The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.01.2011, 15:18
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ty zaś wpisujesz się w swojski klimat "jakoś to będzie". W naszych warunkach "jakoś" w 9 na 10 przypadków znaczy "chujowo".
Ale co ja tam wiem...
Moim zdaniem bardziej "swojskie" jest polskie narzekanie na wszystko i wszystkich + czarnowidztwo. Ale co ja tam wiem...

A jeśli uważasz że będzie "chujowo" to może przestań się zadręczać i zmień zainteresowania?

Gdybym nie wierzył w Wisłę i w zwycięstwa i sukcesy jakie może odnieść to darowałbym sobie mecze, newsy i to forum. Jest tyle przyjemnych rzeczy w życiu...
c.d.n.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 02.01.2011, 15:18
WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
W tym okienku jak i w kilku poprzednich zresztą,nie wydarzy się nic nadzwyczajnego,kiedy to zrozumiecie ?

Możliwe,że trafią do nas zawodnicy pokroju Czikosza,Bunozy czyli wg mnie zawodnicy mocno przeciętni,nie liczyłbym na to,że do Wisły przyjdzie jakaś wschodząca gwiazda :] Prędzej na farta jakiś wujek przyprowadzi do Wisły na trening jakiegoś młokosa z 4 ligi ;-) i się uda z drugim Kubą ;D
Oczywiście, skoro kiedyś NIE BYŁO dobrych transferów, to w tym okienku również NA PEWNO ich nie będzie, a jak jakiś się uda, to będzie FARTEM. Człowiek który odpowiadał za transfery wielkiego PSV Eindhoven wszystkie udane transfery do klubu sprowadzał tylko dlatego, bo miał FARTA. Farfan, Heurelio Gomes, Balazs Dzsudzsak trafili do PSV dlatego, że ich wujek przyprowadził na trening.

Jesteście niepoważni.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Stary 02.01.2011, 15:22
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Według mnie Maaskant wyciąga z tej drużyny 120% to dlatego jesteśmy tak wysoko. Mieliśmy też spor szczęścia gole w końcówkach, Mario ratował tyłek itp. Powiedzmy sobie szczerze mogło być znacznie gorzej.
Pozycja trenera wisiała na włosku, można to wywnioskować nawet ze słów które powiedział w Lidze + " Nie może być tak że przegrywamy dwa mecze i cały plan legnie w gruzach" , Wcześniej informował też o tym zbymak.

Powiem tak, prezes Basałaj być może by tu coś zbudował gdyby nie to że Cupiał nakłada na niego taką presję że on nawet w mediach musi liczyć z każdym malutkim słówkiem które powie bo naszemu prezesowi może się co nie spodobać. .
I prawdopodobnie masz rację. I nie widzę powodów dlaczego trener nie ma wyciągnąć z zespołu jeszcze więcej w rundzie wiosennej.
Przecież od dawna o tym mówimy, że zespół potrzebuje czasu do zgrania do wypracowania formy. Chcieliśmy doczekać tylko do końca roku. Owszem dojdzie ktoś nowy, ale nie wierzę w taką rewolucję w składzie jaką przeżyliśmy w lecie.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.01.2011, 15:26
ChG napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, skoro kiedyś NIE BYŁO dobrych transferów, to w tym okienku również NA PEWNO ich nie będzie, a jak jakiś się uda, to będzie FARTEM. Człowiek który odpowiadał za transfery wielkiego PSV Eindhoven wszystkie udane transfery do klubu sprowadzał tylko dlatego, bo miał FARTA. Farfan, Heurelio Gomes, Balazs Dzsudzsak trafili do PSV dlatego, że ich wujek przyprowadził na trening.

Jesteście niepoważni.
Porównując działania PSV do działań Wisły to Ty jesteś niepoważny,z całym szacunkiem,wszystko fajnie,napisałeś ze do PSV nasprowadzali tyle talentów,a do Wisły ile? Widziałeś w poprzednim okienku jakiś przemyślany transfer poza Wilkiem? bo ja jakoś nie,a komentarz odnośnie Kuby to ironia bo gdyby nie Brzęczek który miał kontakty to chłopak w życiu by w Wiśle nie grał bo żaden pseudo skaut z Wisły by go nie zauważył . Zrozum W Wisle to sie odbywa na farta,czysta prowizorka,nie porównuj więc Nas do PSV
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Stary 02.01.2011, 15:30
Człowieku zrozum, że w tamtym okienku holenderski duet tak naprawdę nie miał jak pracować, nie miał czasu na przygotowanie odpowiednich transferów. Teraz masa obserwacji, szukania itp. Tu potrzeba czasu, nic nie będzie się robić od razu. Może to odbywało się na farta, ale jestem przekonany że wszystkie transfery do klubu będą już efektem długiej obserwacji i do Wisły trafią zawodnicy utalentowani.

Nie rozumiem skąd u was tyle złego myślenia. Trochę pozytywnych myśli, zaufajcie holendrom, bo kto jak nie oni mają ten klub wprowadzić na salony.
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 02.01.2011, 15:31
Porównując działania PSV do działań Wisły to Ty jesteś niepoważny,z całym szacunkiem,wszystko fajnie,napisałeś ze do PSV nasprowadzali tyle talentów,a do Wisły ile? Widziałeś w poprzednim okienku jakiś przemyślany transfer poza Wilkiem? bo ja jakoś nie,a komentarz odnośnie Kuby to ironia bo gdyby nie Brzęczek który miał kontakty to chłopak w życiu by w Wiśle nie grał bo żaden pseudo skaut z Wisły by go nie zauważył . Zrozum W Wisle to sie odbywa na farta,czysta prowizorka,nie porównuj więc Nas do PSV

No rozpisują się ludzie na nie wiadomo ile stron ale troll i tak nie zrozumie...

Zrozum że różnica między tym sezonem a poprzednimi jest taka że mam jakąś tam(prowizoryczną) siatkę oraz dyrektora z prawdziwego zdarzenia. Nikt nie mówi że w rundzie wiosennej na bramce będzie stał Gomes na obronie Alex a bramki będzie strzelał Farfan, tylko że Stan ma kontakty i dobrych piłkarzy(wiadomo że nie klasy w/w zawodników, ale takich którzy w podobnym stopniu wzmocnili by Wisłe co w/w PSV) może pościągać. A akurat w transferach letnich Stan udziału nie brał.

Weźcie pomyślcie trochę zanim posta napiszecie.
Albo chociaż cytowanego posta 2 razy przeczytajcie...
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.01.2011, 15:32
hmm, a nie uważasz że powodem tego że Holender nie ściągnał nikogo "przemyślanego" poza Wilkiem było to że tutaj po prostu... jeszcze nie pracował? Bo mi się wydaje że mogło mieć to niebagatelne znaczenie... ale cóż ja tam wiem o życiu.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Stary 02.01.2011, 15:38
Spoko,co okienko to szukacie Sobie jakiegoś usprawiedliwienia''że teraz to na pewno się uda bo coś tam'' w tym okienku liczycie na duet z Holandii,a co okienko jest płacz i zgrzytanie zębami Bez napinki,Ja mam swoje zdanie na temat transferów Wy swoje,przekonamy się kto ma racje.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.01.2011, 15:41
@Wsdtb

W poprzednim okienku najbardziej przemyślanym transferem było zatrudnienie Stana. Może daj mu szanse i zacznij oceniać jego pracę po chociaż jednym okienku transferowym.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Stary 02.01.2011, 15:43
Spoko,co okienko to szukacie Sobie jakiegoś usprawiedliwienia''że teraz to na pewno się uda bo coś tam'' w tym okienku liczycie na duet z Holandii,a co okienko jest płacz i zgrzytanie zębami Bez napinki,Ja mam swoje zdanie na temat transferów Wy swoje,przekonamy się kto ma racje.
Okienko jest otwarte od wczoraj, a Ty już masz swoje zdanie na temat transferów.
Odpowiedz cytując
sndr
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 02.01.2011, 15:48
snyrting napisał(a):Wyświetl post
@Wsdtb

W poprzednim okienku najbardziej przemyślanym transferem było zatrudnienie Stana. Może daj mu szanse i zacznij oceniać jego pracę po chociaż jednym okienku transferowym.
Widzę, że są jednak jeszcze na tym forum trzeźwo myślący ludzie, Chwała Bogu! Panowie i Panie, Stan objął stanowisko 23 sierpnia a kiedy kończy się okienko transferowe? No właśnie, nie miał (delikatnie mówiąc) zbyt wielu czasu na prowadzenie obserwacji zawodników, budowę siatki scoutingowej więc nie rozumiem o co Wam tak właściwie chodzi. Podobno mamy teraz kilku scoutów, więc ufam, że kogoś tym razem zdążyli obejrzeć i w tym okienku nasze transfery zdecydowanie będą bardziej trafione.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Stary 02.01.2011, 15:49
Tym co tak wierzą w cudowne efekty pracy holenderskiego duetu spytam tylko o jedno - rozumiem, że wierzycie że Stan i Robert zrobią zrzutkę z własnego portfela na te super, hiper przemyślane i świetne transfery?
Bo przypomne że nadal mamy tego samego własciciela, tą samą RN i taki sam budżet ...

Trwa wypychanie (tak, wypychanie) z klubu każdego zawodnika na którym można zarobić chociaż grosz, do tego toczą się jakies dziwne "podjazdy" w sprawie transferów (nie wiem czy boss obiecał premie temu kto więcej transferów/podpisanych kontraktów załatwi czy co), a hitowe transfery zgłaszają się do naszego klubu same ...

Rzeczywiście - idzie nowe
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Stary 02.01.2011, 15:50
No mam Swoje zdanie bo widziałem co się dzieje w każdym okienku transferowym od paru lat .
W zimowym okienku transferowym żaden klub nie chce się osłabiać więc super transferów się nie spodziewam i już.
Co do Stana to prawdziwe pole do popisu będzie miał po sezonie o ile dalej tu będzie pracował.
Odpowiedz cytując
arbuz
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.01.2011, 15:51
Ochalik na Orange Info skomentowal transfer Brozkow i powiedzial ze sa a raczej byly rozmowy z Trabzosporem ale od tygodnia sprawa ucichla i nic nie jest potwierdzone ani zadne dokumenty nie wplynely do Wisly.

Takze poki c Brozki w wisle zostaja ale to moze sie szybko zmienic.
Odpowiedz cytując
Neo1221
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 02.01.2011, 16:01
Ludzie... okienko jest otwarte raptem kilkadziesiąt godzin!!! Czekajcie, a nie ciągle tylko narzekacie i narzekacie. Przecież nie można grać ciągle w jednym klubie... Sprzedajemy za 2 M i kupujemy piłkarzy do ukształtowania za 0,5... Normalna opcja...
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.01.2011, 16:02
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Tym co tak wierzą w cudowne efekty pracy holenderskiego duetu spytam tylko o jedno - rozumiem, że wierzycie że Stan i Robert zrobią zrzutkę z własnego portfela na te super, hiper przemyślane i świetne transfery?
Bo przypomne że nadal mamy tego samego własciciela, tą samą RN i taki sam budżet ...

Trwa wypychanie (tak, wypychanie) z klubu każdego zawodnika na którym można zarobić chociaż grosz, do tego toczą się jakies dziwne "podjazdy" w sprawie transferów (nie wiem czy boss obiecał premie temu kto więcej transferów/podpisanych kontraktów załatwi czy co), a hitowe transfery zgłaszają się do naszego klubu same ...

O przepraszam, ale w wypadku transferów wcale nie chodzi o to żeby zwiększyć budżet(chociaż było by to bardzo wskazane), ale o to żeby te środki , którymi dysponujemy jak najlepiej wykorzystać.

Weźmy na warsztat ostatnie okienko transferowe, bo do niesławnych już 600 tyś. € na Jirsaka nie ma sensu wracać.
W lecie wydaliśmy około grubo ponad pół miliona € na niesprawdzających się póki co Jovanica i Riosa. Prasa w ostatnich dniach donosiła, że już za 200 tyś € można kupić młodego obiecującego obrońce z Ghany. Gdyby wieć Stanowi w każdym okienku udawało się wyłowić przynajmniej jedną taką perełkę, to już możemy mówić o zmianie jakościowej w naszej polityce transferowej.
Warto też zauważyć, że powstała siatka skautów z prawdziwego zdarzenia, dla mnie także jest to spory krok na przód w profesjonalizacji działań klubu w omawianym zakresie.

Oczywiście może się okazać, że mój optymizm jest przedwczesny, nikt nie może natomiast stwierdzić, że nie ma ku niemu podstaw.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Stary 02.01.2011, 16:05
O przepraszam, ale w wypadku transferów wcale nie chodzi o to żeby zwiększyć budżet(chociaż było by to bardzo wskazane), ale o to żeby te środki , którymi dysponujemy jak najlepiej wykorzystać.
Może źle napisałam, nie mam na myśli budżetu rozumianego jako taki (cały), a budżet na transfery.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 02.01.2011, 16:15
No mam Swoje zdanie bo widziałem co się dzieje w każdym okienku transferowym od paru lat .
W zimowym okienku transferowym żaden klub nie chce się osłabiać więc super transferów się nie spodziewam i już.
Co do Stana to prawdziwe pole do popisu będzie miał po sezonie o ile dalej tu będzie pracował.
Ale każdy chce się wzmocnić, ażeby jakiś klub mogl się wzmocnić jakiś musi się osłabić
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 02.01.2011, 16:16
arbuz napisał(a):Wyświetl post
Ochalik na Orange Info skomentowal transfer Brozkow i powiedzial ze sa a raczej byly rozmowy z Trabzosporem ale od tygodnia sprawa ucichla i nic nie jest potwierdzone ani zadne dokumenty nie wplynely do Wisly.

Takze poki co Brozki w Wsle zostaja ale to moze sie szybko zmienic.
Orange Info podaje takiego newsa:

Cytat:
Kontakt z Trabzonsporem został nawiązany w ostatnią środę. Rozmawiamy z tym klubem, jednak jest jeszcze kilka kwestii do ustalenia. Między innymi ta, dotycząca kwoty transferowej. Trudno powiedzieć czy obaj zawodnicy na wiosnę będą grać w Wiśle. Sprawa powinna wyjaśnić w ciągu kilku najbliższych dni - tłumaczy rzecznik prasowy Wisły, Adrian Ochalik.
Z tego wynika, że transfer raczej dojdzie do skutku. W przeciwnym wypadku szanujący się klub nie pozwoliłby na swoim zawodnikom na negocjowanie kontraktów z innym klubem i podpisywanie przedwstępnych umów.

Swoją drogą - żenada. Rzecznik prasowy najpierw nic nie wie o negocjacjach, po czym tak lakoniczny komunikat. Albo jest w klubie dwuwładza, albo chaos informacyjny. W obu wypadkach źle to wróży na przyszłość.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 02.01.2011, 16:26
Najbardziej podoba mi się w tym wszystkim to, że jak podniosły się głosy że to prezes Cupiał sprzedał Brożków, że zwija manatki itp to następnego dnia w przeglądzie pojawiła się wiadomość jak to prezes obawiał się o jakość drużyny jak kto pan Basałaja zapewniał prezesa że znajdzie następców dla Brożków i generalnie wziął ten transfery na siebie.
Widać jak na dłoni kto tu kim rządzi.
Nawet kosztem swojej bądź co bądź w miarę dobrej opinii wśród kibiców wypełnia każde polecenia z góry.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 02.01.2011 o godz. 16:32.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.01.2011, 16:32
moce napisał(a):Wyświetl post
z twojego postu wnioskuje ze tylko dzieki Pawlowi Brozkowi jestesmy na 2 miejscu w lidze a pozostali zawodnicy to tlo i nic nie warta zbieranina ludzi kopiacych pilke
No nie tylko dzięki Brożkowi bo jednak Pawełkowi tez parę punktów w tej rundzie zawdzięczamy.
Ci zawodnicy w prau kluczowych momentach zrobili róznice i dzieki czemu mamy te pare punktow
wiecej. Wystarczy popatrzec na mecz z Legią - gdyby nie swietny strzal Brozka, ktory otworzyl
wynik byc moze skonczyloby sie na 0:0, a gdyby nie interwencja Pawelka na poczatku to byc moze
nawet bysmy przegrali. Obu juz w klubie nie ma.
Mowi sie, ze wynik idzie w swiat, a styl sie zapomina - teraz polowa tego forum bedzie sie jarac tym
drugim miejscem przez 2 miesiące pewnie do ... pierwszego wiosennego meczu.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 02.01.2011, 17:03
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Czytam ten temat i kilka wnioskow nasuwa sie samych:

- kibice Wisly to placzki zepsute wysokimi lokatami klubu w ostatnich latch
- kibice Wisly to w przerazajacej wiekszosci dzieci ktore nie maja pojecia o tym jak funkcjonuje swiat, jak wyglada zycie itd.
- kibice Wisly uswiadomili mnie ze mamy w klubie zalobe.
- westersyl to kochanka Pawla Brozka ktora liczyla na rychly slub a teraz przejrzala na oczy i wie ze zostala wyrolowana bo ma jasno powiedziane ze nie jedzie do Turcji grzac dupe.

Mozna by tak w nieskonczonosc ale czy wy nie widzicie ze en wszechobecny placz jest smieszny?

Wisla jest co rok "oslabiana" - tak bylo od pierwszej wtopy z Dinamem Tibilisi i szczerze nie dziwie sie bo sam nie placilbym ciezkich pieniedzy nikomu kto przynosi straty firmie a tak moi drodzy pilkarz to nic innego jak jeden z pracownikow klubu ktory ma rowniez generowac zysk i jesli nie potrafi pokonac Gruzinow, Norwegow, Estonczykow czy Azerow to moze rzeczywiscie jedynym sposobem na to zeby w/w pracownik przyniosl zysk (czytaj nie przynosil strat) jest zwolnic delikwenta - tu pilka nozna jest taka unikalna profesja ze mozna goscia sprzedac i to za calkiem pokazna sumke. Taki jest model dzialania Wisly i nikt i nic (nawet morze lez) tego nie zmieni.

Moze bedzie dane Holendrom cos zudowac moze nie ja pozyje, zobacze, ocenie wy poplaczecie. Nauczony tym co bylo nie spodziewam sie fajerwerkow transferowych ale jestem przekonanay ze napewno ktos do tej naszej Wisly przyjdzie. Byc moze wypali jak Blaszcz byc moze rozsypie sie jak Dawid tego nie wiem ale wiem gdzie dzis jest Wisla Krakow i jakie jest jej miejsce na pilkarskiej mapie.
Nic nie wiesz i o tym piszesz. To jest dopiero lanie wody! Czyste "oszołomstwo"

Po co takie posty? Żeby poprawić swoje ego że jestem twardziel i mam w dupie klub jak Wisła? Nie zależy ci, bo jak piszesz - pożyjesz i zobaczysz ale i tak się niczego nie spodziewasz to nie zawracaj gitary tylko "żyj" twardzielu i nie lej wody.

Ja tam wolę poczytac coś o piłce niż twoje "psychologiczne" wynurzenia jaki to twardziel jesteś i jak "zdemaskowałeś" westersyla.... niezły z Ciebie Holmes, nie ma co

Wolę już "płaczących" którym zależy na Wiśle niż takich pozerów.

Weźmy na warsztat ostatnie okienko transferowe, bo do niesławnych już 600 tyś. € na Jirsaka nie ma sensu wracać.
W lecie wydaliśmy około grubo ponad pół miliona € na niesprawdzających się póki co Jovanica i Riosa. Prasa w ostatnich dniach donosiła, że już za 200 tyś € można kupić młodego obiecującego obrońce z Ghany. Gdyby wieć Stanowi w każdym okienku udawało się wyłowić przynajmniej jedną taką perełkę, to już możemy mówić o zmianie jakościowej w naszej polityce transferowej.
Warto też zauważyć, że powstała siatka skautów z prawdziwego zdarzenia, dla mnie także jest to spory krok na przód w profesjonalizacji działań klubu w omawianym zakresie.

Oczywiście może się okazać, że mój optymizm jest przedwczesny, nikt nie może natomiast stwierdzić, że nie ma ku niemu podstaw.
A możesz podać jakimi środkami dysponujemy? Bo w tym jest problem ze działamy inaczej niż inne kluby. Nie mamy sztywno ustalonego budżetu na transfery, ale mamy pozyskiwać prawie za darmo. A jak już trzeba żywcem gotówę, to Boss żuci jakimś ochłapem. To nawet w Amice mają tam 1 czy 2 miliony euro na transfery... my mamy tyle ile w danym dniu Boss powie że może zapłacić. A jak wstanie lewą nogą to nie ma nic, nawet ochłapu
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 02.01.2011 o godz. 17:52.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.01.2011, 17:14
Żmijka napisał(a):Wyświetl post

Nie, wierzymy że będą jakies transfery gotówkowe (zresztą zawsze jakies są tylko nie za miliony euro), bo gdyby tak Stan z Robertem usłyszeli od Cupiała że kasy nie ma nawet po tych wszystkich transferach z klubu to już by pewnie się dawno zawinęli. Myslisz że jak Maskaant potrafił się z dnia na dzień zawinąć z Bredy bo nie było kasy to w Wisle by się męczył?

Poza tym tu nie chodzi o to czy ktos wierzy czy nie, tylko o to żeby nie płakać z powodu transferów, jak ledwo co okienko jest otwarte oraz aby nie narzekać że jak zwykle będą to niewypały bo najczęsciej takie były, chociaż teraz są inni ludzie odpowiedzialni za transfery.

Przypominam tylko co się działo w lecie, ludzie jaki to był płacz (a wtedy były ku temu większe podstawy), że spadniemy z ligi i nie wiadomo co, a teraz jestesmy wiceliderem...

Niektórzy to się zachowują jak małe dzieci, które mają isc do lekarza. Mogą dostać zastrzyk w dupe, albo może lekarz tylko spojrzy im w gardło i da cukierka, ale i tak na wszelki wypadek beczą jak porąbane.

Jak będzie padaka to sobie tutaj będziemy wszyscy narzekać, ale póki co może warto by zachowywać się jak dorosli?
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 02.01.2011, 17:25
iiYama napisał(a):Wyświetl post

Brożkowie nie zostali jeszcze sprzedani przecież, a to że sobie fotki pstrykają w tureckich szalikach przed zawarciem umowy świadczy źle o nich.
I teraz Wisła popełniłaby błąd nie wyrażając zgody na ich przejście do Turcji, nie ma najmniejszego sensu robić coś wbrew ich woli. Chcą grać w Turcji to niech grają. Nie ma sensu im teraz robić na złość za to że poniekąd za plecami dograli wyjazd z Krakowa.. Wisła została postawiona przed faktem dokonanym, nie pozostaje im nic innego jak wyrazic zgodę, w przeciwnym razie Brożkowie diametralnie obniżą loty i skończą w ME, hamowanie komuś na siłę wyjazdu zawsze kończy się zle
Ostatnio edytowane przez CH. : 02.01.2011 o godz. 17:28.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 02.01.2011, 17:32
Nie dlatego jestesmy na 2 miejscu, bo super gramy(i mamy swietnych pilkarzy)...tylko cala reszta jest rownie zenujaca(Legia w 15 kolejkach 6 porazek i walczy o MP, to jest dopiero "cos").

A co do transferow, to mam nadzieje, ze nie beda sprowadzani pilkarze pokroju Branco czy Boukhari'ego, bo tym najzwyczajniej nie chce sie grac. A tym ktorym chce sie grac(Paljic, Cikos), brakuje umiejetnosci(i to widac w naszej "ekstraklasie", a co dopiero w Europie). Sprzedalismy Brozkow, wiec teraz mozna smialo wydac np. 1.4 mln euro na sprowadzenie 2 wyrozniajacych sie napastnikow(ktorych mam nadzieje obserwowalismy) z Bulgarii, Slowacji, Czech czy Wegier, a klub zarabia te 500 - 600 tys. euro.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 02.01.2011, 17:33
CH. napisał(a):Wyświetl post
I teraz Wisła popełniłaby błąd nie wyrażając zgody na ich przejście do Turcji, nie ma najmniejszego sensu robić coś wbrew ich woli. Chcą grać w Turcji to niech grają. Nie ma sensu im teraz robić na złość za to że poniekąd za plecami dograli wyjazd z Krakowa.. Wisła została postawiona przed faktem dokonanym, nie pozostaje im nic innego jak wyrazic zgodę, w przeciwnym razie Brożkowie diametralnie obniżą loty i skończą w ME, hamowanie komuś na siłę wyjazdu zawsze kończy się zle
Wydaję mi się że za wcześnie jest na osądzanie tego kto co i jak zrobił. My kibice mamy dostęp do zaledwie małego skrawka tego co działo się w klubie przez ostatnich klika dni.

zbymak napisał że Wisła się dogadała i czeka tylko na ostatnią ratę za Głowę i potwierdzenie bankowe, to jest bardzo prawdopodobny scenariusz.

edit:
No tak, Cupiał z Basałajem spakowali Brożków i kazali im wypie... do Turcji grać. To chyba logiczne że wyszło to z inicjatywy samych piłkarzy, tak było z Marcelo czy Głowackim i Wisła nie może trzymać zawodników na siłę.
Nie może trzymać zawodników na sile ale może kusić lepszy zarobkami, lepszą wizją drużyny itp.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 02.01.2011 o godz. 17:38.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 02.01.2011, 17:34
No tak, Cupiał z Basałajem spakowali Brożków i kazali im wypie... do Turcji grać. To chyba logiczne że wyszło to z inicjatywy samych piłkarzy, tak było z Marcelo czy Głowackim i Wisła nie może trzymać takich zawodników na siłę. Tu nie ma nad czym rozmyślać, było miło, ale się skończyło. Czemu mam się smucić skoro Brozkowie się nie smucą że zostawiają nas w potrzebie? oczywiście nie mam im za to za złe bo są tylko piłkarzami , do jakichś tam ikon czy legend im dużo brakuje, tylko smętne zaczyna się robić to użalanie nad nimi skoro oni mają w dupie to że tutaj wywołała się taka burza nt ich odejścia

Cytat:
Nie może trzymać zawodników na sile ale może kusić lepszy zarobkami, lepszą wizją drużyny itp.
Tak, 800 tyś euro im dać czy ile oni tam będą dostawać, prywatne bmw, i dom z basenem. Bo to drugi Messi. Nie można dać się zwariować, to przede wszystkim. Bez jaj. I to mnie rozśmieszyło "lepszą wizją drużyny" , litości ale to on jest , a raczej j był częścią tej drużyny i od niego w dużej mierze zależało jaką jakość będzie miała ta drużyna, następny samobój, tym bardziej że przez wielu z Was uważany był za lidera drużyny. Poza tym on tu grał od 12 lat z przerwami i nie wie na co stać tą drużynę i że nie zawsze było super, ale klub wychodził z dołka, Jemu trzeba przedstawiać Wisłę od środka? on powinien najwięcej ze wszystkich grających dziś zawodników wiedzieć jaka jest Wisła, na co ją stać, jaka jest jej wizja itd. A skoro mowa o kasie to tym bardziej strzela sobie ktoś samobója pisząc o nich jako ikony. Zresztą kasa to zapewne nie wszystko, chcą spróbować czegoś nowego (o czym wielokrotnie mówili) i było jasne że w końcu to nastąpi, a czemu teraz to mnie nie dziwi. Wisła wpadła w mały dołek, notuje nie za najlepszy start i to najlepszy moment na zmianę klimatu do drużyny która pewnie kroczy po Mistrzostwo i ma bardzo duże szanse na awans do LM. W ich rozumowaniu of course, zwykłego piłkarza jakich miliony..
Ostatnio edytowane przez CH. : 02.01.2011 o godz. 17:59.
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.01.2011, 17:54
Jak ja uwielbiam to forum. Tutaj wszyscy wiedzą najlepiej, a wolfy i Markus brylują.

Brożek odszedł = sezon na straty, choćby miał go zastąpić Raul. Olaboga, co to będzie?
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.01.2011, 17:58
jova napisał(a):Wyświetl post
Idąc tym tokiem rozumowania to i Lewandowski jest najdelikatniej mówiąc nieskutecznym zawodnikiem, bo w mistrzowskim sezonie nie dobił do 20tki. Głupoty opowiadasz. Brożek miał olbrzymi wkład w sukcesy Wisły i w naszych warunkach będzie bardzo trudno znaleźć zawodnika o porównywalnej skuteczności.
A kto to jest Lewandowski? Nie rozśmieszaj mnie i w jakim mistrzowskim sezonie? Gdyby nie Jop to kuchenki miałyby figę a nie mistrzostwo. Gdzie napisałem że Brożek nie miał wkładu w sukcesy. Jeżeli tak określasz drugą rundę kwalifikacji pucharowych. W jakich "naszych warunkach" o co chodzi? Mogę sie założyć że każdy inny gdyby grał jedynego napastnika wypadłby niewiele słabiej jeżeli nie lepiej. Jeden gol na dwa mecze to jest dobry wynik? Dla napastnika grającego w każdym meczu od początku do końca? Więc jak to możliwe że Franek zawsze strzelał koło dwudziestu? W sytuacji kiedy obok grał Żuraw i też miał 20? Liga była słabsza? Ile teraz ma 35 letni Franek a ile Brożek? Jakoś po odejściu Franka nie było takiego lamentu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 02.01.2011, 17:59
No tak, Cupiał z Basałajem spakowali Brożków i kazali im wypie... do Turcji grać. To chyba logiczne że wyszło to z inicjatywy samych piłkarzy, tak było z Marcelo czy Głowackim i Wisła nie może trzymać takich zawodników na siłę. Tu nie ma nad czym rozmyślać, było miło, ale się skończyło.
Niesamowite

Prezentujesz niezwykłe, wręcz nowatorskie podejście w polityce transferowej. Wyślij CV i list motywacyjny do czołowych europejskich klubów, może skorzystają z twoich usług.

Rozumiem, że jak Rooney zechciał grać w MC, to Fergusson i Glazerowie klepnęli go w plecy i powiedzieli - Wayne, dzięki za wszystko i życzymy powodzenia w nowym klubie. Chcesz grać w City, propozycja wyszła z twojej inicjatywy - spoko, nie ma sprawy, skoro tylko o tym marzysz...

Ok, a zachowując proporcje, szefowie Amiki myślą tak: Peszko odszedł, są też ciekawe oferty dla Stilica, Rudnevsa, Krivca, Wojtkowiaka i Kikuta. Jak chłopaki wyjdą z inicjatywą odejścia, to nie będziemy ich trzymać na siłę. Było miło, ale się skończyło. Pal sześć, że rozp.przamy drużynę w połowie sezonu, tuż przed 1/8 LE i walką o miejsce dające awans do europejskich pucharów w roku przyszłym! W końcu jesteśmy od tego, żeby robić dobrze naszym zawodnikom.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów