|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Uważam, że dziś, gdzieś na boiskach ME, niższych lig lub za granicą grają ukształtowani, ale perspektywiczni polscy piłkarze, którzy nie dość, że byliby tani, to jeszcze w krótkim czasie potrafiliby wskoczyć na wysoki ligowy poziom, zwiększyć swoją wartość i albo stanowić o sile Wisły na lata, albo nadawać się do wytransferowania za granicę za kilka milionów. Nie zgadzam się z ogólnym stwierdzeniem, że Polacy są słabi i zbyt drodzy. Podałem przykłady polskich piłkarzy, którzy zostali sprowadzeni do mocnych klubów za niewielkie kwoty i w krótkim czasie stali się ich podstawowymi zawodnikami, a później czołowymi piłkarzami ligi. Uważam, że takie kariery zdarzają się regularnie. Moim zdaniem poza inwestowaniem pieniędzy w zagranicznych graczy i renomowanych ligowców powinniśmy szukać talentów wśród aktualnych 18 - 23latków, bo wśród nich można znaleźć nowego Lewandowskiego, nowego Sobiecha, Peszkę, Mierzejewskiego, Murawskiego, Grosickiego, Bandrowskiego i Jodłowca. Nieznani polscy piłkarze nie muszą być automatycznie zbyt słabi na Wisłę. Nie wiem czy zgodzisz się z moimi poglądami, ale mam nadzieję, że teraz się rozumiemy.
Ostatnio edytowane przez jova : 15.12.2010 o godz. 21:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Spas Delev którym Wisła jest zainteresowana wbił właśnie gola bramkarzowi FC Porto. Zawodnik jest przebojowy i niesamowicie szybki, dobra technika. Właśnie oglądam ten mecz.
![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
cytat:[FONT=Verdana]Wisła Kraków ma prawo pierwokupu Osmana Chaveza, ale tylko do 31 stycznia. Po tym dniu przyszłość hondurańskiego stopera znów będzie zależeć od Platense Puerto Cortes
cytat:[/FONT][FONT=Verdana]Ustalona została też kwota - waha się pomiędzy 400 a 500 tysięcy euro (jedno z hondurańskich źródeł wspomina o 500 tysiącach dolarów). Chavez jest nieco droższy od byłego już wiślaka z Ameryki Środkowej, Juniora Diaza, który w 2008 roku kosztował 300 tysięcy euro. Diaz był tańszy, bo nie miał, przychodząc do Krakowa, mundialu w CV. cytat:[/FONT][FONT=Verdana]Gdy ostatnio pytaliśmy o wykup Chaveza, dyrektor sportowy Stan Valckx dał do zrozumienia, że Wisła jednak poczeka z decyzją. zaznaczam ze zrodlem jest przeglad sportowy [/FONT] ![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
No Delev najlepszy z CSKA , gol zza szesnastki ,ale w tym meczu CSKA nie istniało ... ,więc nie można go za bardzo ocenić z takim rywalem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Mi sie wydaje ze z Holendrami za sterami ten okret jednak bedzie szybciej płynał. Kazdy wie ze oni przyszli tak "od kopa" majac wookol siebie sam balagan i kadre zupelnie niezgrnaych i zdezorientowanych ludzi. Teraz kiedy jest czas na rozsadne decyzje i byl czas na poszukiwania -zobaczymy kogo wynajda nam ludzie ktorzy podobno sa 2-3 klasy wyzej w swiatoym futbolu.Licze ze te transfery w koncu cos zmienią bo przed nami wazna runda i walka o Puchary. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Choć w jednym masz rację - klub powininien mieć "personalne" podejście do tych chłopaków na testach, żeby goście CHCIELI tu grać, jak nie teraz to za parę lat. Parę miłych słów czy pochwał może diametralnie zmienić odbiór klubu i jego otoczenia przez niejednokrotnie stremowanych i zestresowanych młodych chłopaków. Może przypomną sobie o tym za parę lat gdy zgłosi się po nich Wisła? Oczywiście nie wiemy jak się takie sprawy w klubie załatwia, bo cała nasza wiedza opiera się na lakonicznym newsie sprzed kilkunastu dni.Mam nadzieję, że odbywa się to w sposób 100% profesjonalny ![]() Zaznaczam, przytoczone wartości z newsa są dość przybliżone więc jak ktoś kojarzy tekst o którym piszę niech rzuci linka ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
nikt z was nie pomyslam że tych 8 skautów może dzialać na takiej zasadzie że są to po prostu zaprzyjaźnieni trenerzy z niższych lig np. 3-4 i po prostu podsyłają ich na zasadzie weźcie tego kowalczyka na testy bo to mój pupilek a ja dzięki temu dostane rabat na meble w jego ojca sklepie meblowym
nie wierze że poprostu od tak dali 8 etatów ludzią którzy nie robią nic innego tylko jeżdzą na mecze niższych lig i naprawde wyławiają perełki które wyróźniają się GRĄ a nie nazwiskiem i znajomościami wiem jak to wygląda w niższych ligach: Trener a klasowej druzyny z malutkiej miejscowości dzwoni do swojego dobrego kumpla z miasta powiatowego i poleca mu jakiegos tam swojego gracza. wszystko okej jak ten trener ma znajomości to wtedy taką perełke może wysłać na takie testy, gorzej jak jest trenerem z konkretnego wygwizdowa, wtedy nawet jak zadzwoni gdzieś do jakiegoś klubu i powie że ma ciekawego zawodnika który gra w Harnasiu Odrowąż to go poprostu zbędą w najlepszym wypadku.. mam jednak nadzieje że u nas naprawde zaczyna to wyglądać w miare profesjonalnie, a nie tak jak jak to opisałem ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Gdybym opierał sie na tym co wypisują niekorzy dziennikarze, to na ławce trenerskiej szukałbym conajmniej Manolo Jimeneza a skład Wisły diametralnie różniłby sie od tego jaki akutalnie jest. Pokładam duza nadzieje w Holendrach, przekształcenie klubu w profesjonalny nie trwa tydzien, ale licze że dostaną odpowiedni kredyt zaufania i się im uda, a wtedy korzyść będą mieli i My i Oni ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Sandomierski poprostu często bywa w Krakowie , a akurat w sobote była parapetówka u Wasiluka i juz był dobry motyw dla faktu aby wymyślić ofertę z Wisły , której nie ma na 100% , tak jak i nie ma innej ofety z polskiego ani zagranicznego klubu |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Dzisiejszy PS potwierdza kwotę za jaką mieliśmy sprzedać Juniora (800k EUR). Jednocześnie podaje że jego roczny kontrakt w Wiśle wynosił 100k EUR.
Moim zdaniem na Juniorze zrobiliśmy dobry interes. Przyznam szczerze że kiedy zobaczyłem go po raz pierwszy (to chyba był jakiś mecz pucharowy) to jak zobaczyłem te jego cieniutkie pęciny to pomyslałem że ktoś robi tutaj przewał. Oczywiście nie miałem racji i trzeba uczciwie oddać Maciusiowi i Łysemu że zrobili dobry transfer. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
prawdopodobnie za nikogo nie wzięliśmy tyle ile się pisze na forum w tym roku "zarobiliśmy" na transferach nie 6 mln€,a 4,8mln€.gdzies czytałem taką informacje,ale niestety nie pamiętam juz gdzie.w każdym bądź razie artykul był dość sensowny,więc i te kwoty wydają się nie być wzięte z sufitu.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ale tyle za Juniora podawano od początku więc te 1.5mln nie wiem skąd wzięli
ja mam nadzieje ze klauzula u Marcelo jest jak wspominano o niej ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
predzej mi kaktus na rece wyrosnie niz Wisla wylozy 2-3 banki za Sandomierskiego. 2-3mln to my wylozymy na transfery ale w najblizszych 10 latach.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Druga część Twojego zdania jest przesadzona, wszystko zależy od obrotu i sukcesów, jakie Wisła będzie osiągać. Choć z pierwszą się w 100% zgadzam. Prędzej mi kaktus wyrośnie na d... niż Wisła za taką kasę sprowadzi Sandomierskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Przesadzilem fakt.. ale na prawde nie liczylbym na to, ze zaczniemy sprowadzac pilkarzy za duze pieniadze. Priorytet to na pewno szukac pilkarzy za darmo ew. wypozyczenia. Tak w ostatnim czasie bylo i tak bedzie. Pomyslec jakie mozna bylo by zrobic transfery kupujac pilkarzy za kase z transferow Marcelo, Głowy, Diaza. ale to nie nasza kasa...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Panowie poczekajmy do okna transferowego. Jeszcze sie nawet nie zaczęło , Wierzę że Stan ma jednak głowę do dobrych zawodników.A przynajmniej takich którzy mogą wzmocnić nasz klub. Tak naprawdę żaden z nas nie wie ile jest kasy na te transfery czy jest pusto czy jednak Boguś coś wyskrobie z sakiewki. Jedno jest pewne rewolucji kadrowej nie będzie jedynie 2-3 wzmocnienia jak wcześniej mówili . Prawdopodobnie będą to obrońca środkowy, możliwy napastnik i wydaje mi się że ofensywny pomocnik....czas pokaże jak będzie napewno , jedno jest pewne konkurencja nie śpi...
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
po drugie-c zy wiesz ile z tej kasy za w/w musiało iść na bieżące funkcjonowanie klubu?za te transfery wzięliśmy prawdopodobnie ok 20 mln zł.przez ten czas co nie gralismy u siebie straty klubu wyniosly ok 10 mln zł.nie wiemy ile dostali nowi zawodnicy za podpisy pod kontraktami.nie wiemy czy kasa za transfery wpłynęła jednorazowo czy np za Marcela ma być w dwóch ratach.tak naprawdę nikt na forum nie wie ile kosztuje na funkcjonowanie klubu,ale większość robi transfery... Wojtas Cytat:
Ostatnio edytowane przez picasso : 17.12.2010 o godz. 00:25.
![]()
dziękuję za uwagę
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Pewnie to proba zastraszenia Pawelka zeby szybko kontrakt podpisywał bo jak nie to za 3 mlne Euro sprowadzimy Sandomierskiego
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Tutaj ten fragment - http://i53.tinypic.com/2qwdc3l.jpg Na początku jest podane, że 2-3 mln bez złotówek i € dopiero na końcu, wyjaśnione. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Co do Sandomierskiego to:
1. Artykul jest z Faktu wiec to duzo mowi. 2. Kwota jest nierealna na Polskie warunki, nawet Wojciechowski odpuscil a nie sadze zeby Cupial chcial sie z Nim scigac. 3. Za te pieniadze mozna by bylo podpisac nowa umowe z Pawelkiem plus jeszcze kupic jednego lub dwoch dobrych grajkow wiec jest to nieoplacalny biznes. 4. Jakos nie widze tego zeby teraz Jaga chcial go sprzedac. To tyle w temacie ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zamiast na Sandomierskiego niech Cupiał przeznaczy pieniądze na bramkostrzelnych napastników (Sernas) albo na rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia,Pawełek miał całkiem udana runde wiec po co nowy bramkarz ?
Co do kwoty 2-3 mln € to chyba następił bład i chodzi o 2-3 mln ale złotych czyli ok 800 tyś €
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.12.2010 o godz. 10:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Cena za niego spadnie, jak przegrają mistrza. Musimy się postarać :] |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
Co do Sandomierskiego to jest temat nie wymagający dyskusji. Za doniesieniami stoi "Fakt" i to tłumaczy wszystko z miejsca. Jednak wielka plotka! Inna sprawa jest taka, że Jaga naprawdę żąda takiej kwoty za Sandomierskiego co jest oczywiście ceną zaporową, aby nikt im bramkarza nie podebrał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Wiadomo, że wymysł faktu z tymi 2-3 mln euro. Za Grosickiego chcą 700tys-1mln euro, a za Sandomierskiego 2-3mln? Kulesza to mądry facet i by się nie ośmieszał. Więc albo news całkiem z dupy, albo przejęzyczenie dziennikarza i chodzi o złotówki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Wiadomo, że transfer Sandomierskiego tym bardziej za taką kwotę to czysta bajka to podyskutujmy o czym mówi sam Stan Valckx... i co ciekawe te same nazwiska powtarzają się w mediach od kilkunastu dni.
Z artykułu Bóg powiedział Cleberowi: "Już nie dasz rady" http://www.sport.pl/pilka/1,65039,8831704,Ekstraklasa__Bog_powiedzial_Cleber owi___Juz_nie_dasz.html Cytat:
Powód: lit
Ostatnio edytowane przez Adrian_Suvalkai : 17.12.2010 o godz. 12:05.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|