The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.01.2013, 21:36
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Fim naprawdę robi wrażenie. Jeżeli ktoś po obejrzeniu tego filmu nadal wierzy w raport MAK i Millera, a także sądzi że Państwo zdało egzamin, to nic mu już nie pomoże. Szczególnie szokująca jest rozmowa z prokuratorem Artymiakiem.. Pozycja obowiązkowa dla każdego którego kogo fakty - niezależnie od preferencji politycznych i dotychczasowego poglądu na sprawę.

Bądźmy szczerzy 70% faktów przedstawionych w tym filmie, jest znana od dawna. Zebranie ich w jednym miejscu potęguje wrażenie manipulacji z jaką mamy do czynienia od pierwszych chwil po katastrofie. Czy spowoduje to ze mózgi lemingów znów zastartują? To jest pytanie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 16.01.2013, 22:23
"Małgorzata Wassermann do rządu: zagraliście z Rosjanami i teraz to oni was rozrabiają, a nie nas jako wszystkich Polaków"

http://wpolityce.pl/wydarzenia/44875...ystkich-polako
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 17.01.2013, 12:38
Kwestia wiary Marty Kaczyńskiej lub jej niewiary w zamach nie jest w ogóle istotna.

Odkąd to Ubezpieczyciel "daje wiarę"? Jakiemukolwiek Ubezpieczonemu? Ubezpieczyciel stoi na gruncie aktualnego prawa a to, w świetle wielu akt prawnych państwa Polskiego mówi, że nie było zamachu.

Wszystko ponadto, to relacje pomiędzy prywatnym Ubezpieczycielem a Ubezpieczonym.

Fałszywa troska o praworządność, prezentowana przez wiele osób wypowiadających się na temat rzeczonej polisy, w tym "wtyk" służb specjalnych na polskich forach internetowych oraz ich kapusiów a także niektórych pożytecznych idiotów, nie jest niczym niezwykłym.

Nagła troska tych osób natomiast, o prywatnego Ubezpieczyciela, czyni sytuację komiczną.

To są zjawiska, które odwracają i mają odwracać uwagę od meritum.

Niech to obecne "państwo" przyzna, co się stało naprawdę nad Smoleńskiem a pani Marta Kaczyńska i jej prywatny Ubezpieczyciel na pewno poradzą sobie i uregulują wówczas swoje prywatne sprawy między sobą i adekwatnie do sytuacji.
Ostatnio edytowane przez yarow : 17.01.2013 o godz. 12:56.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.01.2013, 21:46
Czyli cel pojawiania się działacza partyjnego na tym forum w końcu przestaje być tajemnicą? Widzę, że idzie ku lepszemu
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.01.2013, 10:49
Film niezły, ale spodziewałem się czegoś mimo wszystko bardziej obszernego. Zdecydowana większość faktów tak jak ktoś napisał wcześniej była już znana, jednak liczyłem na szersze rozwinięcie niektórych tematów, szczegółowe opisanie tez, więcej szczegółowych danych. Czasami tematy były traktowane w moim odczuciu powierzchownie, niektóre pytania aż same się nasuwały. Ogólnie jednak film na plus, zobaczymy co pokaże Nat Geo, po którym jak mniemam będzie debata w mediach, obawiam się że MAKowska.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.01.2013, 13:21
Wizard napisał(a):Wyświetl post
Film niezły, ale spodziewałem się czegoś mimo wszystko bardziej obszernego. Zdecydowana większość faktów tak jak ktoś napisał wcześniej była już znana, jednak liczyłem na szersze rozwinięcie niektórych tematów, szczegółowe opisanie tez, więcej szczegółowych danych. Czasami tematy były traktowane w moim odczuciu powierzchownie, niektóre pytania aż same się nasuwały. Ogólnie jednak film na plus, zobaczymy co pokaże Nat Geo, po którym jak mniemam będzie debata w mediach, obawiam się że MAKowska.
Anatomia upadku pojawiła się już także w wersji angielskiej. Pojawiają się opinie, że dobrze byłoby wysłać ten film do National Geographic.

http://niezalezna.pl/37516-premiera-...natomia-upadku

qqxlan napisał(a):Wyświetl post
Poplakalo sie biedactwo i nie bedzi sie juz bawic w piaskownicy ojej jaka nam wszystkim szkoda...
Człowieku, rozmywasz tylko temat. Zadałem Ci pytanie - jest szansa na ustosunkowanie się do niego?
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 19.01.2013, 21:28
A co niemoralnego jest w przyjeciu pieniędzy z ubezpieczenia? Każdy z was po śmierci bliskiej osoby - jeśli byłaby ubezpieczona wziałby pieniądze. Już nie mówie o zasiłku pogrzebowym- juz widze jak rezygnujecie. Ale nie ,jak to Kaczyńska to ona nie może....Moralność Kalego. Czasami widzę niektórzy nie myśla przed stuknięciem w klawisze
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.01.2013, 13:55
Nie potraficie rozmawiać normalnie? Większość waszych epitetów nie powinna się tu znaleźć... w nagrodę ban ostrzegawczy. Mam nadzieję, że po powrocie utemperujecie się trochę
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 21.01.2013, 01:53
Bardzo ważny wątek zamiany osób i zamiany samolotów. Mówi Pani Magda Merta: http://www.youtube.com/watch?v=4EUtP...ayer_embedded#!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 22.01.2013, 14:52
posty majace związek z moderacją przeniosłem do działu
http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=214
Głupoty czy bzdury (według jednych) czy mądrości (według drugich) każdy pisać może. Niezależnie od opcji politycznej.
Wzajemne obrażanie się podlega pod pkt 12 Regulaminu, ktory wszyscy zaakceptowali:
Zabrania się wyzywania czy obrażania innych współforumowiczów oraz klubów, które reprezentują pod rygorem dożywotniego wykluczenia z Forum.
oraz pod pkt 14
Zwróć uwagę, aby krytykując kogoś (piłkarza, trenera, działacza, sędziego, polityka, moderatora etc...) nie przekroczyć granicy pomiędzy krytyką a obrazą
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 28.01.2013, 10:48
Boli prawda, boli ....co...?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 28.01.2013, 11:30
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Tzn jaka prawda? Prawda Anodiny?
Cytat:

Naszym podstawowym źródłem informacji były oficjalne raporty polskiej Państwowej Komisji Badania Wypadków Lotniczych i Międzypaństwowego Komitetu Lotniczego (MAK) - pisze w odpowiedzi na pytania niezalezna.pl producent filmu „Śmierć prezydenta” firma Cineflix. Potwierdza tym samym nasze wcześniejsze publikacje.

Redakcja czekała prawie dwa tygodnie na odpowiedź kanadyjskiego producenta. Pytaliśmy o źródła na których stworzono film. Ciekawe, że odpowiedź nadeszła dopiero po wczorajszej publikacji informacji o wysokiej sprzedaży produkcji Cineflix w Rosji.

„Podczas kręcenia odcinka „Śmierć prezydenta” naszym podstawowym źródłem były oficjalne raporty polskiej Państwowej Komisji Badania Wypadków Lotniczych i Międzypaństwowego Komitetu Lotniczego (MAK), oraz wywiady z przedstawicielami polskiej komisji” - napisali do niezalezna.pl przedstawiciele Cineflix. - Nie przeprowadzaliśmy niezależnego śledztwa, jak również nie wyciągaliśmy własnych wniosków na temat przyczyn katastrofy lotniczej” – dodali.

„Producentem serialu „Katastrofy w przestworach” była firma Cineflix, jeden z liderów w swojej branży. Odcinek „Śmierć prezydenta” został nakręcony przez ten sam zespół, na podstawie tych samych ścisłych standardów jak wszystkie inne” - stwierdza kanadyjska firma.

Przedstawiciele Cineflix powołują się na fakt, iż po premierze filmu, która odbyła się w Polsce na początku tego tygodnia, film został pozytywnie zaopiniowany przez „niektóre wiodące media”. Wśród nich wymieniono – Gazetę Wyborczą, Polska The Times oraz Onet.pl.

Producentom filmu „Śmierć prezydenta” najwyraźniej nie leżała na sercu bardzo krytyczna recenzja na portalu niezalezna.pl, którą napisała obecna podczas polskiej premiery publicystka „Gazety Polskiej” Anita Gargas pt. „Smoleński film National Geographic: kłamstwo goni kłamstwo”.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 28.01.2013 o godz. 11:34.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 28.01.2013, 12:13
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Tzn jaka prawda? Prawda Anodiny?
Pablo, ja myślę, że musimy ich zrozumieć. Tzn. oparli się głównie na oficjalnych raportach i się do tego oficjalnie przyznają. Innych poważnych raportów nie ma, nie ma raportu UE, nie ma NATO, nie ma innego oficjalnego organu lotniczego, który kwestionuje raporty - po prostu nikt dla nich wiarygodny nie zrobił czegoś co by zmieniło prawdopodobną wersję tragedii.
A oparli się m.in. na raporcie Państwa, które jest członkiem UE i NATO, uchodzi na zachodzie jako wzór swobód i wolności (my coć o tym wiemy... jakie są te swobody - gaz i pała przez łeb) - ale na zachodzie widzą nas inaczej.

Ja myślę, że zawalili wiele spraw i o nich nie powiedzieli, ale mieli tylko 50 minut na program.
Symbolem zaniedbań jest ubarwienie śledztwa rosyjskiego tymi profesjonalnymi pracownikami. A symbolem ubarwienia Rosji jest ta wieża kontrolna pokazana od środka, a nie jej rzeczywistego obrazu z zewnątrz.

Winy Polaków:
- nawalali od dawna tym, że latali na rozlatujący się kawałek betonu - zamiast wybierać porządne lotniska.
- że latali ciągle samolotem starej generacji, samolotem produkcji radzieckiej.
- że nie było PROCEDUR I WYPRACOWANYCH NORM, KTÓRE MÓWIĄ, ŻE W SAMOLOCIE DOWÓDCĄ JEST KAPITAN, A NIE VIP
- ze wystartowali z Warszawy, że całkowicie nie zrezygnowali z lądowania w Smoleńsku,
- że włamali minima lądowania na tym lotnisku
- że zignorowali ostrzeżenia o bliskości ziemi
- że źle ustawili wysokościomierze

PILOT ODPOWIADA ZA ŻYCIE WSZYSTKICH NA POKŁADZIE. JA OSOBIŚCIE NIE CHCIAŁBYM Z NIM NIGDZIE LECIEĆ, BO GDYBY NIE TO ŻE SPRÓBOWAŁ ZEJŚĆ DO WYSOKOŚCI 100 M I SPEŁNIĆ NADZIEJĘ VIPÓW NA RYCHŁE LĄDOWANIE TO NIE BYŁOBY TRAGEDII.

Winy Rosjan:
- że źle naprowadzali nasz samolot !!!!!!!!!!! - a to JEST WSPÓŁODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA TĄ TRAGEDIE ZBLIŻONA WAGĄ DO DECYZJI PILOTÓW.
- że dalej przyjmowali tam polskie samoloty - chcą od tej winy uciec, ale mam nadzieję, że im się to nie uda
- że nie wyremontowali tego lotniska
- że nie zamknęli tego lotniska w dniu 10.04.2010 r.
- że całkowitą winę zrzucają na Polaków
- że mataczyli przy śledztwie
- że nie współpracują z Polakami
- że nie oddali samolotu
- że nikt nie poniósł odpowiedzialności za tę tragedie po stronie Rosjan
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 28.01.2013 o godz. 12:34.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 28.01.2013, 15:43
Spójrzmy więc, kogo boli ta GóWno "prawda"

Konrad Piasecki (dziennikarz RMF & TVN24 by Twitter napisał(a):Wyświetl post
[...] Z dokum. Nat. Geo. jest jak z większością adaptacji filmowych wielkich dzieł. Spodziewamy się czegoś więcej niż czytaliśmy, a dostajemy ochłap [...]
Kamila Biedrzycka (dziennikarka TVPInfo by Twitter napisał(a):Wyświetl post
[...] Naprawdę średnia robota. A pominięcia faktu wcześniejszego lądowania Jaka-40 nie zrozumiem[...]
Dominika Długosz (dziennikarka Polsat News by Twitter napisał(a):Wyświetl post
[...] Słabe to jest. Największą trudnością był chyba casting[...]
Anna Kalczyńska (dziennikarka TVN24 by Twitter napisał(a):Wyświetl post
[...] Przepraszam, nie dotrwałam, czy NG wspomniał o śmierci kontrolera ze Smoleńska, o cięciu materiału dowodowego przez Rosjan i wycince drzew? [...]Najgorsze jest to, ze świat tyle właśnie wie o 10.04. O wątpliwościach i meandrach śledztwa nikt się niestety nie dowie[...]
Ale to z pewnością są prawicowi dziennikarze vel pisowskie oszołomy, jako rzecze wybiórcza GóWno "prawda".
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 28.01.2013, 16:38
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Spójrzmy więc, kogo boli ta GóWno "prawda"

Ale to z pewnością są prawicowi dziennikarze vel pisowskie oszołomy, jako rzecze wybiórcza GóWno "prawda".

Sam sobie odpowiedziales....

Ps. Jarku dlaczego tam nie leciales....
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 28.01.2013, 17:13

Pogratulować sowieckiej mentalności. Jak widać następców R. Cyby nie brakuje.

Bez odbioru, kanalio.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 28.01.2013, 17:25

Brak słów na takie chamstwo.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 28.01.2013, 23:14
Nie śledziłem sprawy śledztwa zbyt dokładnie i dlatego mam pytanie, czy podczas wizyty Tuska w Smoleńsku w dniu 07.04.2010 ( zdjecia ponizej) tj na 3 dni przed wizytą Kaczyńskiego, Tupolew Tuska był uważany za samolot wojskowy, gdyż świadczą o tym urządzenia, specjalnie sprowadzone na lotnisko w Smoleńsku w celu bezpiecznego lądowania Tuska, które potem zdemontowano przed wizytą Kaczyńskiego, traktując jego samolot za cywilny ? Czy takie rozróżnienie tych dwóch wizyt i tego samego samolotu raz za wojskowy z premierem a drugi za cywilny z prezydentem kraju, tłumaczy konieczność zdemontowania tego specjalnego wyposażenia technicznej obsługi lotniska i to w przeciągu raptem 3 dni różnicy między tymi dwoma wizytami i lotami ? Bo nie ma tu znaczenia, ktorą wizytę Putin zaszczycił swoją obecnością, a której nie. Obydwie wizyty były oficjalne i powinny mieć jednakowy statut oraz obsługę lotniczą. Nie szukam tutaj spisków i zamachów, tylko nie mogę pojąć, jak ten kraj i jego naród mógł tak nisko upaść, żeby tolerować i jeszcze popierać taką politykę i rządzenie ? Gdzie tu wspólny i nadrzędny interes kraju ? Gdzie tu konstytucyjna odpowiedzialność za państwo ? Gdzie tu wreszcie zdrowy rozsądek i szacunek do pieniądza, aby organizować dwie wizyty ? Gdzie tu jakikolwiek sens ? Musiałbym być pijany, żebym głosował na takich polityków, a tu naród w ślad za politykami PoPisuje się w wyborach w tymm samym stylu na śmierć i życie, zamiast zbojkotować ciąg dalszy takiej szkodliwej nienawiści i oczyścić kraj z szykowanej mu niechybnie zguby.

Nie będę cytował swoich wypowiedzi z tematu politycznego tuż po katastrofie w 2010 roku, gdzie napisałem, że śledztwo wykaże wzajemne obwinianie się stron, albo winą pilotów, albo winą obsługi lotniska ( pseudo wieży kontrolnej), co było oczywiste od samego początku. Jednak po czasie widać, że zarówno jedni, jak drudzy byli jednakowo zostawieni na pastwę losu, przez swoje strony odpowiedzialne za ich prawidłowe funkcjonowanie czy bezpieczeństwo . Tusk i jego odpowiedzialne ministerstwa, jak i zwierzchnicy pseudo wieży koontrolnej w Smoleńsku, aż po Putina, uznały wizytę Prezydenta RP za zbędną i niepożądaną w Smoleńsku i stronę technicznego zabezpieczenia lotu i lotniska, potraktowały po macoszemu, jako cywilny i prywatny wypad Prezydenta RP na własną rękę, czego jawnym kuszeniem losu, było zdemontowanie sprzętu sprowadzonego w celu bezpieczeństwa lądowania samolotu Tuska, ale po raptem 3 dniach - Kaczyńskiego już nie.

Nienawiść i walka polityczna, weszły już na tor samodestrukcji Polski, gdzie śmierć jednostek, choćby najwybitniejszych w tym kraju, nie ma już znaczenia. Nie dziwi mnie, że Polski nie było prawie 200 lat na mapach europy i świata. Nienawiść i samodestrukcja osiągnęly obecnie ten sam poziom, co wtedy, gdy naród pozwalał się sklócać na śmierć i rozgrywać sprawę państwa polskiego przez obce interesy na swoją niekorzyść. Finansowe imperia medialne ( propagandowe) reprezentujące w Polsce media niemieckie, izraelskie czy rosyjskie dokonały przy wspólpracy polskich pożytecznych idiotów, z elit czy tłumu, tak trwałego podziału narodu, że jedni z drugimi, nie potrafią już żyć w tym samym kraju. Brakuje tylko hasła wyborczego, o koniecznosci eksterminacjii czy to pisowców, platfusów czy innych rózowych, aby w czyn poszły kosy i mołotowy - sąsiada na sąsiada. Przy tak intensywnym praniu muzgów w mediach, gdzie polityka dominuje już w każdym medium i jego wszystkich programach czy stronach, poziom agresji politycznej jest wręcz atomowy.

Wybory wykazują , że różnice procentowe nie są drastyczne i można rzec, iż kraj podzielił się na dwie połowy. Z PoPisu pozostało pytanie, nawet nie czy, ale kiedy i jak unicestwić na wieki, najlepiej na śmierć tą drugą połowę, przy czym zawziętość i PoPisy jednych i drugich wynoszą także w okolicach 50/50 %. Kraj tonie w długach i bezrobociu, gdzie ponad 30 % ludzi szuka pracy i domu poza Polską, a obcy magicy od propagandy potrafili to przykryć i wyciszyć instynkt samozachowawczy narodu polskiego do poziomu - bij, zabij sąsiada za poglądy polityczne czy religijne, dla lepszego jutra, mimo iż dziś nie masz nic. Nobel dla jednych i psychiatryk dla drugich, same się tu nasuwają.

Żalość i wspólczucie, to jedyne uczucia, jakimi postrzegają nas inne narody, ogladając film " śmierć prezydenta". Nasz własny minister w tym filmie, wypowiada się o Katyniu, jako o morderstwie a nie ludobujstwie i niech to podsumuje Polski honor, godność i pamięć, podlewaną siuśkami innego polskiego prezydenta w Katyniu, tego pijanego. Jak tu szanować naród polski, jeśli on sam się nie szanuje, zezwalając politykom na rzeczy niedorzeczne z punktu interesu kraju i jego obywateli..
Ostatnio edytowane przez kot : 29.01.2013 o godz. 00:34.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 29.01.2013, 09:30
kot napisał(a):Wyświetl post
Nie śledziłem sprawy śledztwa zbyt dokładnie i dlatego mam pytanie, czy podczas wizyty Tuska w Smoleńsku w dniu 07.04.2010 ( zdjecia ponizej) tj na 3 dni przed wizytą Kaczyńskiego, Tupolew Tuska był uważany za samolot wojskowy, gdyż świadczą o tym urządzenia, specjalnie sprowadzone na lotnisko w Smoleńsku w celu bezpiecznego lądowania Tuska, które potem zdemontowano przed wizytą Kaczyńskiego, traktując jego samolot za cywilny ? Czy takie rozróżnienie tych dwóch wizyt i tego samego samolotu raz za wojskowy z premierem a drugi za cywilny z prezydentem kraju, tłumaczy konieczność zdemontowania tego specjalnego wyposażenia technicznej obsługi lotniska i to w przeciągu raptem 3 dni różnicy między tymi dwoma wizytami i lotami ?
Oba loty były wg wszelkiej terminologi lotami wojskowymi. Niestety film kolejny raz powiela oczywiste kłamstwo - że lot był niby cywilny.

Polskie uwagi do Raportu Mak strona 97:

Kolejne kłamstwo filmu - o presji na załogę i o tym że pilot w Gruzji w 2008 r stracił pracę po odmowie wykonania lotu do Tbilisi. W rzeczywistości odmowa miała miejsce nie w locie (jak pokazano na filmie), a na lotnisku, a pilot latał jeszcze wielokrotnie (również z Kaczyńskim).

Polskie uwagi do raportu MAK napisał(a):Wyświetl post
W zapisie pokładowego rejestratora głosów w kabinie samolotu TU154 nie można znaleźć żadnego fragmentu, który potwierdzałby próbę wywierania wplywu na działania załogi przez osoby postronne, w tym Głównego Pasażera
Polskie uwagi do raportu MAK napisał(a):Wyświetl post
Powszechnie wiadomo, że piloci w żadnej mierze nie powinni się obawiać kar ze strony wyższych przełożonych w przypadku nie wylądowania na lotnisku nakazanym. Przywołany przypadek z Tbilisi z 2008 roku był bardzo nagłośniony medialnie, nie wywołał naomiast żadnych konsekwencji służbowych (np. ówczesny dowódca statku powietrznego został wyróżniony Srebrnym Medalem za Zasługi dla Obronności Kraju przez Ministra Obrony Narodowej włąsnie za podjęcie decyzji o nie wykonaniu lotu do Tbilisi)
I kolejne - powtarzane tu od 2 lat przez AS82 i podobnych, że piloci "ladowali" za wszelka cenę i było to niezgodne z przepisami, podczas gdy było to podejście do lądowania dopuszczalne przepisami:

Lasek napisał(a):
Lasek zauważył, że załogę TU-154M do podejścia do minimalnej wysokości zniżania uprawniały przepisy. - Piloci mieli prawo podejść do minimalnej wysokości zniżania, bez względu na warunki atmosferyczne panujące na lotnisku w Smoleńsku - zaznaczył. ˙(...) Jest to zgodne z przepisami, regulaminem lotów obowiązującym wtedy w lotnictwie wojskowym i nie jest to niebezpieczne - wyjaśnił."
http://www.rp.pl/artykul/615247,6953...adowania-.html

Niektórzy nadal zatrzymali się na poziomie poniższej pblikacji:

"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 23.01.2013, 10:11
Lasek zarzuca kłamstwa Anicie Gargas
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html

może niech lasek lepiej odpowie jakie osoby najbardziej skorzystały na śmierci Lecha i całej elity ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.01.2013 o godz. 10:35.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 24.01.2013, 22:46
"National Geographic w polityce po uszy. Uwzględniając jedynie oficjalną wersję wydarzeń, autorzy zaangażowali się politycznie jak najgłębiej można"

http://wpolityce.pl/artykuly/45515-n...jglebiej-mozna
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 25.01.2013, 08:37
Cytat:
"Śmierć prezydenta" - film, który w najbliższą niedzielę pokaże kanał National Geographic - to wyjątkowa mieszanka kłamstw i przeinaczeń, które znamy z informacji rozgłaszanych przez Rosjan od pierwszych godzin po katastrofie. W filmie nie wypowiada się nikt, kto krytycznie odniósłby się do wersji MAK i komisji Millera.
http://niezalezna.pl/37681-smolenski...-goni-klamstwo
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Stary 28.01.2013, 08:10
Przeczytałem pierwszych kilka zdań. Powiedzcie mi proszę czyje opinie miała przedstawić tv NG jak nie komisji Milera i MAK? Czy kłamstwem jest, że to "oni" badali tę katastrofę? Nie wiem co kto oczekiwał po tym filmie?
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.01.2013, 08:41
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
Przeczytałem pierwszych kilka zdań. Powiedzcie mi proszę czyje opinie miała przedstawić tv NG jak nie komisji Milera i MAK? Czy kłamstwem jest, że to "oni" badali tę katastrofę? Nie wiem co kto oczekiwał po tym filmie?

Dodac do tego trzeba, ze to są badz co badz OFICJALNE raporty, wiec tez nie rozumiem oburzenia. Oni zawsze sie własnie na takich raportach opierają wiec czemu mieliby zrobic cos innego w tym przypadku.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.01.2013, 09:12
killzone napisał(a):Wyświetl post
Dodac do tego trzeba, ze to są badz co badz OFICJALNE raporty, wiec tez nie rozumiem oburzenia. Oni zawsze sie własnie na takich raportach opierają wiec czemu mieliby zrobic cos innego w tym przypadku.
Bo już od dawna wiadomo że oficjalne raporty to stek bzdur. Tym filmem stacja pokazała swoje zakłamane oblicze, a niektórzy wierzyli że zakłamani nie są. No ale jak im zyski w rosji wzrosły o 300 % to co sie dziwić.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 28.01.2013, 10:23
killzone napisał(a):Wyświetl post
Raport komisji Macierewicza też jest oficjalnym raportem sejmowym - jak każdy który w Sejmie powstaje, ba przez nikogo nie podważonym merytorycznie. Ale nawet jeśliby nie brać go pod uwagę to taka stacja jak NG która ma cała serię filmów o katastrofach lotniczych i doświadczonych współpracowników z branży lotniczej powinna ten raport prześwietlić czy jest on spójny ze standardami światowymi i czy wnioski moga być wyciągane nie badając wraku, bez symulacji, bez badania brzozy, bez badań pirotechnicznych i wielu innych spraw. Wtedy myślę nikt nie miałby do nich pretensji .
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 28.01.2013, 10:37
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
Mając na uwadze wątpliwości jakie pojawiają się przy okazji tej katastrofy, mogli wstrzymać się z realizacją tego odcinka. Wątpliwości do obiektywności badania katastrof lotniczych przez MAK ma każdy kto choć trochę interesuje się tematem.

http://polska.newsweek.pl/mak--skoru...62110,2,1.html

Cytat:
W 2003 r. w specjalnej uchwale MAK ostro skrytykowała rosyjska Duma: „MAK nie przyczynia się do zwiększenia bezpieczeństwa ruchu lotniczego. Jako organizacja międzynarodowa zwolniony jest z podatków, a jednocześnie czerpie ogromne zyski z certyfikacji lotnictwa. Jednoczesne przyznawanie certyfikatów i orzekanie o przyczynach katastrof doprowadziło do tego, że główną przyczyną wypadków lotniczych, którą orzeka MAK, stał się czynnik ludzki. Tym samym Komitet unika odpowiedzialności za katastrofy lotnicze, przenosząc ją na załogi samolotów.
Wieża kontroli lotu wg filmu:

Wieża kontroli lotu w rzeczywistości:

Killzone napisał(a):
Można także zrobić film o Katyniu w oparciu o OFICJALNY raport komisji Burdenki.... Można też wesprzeć się znakomitą książką Bolesława Wójcickiego (Osieckiego tamtych czasów) - PRAWDA O KATYNIU:

Cytat:
Nie można zrozumieć bestialskiej zbrodni popełnionej przez faszystów niemieckich jesienią 1941 roku w Katyniu, jeśli się nie sięgnie do jej źródeł.
http://www.komsomol.pl/index.php?opt...yniu&Itemid=37

http://pl.wikipedia.org/wiki/Komisja_Nikołaja_Burdenki
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 28.01.2013 o godz. 10:40.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 28.01.2013, 03:21
Zaproszenie:
http://niezalezna.pl/37779-macierewi...ajcie-dyskusji
Odpowiedz cytując
ziuk_NYC
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.01.2013, 04:46
jak ktos chce sobie podniesc cisnienie to prosze: https://www.youtube.com/watch?v=zEvc...layer_embedded
zycze udanego tygodnia
ziuk_NYC
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami
elektorat
"Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów