|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Czy może przy papierosku rozmawałeś ostatnio z Komorowskim bo nie dalej jak kilka dni temu na Polsacie użył dokładnie tych samych słów ![]() Drąże kolego temat twojej rozmowy.Rozmawiałeś z ludźmi z obsługi technicznej, dziennikarzami...no ok. i co powiedzieli o tym że piloci byli upewniani że są na ścieżce, co powiedzieli na temat że odbierali sygnały z radiolatarni których pod nimi nie było, co powiedzieli że wg.kontrolerow byli 800 m bliżej niż w rzeczywsitości, co powiedzieli o tym że nie ma nagrań z wieży kontroli lotów ( jak to z nimi jest ? radary sa nagrywane 24h czy nie?), co powiedzieli na temat mozliwości urwania skrzydła przez kilkudziesięciotonowy samolot na stosunkowo niewielkiej brzozie... etc.etc.etc Czy moze sobie tak siedzieliście i tak za przeproszeniem dupc....ście jak to bywa na spotkaniach przy papierosku " wiesz Zbychu u nas to burdel , map niedali, kaczor przycisnał, a chłopaki miętkim robieni i podeszli do ladowania.Jeszcze mówili patrzcie jak ląduja debeściaki. Bach i koniec", na to wegorz2 " ty to masz łeb, inni wymyslaja durne analizy,coś tam symuluja , liczą, a ty raz ciach i wszystko wiemy- wiecej takich a w rok byłoby 10 tyś km autostrad a nie 200km" A zupełnie poważnie mówiąc to żona mojego dobrego kumpla pracuje na lotnisku na wysokim stanowisku - nota bene oboje byli niedawno jeszcze wielkim PO-wcami i opierając się na rozmówkach przy papierosku ( czego nie chciałem nigdy robić) twierdziła że po rozmowach z pilotami od nich ( a zaraz po wypadku uwierz huczało o tym w ich środowisku ) którzy znali niektórych z załóg TU 154 i Jaka które lądowały - twierdzili że Protasiuk był doskonalym pilotem , który był poukładany i nikt z lotników nie wierzy znając go że mógłby poddać się presji a już napewno nie lądowania w terenie do tego sie nie nadajacym i łamiąc regulaminy. Więc coś dziwnie brzmi to co piszesz i mam wątpliwości że to jest prawdą Ale podkreślam - takie dyskusje nie są żadnym dowodem w sprawie i bez sensu je wrzucac na forum
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 06.01.2011 o godz. 22:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Wszyscy macie tyle dowodów, że hej. Jak już macie pisać o rozmowach przy papierosku ze "zorientowanymi" znajomymi to darujcie sobie ten temat, bo jakby ktoś z zewnątrz przeczytał go w całości to miałby nietęgą minę i to nie z powodu Waszej elokwencji czy znajomości się na katastrofach lotniczych.
Parafrazując piłkarskie przysłowie ile kibiców, tyle trenerów można rzec, że od kilku miesięcy mamy tylu ekspertów od katastrof lotniczych ilu obywateli w kraju. Więcej nie zaglądam do tego tematu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
O tym jak wyglądał profesjonalizm polskich władz przy pierwszych kontaktach z Rosjanami po katastrofie smoleńskiej:
http://www.niezalezna.pl/artykul/jak...urwalo/43498/2 JAK WALNĘŁO, TO SIĘ URWAŁO rozmowa z Edmundem Klichem, 11-01-2011 20:37 fragmenty: "Z jakimi plenipotencjami leciał więc Pan do Rosji? Nie dostałem konkretnych zadań. Jechałem do Smoleńska po to, żeby zacząć jakąś współpracę ze stroną rosyjską. Powiedziano: proszę wsiadać, pan leci do Smoleńska. Minister Grabarczyk tak powiedział? Był telefon z sekretariatu ministra z jego poleceniem." "Od kiedy możemy mówić, że jest Pan akredytowany przy MAK? 13 kwietnia o godz. 12 podchodzi do mnie Morozow i mówi: „słuchaj, Putin zaprasza cię na konferencję do Moskwy”. Mnie wyprostowało, co ten Putin ode mnie chce, skąd on wie, że ja tutaj jestem, o co tu chodzi? Dzwonię zaraz do ministra Grabarczyka. Pytam, czy ja mam w ogóle iść na tę konferencję? Dał mi do zrozumienia, że jednak mogę uczestniczyć, ja to zrozumiałem jako akceptację. Ale jako kto miał Pan uczestniczyć? Nie wiem, mam zaproszenie od Putina. Telekonferencję zaczyna Putin, następnie mówi Iwanow, wicepremier. I Anodina, która stwierdza, że zdecydowano, iż będziemy działać według załącznika 13. Dla Pana było to zaskoczenie, że zapadło takie uzgodnienie? Ja się spodziewałem, że jakaś decyzja musi zapaść. I w zasadzie nigdy nie było mowy o jakichś innych dokumentach, ciągle przewijał się tylko załącznik 13. A od kogo się Pan dowiedział, że taka decyzja już zapadła? Od Anodiny, przecież powiedziałem przed chwilą. Anodina stwierdziła to oficjalnie na tej konferencji. Głos zabrał ponownie Putin i mówi: „Gospodin Klich, co tam w Smoleńsku?”. Dla mnie to pełne zaskoczenie! Na kartce przygotowałem sobie parę zdań, bo jestem trochę przewidujący, by nagle nie zapomnieć języka w gębie. I odpowiadam: „Panie Premierze, mam nadzieję, że przyjęcie w tej chwili rozwiązania jednoznacznego, jeśli chodzi o badanie katastrofy Tu-154 według załącznika 13, poprawi współpracę i przyspieszy proces badania”. Wracam z telekonferencji i spotykam się z płk. Mirosławem Grochowskim. Mówię: „słuchaj Mirek, musimy wszystkich zebrać, sprawa jest już rozstrzygnięta, że procedujemy według załącznika 13”. Ja przyjąłem to jako nieformalną akredytację." |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dajcie spokój. Ignorujcie go to pójdzie sobie w ....u.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Cytat:
http://fakty.interia.pl/raport/lech-...0-proc,1582973 Trudno się z nim nie zgodzic. Dokłanie mam takie same odczucia po analizie tego co sie stało. Po kiego czorta lądowali jak nie musieli i nic nie widzieli, po co ryzykowali z takim "ładunkiem" na pokładzie?
Ostatnio edytowane przez Kaan : 14.01.2011 o godz. 11:58.
![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
z tego co pamietam,to Tusk byl zaproszony przez Putina,a Kaczyński nie,więc co miał lecieć na "krzywy ryj"?po drugie nigdzie na swiecie nie praktykuje się by ososby najwazniejsze w państwie leciały jednym samolotem.to byłaby skrajna nieodpowiedzialność.więc zarzut,że Tusk jest winny bo nie zabrał Kaczyńskiego ze sobą jest co najmniej głupi.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
||||
Chyba Adze strach zajrzał w oczy bo.... Cytat:
Czyli, dzięki Bogu, nie trzeba będzie spiskować żeby doprowadzić do ich wyprowadzenia się z Polski ![]() edit: Punkt dla budki, szykany rzeczywiście zaczęły się od ojca ![]()
Ostatnio edytowane przez Cichy : 24.01.2011 o godz. 18:29.
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
No i w rzeczy samej zrobiło się głośno: dzisiaj artykuł w Rz, komentarze na interii już życzą Adze porażki. Powtórze tylko to co pisałem wcześniej:
Sorry za off topa ale tak mnie naszło: jesteśmy dwadzieścia lat po obaleniu komunizmu i oto mamy sytuacja że podziwiamy osobę publiczną za to że miała odwage napisać co mysli o sprawie która bulwersuje wszystkich Polaków. Jeśli to nie jest: autocenzura/emigracja wewnętrzna/strach przed ostracyzmem (do wyboru) to co to jest? I pomysleć że to o rządach PiS mainstraimowcy pisali: policyjne |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma takiej ceny .....
Zauważ,że o wysokości i w ogóle o odszkodowaniu rodziny dowiedziały sie z mediów. To był lot rządowy i kasa państwowa wypłaca wszelkie odszkodowania. Pytanie do Tuska : Kto i dlaczego nie ubezpieczył lotu w firmie ubezpieczeniowej ?! Działania rządu Tuska w sprawie katastrofy CASY-zbieranie "haków" Parafrazując słowa konfidenta SB niejakiego Niesiołowskiego powinienem powiedzieć "skasować PO"........... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Skoro lecieli w służbie narodu, to dlaczego ta "służba" im się przypominała dopiero w latach, w których były wybory? Myślałem, że na forum będą normalni ludzie, a widzę, że co drugi myśli, że to był zamach
![]() ![]() Towarzystwo Sportowe
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To proste przecież....
Wielu z Nich przeczuwała,że byc może jest to ich ostatnia okazja (lecąc rzadowym samolotem ) ,aby złożyć hołd pomordowanym w Katyniu... Nie dlatego ,że mysleli o katastrofie, ale liczyli się z przegraną L.Kaczyńskiego. Poza tym jak napisał mój przedmówca była okragła rocznica....
Ostatnio edytowane przez budka : 25.01.2011 o godz. 11:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
przy obecnym kryzysie i działaniach rządu Tuska (OFE,podwyżka cen) nie powiedziane że Lech Kaczyński nie wygrałby znowu wyborów prezydenckich.Komorowski to był dla Lecha żaden przeciwnik.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.01.2011 o godz. 11:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Ja cały czas się zastanawiam jak to się stało, że Jarek nie został jednak prezydentem. Ten jego nowy wizerunek i odcięcie się od Smoleńska przed wyborami dawały mu naprawdę wielkie szanse na sukces. |
|
|
|
Banita
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jak komuś źle z oczu patrzy to od razu widać, wszak wiadomo, że z gówna bata się nie ukręci.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadza się ....
Mam nadzięję,że ludzie w końcu przejrzą na oczy..... Ja już od '89 przerabiałem wszystkie mutacje obecnej PO... Przez wszelkie odmiany Unii,demokratów,Kongresów itd. itp. kończąc na założonej przez WSI PO Sami nas wpychają w objęcia PIS-u |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Z tym TVN i Gazeta Wyborcza to jest zabawna sprawa .Radze popatrzec takze na "zmanipulowanych" przez Radio Maryja,Trwam czy Gazete Polska,zobaczcie sobie np. na youtubie tak zwanych obroncow krzyza,to w porownaniu z tym co robi TVN z mozgami to jest pikuś...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Kiedy mówiłem w ostatnim poscie o tym, że należy rozmawiać w ramach choćby i terapii żałobnej, to również nie miałem na myśli takich rynsztokowych wypowiedzi. Rozumiem emocje ale zapewne są pewne granice. I również dlatego także proszę o wejście ![]() Moderatora do tego tematu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak rzygać Ci się chce, to czemu wchodzisz na temat poświęcony Smoleńskowi? Jeżeli jesteś takim ignorantem że nie interesuje Cię obchodzenie 1 rocznicy największej katastrofy w Polsce po II wojnie światowej, to włącz sobie jakiś film, posłuchaj muzyki, przejdź się na spacer. Nikt Cię nie zmusza do słuchania p....ia o Smoleńsku.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pewny jesteś? Jak zawaliła się hala w Katowicach i zginęło 65 osób, przez wiele tygodni media mówiły tylko o tym. W tym roku miałeś obchody 5 lat od tragedii :
http://insilesia.pl/aktualnosci/arty...lenia_hali_MTK Pierwsza rocznica : http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html Też uważasz że mówienie i obchodzenie tego to było zwykłe p......e |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Tutaj osoba podobnie myśląca:
http://wyborcza.pl/1,75968,9395042,D...ej_flagi_.html Artykuł informujący o powodach niewywieszenia przez publicystę biało czerwonej flagi odbieram w przestrzeni intencjonalności dokładnie tak samo [w przestrzeni etycznej odbieram taki artykuł inaczej - o tym napisałem dalej] jak informację o tym, że ktoś taką flagę zamierza wywiesić. Nie da się jednakże równoważnie potraktować prywatnego [choć publicznie] wywnętrzenia się Pani Wielowieyskiej o tym czego nie będzie robiła do podjęcia decyzji o wywieszeniu flagi lub tylko apelów do takich zachowań, a ogłoszonych przez organa władzy wybieralne przez społeczeństwo. Nie uważam, że opinia jednej osoby nie ma znaczenia. Ma olbrzymie znaczenie. Dla mnie prywatne odczucia Pani Dominiki Wielowieyskiej nabrałyby bardzo dużego znaczenia gdyby nie zostały uzewnętrznione w największym dzienniku Europy Środkowo Wschodniej ale wyartykułowane poprzez puste, nieoflagowane okno domu, w którym ta osoba mieszka. Porównując rzekome podnoszenie rocznicy smoleńskiej do "rangi święta narodowego" publicystka "Wyborczej" pisząc o fladze biało czerwonej zapomniała dodać jedno słowo. Słowo "kir". Wywieszane będą jeśli ktoś zechce wywiesić flagi z kirem a jeśli ktoś wywiesi tylko flagę to kir tam będzie. Nawet jeśli niewidoczny "szkiełkiem i okiem". Tak przyozdobione flagi, w naszym kręgu cywilizacyjnym oznaczają żałobę oraz pamięć o zmarłych a nie święto. Każdy człowiek ma własne uczucia i odczucia i decyzja należy do niego. W dniu tej potwornej dla Polski tragedii nikt Polakom nie nakazywał ani nie zakazywał gromadzenia się, wywieszania flag z kirem, palenia zniczy. Apel o podobne zachowanie zrozumiem i wydaje mi się on czymś co najmniej stosownym i przyzwoitym w rocznicę tego co się dokonało. Osobiście, z niesmakiem a w niektórych sytuacjach z odruchem moim wymiotnym odbiorę wszelkie przejawy zarówno nakazów [jeśli takie są, ale nie słyszałem] i zakamuflowanych nawoływań do wykazania postawy przeciwstawnej. Czy ktoś był tak bezczelny aby organizować marsze i akcje na Facebook'u przeciw uczczeniu rocznicy Katastrofy w Katowicach [hala wystawiennicza] i nawoływał do niemówienia o tej tragedii? Nie był a o tragedii mówiono na pewno cały rok. Rok żałoby. Nie był, bo wtedy zacietrzewienie osobisto polityczne nie wchodziło w grę. Oto jacy jesteśmy. Edit: ... a jaka była poprzednia podobna akcja 'Wybiórczej"? Oczywiście "Nie płakałem po Papieżu". Ach ten rozpoznawalny i wysublimowany styl ... DZIĘKUJEMY! http://dziekujemy.pl/
Ostatnio edytowane przez yarow : 09.04.2011 o godz. 21:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może troszkę więcej kultury? Napisałeś na forum publicznym, więc miałem się tego odnieść - szczególnie że nie odpisałeś na moje wcześniejsze pytania. Jeżeli chciałeś sobie popisać tylko z JohnyTS to jest tu taka fajna opcja wiadomości prywatnej, dzięki czemu nie będziesz zaśmiecał forum....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
PS. po prostu zacytowałem Ci stosowny zapis z regulaminu, żebyś wiedział że to nie forum onetu i zakończył nic nie wnoszące zaczepki. A wrzutki z kapowaniem to sobie odpuść, bo nie jestem TW, a moderatorzy to nie UB ![]()
http://www.se.pl/multimedia/galeria/...i-wystrzelano/ Autor pod zdjęciem pisze : "To zdjęcie otrzymałem w maju 2010 r. od oficera ABW , który twierdził że zostało mu przekazane przez NSA". Poszperałem z necie i znalazłem coś podobnego... http://www.youtube.com/watch?v=Z3ZoiUI8Q64 Mając powyższe na uwadze, wydaje się że do książki trzeba podchodzić zdecydowanie z dużą rezerwą.Przynajmniej to zdjęcie wygląda na wrzutkę mającą zdyskredytować wszelkie teorie o zamachu. Jeżeli reszta zdjęć jest równie wątpliwego pochodzenia, to obstawiam że jest to zwykła ściema,a "oficer ABW" z którym jest też w książce wywiad to wymysł autora albo podpucha na którą Szymowski dał się nabrać.
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 13.04.2011 o godz. 19:13.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.04.2011 o godz. 19:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
http://www.youtube.com/watch?v=j6y3TFdXRCA Dla przypomnienia polecam poczytać co pisał Kurier Codzienny z Chicago w okresie od czerwca do sierpnia 2010 roku. http://www.kuriercodziennychicago.co...a_i_dowody.pdf http://www.kuriercodziennychicago.co...je%20dzwon.pdf http://www.kuriercodziennychicago.co...co%20dalej.pdf http://www.kuriercodziennychicago.co...20wiedzial.pdf http://www.kuriercodziennychicago.co...ymi%20bylo.pdf ![]()
Myślenie nie boli !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem co napisano na Smoleńskim forum internetowym, w swojej wypowiedzi odnoszę się do konkretnego zdjęcia z konkretnej książki. Co ma jedno do drugiego?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co ma jedno do drugiego ? No jakby nie patrzac nie wiadomo co sie działo przez 20 minut skoro samolot ł lądował awaryjnie o 8.20 a o 8.41 jest oficjalna godzina rozbicia samolotu |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|