|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...e_skrot_meczu/
90 minut grania i ani jednej składnej akcji do pokazania. Hmmmm Co tez rzuca się w oczy to fakt, że dużo naszych jest w środku pola niemal w kazdej akcji, a piłka i tak chodzi miedzy nimi jakby jej nie widzieli. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
A co do Final 4 - spoko inicjatywa ale to by trochę wypaczało sens ligi jak na koniec sezonu, drużyna która miała powiedzmy 15 punktów przewagi nad 4 zespołem, miała takie same szanse na mistrza jak ten czwarty.Ale możliwości jest sporo.To faktycznie zależy tylko od klubów i jak widać nie przeszkadza im że pół roku stadiony stoją puste a piłkarze gniją na mega wakacjach a potem mega zgrupowania które i tak nic nie dają. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Na tym filmiku rozwaliła interwencja Serba, który wybija piłkę po rzucie wolnym przed siebie.
Co do ligi.A dla mnie sensowym rozwiązaniem jest Final Four . Pierwsza czwórka gra o mistrza i puchary. Jeden tydzień, jeden turniej np na Narodowym w Warszawie. Nie byłoby kalkulowania tylko konkretna gra. Każdy by walczył o to aby zająć mimimum czwarte miejsce na koniec ligi. A właściwa weryfikacja umiejętności .Pomijam że takie coś można za niezłą kasę sprzedać. Jako prawa TV. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Cytat:
W ty proponowanym przez Marszałka systemie do końca rozgrywek toczy się walka o wejście do ,, czwórki", bo zagranie w turnieju to prestiż i pieniądze. Także możliwa jest też taka sytuacja że do ostatnich kolejek drużyny dajmy na to z miejsc 4-8 walczą o to jedno miejsce w czołówce, tak jak w najlepszych ligach piłkarskich walczy się o miejsce premiowane grą w LM. Po prostu więcej drużyn pozostaje pod koniec sezonu w grze o jakiś konkretny cel. Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez pikey : 04.02.2011 o godz. 15:19.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mini turniej na koniec sezonu. Kapitalna sprawa!! W gre wchodziłoby chyba max 4 zespoły bo nie można grac za dużo spotkań (bo niby co, mamy co 2 dni jeździć do Warszawy na mecz i dopingować?) Można by pod koniec sezonu zrobić takie półfinały 1 z 4 na własnym boisku i 2 z 3. Wygrani grają finał na Narodowym i nagrodą jest mistrz. Pozostała 2 gra o puchary. No w sumie fajny pomysł ale jakby ta liga wygladała jakby np po 20 paru kolejkach znana już była czołowa czwórka ligi? Nie byłoby sensu grać. Ale mimo wszystko to dobry pomysl by grać jakies decydujące mecze na narodowym, by było prawdziwe świeto jak w Anglii na Wembley
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nie po to grasz 30 meczów w sezonie aby de facto o mistrzostwie decydowały 4
Jak 30 zajetych weekendów to za mało to wystarczy po 2 rundy Pucharu Polski zagrać w niedziele, na wiosne i na jesień, do tego w kwietniu/maju zawsze jakas kolejka jest srodowa wiec z tego tez zrezygnować, jak dodac przerwy na reprezentacje, co wypadaja w sezonie to bedzie 40 tygodni jak znalazł plus 10 tygodni przerwy świateczno - zimowej, 2 tygodnie latem i mamy sezon rozpisany Na mistrzostwa latem i tak rzadko kiedy liczba mnoga zawodników z naszej ligi sie udaje, wiec to nie byłoby problemem ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wg mnie działałoby to mobilizująco z sportowego punktu widzenia. Średniacy ligowi, zajmujący 7 - 10 miejsca co roku, mogą spokojnie walczyć o 4 miejsce i tym samym grać o coś. Bo dotychczas to jest tak,że jak masz 7 miejsce,bezpieczną pozycję to truchtasz co kolejka. A tak prezes by cisnął, kibice. Chodzi mi o to aby w tej lidze było jak najmniej meczów na alibi. "A huja gramy,bo i tak nic z tego nie będzie". Mecze o nic. Trzeba to zmniejszyć do minimum. Im więcej zespołów walczy o "coś"tym liga ciekawsza,poziom wyższy. Wygrywa ten, kto o coś walczy,ryzykuje a nie biernie siedzi i przygląda się. Prościej zmontować ekipę na 4 miejsce, niż na pierwsze. W Kielcach czy Bełchatowie oraz Lubinie, siedzą zadowoleni, bo grają w sumie o nic. Nikt ich nie ciśnie aby stawali do walki o końcowy sukces z nami czy z Legią,bo jest to niemożliwe. Dlatego to są takie dobre miejsca,gdzie można przezimować, dotrwać do emerytury,specjalnie się nie przemęczając,bo gra się o nic. A tak nie byłoby alibi. Na 4 miejsce są w stanie zbudować zespół, podobnie Lechia, Śląsk czy broniąca się przed spadkiem Amika itd. FF byłby rozgrywany w weekend. Sobota półfinały, mecz o 3 miejsce i finał niedziela. O to chodzi w FF. Zapierniczasz cały sezon a swoją dominację musisz potwierdzić w FF. Co w tym złego?Tak to widzę. Piłkarze grają, kibice się cieszą, kluby zarabiają a Cracovia w I lidze.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 04.02.2011 o godz. 15:33.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
W koszykówce czy hokeju nie dość, ze ponad pól ligi gra w play-off to jeszcze kazdorazowo do 3-4 zwyciestw To sa sporty co mozna grac miedzy soba co 2 dni. Poza tym wyniki z rundy zasadniczej maja wpływ na ilośc meczów rozgrywanych u siebie Nie wyobrażam sobie sytuacji, że w naszym piekiełku, przy naszych sedziach o mistrzostwie decyduje jeden mecz (kupiony?)Sedzia daje karnego z kapelusza i wyrzuca bramkarza w 20 minucie meczu pomiedzy 4 a 1 zespołem i to ma byc wiecej warte niż przykladowo 25 punktów przewagi na koniec sezonu Ja bym za takie rozgrywki podziekował ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Euroliga wcześniej też miała ćwierćfinały, półfinały. Inny system rozgrywek. Jednak popatrzono na Amerykanów i także w Europie doszli do wniosku,że jak ma to być sport dochodowy to trzeba jak najwięcej grać,i mamy obecnie grupy,top 16,top 8 Final4. Poza tym tutaj też grają ekipy co przegrywają w całych rozgrywkach jeden mecz,i nie są jakoś rozstawieni w F4 i de facto o zwycięstwie w całych rozgrywkach decydują dwa mecze. Sprawiedliwe?
Także 82 spotkania w NBA to nie przypadek czy widzimisię,ale granica opłacalności. Bo sport w tym wymiarze musi na siebie zarabiać,albo przynajmniej nie generować dużych strat. U nas w dalszym ciągu 1,5 miesiąca przerwy i nadawanie,że na zachodzie to kupują,bo mają kasę. No to należy spojrzeć czemu tą kasę mają. Mało które przedsiębiorstwo przetrzymałoby tyle czasów przestoju co kluby piłkarskie w Polsce. Skansen. ![]()
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Z oceną Riosa bym się jeszcze wstrzymał. Mocno nakręca się na rundę wiosenną i zobaczymy czy w ogóle znajdzie miejsce w pierwszym składzie. Dla Niego to też musi być dziwna sytuacja, że przychodzisz z River Plate do Ekstraklasy i niczym się nie wyróżniasz. Może akurat w wiosennych meczach się rozkręci - jak nie wróci szybciutko do domu.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
W takich glupich sparingach jakie grali powinien miec wiecej minut niż ledwo oddychający Żuraw a był ponad chłopakami z ME a poniżej reszty,wiec nie zdziwie sie jak poszło w eter że się u Nas nie zadomowi i np. Maaskant nie chce na nim opierać drużyny.Ale to było by złe dla niego nie wpuszczać zawodnika który robi różnice,prawda? To zostaje juz opcja ze nie nadaje sie do gry pod naszą taktyke, nie ukrywajmy tego że szybkością nie grzeszy. Tak jak ktoś pisał, moze zrobmy z niego Cantoro. Facet operuje piłka rewelacyjnie,zastawia się,powalczy (vide akcja z pierwszych kolejek gdzie wślizgiem odberał i zdobyliśmy bramkę)...ale że w pół roku sie nie przestawi, to po prostu zostaje taki nikomu niechciany Andy. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pomysł bardzo dobry. Warszawa byłaby tez zadowolona bo na weekend zjeżdża się kilkanascie tysięcy kibiców każdej z 4 drużyn. Tylko nie wiem jak by to boisko zniosło. 4 mecze w 2 dni? Tam gdzie juz trawa rośnie nawet jednego sie nie da zagrać...Oby na narodowym nie było podobnie.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Na Wisłe chcę chodzi na R22 . Żadne stadiony narodowe. Mecz mistrz a potem na rynek. Tyle w temacie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Wisła na chwilę obecną potrzebuje co najmniej 4 zawodników - bramkarza, bocznych obrońców i napastnika. Mówię tu o piłkarzach wysokiej klasy. Jedyną nadzieją na nadchodzącą rundę jest okoliczność, iż oprócz Lecha w lidze grają jeszcze słabsze od nas drużyny. Nad Lechem mamy przewagę i podejmujemy ich u siebie, więc jakaś szansa jest.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Tabela w polskiej lidze zawsze jest bardzo myląca. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A dlaczego w Ekstraklasie miałoby nie być play offów? Można by okroić ekstraklasę lekko i grać play offy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
czy podobne słowa można wypowiedziec nt. Naszego trenera?
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Bo stawia na Małeckiego kosztem Riosa?
Maaskant ma w Holandii całkiem dobrą opinię, w przeciwieństwie do Bakero, który jest u siebie spalony. Tyle, ze trzeba też brać pod uwagę politykę transferową obu klubów, gdzie u nas sprzedaje się jak leci i kupuje byle taniej. Tak więc będziemy pewnie grać bez bramkarza i bocznych obrońców, a z atakiem nie wiadomo jak będzie. To takie "niuanse", które też mogą mieć wpływ na ostateczne miejsce w tabeli.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.02.2011 o godz. 20:26.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Ktoś kto przejmują tak słabą drużne, praktycznie z całkowicie nową defensywą i wyprowadza ją na 2 miejsce w tabeli, wygrywając miedzy innymi 4 mecze pod rząd, zasługuje na uznanie.
Co do Riosa to chłopak ma taki start do piłki, że pierwsze jego kroki wyglądają tak jakby dreptał w miejscu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dotychczas Hiszpan miał w Polonii walczyć o mistrzostwo kraju, ale niestety się nie udało, a Holender otrzymywał zazwyczaj zadania: utrzymać się/wejść do Eredivisie. Obaj jeszcze nic wielkiego nie pokazali, są sporymi trenerskimi niewiadomymi na początku kariery, ale z tą różnicą, że Bakero dostał w Poznaniu szansę pokazania, że nie jest za słaby by walczyć o mistrzostwo kraju, a Maaskant dostał w Krakowie szansę pokazania, że jest odpowiednią osobą by o mistrzostwo walczyć.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Marszałku, nie porównuj NBA,NHL, czy koszykówki do 'Twojego' final 4
.Tam są normalne playofy i to jest w pełni sprawiedliwe, w koszykówce europejskiej czy piłkarskiej LM bądź LE też inaczej jest to rozwiązane.Nie da się ligi połączyć z takim tradycyjnym final 4, natomiast inne warianty mogły by być jak najbardziej. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
IMHO Copa dle Sol nic nie pokazał -- przygotowania były głównie fizycznie, nowi zawodnicy przyjechali na ich koniec. Coś będa mogły powiedzieć dopiero wyniki z drugiego zgrupowania, a trak na prawdę pierwsze mecze w lidze.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Zarówno Maaskant jak i Melikson mówią o dobrej pierwszej połowie w ostatnim meczu. Wypada im wierzyć, bo z przedstawionego skrótu wynika, że najciekawsze co mozna było obejrzeć na tym meczu to góry w tle.
Po pierwszym słabiutkim w naszym wykonaniu meczu, w drugim kilkanaście pierwszych minut dawało bardzo delikatny optymizm. Ze skrótu wynika, że w trzecim meczu raczej byliśmy znowu na początku drogi. Wypada tylko mieć nadzieję, że w trakcie drugiego obozu nasi złapią trochę świeżości i zgrania. Inaczej start sezonu moze być bolesny. A na innych, nowych graczy nie ma co liczyć. Ps. Dajcie spokój z tymi pomysłami pt. final four. Jedynym sprawiedliwym z sportowego punktu widzenia roztrzygnięciem jest tradycyjna liga. Wszelkie play-offy czy inne rozwiązania wypaczają wynik sportowy i są czysto komercyjnym wynalazakiem. Przypominam sobie, jak kilka sezonów temu nasze siatkarki lały kogo popadnie w I lidze. Zakonczyły sezon z przewagą. Przyszły play-offy i ostatecznie przegrały z Dąbrową, z którą bez problemu o ile dobrze pamiętam wygrały wcześniej w lidze. Kto wie, gdyby była normalna sprawiedliwa liga, może dziś mielibyśmy w europejskich pucharach nie tylko koszykarki. A tak...
Ostatnio edytowane przez Elefant : 04.02.2011 o godz. 18:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Jednym słowem można podsumować ten turniej jako wielką klapę. Skończyliśmy na ostatnim miejscu, ale nie ma co się za bardzo załamywać. To miał być głównie test dla nowych zawodników, początki zgrywania sie zespołu. Jedyna co martwi to ten brak goli, bo z tym naprawdę trzeba coś zrobić jeśli chcemy walczyć o mistrzostwo. W każdym bądź razie, wierzę, że z każdym kolejnym meczem będzie coraz lepiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Wpychać na minę można chłopa zaciągniętego z ulicy by trenował drużynę.
A to jest trener: Cytat:
Potencjał ludzki jakim dysponuje nie jest chujowy więc bez wyolbrzymiania. Zrozumiałbym jakbyśmy mieli 11 Dawidowskich ale bez przesady. Tych piłkarzy stać na wygranie ligi i wyjście zwycięsko z trójką drużyn, którymi graliśmy w Copa del Sol. I nie żebym naskakiwał na niego. Dobra, przegrali, ważne żeby na ligę ich przygotował. Z użytkownikiem Wolfy w zasadzie nie ma rozmowy. Jego zdanie jest zawsze trafne i najważniejsze. Każdy inny jest kosmitą. Maruda numer jeden na tym forum. Jak Skorża był to zawodnicy robili całą robotę za niego, jak przegrali to że Skorża zły i niedobry. Jak Maskaant jest to że Maskaant pokrzywdzony bo mu Brożka sprzedali (łaaał, ewenement na skalę światową że piłkarz przeszedł zresztą na własne życzenie do innego klubu) . Tyle z jego obiektywizmu. Teraz na dodatek próbuje zaniżyć zresztą nieudolnie potencjał ludzki naszych zawodników. Piszę o Bunozie - młodzieżowym reprezentancie BIH, a on udaje że chodziło mi o gracza Metalowa Mrągowo. Stara dobrze mi już znana zagrywka. I oczywiście wkładanie w usta komuś słów, których nie wypowiedział jakoby miały być wyniki. Wystarczy że trener zajmie się trenerką, a jeśli chciał robić to za posąg, który przestoi kilka lat nic nie robiąc to mógł wybrać pracę w Barcelonie. Tam generalnie trener nie jest potrzebny.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 04.02.2011 o godz. 21:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Musimy się do pucharów jeszcze załapać w lidze i zakwalifikować w eliminacjach. Zobaczymy, jak to wyjdzie. Ciekawe, co będzie, jeśli Maaskantowi się nie uda. Kolejna przebudowa?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie trzeba przebudowy, tylko sensownych wzmocnień składów. To, co mieli zrobić w tym okienku zrobili (może bez bramkarza), ale i tak uważam to okienko za bardzo udane, przynajmniej na papierze.
Kogo potrzeba? Pewnie każdy wie- bramkarz, 2 bocznych obrońców i napastnika (w razie czego przejść na 4-4-2, lecz głównie konkurencja dla Genkova lub nie daj Boże zmiennik w razie kontuzji). |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Karpaty Lwów wygrały Copa del Sol 2011 wygrywajac w finale z Szachatarem Donieck 1-0
Końcowa klasyfikacja: 1. Karpaty Lwów 2. Szachtar Donieck 3-4. Aalesunds FK 3-4. Rosenborg BK 5-6. IFK Göteborg 5-6. Spartak Moskwa 7-8. FC København 7-8. Rosenborg BK 9-10. Tromsø IL 9-10. Sportul Studenţesc Bukareszt 11-12. Vålerengens IF 11-12. Malmö FF 13-14. Molde FK 13-14. Rapid Bukareszt 15-16. Wisła Kraków 15-16. FC Viktoria Plzeň |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() ![]()
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle. - Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką? - To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani. -------------- Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|