumieniu (Swit), ostatnio malo gral i jakos go nie moge skojarzyc jako wybijajacego sie w Naszej lidze jak gral. Dla mnie transfer sredni ale jesli ma to byc tymczasowe i w miare tanie rozwiazanie to moze warto zaryzykowac. No i czekam w koncu na konferencje z prezentacja zawodnika (ow). A tak wogole to rozumiem ze temat tego mlodego Gahnijczyka to byla tylko plotka i nigdy nie bralismy go pod uwage? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A czy Jerzy Dudek nie wybudował czasem domu pod Krakowem?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ja tam z Peskovicia bym się cieszył, nie oceniajcie go przez pryzmat gry w Polsce, zagranicą dopiero grał świetnie...
edit: z Dudkiem to się nieźle wygłupiacie, może za rok, dwa ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
To o ktorej ta konferencja ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
na fb też ktoś o Dudku wspomina jeśli to nie ta sama osoba co tutaj to może coś być na rzeczy, czas pokarze. A Dudek nie raz mówił że chce do PL wrócić i powalczyć z Polskim klubem o LM
ja osobiście czekam na zatwierdzenie trójki z pola a później czas na bramkarza ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Abstrahując od prawdziwości plotek w tym temacie, Jerzy Dudek to nazwisko jakiego nam trzeba, żeby zagonić pikniki na stadion. Nie stać nas(?) na Roberto Carlosa, Juninho może prędzej byłby w naszym zasięgu, ale jego już mniej osób kojarzy. Dudek w Polsce to człowiek instytucja i synonim sukcesu. CL z Liverpoolem po finale, który przeszedł do historii futbolu i po karnych, które uczyniły go światowym celebrytą. Gra w Realu Madryt- jakby nie patrzeć jednym z 2 najlepszych klubów na świecie- klubie, który jest marzeniem prawie każdego chłopaka kopiącego piłkę po podwórku. No i mundial z reprezentacją w 2002 i wielkie nazwisko w Feyenoordzie. Nie widzę piłkarza na świecie, który byłby w naszym zasięgu i jednocześnie byłby w stanie spędzić takie tłumy "odświętnych" kibiców na stadion. Jeśli się nim nie interesujemy, to powinniśmy zacząć
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Pomijając to czy Dudek w ogóle chce jeszcze Hiszpanie opuszczać to raz. Dwa przecież on ma złamaną szczękę i raczej w tym sezonie by nam już nie pomógł. Jednak nazwisko mogło by przyciągnąć i widzów, a może i sponsorów. Jedyną zaletą tej pozycji jest to, że w wieku 30, 35 czy nawet 40 można grać na wysokim poziomie.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Obawiam się, że z tym Dudkiem to tylko słodkie pierdzenie ale... Argumenty jakieś są. Dudek ma już prawie 38 lat, nawet jak na bramkarza to sporo. Nieuchronnie zbliża się do emerytury, a ma dom pod Krakowem i uwielbia grać tutaj w golfa.
By być rezerwowym w Realu Madryt trzeba jednak coś sobą reprezentować. Oni nie mogą sobie pozwolić na jakiekolwiek ryzyko, a przecież nawet Casillas może mieć kontuzję. Więc o formę Dudka byłbym spokojny. W Premier League - najlepszej lidze świata - grają Mark Schwarzer, Brad Friedel czy Edwin van der Sar, a w zeszłym sezonie grał też James - wszyscy starsi od Dudka. Dlatego śmiem twierdzić, że na polskich boiskach Dudi mógłby bronić jeszcze przez 2 sezony - nawet do 40tki. I to bronić na b. wysokim poziomie. Wszystko jednak zależy od tego, czy w Realu będą chcieli zatrzymać Dudka na kolejny rok. A nie sądzę, by królewscy chcieli to mówić Jurkowi już teraz - dowie się o tym pewnie pod koniec sezonu. Dlatego jednak sądzę, że pogłoski z Dudkiem są jednak nierealne na tą chwilę. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Pomysł z Dudkiem bardzo ciekawy. Z kilku powodów:
1. Marketingowo-przyciągnie kibiców na stadion. 2. Sportowo- zapewni spokój w bramce. Ponadto obecność takiego nazwiska dobrze wpłynie na szatnie. |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Myślę, że ewentualne przyjście Dudka, zapewniłoby nam spokój w bramce na jakieś 2 lata. Byłby to idealny czas, żeby wykreować jakiegoś następce (Filip Kurto).
Dudek może i stary ale jary Oczywiście, to tylko takie marzenia. Myślę, że nawet jak wróci do kraju, to kasę sobie zażyczy słuszną, więc pewnie nasi się nie skuszą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
to sie ciesz ale sam ............
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja myślę, że tego Peskovicia jako TRZECIEGO BRAMKARZA moglibyśmy ściągnąć.
Ale jeśli Valcx szuka wzmocnienie do pierwszego składu to Pesković nie jest chyba za dobrym rozwiązaniem. Ja bardzo bym chciał, aby w pierwszym składzie grał Filip Kurto o czym już kiedyś pisałem. Myślę, że może okazać się bardzo dobrym bramkarzem z tego co widziałem w meczu z Jagiellonią i w ME to bronił całkiem przyzwoicie. Załóżmy, że na jesień mamy skład Kurto - Paljic, Jaliens, Chavez, Cikos - Kirm, Garguła, Sobolewski, Melikson, Małecki - Genkov i na jesień mamy zajebisty jak na ekstraklasę skład. Co do tego Sivakova moim zdaniem nie jest on nam potrzebny. W zespole mamy już dwóch defensywnych pomocników Sobolewskiego i Wilka i na tej pozycji nie potrzebujemy wzmocnień. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
murray
Niektórzy tutaj są za młodzi, żeby wiedzieć, kto zacz Matysek. Więc wyluzuj. Najpierw poczytaj posty , a potem dopiero wyciągaj wnioski co do wieku piszących. ;o) |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Paljic- jak na zawodnika, który dopiero uczy się grać na lewej obronie idzie mu dobrze, ale nie jest to zawodnik stworzony do tej pozycji. Przypomnę mecz z Koroną (wiem wiem poprawił się od tego czasu), ale sam Maaskant pokazywał mu Markiewicza do krycia, a za nim Pajlic się połapał i go dogonił to dał się jeszcze nawinąć na kółeczko i dopuścić do wrzutki na głowę Niedzielana. Jaliens, Melikson, Genkov- pewni piłkarze na papierze, ale ja bym głowy nie dał, że cała trójka wypali na 100%. Dobrą drużynę buduje się od bramki. Peskovic nie wydaję się solidnym fundamentem do walki o puchary. Też wolałbym Filipa w bramce, ale wypadało by się ograł na wypożyczeniu nawet w 1 lidze. Sobolewski. Ma swoje lata i Wilk od lata powinien być podstawowym graczem środka pola, razem z: Meliksonem/ Gargułą. Sobol ma swoje lata, nie nadąża za wszystkimi akcjami, podania nie zawsze dokładne. Nadrabia niektóre braki walką (nawet złamanie otwarte pewnie by rozchodził ), ale nie wiązałbym z nim innej roli na przyszłość jak wprowadzenie Wilka do składu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Myślę, że Wisła mogłaby zastanowić się nad jego pozyskaniem... zawsze gdy tylko grał u nas to Wiśle szło naprawdę dobrze, taki gość by się przydał, a jeszcze ze 2 sezony powinien pograć na dobrym poziomie.. ![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() ![]() ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|