The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.01.2011, 12:33
sambo napisał(a):Wyświetl post
Kaan
Popatrz – idziesz ulicą i widzisz grupkę chuliganów. Podejmujesz decyzje, że jednak idziesz dalej. Dostajesz wpierdziel.
Co w powyższym stanie faktycznym stało się przyczyną pobicia?
Twoja decyzja, czy decyzja chuliganów?
Jeśli patrzysz na ciąg przyczynowo – skutkowy – to równie dobrze możesz obwinić szkołę lotnictwa, że dała dyplom pilotom a ich ojcu, że ich spłodził.
Miałem taką historię, u siebie na Oświecenia idę do sklepu, tam kilku miejscowych, wyciągam sweter a tam zamiast niego szalik Wisły (po meczu). Udało mi się, choc widzieli co wyciągam, jakbym dostał wp...l to czyja wina? Przede wszystkim mojej głupoty.

Gdyby piloci podjeli jedyna słuszna w tym momencie decyzję, że w związku z bardzo trudnymi warunkami atmosferycznymi i tego ze nie widzą lotniska nie ma mowy o lądowaniu to nie byłoby całej sprawy a ruscy mogliby się zesrac żeby spowodowac wypadek.

Ale wszystko to jakby to, jakby tamto... Po całej sprawie oceniam wine naszą i ruskich na 50/50. Bez doszukiwania się drugiego dna.

Jeśli patrzysz na ciąg przyczynowo – skutkowy – to równie dobrze możesz obwinić szkołę lotnictwa, że dała dyplom pilotom a ich ojcu, że ich spłodził.
Nie popadajmy w skrajnosci. Ale pewnie do szkolenia pilotów mozna by się przyczepic...

Owszem - można po ludzku powiedzieć, że nie powinni lądować. Ale my mówimy o przyczynach katastrofy a nie zdarzeniach mających miejsce przed momentem wchodzenia w katastrofę. Nie od tego są specjaliści i autorytety.
No to bezpośrednia przyczyna katastrofy było nie trafienie w pas startowy, a dlaczego? No własnie, to wynika, według mnie, z tego co napisałem.
Ostatnio edytowane przez Kaan : 14.01.2011 o godz. 12:41.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów