The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.01.2011, 19:27
Edłardo Da Sylwia napisał(a):Wyświetl post
Jest gdzieś jakaś potwierdzona informacja, że Melikson przechodził dzisiaj teksty ?
Tak w ogóle ... jest on w Polsce ?
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zne_meliksona/
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.01.2011, 19:30
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się że mnie nie zrozumiałeś. Spróbuję może bardziej obrazowo: wyobraź sobie że do Wisły przychodzi powiedzmy Messi. Czy Twoim zdaniem trener komentując przyjście takiego zawodnika powidziałby: Dla wszystkich jego przyjście jest swego rodzaju pobudką do konkurowania o miejsce w składzie.
Mam nadzieję że ten przyklad jest dla Ciebie bardziej obrazowy.
No właśnie ty najwyraźniej nie rozumiesz rzucając takim przykładem. Pomijając piłkarzy z kosmosu typu Messi czy Ronaldo, (którzy sami wygraliby nam większość meczy w lidze i których sam bym wystawiał zawsze do składu, nawet gdyby olewali treningi a na mecze przychodzili narąbani) to żaden zawodnik nie powinien mieć publicznie zagwarantowanego miejsca w drużynie. Nieważne czy transfer to wzmocnienie czy tylko uzupełnienie składu, stwierdzenie o zwiększeniu konkurencji w zespole będzie zawsze na miejscu.
Czy gdybyśmy na przykład nie sprzedali Brożka i jeszcze dokupili Jelenia to czy to zdanie:
"Dla wszystkich jego przyjście jest swego rodzaju pobudką do konkurowania o miejsce w składzie." byłoby w jakiś sposób błędne?
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.01.2011, 19:47
Ubiparip do Lecha?
http://www.b92.net/sport/vesti.php?y...&nav_id=486453
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 17.01.2011, 19:50
Eternit napisał(a):Wyświetl post
Ubiparip do Lecha?
Jak to zwykle bywa, bo sami nic nie potrafią znaleźć.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.01.2011, 19:56
Na razie nie ma żadnej różnicy z poprzednimi przygotowaniami do rundy, jeśli chodzi o naszą politykę transferową.

Po totalnej wyprzedaży składu w lecie i w zimie, pierwszy trening rozpoczynamy z identycznym (mizernym) składem.

Testy przechodzi Melikson, więc jest spora szansa że w tym tygodniu do nas dołączy. Fajnie, każdy niezły kopacz się przyda. Ale co dalej? Dyrektor sportowy obiecywał następcę Pawła Brożka na pierwszym treningu.

Gwoli ścisłości - dyrektor sportowy wcześniej obiecywał rywala dla Brożka o miejsce w składzie, więc nowy napastnik powinien był się stawić na pierwszym treningu. Stan miał na dopięcie tego transferu praktycznie pół roku. A w zasadzie na treningu powinno się stawić dwóch napastników.

Rozumiem, że to ma być ten nowy profesjonalizm - znowu zawodnicy dojdą last minute, a zgrywać się będą podczas meczy ligowych.

PS. Obrońcy "nowej polityki transferowej" kazali czekać do 17 stycznia. Teraz obowiązuje nowa mantra - do końca okienka
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 17.01.2011, 20:04
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Na razie nie ma żadnej różnicy z poprzednimi przygotowaniami do rundy, jeśli chodzi o naszą politykę transferową.

Po totalnej wyprzedaży składu w lecie i w zimie, pierwszy trening rozpoczynamy z identycznym (mizernym) składem.

Testy przechodzi Melikson, więc jest spora szansa że w tym tygodniu do nas dołączy. Fajnie, każdy niezły kopacz się przyda. Ale co dalej? Dyrektor sportowy obiecywał następcę Pawła Brożka na pierwszym treningu.

Gwoli ścisłości - dyrektor sportowy wcześniej obiecywał rywala dla Brożka o miejsce w składzie, więc nowy napastnik powinien był się stawić na pierwszym treningu. Stan miał na dopięcie tego transferu praktycznie pół roku. A w zasadzie na treningu powinno się stawić dwóch napastników.

Rozumiem, że to ma być ten nowy profesjonalizm - znowu zawodnicy dojdą last minute, a zgrywać się będą podczas meczy ligowych.

PS. Obrońcy "nowej polityki transferowej" kazali czekać do 17 stycznia. Teraz obowiązuje nowa mantra - do końca okienka
Stan może obiecywać nowych piłkarzy tylko że to nie zależy tylko od Stana ale także od tych potencjalnych nowych piłkarzy, jeśli zaledwie kilka z nazwisk przejawiających się w mediach rzeczywiscie miało od nas ofertę ale wybrali jednak inne kluby to co Stan może na to poradzić? Co najwyżej negocjować z następnym, tylko że to niestety trwa: negocjowali parę dni z klubem, potem parę dni z zawodnikiem, poszedł gdzie indziej, więc jazda od nowa: znowu parę dni z zawodnikiem, parę dni z klubem, chcieli 2 mln, więc zaczynamy negocjacje z następnym. My tu gadu gadu a tygodnie lecą, co Stan może na to poradzić? We wrześniu miał zacząć negocjacje?

Ty uważasz że jest to: " największy błąd w twoim rozumowaniu" a ja uważam że Ty kompletnie nie czujesz realiów. Myślę że gdyby do Wisły przyszedł Jeleń to nie zależnie od tego co powiedziałby RM Brozio i tak wiedziałby że czeka go ława. A RM nie wyrywałby się z gadaniem byle czego żeby nie robić sobie z gęby cholewy.
Aha, czyli wg ciebie asekuracyjne stwierdzenie że gość zwiększy konkurencję to jest robienie z gęby cholewy? lol
To jak bys nazwał sytuację gdyby RM zagwarantował komus miejsce w składzie a to jakies nasze wspaniałe wzmocnienie zdecydowało że kasę i tak dostaje i sobie spokojnie spoczęło na laurach i musiałby go posadzić na ławce?
Ostatnio edytowane przez martonas : 17.01.2011 o godz. 20:08.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.01.2011, 20:04
Ojej - nikt jeszcze nie zamknął tak naprawdę swoich transferów w tym okienku - żaden polski klub. Potrzeba jest znalezienia relatywnie dobrych piłkarzy, a to szczególnie trudne w zimowym okienku. Więc bądźmy cierpliwi. Żaden "obrońca nowej polityki transferowej" nie mówił by poczekać do 17 stycznia, a tak poza tym to mamy już Meliksona - mnie sam fakt kasowego transferu w aż tak wysokiej kwocie niezmiernie zadowala, a że to kreator gry, o którym przez całą rundę jesienną mówiłem, to tym bardziej jestem zachwycony.
Odpowiedz cytując
GajowyDrwal
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.01.2011, 20:09
Dyrektor sportowy obiecywał następcę Pawła Brożka na pierwszym treningu.
Moderator, a kłamstwa pisze.

Gdzie, kiedy obiecywał napastnika na pierwszym treningu?

Cytat:
Gwoli ścisłości - dyrektor sportowy wcześniej obiecywał rywala dla Brożka o miejsce w składzie,
Nic nie obiecywał.

Dziwimy się, że poziom forum upadł już tak nisko, ale jak może być inaczej skoro "góra" forum ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem?

Cytat:
Takie teksty będziesz mógł rzucać ze miesiąc.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 17.01.2011, 20:14
martonas napisał(a):Wyświetl post
(...)My tu gadu gadu a tygodnie lecą, co Stan może na to poradzić? We wrześniu miał zacząć negocjacje?(...)
Widocznie trzeba było zacząć we wrześniu.

A na poważnie - tego typu kłopoty mają wszyscy menedżerowie, może poza Realem, Barceloną i MC. I jakoś sobie dają radę. Nie mamy na stanowisku dyrektora sportowego juniora, tylko działacza z doświadczeniem w pracy z PSV. Więc chyba powinien umieć sobie poradzić z takimi problemami.

Wzruszają mnie z resztą próby usprawiedliwienia transferowych porażek. Tylko co mnie to obchodzi? Transferów jak nie było, tak nie ma. Liczą się efekty, nie dobre chęci.

Gajowy - może byś poszedł jednak do lasu, na grzyby? Wiesz, zarzucanie mi kłamstwa jak parę postów wyżej jak byk masz cytat z wywiadu, w którym Vacxs deklaruje że "najprawdopodobniej" na 1 treningu pojawi się nowy piłkarz - to jest żenada. Nie podejmuję dyskusji, bo nie ma sensu. Ciesz się, że nie skasowałem posta - a powinienem, bo nic nie wnosi do tematu.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 17.01.2011 o godz. 20:19.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 17.01.2011, 20:22

A na poważnie - tego typu kłopoty mają wszyscy menedżerowie, może poza Realem, Barceloną i MC. I jakoś sobie dają radę. Nie mamy na stanowisku dyrektora sportowego juniora, tylko działacza z doświadczeniem w pracy z PSV. Więc chyba powinien umieć sobie poradzić z takimi problemami.

Wzruszają mnie z resztą próby usprawiedliwienia transferowych porażek. Tylko co mnie to obchodzi? Transferów jak nie było, tak nie ma. Liczą się efekty, nie dobre chęci.

Oczywiście, że liczą się efekty w 100% ale jest połowa stycznia a okienko trwa do końca lutego( jak mnie pamięć nie myli)
Myślę, że na rozliczenia przyjdzie czas po zakończeniu okienka, to tak jak na początku sezonu większość spisywała klub na straty, na kompletne dno, walkę o utrzymanie a tu zonk, niespodzianka i wylądowaliśmy na drugim miejscu w tabeli.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 17.01.2011, 20:28
Mówisz:

i masz

WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że liczą się efekty w 100% ale jest połowa stycznia a okienko trwa do końca lutego( jak mnie pamięć nie myli)
Myślę, że na rozliczenia przyjdzie czas po zakończeniu okienka, to tak jak na początku sezonu większość spisywała klub na straty, na kompletne dno, walkę o utrzymanie a tu zonk, niespodzianka i wylądowaliśmy na drugim miejscu w tabeli.
Odpowiedz cytując
jagoda
Banita

Od: 08.2006

Stary 17.01.2011, 20:30
Nadajecie na naszych działaczy, a Flamengo wykupiło za 3mlneuro największego imprezowicza (Sypek przy nim to pikuś)w Mediolanie tuż przed wygaśnięciem jego kontraktu (zaledwie 6msc od darmochy), jeszcze dali mu większą gażę na zabawy z tancerkami brazylijskimi, które występują w serialu 'MikeInBrazil"
Ostatnio edytowane przez jagoda : 17.01.2011 o godz. 20:32.
Odpowiedz cytując
herkules
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 17.01.2011, 20:31
niestety Vojo Ubiparip raczej do Lecha pójdzie niż do nas, Milan się nie spisał i go nie namówił
a nasi działacze odpuścili tak jak kiedyś Lewandowskiego, na ogromną korzyść Kolejorza
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.01.2011, 20:32
Uważam Cię za inteligentnego gościa. Jestem pewien, że zdajesz sobie sprawę, jak potencjalni zawodnicy mogą nas odbierać. W tym sezonie odpadliśmy z zespołem, którego nazwę, oprócz kibiców tej zacnej drużyny, znamy w Europie tylko my. Rok wcześniej naszą przygodę z Ligą Mistrzów zakończyliśmy na estońskich amatorach. W tej chwili zajmujemy drugą pozycję w lidze, która wysokim poziomem nie grzeszy. Mimo tych wszystkich niekorzystnych czynników, ja widzę szansę na ciekawe wzmocnienia. Tylko często musimy na nie poczekać z powodu dość niekorzystnych warunków negocjacyjnych, o których piszę powyżej. Co lepsi zawodnicy czekają na oferty z lepszych lig i lepszych klubów. I będą czekać nawet i do końca stycznia. Przykład? Choćby Kirm. Dogadaliśmy się z klubem, Skorża z Bednarzem wypatrzył już go wcześniej. I co? Sam zawodnik zwlekał dość długi czas z podpisaniem kontraktu. Sam sobie możesz odpowiedzieć dlaczego. Być może, nawet jeżeli pozyskamy tych co chcemy przed końcem stycznia, to później może nam się trafić jakaś fajna okazja, bo zawodnik z jakichś tam powodów nie zmienił klubu.
Nie wiedziałem, że zajęcia na siłowni, testy medyczne w jakikolwiek sposób wpływają na ewentualne zgranie się zespołu.
Ja bardzo chciałem żeby wzmocnienia były już na 17 stycznia, choćby z powodów nawet zaznajamiania się zawodników, wkomponowania się do zespołu, zawarcia znajomości. Szkoda, że się nie udało. Ale pisałem także, że DLA MNIE (co możesz sprawdzić) takim deadlinem, po których trzeba będzie dać naszym działaczom duży minus, to będzie koniec stycznia/początek lutego. Dlaczego? Bo czasu na zgranie będzie i tak sporo (4 tygodnie), a negocjacje w sprawie pozyskania ciekawych zawodników do klubu z nieciekawą przeszłością pucharową w ostatnich latach, z pewnością nie są łatwe.

Dla niektórych wszystko wynika z jednego równania: znalezienie piłkarza=pozyskanie piłkarza. Ilość zawodników, z którymi negocjowaliśmy w ostatnim czasie (chodzi mi o jakieś ostatnie 3 lata) byłaby zapewne bardzo spora. Część pewnie teraz błyszczy, cześć kopie się po czole. Ale, do cholery, nie jesteśmy Barceloną. Gorzej! Nie jesteśmy nawet Norymbergą, Kopenhagą, czy Club Brugge, abstrahując nawet od warunków finansowych.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.01.2011, 20:33
Możliwe, że pozostali zawodnicy z pola (nie licząc Meliksona, którego kupiliśmy) będą za gotówkę, natomiast wielce prawdopodobne że mamy przed sobą kolejną sagę z testowaniem bramkarzy...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Stary 17.01.2011, 20:34
Cytat:
Dyrektor sportowy Wisły cały czas twierdzi, że ma nadzieję, iż przynajmniej część z zawodników na wymienione kluczowe pozycje uda się pozyskać jeszcze przed pierwszym treningiem. „W ciągu ostatnich dni rozmawiam z klubami i zawodnikami nad finalizacją niektórych transferów. Zaczynamy treningi 17 stycznia i mam nadzieję, że przed tym terminem zaprezentujemy kibicom nowych piłkarzy”
A ja mam nadzieję ( i postaram się). że za 2 tygodnie pojadę z dzieciakami na narty. Tyle, że jeśli któreś zachoruje, to nici z wyjazdu. Czy wtedy też mi ktos zarzuci, ze jestem kłamcą, jeśli wyjazd niewypali
Coniektórzy, wg mnie, śmiesznie myślą i mają dość skomplikowany proces dedukcji.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 17.01.2011, 20:34
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
M.S. - najprawdopodobniej inicjały naszego nowego gracza
Ten też zabłądził? Czy zrezygnował?
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 17.01.2011, 20:35
Rzeczywiście okazało się prawdą, że Ubiparip miał podjąc dzisiaj decyzję, i podjął, z dużym prawdopodobieństwiem zagra w Lechu Poznań. Oni jednego napastnika strzelającego gole już mają, my trafiającego do siatki nie mamy żadnego a Vojo ląduję jednak w Poznaniu...
Na podstawie informacji z mediów można przypuszczać, że Ubiparip był tym tzw pierwszym na liście, także pewnie ten drugi kandydat to będzie półka niżej. Szkoda bo jak pisałem już wcześniej według mnie to bardzo dobry zawodnik. Typowa bałkańska szkoła, silny fizycznie, z bardzo mocnym strzałem i dodatkowo dobrą techniką i szybkością.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.01.2011 o godz. 20:43.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 17.01.2011, 20:35

Gajowy - może byś poszedł jednak do lasu, na grzyby? Wiesz, zarzucanie mi kłamstwa jak parę postów wyżej jak byk masz cytat z wywiadu, w którym Vacxs deklaruje że "najprawdopodobniej" na 1 treningu pojawi się nowy piłkarz - to jest żenada. Nie podejmuję dyskusji, bo nie ma sensu. Ciesz się, że nie skasowałem posta - a powinienem, bo nic nie wnosi do tematu.
Tu nie chodzi o bronienie kogokolwiek tylko o wstrzymywanie się z pochopnymi ocenami, powinni zacząć negocjacje we wrześniu? A kiedy ich zatrudnili? Chciałbyś żeby to były negocjacje z kolejnymi piłkarzami z łapanki?

I jeszcze co do twojej konwersacji z innym forumowiczem - jeśli dla ciebie stwierdzenie, że "najprawdopodobniej" się pojawi albo że "ma nadzieję" to obietnica że się pojawi no to powodzenia w dyskusji.
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 17.01.2011, 20:36
herkules napisał(a):Wyświetl post
niestety Vojo Ubiparip raczej do Lecha pójdzie niż do nas, Milan się nie spisał i go nie namówił
a nasi działacze odpuścili tak jak kiedyś Lewandowskiego, na ogromną korzyść Kolejorza
potwierdzam Twoje zdanie... szybko odpuszczamy, ale to też zależy wszystko od naszego konta... ale wiesz to tylko media serbskie spekulują... oni tak samo twierdzili że pójdzie do nas... póki się nie dowiemy od oficjalnych stron to nic nie jest pewne
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.01.2011, 20:39
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
No tak, tylko szczęścia z tą drugą pozycją to my trochę mieliśmy - właściwie jak nigdy.

Ja rozumiem, że okienko zamyka się pod koniec lutego - tylko takie manewry już przerabialiśmy w poprzednich latach, jak ktoś przychodzi na koniec lutego, to kiedy ma się zgrać z resztą zespołu - a te rundy u nas do długich nie należą. Stąd, po dyr. sportowym z takim CV można było się spodziewać konkretniejszych działań.

Łatwo zauważyć, że inne kluby - jak choćby taki Trabzonspor nie mają problemu w tym, aby kupić piłkarzy na zawołanie. Ok, może nie ten kaliber, ale wiele wskazuje na to, że taki Lech niedługo dopnie sobie transfery - Wołąkiewicza już mają.

Jeśli nasi Holendrzy nie zmienili u włodarzy myślenia biznesowego - tzn. 100 tys. euro taniej, ale piłkarz przychodzi miesiąc później - to na boisku wciąż może być taki chaos, jak w pierwszej części sezonu, a wtedy to już musielibyśmy mieć naprawdę dużo fuksa, żeby to mistrzostwo zdobyć jakimś cudem.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.01.2011, 20:41
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Rzeczywiście okazało się prawdą, że Ubiparip miał podjąc dzisiaj decyzję, i podjął, z dużym prawdopodobieństwiem zagra w Lechu Poznań. Oni jednego napastnika strzelającego gole już mają, my trafiającego do siatki nie mamy żadnego a Vojo ląduję jednak w Poznaniu...
Na podstawie informacji z mediów można przypuszczać, że Ubiparip był tym tzw pierwszym na liście, także pewnie ten drugi kandydat to będzie półka niżej. Szkoda bo jak pisałem już wcześniej według mnie to bardzo dobry zawodnik.
a skąd wiesz, że się nim interesowaliśmy? może był on wymysłem mediów... nie wiadomo jaki napastnik do nas przyjdzie. Rozmowy z kandydatami do gry w Wiśle są prowadzone od dłuższego czasu tak jak mówił Stan, na pewno są to zawodnicy nietuzinkowi i w pierwszej kolejności rozpatrują oferty z zachodu, norma. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby w czwartek przedstawiono zawodnika o którym nie wiedzieliśmy do tej pory nic, no chyba że z transfermarktu...

Mało tego, pamiętasz jak serbskie media umieszczały w składzie Wisły niejakiego Miliknovicia?

jason wiślak - kibicuję Wiśle Kraków, nic nie jest w stanie mnie zaskoczyć.
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 17.01.2011 o godz. 20:44.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.01.2011, 20:42
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Możliwe, że pozostali zawodnicy z pola (nie licząc Meliksona, którego kupiliśmy) będą za gotówkę, natomiast wielce prawdopodobne że mamy przed sobą kolejną sagę z testowaniem bramkarzy...

Zebyś się kolego nie zdziwił...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.01.2011, 20:45
Eternit napisał(a):Wyświetl post
Ubiparip do Lecha?
swietnie - skoro Lech go bierze za takie pieniadze to znaczy, ze jednak gosc jest tego wart
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.01.2011, 20:45
Obawiam się że mnie nie zrozumiałeś. Spróbuję może bardziej obrazowo: wyobraź sobie że do Wisły przychodzi powiedzmy Messi. Czy Twoim zdaniem trener komentując przyjście takiego zawodnika powidziałby: Dla wszystkich jego przyjście jest swego rodzaju pobudką do konkurowania o miejsce w składzie.
Mam nadzieję że ten przyklad jest dla Ciebie bardziej obrazowy.
Nie mogę, po prostu nie mogę. Naprawdę bierzesz tak dosłownie wypowiedzi naszego trenera? Maaskant nie widział go zapewne w jeszcze ani jednym meczu, co najwyżej DVD, nie miał go na treningu, a ty już wnioskujesz, że on wie do czego przyda mu się ten piłkarz. I czy będzie wzmocnieniem, czy zapchajdziurą na ławce. Dramat.
Ja bym raczej skłaniał się, że RM chciał po prostu, najprościej na świecie powiedzieć: "Fajnie, że przyszedł, może będzie wzmocnieniem, więc niech się reszta strzeże i ostro mi zapieprza na obozie, bo inaczej przegrają rywalizację z miejsca."
No, ale nie, RM mówi chce nam przekazać prawdę między wierszami: "ale mi kolejny szrot sprowadzili, już się szykuj na Arkę, Nourdin!".
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 17.01.2011, 20:46
jagoda napisał(a):Wyświetl post
Nadajecie na naszych działaczy, a Flamengo wykupiło za 3mlneuro największego imprezowicza (Sypek przy nim to pikuś)w Mediolanie tuż przed wygaśnięciem jego kontraktu (zaledwie 6msc od darmochy), jeszcze dali mu większą gażę na zabawy z tancerkami brazylijskimi, które występują w serialu 'MikeInBrazil"
Ci "nieudolni działacze" z Flamengo najpierw znaleźli sponsora, który dał na taki szpanerski transfer pieniądze. W dodatku: gdzie Rzym, gdzie Krym?

WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
(...) W tym sezonie odpadliśmy z zespołem, którego nazwę, oprócz kibiców tej zacnej drużyny, znamy w Europie tylko my.(...)
Ten sam problem mają w Jagiellonii, Legii, Amice, Śląsku, Widzewie etc. A jednak nasza konkurencja, mimo obiektywnych trudności o których wspominasz zdołała przeprowadzić parę ciekawych transferów. My wciąż stoimy w blokach.

Cytat:
Nie wiedziałem, że zajęcia na siłowni, testy medyczne w jakikolwiek sposób wpływają na ewentualne zgranie się zespołu.
Tak, niech wybierają mieszkanie przed meczem z Legią, samochód przed Derbami a przedszkole dla dziecka przed meczem z Amiką. W międzyczasie zapiszą się też na kurs polskiego, no i poznają chłopaków z zespołu.

Przecież teraz jest czas na załatwianie spraw organizacyjnych, aklimatyzację etc.

Cytat:
Dla niektórych wszystko wynika z jednego równania: znalezienie piłkarza=pozyskanie piłkarza. Ilość zawodników, z którymi negocjowaliśmy w ostatnim czasie (chodzi mi o jakieś ostatnie 3 lata) byłaby zapewne bardzo spora. Część pewnie teraz błyszczy, cześć kopie się po czole. Ale, do cholery, nie jesteśmy Barceloną. Gorzej! Nie jesteśmy nawet Norymbergą, Kopenhagą, czy Club Brugge, abstrahując nawet od warunków finansowych.
Ilość zawodników, o których media donosiły, że ponoć jesteśmy zainteresowani była w ostatnim czasie spora. Ale pytanie, czy w ogóle z nimi negocjowaliśmy i czy były to poważne negocjacje. Casus Makinwy wymowny.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 17.01.2011, 20:47
Cytat:
a skąd wiesz, że się nim interesowaliśmy? może był on wymysłem mediów...
To oczywistość, nawet pytał się Jovanica o zdanie na temat Wisły. To był ten pierwszy na liście, takie jest moje przypuszczenie.

WioreX jestem praktycznie pewien że Melikson będzie podstawom zawodnikiem jeśli tylko będzie zdrowy.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.01.2011 o godz. 20:49.
Odpowiedz cytując
matys2
Member

Stary 17.01.2011, 20:50
Za Genkowa nie byliśmy w stanie zapłacic 500tys euro.
Za Ubiparipa wymięklismy przy 600 tys euro..

Martwi mnie, że tak niskie kwoty są dla Wisły nie do przeskoczenia... Nie da się zbudowac dobrego zespołu za drobniaki..

PS: Podejżewam, że kwota za Meliksona jest zawyżona. Prawdopodobnie bedzie nas kosztował mniej...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.01.2011, 20:52
matys2 napisał(a):Wyświetl post

Martwi mnie, że tak niskie kwoty są dla Wisły nie do przeskoczenia... Nie da się zbudowac dobrego zespołu za drobniaki..

PS: Podejżewam, że kwota za Meliksona jest zawyżona. Prawdopodobnie bedzie nas kosztował mniej...
no wlasnie, a najwiecej przeciez placi sie za napastnikow - to troche chore i co z tego jak ten Melikson nawet bedzie zagrywal raboną prostopadle pilki jak potem na szpicy Boguski zabije sie na pilce
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 17.01.2011, 20:53
matys2 napisał(a):Wyświetl post

Skąd wiesz, że nie byliśmy w stanie tyle zapłacić? Źródło proszę, Basałaj ci powiedział czy Valckx?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów