|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Nawet osoby, które publicznie się (np. nomen omen publicyści: Stankiewicz, Ziemkiewicz, inni) raczej dystansują (aczkolwiek nie kasują tej wersji bo są ludźmi zdroworozsądkowymi - mam tu na myśli wspomnianego Ziemkiewicza) od tezy zamachowej uważają, że raport Millera jest nie do obrony. To jest gniot przeznaczony dla maluczkich. Został podpisany przez ryżego i między innymi powodami, dlatego jest z taką zaciekłością broniony. Zupełnie jak gimnazjalna wersja Okrągłego Stołu. I Magdalenki też nie było wcześniej? ![]() Mało! Odpowiem na potencjalny kontratak: uczestniczył w niej Jarosław Kaczyński, więc chyba gdy mówi, że istniała i była złem to można dać wiarę? ![]() Antylotnicza wiedza? Spiskiem mam rozumieć są badania i wnioski kilkuset naukowców. Tylko jedyny sprawiedliwy, sam przeciw wszystkim. Pan prof. Artymowicz. No i jeszcze pan prof. ... socjologii. Krzemiński niejaki ![]()
Ostatnio edytowane przez yarow : 16.04.2013 o godz. 13:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Kogo te słowa i co do kur** nędzy według ciebie znaczy "okrągłostołowy spisek"?Mam rozumieć, że przy okrągłym stole nic takiego się nie stało?
Nie, no jak ktoś mi tłumaczy, że czarne jest białe a białe to czarne to zaczyna mnie to obrażać
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 16.04.2013 o godz. 12:06.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Dokumenty których źródła Rońda nie chciał zdradzić to nie żadne relacje które wymagają zadania pytania "czyje" Tylko ZDJĘCIA SATELITARNE Z 11 IV i 12 IV. Co kogo obchodzi skąd Rońda je ma? Odpowiedział, że kupił na rynku. Ktoś podważa ich wiarygodność? Bo nie wiadomo kto je sprzedał? Baz jaj. Może lepiej zastanowić się co jest na tych zdjęciach. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
||||||
"Mam dokument poświadczający, że piloci nie zeszli poniżej 100 metrów. Według GPS, a dokładność tego urządzenia jest dwa metry. Między TAWS 37 i zaklejonym papierkiem przez ekspertów Millera TAWS 38... Ten dokument mam z Rosji, nie mogę powiedzieć dokładnie skąd. Dostałem go z wiarygodnych źródeł." http://wpolityce.pl/wydarzenia/50930...rencje-naukowa emj10 napisał(a):
emj10 napisał(a):
Zacytowałeś Drozdowi wywiad z Bininiendą dotyczący wezwania do prokuratury, w którym Binienda pisze że wszelkie swoje materiały wysyła do prokuratury, z prokuraturą z chęcią się spotka jak tylko dostanie oficjalne wezwanie, bo prokuratura przecież może wezwać obywatela do siebie, na razie dostał tylko jakieś półoficjalne "zaproszenie na kawę" (?), na które się zgodził, a na które prokuratorzy nie przybyli itp. A przecież miałeś uzasadnić : "Przecież dobrze wiesz o co chodziło mi z tą przenośnią dotyczącą "wiem, ale nie powiem". W przypadku pytań dotyczących skąd eksperci Macierewicza mają daną informacje zwykle padało właśnie takie stwierdzenie." Jak na razie nikogo tu chyba nie przekonałeś do swojego stwierdzenia ![]() emj10 napisał(a):
emj10 napisał(a):
emj10 napisał(a):
![]() Informacja ta została ponowiona we wrześniu 2012 r. w "28 miesięcy po Smoleńsku" i uzupełniona o analizę zapisów TAWS. ![]() Mylisz pojęcia wysokości na której doszło do prawdopodobnego wybuchu, z wysokościami na który znalazł się samolot później. Bo przecież chyba zgodzimy się że na końcu samolot (a w zasadzie jego resztki) znalazł się na 0 m czyli na wrakowisku. Nigdzie nie słyszałem o teorii Macierewicza, że samolot zawisł po wybuchu na dwudziestu kilku metrach i potem już nigdy nie znalazł się niżej. Jak widzisz wszystko jest spójne i logiczne, wystarczy tylko chcieć zapoznać się z materiałami które się komentuje i elementarna umiejętność czytania ze zrozumieniem. emj10 napisał(a):
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1. Ale mają dostęp do wystarczającej liczby danych, jak wytrzymałość brzozy i duraluminium żeby stwierdzić że komisja Millera bredzi. Ktoś kto tego nie dopuszcza sam się oszukuje. Kropka.
2. Jeżeli coś sugerujesz to pokaż dowody, podobno żadna sztuka. Taki jesteś leniwy? 3. Znów coś sobie ubzdurałeś i próbujesz wciskać ciemnotę baz żadnego poparcia swoich słów cytatami. Znów lenistwo? 4. Znów insynuacje, możesz wkleić źródło swoich rewelacji? Czy dalej będziesz fantazjował? 5. Taa eksperci na pasku opozycji ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Narka, juz mnie nie ma. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
1. No tak brzoza i duraluminium to sedno sprawy służące do rozwiązania tej kluczowej dla kraju sprawy. O trotylu zapomniałeś?
2. Przecież możesz włączyć dowolny wywiad z Biniendą w niezaprzyjaźnionych z PiS-em mediach. Pierwszy z brzegu - "Zapraszanie do Ohio", czy "Ścigająca go prokuratura" to typowe zbywanie i zasłanianie się tajemnicą. wis.la/xnsel 3. Ubzdurałem sobie? Nie moja wina, że ktoś omylnie rozumie moje słowa i czytając słowo "eksperci" układa sobie to w ciąg logiczni "eksperci Macierewicza'. Nic na to nie poradzę ![]() 4. Jaka insynuacja? To nazywa się czytanie ze zrozumieniem. Cytat:
5. Zawsze jakieś wyróżnienie. Sakiewicz napisze o nich ciepło, albo Pospieszalski pochwali ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Tak z ciekawości zapytam...
Czy Zespół PiS tłumaczy w jakiś sposób dlaczego w kokpicie samolotu komenda/pytanie odchodzimy pada po raz ostatni, kiedy samolot jest na 80/90 metrach, a następnie trwa przez 10 sekund świadome dalsze "odliczanie" wysokości aż do poziomu 20 metrów, po czym - dokładnie 10 sekund później - już poniżej tych 20 metrów pada jedynie "....a mać" i na tym zapis stenogramu się kończy? Gdzie tu bomby, gdzie hel, mgła... Osoba która odczytuje wysokość do końca ani raz nie ponawia komendy odchodzimy. Moim zdaniem jest w pełni świadoma co robi (nie jest tak że samolot odmówił posłuszeństwa) i dąży do posadzenia samolotu (wg niej) na pasie. Problemem jest fakt, że zamiast pasa pojawiły się drzewa i "wszystko pieprzło"... Tu nie trzeba wierzyć w żadnego Millera, ani inny MAK... To nie jest kwestia wiary a rozsądku... W razie czego źródło: wis.la/u0f26 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bo tylko leming uwierzy, że załoga zapadła na zbiorową schizofrenię. Zwyczajnie to co wciskają jako zapis rejestratora to pewnie bezczelna manipulacja taka jak z TAWS 38. Nic więc dziwnego że 10 kluczowych sekund to bezstresowe odliczanie wysokości. A potem zaskoczenie, żeby pasowało do bajeczki. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Świadczy to (odliczanie wysokości) dalej o tym, że byli świadomi, że są poniżej 100 metrów, potem poniżej 50 metrów itd. Świadczyć to może (ale nie musi) o tym, że kapitan (lub ktoś inny) nie uznał komendy odchodzimy (a może to nie była komenda tylko pytanie) i dalej obniżał samolot. Niech ktoś udowodni, że materiał jest zmanipulowany a później szuka bomb... Te 10 sekund tłumaczy absolutnie wszystko i wcale nie są tu konieczne żadne nieprawdopodobne teorie. Tak to widzę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I co, spokojne obniżanie po decyzji odejścia to standard? Czy może coś dziwnego, żeby nie powiedzieć niewiarygodnego. Pada odchodzimy kapitana, sam siebie nie uznał Załatw skrzynki to dowody się znajdą. Na razie dowodem jest ich brak. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||||||
|
Drogi Kiqt
Zazwyczaj nie dyskutuję z osobami, których jedynym argumentem jest zarzucanie głupoty oponentowi. Ale …miło słyszeć, że dopiero wielka dawka frustracji po meczu i zapewne nie mniejsza alkoholu dodała Ci odwagi do „polemiki” ze mną. Nie wnikam, czy dotychczasowo powstrzymywała Cię przed tym świadomość własnych ograniczeń czy też strach przed kompromitacją. Kiqt napisał(a):
I tak jak u nas po torach nie pędzą superszybkie pociągi, tak komisja Millera nie zbadała wraku samolotu, a badania na obecność materiałów wybuchowych na wraku wykonała dopiero prokuratura we wrześniu 2012 r……. Kiqt napisał(a):
![]() Kiqt napisał(a):
Cytat:
Kiqt napisał(a):
Kiqt napisał(a):
Spora część materiałów które tu cytuję, to wypowiedzi prokuratury, fragmenty raportu Millera i polskich uwag do raportu MAK + analizy polskich naukowców. Jeżeli uważasz że to kłamstwa lub brednie, to pokaż konkretnie. Inaczej traktuję to jak ostatni chwyt erystyczny z palety propozycji Schopenhauera: „Argument ostatni – ad personam: Widząc, że przeciwnik jest mocniejszy, atakować go osobiście, obrażać lub w jakikolwiek sposób porzucać prawdziwy przedmiot sporu. Rzucać inwektywami - używanie słów obraźliwych wobec przeciwnika, np:"Ty i całe Twoje stronnictwo jesteście przykładami chorej ambicji, przy maleńkich móżdżkach". Kiqt napisał(a):
Szpen napisał(a):
![]() Szpen napisał(a):
![]()
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 18.04.2013 o godz. 10:10.
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||||||||
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
PISowcy myslą że Lechu zatrzymał ruskie czołgi w Gruzji i sie potem na nim zemścili
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Cytat:
Polska nie jest mocarstwem, ale jest byłym rosyjskim państwem wasalnym, które obecnie(teraz w mniejszym stopniu) stanowi główny rdzeń rosjosceptycznej polityki w Europie/Unii i jedną z głównych przeszkód w prawidłowym, niezakłóconym i monopolistycznym funkcjonowaniu rosyjskiej broni no1 czym jest eksport surowców naturalnych. Co więcej, gdyby Polska była mocarstwem, to by ta potencjalna przyczyna odpadła, bo Rosjanie musieliby się liczyć z właściwą reakcją. Cytat:
Ostatnio edytowane przez Mareq : 18.04.2013 o godz. 14:40.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
coś tam LK dla tej Gruzinów zrobił, ale żeby za to go wielbić (w Polsce) lub nienawidzić (w Rosji) to przegięcie.
Rogalski napisał(a):
*wsadźcie sobie imię każdego oszołoma wierzącego w zamach |
|
|
|
Banita
Od: 04.2013
Offline |
|
|
|
Coś w PISie musi się dziać skoro politycy tej partii narażając własne dupy otwarcie przeciwstawiają się fanaberią Antosia.
Skoro takie nagłówki się pokazują Cytat:
Macierewicz staje się ciężarem dla PiS Wiadomości WP. W PiS rośnie ruch oporu wobec Antoniego Macierewicza Jakiś ferment trwa w PiS Cytat:
Macierewicza powinni zbadać specjaliści, takich słów użył Rogalski. http://www.tvn24.pl/rafal-rogalski-n...,319525,s.html A ta osoba miała dostęp do nieco większej wiedzy na temat Smoleńska niż my. Coś zaczyna pękać W PISie, a za niedługo na tym forum szamani zmienią zdanie ![]()
Ostatnio edytowane przez york09 : 19.04.2013 o godz. 17:30.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
Odpowiem Ci Jerzym Millerem : Millerem napisał(a):
Cytat:
St@chu napisał(a):
![]() ![]()
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
zapominacie także, że w TU była polska skrzynka ATM-QAR, która została zabrana do Polski i odczytana. Zapisuje to samo co skrzynki katastroficzne, a nawet dokładniej. Rosjanie mieli do niej dostep dopiero po Nas. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||
|
No cóż, pisząc Kowalem, szykuje się kolejny pojedynek gołej d.. z batem....Przy czym niestety kolego Szpen rola bata znów nie jest Ci pisana :( http://naszeblogi.pl/35818-gry-jezyk...lkownika-rzepy ProkuraturaWojskowa napisał(a):
A teraz trochę się doedukuj,w szczególności poczytaj co to jest Kryterium Częstotliwości Sieci Elektroenergetycznej oraz zastanów się po co naszym biegłym była częstotliwość prądu w sieci elektroenergetycznej w Smoleńsku z czasie wykonywania kopii nagrania, potem skojarz to z ciągłym powtarzaniem przez prokuratora że "kopie danych" nie budzą wątpliwości...W odrożnieniu od Ciebię nie odsyłam Cię do google, tylko podrzucam link. Jak się doedukujesz, zapraszam do dalszej dyskusji ![]() http://ies.krakow.pl/download/mmichalek.pdf
:![]() oraz fragment wywiadu do prof Czachorem: http://www.naszdziennik.pl/wp/14918,...kodowania.html " Cytat:
Cytat:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- emj10 napisał(a):
http://www.pis.org.pl/article.php?id=21648
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 17.04.2013 o godz. 21:43.
![]()
|
|||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brzoza przecież urwała skrzydło wywołując półbeczkę, to jest nagle nieistotne ? Więc jak samolot się rozsypał na tysiące kawałeczków.
Odczyty w których brakuje końcówki możesz sobie w kieszeń wsadzić. Porównywanie badań numerycznych do fantazjowania jest dla pancernych typowe. Ja w tym cytacie widzę 18 metrów jako wysokość na którą opadł Tu po komendzie "odchodzimy" w wyniku niezadziałania przycisku automatycznego odejścia. Z tej wysokości samolot zaczął się wznosić by na wysokości zarejestrowanej przez TAWS38 równej bodajże 34 metry zgodnie z alarmem "wylądować" chwilę później znów na wysokości kilkunastu metrów pada zasilanie. Wiesz już skąd różne wysokości? Tak taka "nagroda" to coś w porównaniu z tym co spotkało Millera. Nie musi bo co za różnica który satelita zrobił zdjęcie. Nie potrafisz tego pojąć? A kolega prawiesołtys przytacza czyjeś wypowiedzi bez żadnego potwierdzenia. Wypowiedź/zdjęcie satelitarne wyczuwasz różnicę?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 16.04.2013 o godz. 19:16.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cieszę się, że wierzysz w teorię pancernej brzozy, tak jak w tą trotylową. Ja nie wierzę. Wysiadam
![]() Trudno zrozumieć o czym pisałeś w drugim punkcie, więc mogę postawić tylko znak zapytania. ? Kolejny znak zapytania. ? Cieszę się, że przyznałeś się, że widzisz wartość 18 metrów. Potwierdza to moją tezę, a tak naprawdę nie tezę, bo są to wycinki w wypowiedzi różnych ekspertów, gdzie rozpiętość wysokości wynosi od 0 do ponad 100 metrów. Spokojnie. PiS dojdzie do władzy w 2023 roku to również ich się ozłoci. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Odpiszę w sobotę, albo niedzielę jak zapoznam się z cytatami z dzieł wybranych komisji parlamentarnej Macierewicza.
Jedynie odpowiem teraz na to pytanie.
Cytat:
|
||
|
|
Banita
Offline |
|
|
Co tak pięknie te drzewa cięło?
Dużo zdjęć ze Smoleńska. Warto pooglądać https://plus.google.com/photos/10790...273?banner=pwa Macierewicz apeluje do Unii Za wschodnią granicą m.in. dzięki Antoniemu już mają nas za idiotow, więc Antoni przeniósł się za granicę zachodnią, żeby popularyzować "myslenie prawdziwego Polaka i patrioty". Kreatywność tego człowieka jest bezgraniczna... PARLAMENTARNY ZESPÓŁ DS. ZBADANIA PRZYCZYN KATASTROFY TU-154 M Z 10 KWIETNIA 2010 R. W skład bezstronniczego zespołu wchodzą: "http://www.sejm.gov.pl/SQL2.nsf/skladzesp?OpenAgent&94"
Ostatnio edytowane przez york09 : 17.04.2013 o godz. 08:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Cytat:
Cytat:
PS. Gdzie te wcześniejsze linki z wypowiedzi Macierewicza? I co z rusofobią Tuska i Komorowskiego - czekam na Twoja odpowiedź w temacie politycznym. ![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
BBudowniczy -tobie to płacą na akord za pisanie, bo wszędzie Cię pełno, a sensu niewiele.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ocenę tego kto z nas pisze z sensem, pozostawię innym, Panie "kopa i w ryj" Szpen. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Ja tam go podziwiam,, że ma jeszcze siłę do was. Tłumaczy, chłodno , cierpliwie. Argumentując wyczerpująco swój punkt widzenia, często posiłkując się linkami i cytatami. Tymczasem jego adwersarze - jedynie potrafią obrażać i bezdyskusyjnie wierzą w Rosyjski i coraz częściej kompromitowany przez prokuraturę raport Millera. Nasza historia uczy nas, że bezgraniczne zaufanie do radzieckich czy KGBowskich urzędników jest zasadna. Rosjanie to nasi przyjaciele a nasza historia jest nieskazitelna- po co komisja międzynarodowa , skoro wszystko jest jasne! http://www.naszdziennik.pl/wp/29984,...bieznosci.html
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 17.04.2013 o godz. 10:36.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
. W przyszłości może zostać wytypowany do szkolenia młodych trolli i nadzorowania jej siatki. Muszą coś zrobić, bo materiał rzucany na fora coraz gorszej jakości. A słupki ryżemu i jego kamratom lecą coraz bardziej w dół . |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
BBudowniczy--z tego co wiem to świat śmieje się z teorii Macierewicza. Amerykanie go olali Unia olała, wręcz wyśmiała.Nawet ten nieudolny rząd jest traktowany poważnie. Nikt kartoflem ich nie nazwał.
Wychodzi na to że ty w innym urojonym świecie żyjesz. Pokaż mi gdzie na świecie Antosia M.takiego miernoty traktują poważnie. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|