The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.12.2010, 18:08
Do wszystkich powolujacych sie na ten film. Naprawde myslicie ze Rosjanie - gdyby to byl zamach - pozwoliliby aby taki film (ponoc demaskujacy wszystko) przeniknal do internetu?
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 22.12.2010, 18:17
Drozd,
Wyjasnij mi wiec dlaczego wszyscy polscy piloci mowia ze Protasiuk popelnil blad nie tyle ladujac ale ze wogole wylecial z Polski znajac warunki atmosferyczne. Wyjasnij mi czemu mlody ojciec i maz ryzykuje zyciem swoim i 100 osob ladujac w mleku? Przeciez na tym flmie widac jaka byla mgla, mozna jedynie domyslic sie ze nad ziemia ta mgla byla jeszcze wieksza. Czemu lamal przepisy i ladowal?
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 22.12.2010, 20:48
ktos powiedzial ze w takim razie J KACZOR nas oszukal ,oszukal nas wszystkich ktorzy modlili sie na pogrzebie LECHA ,a on teraz mowi ze to nie jego brat ,paranoja!!!!!!!!!!!
myśle ze przy przekladaniu ciala z trumny do innej tu w POLSCE bylo wielu ludzi więc ta paranoja nie bedzie miala podstaw ,chyba że zarazi nią córke LECHA i ona jako najwięcej mająca do powiedzenia jako najblizsza rodzina bedzie wystepowac o ekshumacje
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.12.2010, 20:49
Oglądałem tą wypowiedź na żywo i wnioskowanie z niej że na wawelu leży ktoś inny to właśnie polityczna gra. Przez kogo prowadzona? Przez tych którzy najbardziej krzyczą. Wmawiając Jarkowi szaleństwo. To tyle nic więcej. Pamiętajmy, że nie wszyscy mieli szanse zaglądnąć do trumien. A protokołów sekcji chyba nie ma. A jak są to z rażącymi błędami. Więc by mieć wątpliwości nikomu słowa Jarka nie są potrzebne.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Stary 22.12.2010, 21:00
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Oglądałem tą wypowiedź na żywo i wnioskowanie z niej że na wawelu leży ktoś inny to właśnie polityczna gra. Przez kogo prowadzona? Przez tych którzy najbardziej krzyczą. Wmawiając Jarkowi szaleństwo. To tyle nic więcej. Pamiętajmy, że nie wszyscy mieli szanse zaglądnąć do trumien. A protokołów sekcji chyba nie ma. A jak są to z rażącymi błędami. Więc by mieć wątpliwości nikomu słowa Jarka nie są potrzebne.

"- Nie ukrywam, że o ile rozpoznałem ciało mojego śp. brata na lotnisku (w Smoleńsku), i tu nie miałem wątpliwości, podałem zresztą charakterystyczne cechy i one zostały potwierdzone - bliznę na ręce po ciężkim złamaniu - o tyle, kiedy już widziałem ciało przywiezione do Polski w trumnie, to go nie rozpoznałem. Tutaj to był człowiek, który w ogóle nie przypominał mojego brata. Mówiono mi, że to on."

Jeśli z tej wypowiedzi nie można wnioskować, że na Wawelu wg Kaczyńskiego pochowano kogos innego to nie mam więcj pytań. W dalszej cześci wspominał jeszcze o generalskim mundurze...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 23.12.2010, 09:34
Cichy napisał(a):Wyświetl post
"- Nie ukrywam, że o ile rozpoznałem ciało mojego śp. brata na lotnisku (w Smoleńsku), i tu nie miałem wątpliwości, podałem zresztą charakterystyczne cechy i one zostały potwierdzone - bliznę na ręce po ciężkim złamaniu - o tyle, kiedy już widziałem ciało przywiezione do Polski w trumnie, to go nie rozpoznałem. Tutaj to był człowiek, który w ogóle nie przypominał mojego brata. Mówiono mi, że to on."

Jeśli z tej wypowiedzi nie można wnioskować, że na Wawelu wg Kaczyńskiego pochowano kogos innego to nie mam więcj pytań. W dalszej cześci wspominał jeszcze o generalskim mundurze...
O generalskim mundurze wspominał w kontekście identyfikacji w smoleńsku. Czy ze stwierdzenia :

"kiedy już widziałem ciało przywiezione do Polski w trumnie, to go nie rozpoznałem. Tutaj to był człowiek, który w ogóle nie przypominał mojego brata. Mówiono mi, że to on."

Można wywnioskować że na Wawelu nie leży Lech? Pewnie ze można, zwłaszcza kiedy chce się robić medialną zadymę żeby utwierdzać ludzi w przekonaniu że Jarek to szaleniec. Jednak dla myślącego w tej wypowiedzi nie ma nic dziwnego i domyślanie sie co Kaczyński chciał powiedzieć jest debilizmem. A już ocenianie go na podstawie tych domysłów to propaganda. Rozumiesz różnicę miedzy " to nie był mój brat" a " nie przypominał mojego brata". Jeżeli tak to koniec dyskusji jeżeli nie to raczej też.

sambo napisał(a):Wyświetl post
drozd - bardzo Cię proszę. Można tłumaczyć wiele paranoi ale tę ostatnio zaserwowaną przez Jarka wytłumaczyć sie już nie da....

Do qy nędzy powiedz chłopie, czy gdybyś Ty był na miejscu Jarka - to tak normalnie szedłbyś za trumną wiedząc, że w srodku jest jakaś ręka z wosjkowymi pagonami?

Powiedz, czy nie protestowałbyś od razu?

Powiedz, czy nie protestowałbyś w maju, czerwcu, lipcu, sierpniu ?

Jarek to jest niestety koleś nieodpowiedzialny i bezdennie beznadziejnyh.
...
A kto Ci powiedział ze w trumnie jest ręka z generalskimi pagonami? Palikot, Niesiołowski czy Miller? Gdybyś równie starannie jak wypowiedzi Komorowskiego analizował co powiedział Kaczyński nie pisałbyś bredni o paranoi. Część ciała w generalskim mundurze przyniesiono do identyfikacji w smoleńsku i było to powiedziane wyraźnie dla słuchającego. Niestety dziennikarze usłyszą coś i z podniecenia, że znów będzie można dowalić Jarkowi sikają po nogach. A Ty potem słuchasz relacji i dochodzisz do wniosków które przedstawiłeś. Co ja Ci na to poradzę?

Twoim zdaniem zadaniem opozycji jest tworzenie gabinetu cieni ? )) Tusk miał gabinet cieni, szuflady pełne ustaw i co z tego? Opozycja powinna zwracać uwage mediów na idiotyczne działania rządzących tyle ze media bardziej są zainteresowane dowaleniem opozycji, tfu przepraszam nie opozycji tylko PiSowi, zamiast spełniać swoją KONSTYTUCYJNĄ funkcje KONTROLI RZĄDU.
To jest temat do politycznego ale gdzie były media skoro rozkłady jazdy miały być zgodnie z prawem uzgodnione do końca września, a nie było ich na początku grudnia? PiS we wrześniu o tym mówił, co więcej mógł zrobić? Wparować z megafonem jak Samoobrona? Dopiero byś płakał ze szaleńcy, paranoicy itd.itp.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 23.12.2010 o godz. 10:06.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 23.12.2010, 01:47

drozd - bardzo Cię proszę. Można tłumaczyć wiele paranoi ale tę ostatnio zaserwowaną przez Jarka wytłumaczyć sie już nie da....

Do qy nędzy powiedz chłopie, czy gdybyś Ty był na miejscu Jarka - to tak normalnie szedłbyś za trumną wiedząc, że w srodku jest jakaś ręka z wosjkowymi pagonami?

Powiedz, czy nie protestowałbyś od razu?

Powiedz, czy nie protestowałbyś w maju, czerwcu, lipcu, sierpniu ?

Jarek to jest niestety koleś nieodpowiedzialny i bezdennie beznadziejnyh.

Gość zapomniał, że będąc w opozycji jest tak samo odpowiedzialny za ten kraj, jak i rządzący. Gość nie wywiązuje sie ze swojej roli. Gdzie gabinet cieni? Gdzie kontrowanie rządzących?

Gość nie dość że postradał zmysły - to od dawna otacza sie miernotami typu Kuchciński. Miernoty te widząc kondycje Jarka wciskaja mu jakieś paranoidalne hece, które ten gość łyka.

Poznalem tę taktykę, kiedy Jarek zaczął p***ć o tym, że Komorowski przewidział wypadek samolotu

http://www.youtube.com/watch?v=ufMcILtz-zE

podczas gdy dokładna analiza całego wywiadu mówi o czymś zupełnie innym.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Stary 22.12.2010, 20:52
sekcje byly zjebane to kazdy wie albo nie bylo zadnych pewnie ,ale nie ma dwoch zdań ,LECH przylecial w innej trumnie ,tutaj cialo zostalo w WARSZAWIE przygotowane i przelozone do innej trumny gdyby to nie byl on nie bylo by to do ukrycia za duzo osób bralo przy tym udzial
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 22.12.2010, 20:53
Cichy napisał(a):Wyświetl post
A jakie są ku temu przesłanki? Wypowiedź człowieka, któremu po 8 miesiącach przypomniało się, że on jednak brata nie poznał i Traktem Królewskim szedł za trumną świadomy, że chowa kogoś innego? Bądźmy poważni.

Z resztą przed chwilą w TV słyszałem wypowiedź Dubienieckiego, pełnomocnika Marty Kaczyńskiej, który twierdzi, że nie ma żadnych wątpliwości, że na Wawelu leży Kaczyński.

Może i nie ma żadnych, tego nie wiem ...
Może był "ogłupiony" proszkami przez ten czas i zgadzał się na wiele? Nie wiem, nie chcę wkraczać w jakieś dywagacje intymne.
Natomast wiadomo, że część rodzin zmarłych ma wątpliwości kto leży w trumnach. Może J. Kaczyński liczy na to, że ewentualna "ekshumacja wawelska" otworzyłaby i inne trumny ..?

Wszystko to "może" ... Motywy głoszenia tych postulatów znają pewnie tylko osoby je głoszące.
Ostatnio edytowane przez yarow : 22.12.2010 o godz. 20:56.
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Stary 22.12.2010, 21:07
rozpoznal brata w SMOLENSKU ok ,kazda następujaca godzina to zmiany posmiertne po kilkudziesieciu godzinach transportu w samolocie nie chlodni, cialo sie zmienialo i to bardzo ,nie ukrywajmy ze smrod i rozklad juz po przylocie byl duzy ,nie rozpoznal ale napewno byli tam inni ludzie i to nie politycy wiec nikt nie klamie napewno , ja bylem blisko tej tragedii ze strony technicznej wiem jak to wszystko wygladalo od ladowania w POLSCE wiekszosci trumien ,i nadal utrzymuje ze JAREK to psychol
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 23.12.2010, 01:06
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
rozpoznal brata w SMOLENSKU ok ,kazda następujaca godzina to zmiany posmiertne po kilkudziesieciu godzinach transportu w samolocie nie chlodni, cialo sie zmienialo i to bardzo ,nie ukrywajmy ze smrod i rozklad juz po przylocie byl duzy ,nie rozpoznal ale napewno byli tam inni ludzie i to nie politycy wiec nikt nie klamie napewno , ja bylem blisko tej tragedii ze strony technicznej wiem jak to wszystko wygladalo od ladowania w POLSCE wiekszosci trumien ,i nadal utrzymuje ze JAREK to psychol
Czyli mógł nie rozpoznać Lecha po tygodniu bo ciało się zmieniło, ale i tak jest psycholem. Teraz rozumiem. Porażająca argumentacja.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 22.12.2010, 21:18
Polityków nienawidzę i to wszystkich niezależnie czy to PIS,Po czy komunistyczna SLD ale to co wyprawia Kaczyński... Ten gość jest dyktatorem swojej prywatnej "sekty", która wykorzystuje Kościół do znalezienia swoich fanatyków. Szkoda mi ludzi , którzy są przez nich ogłupieni. W bardzo podstępny sposób znalazł sobie Jarosław(niestety mój imiennik) swoich fanatyków. Co do Smoleńska to po prostu wypadek i tyle. Szkoda tylko ,że tą katastrofę wykorzystuje się do tego żeby sobie nabić poparcie. Trochę jednak dobrych ludzi tam zginęło
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 22.12.2010 o godz. 21:22.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 23.12.2010, 01:47
Ogladaliście pogrzeb Jana Pawła II? Widzieliście jego twarz? Niech mi ktoś powie że jeśliby nie byłoby powiedziane że to on to ktoś by go poznał?
Nie pier...cie więc niektórzy za przeproszeniem bo cała dość ciekawa dyskusja sprowadzi się do tego co powiedział Jarek albo czego nie powiedział. To naprawde jest juz nudne ileż lat można cały czas komentować jednego gościa.Macie Palikota,Niesiołowskiego ,Sikorskiego,Komorowskiego, Grasia,Kutza,Wajdę. Ci dopiero bredzą i puszczają w eter babole .Ale tych szołmenów krytykować nie można.

Do meritum.
Kilka rzeczy jest pewne.
1.Startowac samolot nie powinien nie tyle ze wzgledu na warunki bo raport o nich dotarł faktycznie po starcie ale ze względu na stan lotniska i jego wyposażenie. To jest mega skandal że na takie bagna MSZ i Kancelaria premiera zezwoliła wyslac samolot rządowy. A chyba nie mamy wątpliwości że to te 2 instytucje są dysponentami Tutek ( jak wiemy do Brukseli nie dali samolotu Kaczyńskiemu)
2.Piloci nie mieli prawa zejść poniżej 1000 m nie widząć pasa i mając przyrządow ILS
3.Kontrolerzy sprowadzali samolot po zlej ścieżce, podając nieprawidłowe kordy (zbyt bliskie odległosci od pasa- dochodzące do 800m)
4.Jedna radiolatarnia przestała działać niedługo przed zbliżeniem się Tutki.Rosjanie podają że to ona zerwała linie zasilającą radiolatarnię, ale niektórzy podają że byla ona wtedy na 800m więc...jak to możliwe.Ponadto wszyscy widzieli że w niektorych latarniach nie było żarówek
5.Wg.profesorów jednej z polskich uczelni zajmujących się aerofizyką (mam nadzieję nic nie mylę) po analizie dostępnych zdjęć wraku,symulacji ostatnich chwil lotu oraz zeznań m.in. E.Klicha nie było możliwe aby samolot lecąc z taką prędkością i na takiej wysokości rozbił się na tysiące częsci. Ich obliczenia wykazały że powinien pęknąć na 2 lub 3 kawałki. Zgłosili to do prokuratury. Szczegóły sa do znalezienia.Napewno było na niezalezna.pl
6.NA każdej wieży kontroli lotów, także w Smoleńsku aparatura zblizeniowa ma robione zdjęcia ew. jest nagrywana. Z wieży kontroli lotów jakims cudem znikły jednak wszystkie zdjęcia więc nie da się odtworzyć pozycji samolotu i skoordynować z komendami kontrolerów
7.Na zdjęciach satelitarnych wyrażnie widać ślady po samolocie "ślizgającym" się podwoziem po bagnie. JAk więc mógł spaść dachem w dół jak jest podawane w oficjalnej wersji?
Odpowiedz cytując
kms
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 23.12.2010, 12:45
Moim skromnym zdaniem za dużo jest niedomówień, niepewności, domysłów, żeby jakakolwiek teorie można było kiedyś skleić. Polscy Piloci zostali potraktowani jak Lee H. Oswald, nikt nie wiedział do końca jak było, ważne, że świat dostał informacje co się stało i jak to się stało. Z tym, że oni już bronić się nie mogą.. Co do Jarka, wydaje mi się, że jego zachowanie może być przemyślane, przegrał wybory więc musi wciąż istnieć w mediach, nie ważne jak o nim mówią, czy dobrze, czy źle ważne, że ciągle istnieje. Przynajmniej przy następnych wyborach nikt nie będzie pytał kto to ten Jarek, w końcu będzie o nim głośno cały czas. Najpierw krzyż, teraz czy to na pewno jego brat leży na Wawelu.. Strach pomyśleć jak bardzo może się upodlić by tylko o nim mówiono. Gdzie jego obietnica współpracy z partią rządzącą ? Nie chce nikogo bronić ani krytykować ale pewne zachowania jego PR są dość czytelne, gorzej jak przeliczą się, i po roku będą traktować go jak psychola.

Cytat:
"Widzimy codziennie, jak wiele bólu i upokorzeń trzeba znieść, upominając się o sprawy najprostsze, jak swobodny dostęp do materiałów śledztwa, solidność w publicznym relacjonowaniu wydarzeń, uczciwość postępowania organów państwa, zobowiązanych do przedstawienia społeczeństwu całej prawdy"
i dalej:

Cytat:
Kaczyński, Macierewicz, Kuchciński i Błaszczczak zapewniają rodziny ofiar, że dzielą z nimi ból, jaki odczuwają "widząc, że często najważniejsze organa państwa polskiego zachowują się tak jakby liczyły na to, że tragedia smoleńska odejdzie w zapomnienie".
tak na zakończenie z listu do rodzin ofiar. pusty śmiech mnie ogarnia, widząc głupotę Jarka, stracił brata, ale Bogu dzięki, że nie został prezydentem.
Ostatnio edytowane przez kms : 23.12.2010 o godz. 14:07.
WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
kms
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.12.2010, 14:37
@Arapaho, otóż to, w polityce nie ma miejsca dla przypadków, nic nie dzieje się bez przyczyny, zwłaszcza w tej międzynarodowej..
WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.12.2010, 15:59
pewnie za kilka lat jak sprawa przycichnie i Obama już nie będzie prezydentem to Discovery nakręci o tym film i wtedy sie dowiemy jak było naprawde.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.12.2010 o godz. 16:04.
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 27.12.2010, 02:35
Kto jest autorem powyższej analizy? Którzy "eksperci"?

Mam pewne wątpliwości odnośnie rzetelności tej analizy, bo wiem, że lubisz podawać kompletnie niesprawdzone, mijające się z prawdą informacje - mam na myśli twój udział w dyskusji o drogach w temacie politycznym.
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 27.12.2010 o godz. 03:02.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 27.12.2010, 11:20
Siwy_89 napisał(a):Wyświetl post
Kto jest autorem powyższej analizy? Którzy "eksperci"?

Mam pewne wątpliwości odnośnie rzetelności tej analizy, bo wiem, że lubisz podawać kompletnie niesprawdzone, mijające się z prawdą informacje - mam na myśli twój udział w dyskusji o drogach w temacie politycznym.
Jeżeli nie są to "eksperci" to napewno łatwo podważysz tę analizę. Jeżeli nie tak łatwo to znaczy że "eksperci" to jednak eksperci . Analiza wykonana przez gościa który ją zaprezentował w Brukseli podczas odczytu ekipy Macierewicza. NIe mam czasu teraz szukać nazwiska ale jest to proste do znalezienia
Co podałem o drogach niesprawdzonego? To że przytoczyłeś propagandową wersję Grabarczyka że A4 będzie w 2012 prawie do Ukrainy gotowa a ja że niezależni eksperci twierdzą że nie ma takiej szansy jest wg.ciebie niesprawdzone?. Jedyną rzecz w której się pomyliłem to że przetarg na odcinek do Rzeszowa był wtedy już rozstrzygnięty i przyznałem ci w tym rację.Sprawdz na skyscrapercity jaki jest obecnie stan budowanych autostrad /ekspresówek i powiedz że w 1,5 roku będą gotowe
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 27.12.2010, 13:55
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli nie są to "eksperci" to napewno łatwo podważysz tę analizę. Jeżeli nie tak łatwo to znaczy że "eksperci" to jednak eksperci . Analiza wykonana przez gościa który ją zaprezentował w Brukseli podczas odczytu ekipy Macierewicza. NIe mam czasu teraz szukać nazwiska ale jest to proste do znalezienia
Co podałem o drogach niesprawdzonego? To że przytoczyłeś propagandową wersję Grabarczyka że A4 będzie w 2012 prawie do Ukrainy gotowa a ja że niezależni eksperci twierdzą że nie ma takiej szansy jest wg.ciebie niesprawdzone?. Jedyną rzecz w której się pomyliłem to że przetarg na odcinek do Rzeszowa był wtedy już rozstrzygnięty i przyznałem ci w tym rację.Sprawdz na skyscrapercity jaki jest obecnie stan budowanych autostrad /ekspresówek i powiedz że w 1,5 roku będą gotowe
Nie mam zamiaru się zajmować głębiej tą sprawą. Chciałem się tylko dowiedzieć, jakie kompetencje mają eksperci lotnictwa, ktorych analize przytaczasz.

Połowa Twoich informacji o drogach mija się z prawdą tyle że jeszcze o tym nie wiesz .
Ktore?

Poki co to ty twierdziles, ze PO zamienia autostrady na ekspresowki. I to sie mija z prawda.

Arapaho napisał(a):Wyświetl post
To dla ciebie droga ekspresowa nie miala zjazdow itp. To ty mowiles rowniez, ze do Szarowa nie ma autostrady. Wersji propagandowej nie ma. Na wszystkie odcinki A4 do granicy masz juz podpisane umowy z okreslonym terminem wykonania. Latwo to sprawdzic. Jeśli nie zdążą, no to nie będzie w tym winy rządu. Są lepsi i gorsi wykonawcy. Widać to w Krakowie, gdzie ZUE oddaje inwestycje kilka miesięcy przed czasem.

PS. Skupmy się na temacie
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 27.12.2010 o godz. 14:30.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 27.12.2010, 16:03
Siwy_89 napisał(a):Wyświetl post
Nie mam zamiaru się zajmować głębiej tą sprawą. Chciałem się tylko dowiedzieć, jakie kompetencje mają eksperci lotnictwa, ktorych analize przytaczasz.

.....

To dla ciebie droga ekspresowa nie miala zjazdow itp. To ty mowiles rowniez, ze do Szarowa nie ma autostrady. Wersji propagandowej nie ma. Na wszystkie odcinki A4 do granicy masz juz podpisane umowy z okreslonym terminem wykonania. Latwo to sprawdzic. Jeśli nie zdążą, no to nie będzie w tym winy rządu. Są lepsi i gorsi wykonawcy. Widać to w Krakowie, gdzie ZUE oddaje inwestycje kilka miesięcy przed czasem.

PS. Skupmy się na temacie
W kwestii wyjasnienia pisałem że droga do Szarowa była oddawana w kategorii drogii ekspresowej (co podane było publicznie w prasie) - bez zjazdów.Nie w sensie braku zjazdów z drogi bo takie są , ale zjazdów w sensie zatoczek postojowych,parkingów, stacji paliw itd.Generalnie infrastruktury.Ich nie ma.I nie ma być na wielu drogach ( w pierwszym etapie po oddaniu). Więc chyba sie nie dogadaliśmy w tej sprawie.
Ale skupmy się na temacie faktycznie
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 27.12.2010, 08:53
Co to za tekst? " mam pewne wątpliwości co do rzetelności" Co konkretnie wzbudza te wątpliwości? Coś jest nielogiczne? Wskaż w którym miejscu. Zamiast gadać coś o "drogach których nie będzie".

Połowa Twoich informacji o drogach mija się z prawdą tyle że jeszcze o tym nie wiesz .

Eksperci którzy analizują katastrofę są niezależni, reszta ufa MAKowi i czeka na wyniki "sledztwa". Którego wyniki jak nas dziś poucza dziennikarz GW będą "przedmiotem negocjacji" ).

Dlatego jak nie masz nic do powiedzenia to nie wrzucaj takich osłabiających postów. Jeżeli twierdzisz ze coś jest nieprawdziwe to udowodnij, co Cie powstrzymuje? Zamiast bezpodstawnie deprecjonwać innych.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 27.12.2010, 11:39
A tam - masz linka do całej konferencji - http://niezalezna.pl/artykul/smolens...naliza/42287/1
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.12.2010, 13:58
http://fakty.interia.pl/polska/news/...niedzy,1576022
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 27.12.2010, 15:57
Czy to możliwe w normalnym kraju że raport o przyczynach katastrofy będzie negocjowany z Rosją? Ktoś sobie chyba jaja robi. Niech jeszcze Tusk powie ze w imię dobrych stosunków będzie elastyczny . Bo przecież Miedwiediew wyraźnie powiedział że liczy na rozsądek Tuska.

1q2 napisał(a):Wyświetl post
Spłodziłem chyba najdłuższego posta w moim życiu

4.Przyczyny katastrofy.
Było ich mnóstwo, skupie się na tych decydujących. To było podobnie jak np. z wypadkiem samochodowym [...]

Podobnie można już określić przyczyny katastrofy Tu154 – złamanie wszelakich przepisów/procedur i próba lądowania w warunkach niemożliwych do udanego manewru.
Bezpośrednia przyczyna – za późne poderwanie maszyny które zaowocowało ścinaniem drzew, walnięciem w brzozę, obróceniem się samolotu i .......nięciu do góry dnem, z prędkością ok 200 km na godzine z wyskości 5?_!0? metrów
Post faktycznie imponujący, tyle że większego "lania wody" nie sposób sobie wyobrazić. Wklejam meritum Twojej wypowiedzi. Mógłbyś swoje twierdzenie czymś poprzeć lub choćby wyjaśnić. Bo to straszny bełkot. Co znaczy "odwróceniem się samolotu"? Jak się miał odwrócić na wysokości 5?-0? metrów? Jakieś cuda .
Ostatnio edytowane przez Drozd : 27.12.2010 o godz. 16:15.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 28.12.2010, 15:39
Część II wysłuchania w PE:

Ciekawe wątki moim zdaniem, w wystąpieniu P. Marty Kaczyńskiej, między innymi o starych mapach oraz kontaktowaniu się wieży kontrolerów z Moskwą.

http://niezalezna.pl/artykul/niezale...chiwum/31394/1
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 28.12.2010, 16:27
Piloci Kaczyńskiego mieli inne karty podejścia niż piloci Tuska. Czy coś jeszcze trzeba wyjaśniać? Może tylko jak to sie stało.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 28.12.2010, 16:40
... A tu wiadomość, że być może polska Policja przedstawi ekspertyzę filmu nagranego tuż po Katastrofie:

http://smolensk-2010.pl/2010-12-28-j...smolenska.html

------------------------------------------------

Tutaj zaś, żeby nie było zbyt jednostajnie
wrzucam "kij w mrowisko".
Ta wersja uwzględnia bajzel na wieży kontroli lotów:

http://www.newsweek.pl/artykuly/sekc...al-gaz,68952,1

Spróbujemy obalić/potwierdzić taką wersję?

... a zresztą ...
znalazłem .
Chyba rzeczowa riposta, (Ppłk dr Tadeusz Augustynowicz, wraz z zespołem pilotów):

http://www.naszdziennik.pl/index.php...po&id=po05.txt
Ostatnio edytowane przez yarow : 28.12.2010 o godz. 22:57.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.12.2010, 23:09
wczorajszy wywiad z Edmundem Klichem
http://www.youtube.com/watch?v=fM5XMHI-aZQ

http://www.youtube.com/watch?v=x1Mcx...eature=related
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 29.12.2010, 15:13
Od dawna wiadomo że gajowy to taki Jaruzelski naszych czasów. Kto jako jedyny bronił WSI? Bardziej go obchodzi co powiedzą w Moskwie niż ew. miano zdrajcy w Polsce. To że Jarek nie chce mu podawać ręki o czymś świadczy. O czymś czego oficjalnie raczej się nie dowiemy. Bo to bankowo tajemnica.

Fakt że zamiast ujawnienia raportu mamy jak zwykle "festiwal autorytetów" dowodzi że prawda może być dla PO druzgocąca. Dlatego już teraz się tłumaczą, choć jeszcze nikt oficjalnie nie wie z czego.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 30.12.2010, 04:19
Dowody na niszczenie wraku. Nie ma tych filmów w dokumentacji "oficjalnej".
Z programu "Misja Specjalna" (podzielony na dwie części). Nie wiem czy jeszcze ten program ukazuje się w TVP ale to w tym momencie mniej ważne ...:

http://smolensk-2010.pl/2010-09-22-m...u-154m-12.html
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów