The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.02.2011, 22:13
Przydałby się zespołowi piłkarz o charakterystyce Jeana Paulisty. Pociągnąć grę do przodu, kiwnąć, zrobić przewagę, trochę zamieszania pod bramką. Brakuje mi takiej żywiołowości w tym zespole. Wisła skrzydłami silna stała, a teraz gdzieś te skrzydła nie są takie przebojowe, chociaż w lidze liczę mocno na Kirma, że pociągnie ten zespół do przodu. Ma ku temu predyspozycje ogromne - jak na ekstraklasowe warunki.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.02.2011, 22:15
Przydaliby sie zespołowi bramkostrzelni napastnicy tacy jacy kiedyś byli: młody Żuraw i Franek, nawet jak drużynie nie szło to coś strzelili.
Cała nadzieje w Genkowie że sie zaaklimatyzuje szybko i będzie strzelał na wiosne (przynajmniej 10 bramek,to tak skromnie licze) no chyba że Boukhari zacznie grac jak dekade temu w Ajaxie.31 lat ma to jeszcze nie tak dużo.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.02.2011 o godz. 22:22.
Odpowiedz cytując
WCracow
Member

Od: 11.2010

Stary 03.02.2011, 22:45
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Cała nadzieje w Genkowie że sie zaaklimatyzuje szybko i będzie strzelał na wiosne (przynajmniej 10 bramek,to tak skromnie licze) .
10 bramek powiadasz w 15 meczach? I do tego tak skromniutko policzyłes .... Ja bym sie cieszyl, gdyby strzelil 5-6 bramek.
Odpowiedz cytując
Bambo1906
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.02.2011, 22:16
Czyli możemy powiedzieć, że nastał ten moment kiedy zaczniemy je*ać Riosa i dajemy odpoczynek Łobodzińskiemu? bo już was nie mogę pojąć.
Gina Carano

Wisła to My!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.02.2011, 23:00
Bambo1906 napisał(a):Wyświetl post
Czyli możemy powiedzieć, że nastał ten moment kiedy zaczniemy je*ać Riosa i dajemy odpoczynek Łobodzińskiemu? bo już was nie mogę pojąć.
Ktoś go jebie?

Strzelił coś?
Nie.
Przegrał miejsce w składzie ze słabiutkim Żurawskim?
Przegrał.
Gra słabo?
Gra.

Więc jak nie masz nic sensownego do dodania, to nie zaczynaj przynajmniej kolejnej nawalanki na forum. Będzie grał dobrze, to zbierze należne pochwały. Na razie jest piątym kołem u wozu i szczerze mówiąc wali mnie, czy to przez zimę, czy go koledzy w drużynie nie lubią, czy może go chłopak rzucił albo wujek w dzieciństwie molestował. Oceniam piłkarza, który obecnie jest całkowicie bezproduktywny w Wiśle.

No więc, czy masz coś sensownego do dodania?

bozar napisał(a):Wyświetl post
A ja myślę, że zbyt pochopnie ferujesz wyroki. W ogóle teksty typu "po gościu widać" w sytuacji gdy sam przyznajesz, że niewiele razy go widziałeś bo niewiele grał... no są niepoważne, nie sądzisz?
Otóż Rios na treningach udowodnił że ma potencjał, może to że go jeszcze nie przekuł na częstsze występy wynikało z aklimatyzacji? Pamiętam dobrze początki Żurawia w Wiśle - też nie było różowo, dużo czasu potrzebował.
Rios przyzwyczaił się do nowych warunków i myślę że na wiosnę zobaczymy go w dużo lepszej dyspozycji.
Ja nie feruję wyroków, tylko bronię decyzji Maaskanta. A właściwie - ona sama broni się postawą Riosa na boisku, kiedy akurat miał okazję grać. Mówiąc prościej: "nie ma absolutnie żadnych przesłanek aby uznać, że Rios zasługuje na miejsce w składzie bardziej niż Żurawski". I to jest, niestety, fakt.
Nie jest też tak, że ja chcę oglądać Żurawskiego w obecnej formie na boisku. Nie chcę, tym bardziej że pamiętam go jako świetnego napastnika, który strzelił dla Wisły masę bramek. Ale to nie daje mi prawa do podważania decyzji Maaskanta, bo Rios - ogólnie - zamula.
Zawsze jest tak, że jak drużynie nie idzie, to kibice zaczynają się zastanawiać dlaczego nie gra Jasiu zamiast Zdzicha. Zazwyczaj jednak okazuje się (często już u innego trenera) że Jasiu jest po prostu pierdoła.
Ja tu nawet czytałem, że "Łobo" powinien "dostać szansę" zamiast Małeckiego, bo więcej daje drużynie. Różni się trafiają pacjenci.

Reszta jak wyżej.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.02.2011 o godz. 23:39.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 04.02.2011, 00:37
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Więc jak nie masz nic sensownego do dodania, to nie zaczynaj przynajmniej kolejnej nawalanki na forum. Będzie grał dobrze, to zbierze należne pochwały. Na razie jest piątym kołem u wozu i szczerze mówiąc wali mnie, czy to przez zimę, czy go koledzy w drużynie nie lubią, czy może go chłopak rzucił albo wujek w dzieciństwie molestował. Oceniam piłkarza, który obecnie jest całkowicie bezproduktywny w Wiśle.
wolfy jak zwykle agresywnie, antypatycznie i nieprzyjemnie, ale tym razem ma racje. Na Riosa nie ma co raczej liczyć. Nawet na obozie przygotowawczym prezentuje się słabiej niż reszta, więc grywa ogony. Słabo to widzę.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.02.2011, 00:45
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
wolfy jak zwykle agresywnie, antypatycznie i nieprzyjemnie, ale tym razem ma racje. Na Riosa nie ma co raczej liczyć. Nawet na obozie przygotowawczym prezentuje się słabiej niż reszta, więc grywa ogony. Słabo to widzę.

Z Riosem to dziwna sprawa bo po tym zawodniku wiele sobie obiecywano .

Sam myslalem ze jak argentynczyk itd to sobie u nas poradzi tymczasem kompletnie zawodzi.

Tak to jest jeden bedzie gral dobrze ,inny nie ,i tyle ,to samo co z Jirsakiem.

Zobaczymy jak bedzie z Meliksonem.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.02.2011, 03:13
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Z Riosem to dziwna sprawa bo po tym zawodniku wiele sobie obiecywano .

Sam myslalem ze jak argentynczyk itd to sobie u nas poradzi tymczasem kompletnie zawodzi.

Tak to jest jeden bedzie gral dobrze ,inny nie ,i tyle ,to samo co z Jirsakiem.

Zobaczymy jak bedzie z Meliksonem.
Bo tak na dobrą sprawę to nie wiadomo gdzie by go tu przy naszej taktyce ustawić...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.02.2011, 07:26
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
OK, mógłbyś sobie darować złośliwości.
Mogłem koledze Bambo na jego oczywistą prowokację odpisać, żeby spierdalał do buszu i nikt by się nie mógł przyczepić (no, może moderatorzy). Zamiast tego grzecznie i kulturalnie mu wytłumaczyłem gdzie leży błąd w jego rozumowaniu i co mnie spotyka? Zostaję oskarżony o agresję, antypatyczność i bycie nieprzyjemnym. I po co tu się starać?

A ja tylko grzecznie zasugerowałem, że trener nie jest idiotą i skoro rozlicza się go z wyników wciskając jednocześnie takich kolesi jak Żurawski i Rios jako równorzędnych Brożkowi, to jemu generalnie powinno być wsio radno kiedy kończą się im kontrakty, bo za pół roku to jego też może tutaj nie być. Więc przy tak niesamowicie szerokiej kadrze, gdzie Bunoza to podstawowy stoper a Kowalski uśmiecha się z ławki, gdyby Rios naprawdę coś sensownego umiał, to by grał. Choćby i na bramce...

Ale nie, lepiej dowalić się do mnie za jakieś przeszłe urojone krzywdy. Ja - agresywny. Tego jeszcze nie grali...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.02.2011 o godz. 07:30.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.02.2011, 23:19
Bambo1906 napisał(a):Wyświetl post

nie zaczniemy stawiać na Riosa bo jest po prostu nie wart wykładania banki euro za jego uslugi.

było już to widać jesienią.
Odpowiedz cytując
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.02.2011, 20:00
yogul napisał(a):Wyświetl post
nie zaczniemy stawiać na Riosa bo jest po prostu nie wart wykładania banki euro za jego uslugi.

było już to widać jesienią.
To że nie stać nas na jego wykupienie nie może powodować że nie chcemy skorzystać z jego pomocy teraz. Tym Bardziej że z Maćka też żaden perspektywiczny zawodnik żeby grał kosztem kogoś kto odchodzi po sezonie
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 03.02.2011, 22:40
Odnośnie Maćka Żurawskiego. Trener go po prostu nie zna i robi mu krzywdę. Prawda jest taka, że Żuraw ma już swoje lata. Wystawianie go na szpicy jest totalną głupotą. Jeżeli ma grać to jestem jak najbardziej za tym aby Żurawski był drugim napastnikiem ( cofniętym) tam zawsze czuł się najlepiej. Ogólnie mam wrażenie, że ten nowy system zupełnie nie pasuje do Wisły. Niech sie Maaskant bierze do roboty, bo na dziś wygląda to naprawdę tragicznie.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.02.2011, 22:42
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Niech sie Maaskant bierze do roboty, bo na dziś wygląda to naprawdę tragicznie.
To jest pierwsza część okresu przygotowawczego, oni mają być zabiegani a nie grać kosmiczny futbol.

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.02.2011, 00:11
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie Maćka Żurawskiego. Trener go po prostu nie zna i robi mu krzywdę. Prawda jest taka, że Żuraw ma już swoje lata. Wystawianie go na szpicy jest totalną głupotą. Jeżeli ma grać to jestem jak najbardziej za tym aby Żurawski był drugim napastnikiem ( cofniętym) tam zawsze czuł się najlepiej. Ogólnie mam wrażenie, że ten nowy system zupełnie nie pasuje do Wisły. Niech sie Maaskant bierze do roboty, bo na dziś wygląda to naprawdę tragicznie.
Trafna uwaga. Tak naprawdę Żurawski zawsze grał jako ten cofnięty napastnik. Podczas swojej gry w Wiśle miał przed sobą albo Frankowskiego albo Kuźbe czyli typowych egzekutorów. Dlatego jak dla mnie w tej taktyce jaką preferuje Maaskant (4-3-3) nie ma miejsca na boisku dla Żurawskiego.

Wielu tutaj mówi, że nie należy rozpaczać za Brożkiem. W pewnych kwestiach się zgodzę (np. machanie łapami) ale znowu on zawsze zapewniał nam bramki. Było ich z każdym sezonem mniej ale minimum 10 wpadało. A Genkov nam takiej gwarancji nie daje. Może wypalić i strzelić naprawdę sporo bramek ale może też stać się niewypałem i zostajemy bez napastnika.

Rios to dla mnie w pewnym sensie zagadka. Z tych paru spotkań jakiego zagrał jesienią rzuciło mi się tylko w oczy, to że był bardzo słaby fizycznie, a głównie chodzi mi tu o jego szybkość. Ogólnie na ten moment jest to niewypał. I nie ma co tutaj gadać że "Maaskant nie daje mu szans, bo i tak go Wisła nie wykupi", bo Maaskant to nie jest jakiś frajer typu Rysio Tarasiewicz, Szatałow czy jakiś Bartoszek. że jak zawodnik odejdzie po sezonie, to ja mu nie daje szans albo jeszcze go do ME zsyłam. Moim zdaniem Maaskant wie, że nawet jak zawodnik po sezonie odejdzie, a jego wartość dla drużyny i poziom gry jest wysoki, to korzystam z niego, a nie staram się go udupić. Bo tak się w normalnym cywilizowanym świecie piłkarskim trener zachowuje.
Wniosek z tego wszystkiego jest prosty: Rios na treningach wygląda słabo i nie zasługuje na grę.
Odpowiedz cytując
WCracow
Member

Od: 11.2010

Stary 03.02.2011, 23:07
Skoro trener mowil, że Wisla ma zacząc "grac" dopiero w Turcji to MUSIMY mu zaufac i uwierzyc, bo innego wyjscia niestety nie mamy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 03.02.2011, 23:09
WCracow napisał(a):Wyświetl post
Skoro trener mowil, że Wisla ma zacząc "grac" dopiero w Turcji to MUSIMY mu zaufac i uwierzyc, bo innego wyjscia niestety nie mamy.
Nie musimy, ale i tak wyjścia nie ma.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MateuszABG
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 03.02.2011, 23:33
WCracow napisał(a):Wyświetl post
Nie chodzi o to żeby trener mówił tylko żeby coś robił
mlody_ale_wierny napisał(a):Wyświetl post
To są derby, mecz ważniejszy od wszystkich lig, eurolig i pucharów. Nieważne czy to piłka nożna, koszykówka, podwodne szachy czy k...a zapasy wielbłądów. Derby to derby. Dlatego obowiązek jest stawić się na tym meczu.
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.02.2011, 23:57
Mam tylko nadzieje że złapią świeżość na początek ligi, bo obawiam się że może być kiepsko w pierwszych meczach.
Czy ktoś się orientuje dlaczego Wisła tak późno rozpoczęła przygotowania?
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 04.02.2011, 08:54
W zasadzie to temat na dyskusję w innym wątku, ale moim zdaniem tu wolfy ma rację.

Maaskant dokonał gruntownego przeglądu kadry i naprawdę wygląda na to, że sugerował się jedynie umiejętnościami. Dlatego nie stawia na Jovanica, Łobodziński jeśli gra to ogony a i Jirsak też nie był namiętnie i bezrefleksyjnie wstawiany do składu. Wszyscy ci zawodnicy kosztowali spore pieniądze i z pewnością właściciel klubu wolałby, by grali jak najczęściej by inwestycja się zwróciła.

Maaskant odstawił także "swoich" piłkarzy: Boukhariego i Branco. Pierwszy wchodził z czasem dopiero jako zmiennik, drugi powędrował na ławę.

Naprawdę nie ma co doszukiwać się w tej sprawie drugiego dna. Jeśli w meczu z Molde Rios wchodzi na boisko w 81 minucie - po Żurawskim, Łobodzińskim i Boukharim - to znaczy że jego miejsce w hierarchii ofensywnych piłkarzy jest na razie na samym końcu.

Oczywiście nie ma jeszcze sensu skreślać młodego Argentyńczyka. Znając profesjonalizm Maaskanta, nie będzie on rezygnował z piłkarza będącego w świetnej formie i przydatnego zespołowi. Dlatego wszystko w nogach Riosa. Ma jeszcze parę miesięcy na pokazanie swoich umiejętności.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Bart
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 04.02.2011, 08:55
Łobodziński jest dla was głównym kozłem ofiarnym, a nie patrząc na kase jaką otrzymuje od klubu prezentuje się lepiej niż ukochana gwiazdka Małecki
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.02.2011, 09:33
Bart napisał(a):Wyświetl post
Łobodziński jest dla was głównym kozłem ofiarnym, a nie patrząc na kase jaką otrzymuje od klubu prezentuje się lepiej niż ukochana gwiazdka Małecki
Czy ja coś przegapiłem?!

tofik napisał(a):Wyświetl post
Rios się prezentuje lepiej niż Żurawski.
Jest sporo młodszy, ale szczerze mówiąc nie znam się na męskiej urodzie. Osobiście żaden z nich mnie nie kręci, ale ja już tak mam z facetami.

Jeżeli chodzi o atuty czysto piłkarskie, to jeżeli Genkov nie okaże się snajperem mamy równo przejebane. W lidze, bo pucharów żadnych nie będzie. Czy któryś z pary Rios - Żurawski coś strzeli to tak naprawdę loteria i trudno się dziwić Maaskantowi, że stawia na bardziej doświadczonego i gościa, który jednak od święta coś do bramki wepchnie.

EDIT: Nie mogę pozbyć się wrażenia, że siedzenie na ławce to najlepsze co mogło się Riosowi trafić. Gdyby regularnie grał to pewnie szybko zostałby rozliczony ze zjebanych sytuacji i straconych punktów, a tak to przynajmniej w oczach niektórych może uchodzić za ofiarę Maaskanta. Parafrazując znaną anekdotę: czasem lepiej siedzieć na ławce i być uważanym za nieudacznika niż wyjść na boisko i rozwiać wszelkie wątpliwości. Bo ja rozumiem, że Brożek mógł mieć problem z przebiciem się przy Kuźbie, Żurawskim i Frankowskim, ale jak ktoś teraz ma w Wiśle problem z jedenastką to znaczy, że raczej powinien sobie poszukać innego zawodu. U nas teraz nie musisz umieć bronić żeby stać na bramce, ani być obrońcą żeby grać na tej pozycji etc. Jeżeli umiesz cokolwiek - będziesz grał, bo nie ma komu, po prostu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.02.2011 o godz. 10:08.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.02.2011, 12:47
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie mogę pozbyć się wrażenia, że siedzenie na ławce to najlepsze co mogło się Riosowi trafić. Gdyby regularnie grał to pewnie szybko zostałby rozliczony ze zjebanych sytuacji i straconych punktów, a tak to przynajmniej w oczach niektórych może uchodzić za ofiarę Maaskanta. Parafrazując znaną anekdotę: czasem lepiej siedzieć na ławce i być uważanym za nieudacznika niż wyjść na boisko i rozwiać wszelkie wątpliwości. Bo ja rozumiem, że Brożek mógł mieć problem z przebiciem się przy Kuźbie, Żurawskim i Frankowskim, ale jak ktoś teraz ma w Wiśle problem z jedenastką to znaczy, że raczej powinien sobie poszukać innego zawodu. U nas teraz nie musisz umieć bronić żeby stać na bramce, ani być obrońcą żeby grać na tej pozycji etc. Jeżeli umiesz cokolwiek - będziesz grał, bo nie ma komu, po prostu.
Zawsze można z niego zrobić drugiego Cantoro. Stylem gry go przypomina. Wolny, kółeczko, zastawka.
Historia lubi się powtarzać.
..
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 04.02.2011, 08:58
Nie pamiętam kiedy ostatni raz Wisła miała tak fatalną serię towarzyskich spotkań. Niby sparingi ale wyniki i tak bolą.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.02.2011, 09:15
Rios się prezentuje lepiej niż Żurawski. Przynajmniej w tych dwoch sparingach co je pokazała stacja OSI. Tylko co z tego ?
Od Żurawia na szpicy prezentowałby się lepiej nawet Bunoza. Na ten moment "Magic" to zawodnik nieprzydatny.
Rios również nie potrafi zagrozić w żaden sposób bramce przeciwnika. Chociaż tak jak mówę - prezentuje się "nie tragicznie"

Ale trenują obydwaj sumiennie. Nie opuszczają zajęć, nie rozkraczyli się i nie dostali kontuzji. Więc trzeba poczekać jak się zaprezentują gdy trener im trochę odpuści obciążenia i zaczną pracować nad taktyką.
Ostatnio edytowane przez tofik : 04.02.2011 o godz. 09:21.
..
Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.02.2011, 09:51
Mecze w tym pucharze pokazały że w dalszym ciągu nie mamy wykonawców do systemu 4-3-3 i juz raczej w tym okienku nie bedziemy ich miec, bo jakos nie wierze zebysmy jeszcze kupili bramkarza, dwóch bocznych obronców i dwóch skutecznych skrzydłowych.
Co do Riosa to ten turniej tez mi dał odpowiedz ze on jest w takiej samej sytuacji jak był Piotrek - nie pasuje do koncepcji - więc po tej rundzie juz go nie bedzie (no chyba ze zacznie grać tak jak Lewandowski w BVB czyli z ławki strzelać gole ale jak patrze na jego statystyki to w to wątpie).
Po tym jak Wisełka ligi nie wygrała, tak ją to wkurzyło że Polskę zalała
Odtąd cała Polska będzie się modliła, by Wisełka zawsze Mistrzem Polski była
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.02.2011, 12:39
Ja bym inaczej to rozwiazał
Niech ta nieszczesna przerwa zimowa zostanie, w zeszłym roku prawie cały styczen było po minus 10 i wiecej
Natomiast sezon powienie trwac do konca maja a startowac 15 lipca z czego od pierwszego na obozie
a do połowy czerwca treningi i tydzien, max 2 wolnego latem
Bo w tej chwili to tak jak piszecie, jakby zsumowac to jest po równo przerw i grania
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.02.2011, 12:52
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Ja bym inaczej to rozwiazał
Niech ta nieszczesna przerwa zimowa zostanie, w zeszłym roku prawie cały styczen było po minus 10 i wiecej
Natomiast sezon powienie trwac do konca maja a startowac 15 lipca z czego od pierwszego na obozie
a do połowy czerwca treningi i tydzien, max 2 wolnego latem
Bo w tej chwili to tak jak piszecie, jakby zsumowac to jest po równo przerw i grania
Ja bym to jeszcze bardziej przesunął.Po wiośnie 2 tyg wolnego i liga max 7 lipca startuje.Skończył by się problem tego że
a)mają za dużo wolnego w lecie
b)grają jak patałachy w pierwszych rundach pucharów a przynajmniej nie było by usprawiedliwienia że jeszcze formy nie ma.

Oczywiście pozostaje problem tego że jak zaczną wcześniej to wcześniej skończą.Powiększenie ligi to wariant fatalny.Bardziej by można w jakieś playofy wejść bądź dodatkowe kolejki 'mistrzowskie i 'spadkowe'.Zamiast 30 były by np 34 bądź 36 kolejek i zminimalizowana bezsensowna przerwa letnia.Świetna sprawa ale wszyscy wiemy że wszystko pozostanie po staremu.

ps żeby coś i do tematu napisać.

Kupa del sol pokazała że jesteśmy w dupie, jak ciemnej, czy bądź kiedy z niej wyjdziemy - ciężko wyrokować.Już można założyć że na ligę to lekka prowizorka będzie bo co w 3 tygodnie można zrobić.
Generalnie najważniejsze by Maaskant teraz nie stracił głowy tylko spokojnie realizował to co sobie założył.Żadnych nerwowych ruchów a o to po takich popisach łatwo nie będzie.Nasza liga na szczęście wiele wybacza.
Trzeba tez pamiętać że pierwsze 4 kolejki gramy z tzw murarzami.Prawdopodobnie to z nimi nastąpi dopiero jakieś bardziej solidniejsze zgranie, tak więc jest szansa by na te teoretycznie cięższe mecze, jakoś to wyglądało.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 04.02.2011 o godz. 12:58.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 04.02.2011, 12:58
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Świetna sprawa ale wszyscy wiemy że wszystko pozostanie po staremu.
Gdyby - tak jak napisał Marszałek - właściciele klubów dogadali się i z motywów czysto finansowych forsowali zmianę to ten system by się nie ostał.
Kluby płacą za pobyt swoich grajków najpierw przez miesiąc na urlopikach, potem przez 1,5 miesiąca za wakacje, tzn. pobyt na zagranicznych zgrupowaniach i tak dwa razy w roku. Paranoja.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
alberto
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 04.02.2011, 13:20
Troszkę mnie martwi dyspozycja naszych zawodników, dobrze, że już wracają z tego copa del sol bo ja osobiście mam już dość porażek. Najgorsze jest to, że ja osobiście nie widzę poprawy, każdy mecz który tam rozegraliśmy był słaby. A umówmy się Valerenga czy Molde to są raczej drwale a nie wirtuozi. No i jeszcze obsady bramki, potrzebny BRAMKARZ OD ZARAZ, zresztą zobaczcie sobie jak ten meczyk wyglądał(skrót) wyszperałem na takiej stronce http://www.malopolskatv.pl/wisla-molde-02/
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.02.2011, 13:40
Cytat:
Oczywiście pozostaje problem tego że jak zaczną wcześniej to wcześniej skończą.Powiększenie ligi to wariant fatalny.Bardziej by można w jakieś playofy wejść bądź dodatkowe kolejki 'mistrzowskie i 'spadkowe'.Zamiast 30 były by np 34 bądź 36 kolejek i zminimalizowana bezsensowna przerwa letnia.Świetna sprawa ale wszyscy wiemy że wszystko pozostanie po staremu.
Nie koniecznie wcześniej skończą, można by np grać 4 razy każdy z każdym, oczywiście trochę uszczuplając ligę, np jak to ma miejsce w Szkocji.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów