The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.04.2013, 11:51
@ eloelo To już wiemy na kim się wzorujesz i skąd czerpiesz wiadomości: Gazeta Wyborcza i wszystko jasne

To ta sama gazeta która pisała kłamstwa o:

"pijanym generale Błasiku w kokpicie" "Jak nie wyląduję, to mnie zabije" i temu podobne bzdury ?

Kto GóWno czyta ten GóWno wie i tyle w temacie tej gadzinówki ...
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Od: 04.2013

Stary 10.04.2013, 11:57
hubert.fan, tam akurat masz suche fakty. Kłamstwa, które przytoczyłeś nigdy mnie nie interesowały.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 10.04.2013, 12:10
@ eloelo To szkoda, że Cię nie interesowały. Tak samo nie interesują mnie twoje "suche fakty" które za klika dni okażą się kłamstwami.

Tak jak nie udało się "GW" zakłamać i zohydzić historii o Żołnierzach Wyklętych, tak nie uda się pogrzebać prawdy o Smoleńsku !
Ostatnio edytowane przez heoij : 10.04.2013 o godz. 12:13.
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Stary 10.04.2013, 12:14
Szkoda, że Binienda nie skorzystał z zaproszenia wojskowej prokuratury. Czy już nie był taki pewien swoich przekonań ?
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 10.04.2013, 12:18
eloelo napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że Binienda nie skorzystał z zaproszenia wojskowej prokuratury. Czy już nie był taki pewien swoich przekonań ?
I tu Cię zdziwię:

Wysyłałem wszystkie swoje informacje do prokuratury. Mało tego, umówiliśmy się z prokuratorem Kopczykiem, który zarzekał się, że spotka się ze mną, gdziekolwiek będę sobie życzył. Zaproponowałem Sejm - nie przyszli, czekałem dwie godziny. Później zaprosiłem ich do Ohio, to chyba nie jest wielki wysiłek przylecieć do mnie, gdzie pokazałbym swoje laboratorium, gdzie przeprowadzam doświadczenia i sprzęt. Napisali, że nie mają czasu- opisywał profesor.

I kontynuował:

Oni mają pełne prawo wezwać mnie; nigdy jednak tego nie zrobili. Zaproszenie "na kawę" jak mówili to co innego niż wezwanie, gdzie odpowiada się na pytania. Na takie wezwanie oczywiście stawiłbym się bez wahania. (...) Będę służył prokuraturze, jeśli chcą ze mną rozmawiać. Niemniej jednak, mimo zapewnień o chęci spotkania, nie przybyli na nie. Można je nawet zorganizować w Pańskiej telewizji. Co ja mam więcej zrobić?- pytał prof. Binienda.

całość: http://wpolityce.pl/wydarzenia/46316...-mozemy-zrobic

@ eloelo Teraz widzisz, że to co napisze "GW" nie należy brać na serio bo tylko się przez nich ośmieszasz ? To gazeta która dla swojej propagandy kłamie na każdym kroku aby osiągnąć swój cel ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 10.04.2013 o godz. 12:27.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.04.2013, 12:22
Najpierw się dowiedz dlaczego nie skorzystał z tego zaproszenia (test na inteligencję), a potem ....emocjonuj się podróżą Tuska do .....Nigerii
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Stary 10.04.2013, 12:30
W takim razie nich ci wszyscy ludzie spotkają się i na żywo we wszystkich telewizjach dyskutują i konfrontują swoje racje.
Ja nadal będę trwał przy zdaniu, że żadnych wybuchów, zamachów, helu, sztucznej mgły itp. nie było.
Nie jest to udowodnione w żaden sposób, jedynie oparte na "może" lub "istnieje prawdopodobieństwo" .
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 10.04.2013, 12:58
On jest tak głupi że można odnieść wrażenie że tacy userzy na forach dyskusyjnych to jakaś zorganizowana komórka rządowa.

Pojawiają się w jeden dzień na wszystkich możliwych forach i pieprzą bez sensu.
Tak jak nasz kochany york vel romantyk vel jurij

to już lepszy Szpen bo wiadomo chociaż że to od nas
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 10.04.2013, 15:20
Kocur napisał(a):Wyświetl post
[...] to jakaś zorganizowana komórka rządowa.
[...]
Partyjna jest zorganizowana więc można przyjąć, że rządowa.

Ponadto, na forach mieszają pracownicy "służb" oraz szantażowani przez nich niewolnicy.
Kogo szantażują "służby"? Choćby i pedofilów.
Ostatnio edytowane przez yarow : 10.04.2013 o godz. 15:24.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 10.04.2013, 14:21
Temat na nowo odkopany, dlatego wrzucam ciekawy tekst, gdzie opisano manipulacje rosyjskie.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,36474,ti...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.04.2013, 15:17
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Temat na nowo odkopany, dlatego wrzucam ciekawy tekst, gdzie opisano manipulacje rosyjskie.

Mocne.

Cytat:
Kowal był jednym z nielicznych polskich polityków, którzy 10 kwietnia 2010 roku spotkali się z Putinem. Wspomina, że Rosjanom w ciągu kilku godzi udało się zebrać ekspertów i odpowiednio przygotować. - Było naturalne, że Putin, jadąc na miejsce katastrofy, bierze z sobą byłego zastępcę ambasadora w Polsce, byłego ministra, wszystkich, którzy znają Polskę, ponieważ ich wiedza może się przydać. Po naszej stronie nie można było nawet ustalić szczegółów uroczystości żałobnych - twierdzi Paweł Kowal
Cytat:
Mimo polskiej odpowiedzi, którą było ujawnienie nagrań z wieży kontroli lotów, zwracających uwagę na przynajmniej częściową winę Rosjan, w mediach na całym świecie większy oddźwięk zyskała rosyjska wersja przyczyn katastrofy, wskazująca na naciski prezydenta i gen. Błasika, które miały przyczynić się do błędu pilotów. Belgijski dziennik "Le Soir" artykułowi opisującemu konferencję MAK nadał znamienny tytuł: "Druga śmierć Kaczyńskiego".
-------------------------------------------------------------------------------------------------

A tutaj ciekawa wypowiedź byłego oficera CIA:

Cytat:
Dr Eugene Poteat, były długoletni oficer CIA, a obecnie prezes Stowarzyszenia Byłych Oficerów Wywiadu powiedział na antenie Polsat News, że im bardziej zagłębia się w sprawę Smoleńska, tym bardziej utwierdza się w przekonaniu, że "to nie był wypadek".

Dr Eugene Poteat uważa, że "Rosjanie chcieli zniszczyć lub ukryć kluczowe dowody dotyczące katastrofy smoleńskiej".

Były długoletni oficer CIA ocenia, że był motyw do ewentualnego zamachu. Przypomina, że Rosjanie "bardzo nie chcieli, by odbyły się uroczystości w Katyniu".

Poteat przyznaje, że od początku miał mnóstwo podejrzeń, dlatego zaczął sprawdzać różne fakty. Także dlatego, że sam jest pilotem i interesuje się lotnictwem. Zawsze z uwagą przyglądał się katastrofom lotniczym.

- Im bardziej zagłębiałem tę sprawę, coraz bardziej utwierdzałem się w przekonaniu, że to nie był wypadek przyznał dr Eugene Poteat.
http://fakty.interia.pl/raport-lech-...dek,nId,953710
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Stary 10.04.2013, 15:48

Zgadzam się w całości z tym tekstem.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 10.04.2013, 21:36
Chłopaki pora odpuścić. Tego betonu nie skruszymy.

Oni będą nam wmawiać, że naszym źródłem wiedzy jest Gazeta Wyborcza, a ich niby co jest? Gazeta Polska.. no sorry.. mimo wszystko wolę Wyborczą, tam nie zieją tak jadem jak Ci z Polskiej. Druga sprawa, nie ma co dyskutować z ludźmi którzy utożsamiają się z transparentami prezentowanymi dzisiaj w Warszawie.. Cały świat się śmieje z Poloczków, którzy swoją frustrację wyładowują hasłami na flagach, z których wieje wsią na 100km.

ps. Gdyby w mojej firmie ktoś chciał na dziś urlop, już by w mojej firmie nie pracował
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 10.04.2013, 22:45
Tak ten prostak

http://palikot.blog.onet.pl/2013/04/...ijmy-za-bledy/

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...36093508_n.jpg

czci rocznicę Katastrofy, w której zginęli:

Lech Kaczyński – prezydent RP
Maria Kaczyńska – żona prezydenta RP
Ryszard Kaczorowski – ostatni prezydent RP na uchodźstwie
Krzysztof Putra – wicemarszałek Sejmu RP
Jerzy Szmajdziński – wicemarszałek Sejmu RP
Krystyna Bochenek – wicemarszałek Senatu RP
Janusz Kochanowski – rzecznik praw obywatelskich
Janusz Krupski – kierownik Urzędu do Spraw Kombatantów i Osób Represjonowanych
Janusz Kurtyka – prezes Instytutu Pamięci Narodowej
Sławomir Skrzypek – prezes Narodowego Banku Polskiego
Maciej Płażyński – poseł, prezes Stowarzyszenia „Wspólnota Polska”
Władysław Stasiak – szef Kancelarii Prezydenta RP
Aleksander Szczygło – szef Biura Bezpieczeństwa Narodowego
Paweł Wypych – sekretarz stanu w Kancelarii Prezydenta RP
Stanisław Komorowski – podsekretarz stanu w Ministerstwie Obrony Narodowej
Andrzej Kremer – podsekretarz stanu w Ministerstwie Spraw Zagranicznych
Tomasz Merta – podsekretarz stanu w Ministerstwie Kultury i Dziedzictwa Narodowego
Mariusz Handzlik – podsekretarz stanu w Kancelarii Prezydenta RP
Andrzej Przewoźnik – sekretarz Rady Ochrony Pamięci Walk i Męczeństwa
Przedstawiciele Rodzin Katyńskich i innych stowarzyszeń
adw. Joanna Agacka-Indecka – prezes Naczelnej Rady Adwokackiej
Ewa Bąkowska – wnuczka gen. bryg. Mieczysława Smorawińskiego
Anna Maria Borowska – córka ppor. Franciszka Popławskiego, wiceprezes Gorzowskiej Rodziny Katyńskiej (od 6 listopada 2009)
Bartosz Borowski – przedstawiciel Gorzowskiej Rodziny Katyńskiej, wnuk Anny Marii Borowskiej (syn Franciszka Borowskiego)
Czesław Cywiński – prezes Światowego Związku Żołnierzy AK
Edward Duchnowski – sekretarz generalny Związku Sybiraków
ks. prałat Bronisław Gostomski – dziekan dekanatu Londyn-Północ, proboszcz parafii św. Andrzeja Boboli w Londynie
o. Józef Joniec SchP – prezes Stowarzyszenia Parafiada
ks. Zdzisław Król – kapelan Warszawskiej Rodziny Katyńskiej (1987–2007)
ks. Andrzej Kwaśnik – kapelan Federacji Rodzin Katyńskich
Tadeusz Lutoborski – syn ppor. Adama Lutoborskiego
Bożena Mamontowicz-Łojek – prezes Polskiej Fundacji Katyńskiej
Stefan Melak – prezes Komitetu Katyńskiego
adw. Stanisław Mikke – wiceprzewodniczący ROPWiM, redaktor naczelny miesięcznika „Palestra”
Piotr Nurowski – prezes Polskiego Komitetu Olimpijskiego
Bronisława Orawiec-Löffler – bratanica majora Franciszka Orawca, zamordowanego w Katyniu; członkini Stowarzyszenia Rodzin Katyńskich z Podhala
Katarzyna Piskorska – córka Tomasza Piskorskiego
Andrzej Sariusz-Skąpski – prezes Federacji Rodzin Katyńskich
Wojciech Seweryn – rzeźbiarz, autor Pomnika Ofiar Katynia w Chicago
Leszek Solski – syn kpt. Kazimierza Solskiego, oficera i sportowca oraz bratanek majora Adama Solskiego, zamordowanych w Katyniu, członek Stowarzyszenia Rodzina Katyńska
Teresa Walewska-Przyjałkowska – Fundacja "Golgota Wschodu"
Anna Walentynowicz – działaczka Wolnych Związków Zawodowych, współzałożycielka NSZZ „Solidarność”
Gabriela Zych – prezes Stowarzyszenia Rodzina Katyńska w Kaliszu
Przedstawiciele Sił Zbrojnych RP
gen. Franciszek Gągor – szef Sztabu Generalnego Wojska Polskiego
gen. dyw. Tadeusz Buk – dowódca Wojsk Lądowych RP
gen. broni pil. Andrzej Błasik – dowódca Sił Powietrznych RP
wiceadmirał Andrzej Karweta – dowódca Marynarki Wojennej RP
gen. dyw. Włodzimierz Potasiński – dowódca Wojsk Specjalnych RP
gen. broni Bronisław Kwiatkowski – Dowódca Operacyjny Sił Zbrojnych RP
gen. bryg. Kazimierz Gilarski – dowódca Garnizonu Warszawa
bp. gen. dyw. Tadeusz Płoski – katolicki biskup polowy Wojska Polskiego
abp gen. bryg. Miron Chodakowski – prawosławny ordynariusz Wojska Polskiego
ks. płk Adam Pilch – p.o. Ewangelickiego Biskupa Wojskowego
ks. ppłk Jan Osiński – Ordynariat Polowy Wojska Polskiego
Ostatnio edytowane przez yarow : 10.04.2013 o godz. 23:34.
Odpowiedz cytując
ZawszeSztywny
Senior Member

Od: 03.2013

Stary 11.04.2013, 09:15
Wojciech Cejrowski o obchodach 10 kwietnia, raporcie A. Macierewicza oraz katastrofie smoleńskiej :
http://www.radiownet.pl//publikacje/...zeba-sprawdzac

Polecam polubić też profil na FB - TV Republika : https://www.facebook.com/RepublikaTV
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.04.2013, 09:57
Gdzie są dowody że samolot uderzył w brzozę? W te bajki wierzą tyko lemingi. Więc to na jakiej wysokości coś ją złamało jest nieistotne.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
ZawszeSztywny
Senior Member

Od: 03.2013

Stary 11.04.2013, 10:45
Komunikat Ministerstwa Prawdy http://www.youtube.com/watch?v=hQa4nV4fpbw
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Stary 11.04.2013, 11:01
Drozd, uderzenie w brzozę nie było przyczyną katastrofy. Było skutkiem popełnionych wcześniej już błędów.
Masz dowody, że samolot nie uderzył w brzozę? Przedstaw je .
O czym my w ogóle dyskutujemy - zespół do spraw manipulacji pana Macierewicza chce ugrać polityczny kapitał na tragedii tylu ludzi. Wstyd. Taniec na grobach trwa w najlepsze, rodziny zmarłych cierpią, a słupki w sondażach zmieniają się. I o to chodzi.
Dlaczego Macierewicz nie trzyma się jednej wersji tylko co i rusz wymyśla nową gdy poprzednią większość społeczeństwa uzna za głupią? To w końcu co było? Ma tam jakieś dowody, ale... niewiadomego pochodzenia. Jak w podstawówce: "wiem, ale nie powiem" . I ci "eksperci" - mają niepełne dane, a przedstawiają swoje tezy z taką dozą pewności. Eksperci od siedmiu boleści. Nigdy nie byli na miejscu katastrofy, nie mieli dostępu do niektórych danych, a wysuwają jakieś chore opowiednie z pogranicza fantastyki.
Trzy osoby przeżyły katastrofę? To niech idzie do prokuratury i zgłosi to. On wszystko wie, jeździ po Polsce i kręci w głowach ludziom. A człowiek woli myśleć, że jest nieomylny więc będzie wolał myśleć, że tam bomba była, a nie że to po części błąd polskich pilotów (no jak to? Nasi polscy piloci tacy słabi? Na pewno nie, to był zamach!).
Taniec trwa i będzie trwał bo na tym im zależy. Póki są wątpliwości, póki można znaleźć jakieś niedomówienia to będą skrzętnie z tego korzystać.

Pablo84, pomylić zwłoki jest łatwo, to była katastrofa. To nie był wypadek samochodowy gdzie jechały 4 osoby. Tam działały bardzo duże przeciążenia, niektóre ciała były w kilku kawałkach. Naprawdę myślisz, że o tak hop siup? No proszę Cię, zachowaj resztki zdrowego rozsądku. Wrak i czarne skrzynki - a co, mamy Rosję zaatakować żeby nam oddali? Był wczoraj tu tekst z WP gdzie jest napisane jak Rosja manipuluje m.in. wrakiem i czarnymi skrzynkami. Właśnie dałeś się zmanipulować. Nie jesteśmy tak potężnym krajem, a Rosja nas olewa (tak jak i dawniej to i teraz). To co mówi Sikorski to jego sprawa i świadczy tylko o nim. Uzależniasz przyczyny katastrofy od Słów Sikorskiego już po katastrofie? Gdzie tu zdrowy rozsądek? Jeśli tak powiedział to zachował się bardzo źle, ale przecież to nie miało wpływu na to co zdarzyło się w 2010, tak czy nie?
Taaaaaaaaaaaak bo państwo polskie funkcjonuje tylko dzięki PR. No proszę Cię . Może jakieś dokładniejsze info co miałeś na myśli ?
Jeszcze odnośnie Laska - w linku, który wstawiłem odpowiada na takie zarzuty jak Twoje - nie jest celem żeby pod okiem kamer kłócić się. To tylko pożywka dla kolejnego tańca na grobach. Tam mają się spotkać eksperci w szeroki gronie i koniecznie bez polityków żeby nie było wywieranej żadnej presji. Myślę, że wtedy "eksperci" Macierewicza zmienią zdanie (no chyba, że boją się go). Takie spotkanie zaproponował też prezes PAN.
Ostatnio edytowane przez eloelo : 11.04.2013 o godz. 11:15.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.04.2013, 11:29
Drozd, uderzenie w brzozę nie było przyczyną katastrofy. Było skutkiem popełnionych wcześniej już błędów.
Masz dowody, że samolot nie uderzył w brzozę? Przedstaw je .
Masz dowody że nie było wybuchu, przedstaw je.

Lemingów jest co raz mniej, bo po przeczytaniu takich argumentów jak twoje nawet ślad zwoju mózgowego pozwala ocenić, że z ich autorem coś nie halo ...

Jego żarty, jego sprawa. Może być i chamem, ale doświadczenia mu nie odbierzesz w ten sposób.
Powstanie ten zespół, odpowie na kłamstwa zespołu manipulacyjnego Macierewicza i wtedy przekonasz się kto miał rację .
Kłamstwa to są w raporcie millera propagandzisto. Kto odczytywał wysokościomierz baryczny? Błasik czy drugi pilot? Więc się lepiej nie ośmieszaj.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 11.04.2013 o godz. 11:33.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 11.04.2013, 11:47
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Masz dowody że nie było wybuchu, przedstaw je.
Masz dowody, że był zamach, przedstaw je. Można tak w koło Macieju
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 11.04.2013, 11:09
Jak nie było. Po kontakcie z mityczną pancerną brzozą samolot stracił część skrzydła, obrócił się i zrobił na 10 metrach półbeczkę mimo, że samolot ma rozpiętość skrzydeł ok 38 metrów. 80 tonowy samolot uderza w drzewo i przez to robi półbeczkę i rozwala się na dziesiątki tysięcy części.

Jak uważasz, czy rodziny ofiar to jakieś bezrozumne marionetki? To bardzo często rodziny inteligenckie , ze struktur wojskowych, rządowych itp. Uważasz, że nie mają podstaw do tego by ufać komisji Macierewicza? Są w tej komisji ludzie, którzy kładą na szalę cały swój międzynarodowy autorytet jak i cały życiowy dorobek naukowy, nagrody, stanowiska itp.
To ci ludzie chcą się spotkać- czy to telewizji czy na uczelni wśród obserwatorów, by każdy mógł popatrzeć na ręce.Nie zauwazyłeś , że to druga strona cały czas znajduje wymówki? Czasami nawet posługuję się tego typu wysublimowanymi żartami....

A jeśli chodzi o zaufanie do komisji rządowej i rządu? W poprzednim poście wyraziłem swoją myśl
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 11.04.2013 o godz. 11:18.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
eloelo
Member

Stary 11.04.2013, 11:22
Jego żarty, jego sprawa. Może być i chamem, ale doświadczenia mu nie odbierzesz w ten sposób.
Powstanie ten zespół, odpowie na kłamstwa zespołu manipulacyjnego Macierewicza i wtedy przekonasz się kto miał rację .
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.04.2013, 11:30
Trzy lata już się zbierają i nie mogą dojść do szczytowania To Lasek ze swoja ekipą powinien zażyć w końcu wiagrę i stanąć do boju jak mężczyzna. Lecz on dobrze wie, że kłamstwo jest oparte na krótkich i kruchych nogach. Dlatego jeszcze długo będziemy świadkami tego tchórzliwego kluczenia i POlemiki poprzez reżimowe media.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 11.04.2013, 11:48
elelo, ale Ty jesteś naiwny, myślisz, że Macierewicz jest na tyle głupi jak Ty, żeby teraz ujawniać swoje źródła i informacje ?

Nie wiesz co spotkało Śp. Chorążego Remigiusza Musia który był świadkiem katastrofy i zeznał w prokuraturze, że słyszał 3 wybuchy ? Dzisiaj niestety już go z nami nie ma ...

Śp. Remigiusz Muś mówił, że słyszał jak rosyjscy kontrolerzy wydawali komendę nakazującą zejście Tu-154 na wysokość 50 metrów. Stenogramy z czarnych skrzynek mówią zupełnie coś innego. Przypomnę Ci, że w zapisach czarnych skrzynek jest to 100 metrów. Skąd ta rozbieżność ?

"Seryjny samobójca" czuwa ...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 11.04.2013, 11:49
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
elelo, ale Ty jesteś naiwny, myślisz, że Macierewicz jest na tyle głupi jak Ty, żeby teraz ujawniać swoje źródła i informacje ?

Nie wiesz co spotkało Śp. chorążego Remigiusza Musia który był świadkiem katastrofy i zeznał w prokuraturze, że słyszał 3 wybuchy ? Dzisiaj niestety już go z nami nie ma ...

Śp. Remigiusz Muś mówił, że słyszał jak rosyjscy kontrolerzy wydawali komendę nakazującą zejście Tu-154 na wysokość 50 metrów. Stenogramy z czarnych skrzynek mówią zupełnie coś innego. Przypomnę Ci, że w zapisach czarnych skrzynek jest to 100 metrów. Skąd ta rozbieżność ?

"Seryjny samobójca" czuwa ...
Istnieje taka komenda?

Chyba nawet Macierewicz nie produkuje takich fantazji
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.04.2013, 11:56
Istnieje taka komenda?

Chyba nawet Macierewicz nie produkuje takich fantazji
hahaha komencda rozbijcie się głos putina z tuskiem hahah
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 11.04.2013, 11:57
emj10 i Sialalalala- jeżeli nie macie nic ciekawego do napisania tylko czepiania się słówek to lepiej nie piszcie bo tylko zaśmiecacie wątek swoimi wtrąceniami ...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 11.04.2013, 12:06
Niestety, ale takie słówka prowadzą do tego, że ten wątek zamiast 10, czy 20 stron ma ich ponad 100, a wynika to właśnie po części z takich niedokładności w przekazie, bądź agitki świeżych, bądź nieświeżych forumowiczów, którzy mają w tym jakiś cel.

Oczywiście skłaniam się, że to co napisałeś było wyłącznie błędem, ale pozwolę sobie o krótkie wtrącenie co do tego błędu.

Pewien czas temu zacząłem znów pisać w tym temacie od momentu, gdy "odejście na drugi krąg" poznałem na własnej skórze i zaciekawiła mnie sprawa wysokości od 100 do 0 metrów, a dokładniej mówiąc wiarygodności tej wysokości podawanej przez różne instrumenty, czy technologie. Z tą wysokością oczywiście związana jest "wysokość decyzyjna". Otóż ta wysokość nie jest wysokością obowiązująca dla wieży, a wyłącznie dla pilotów będąca wypadkową minimum samolotu i minimów dla danego lotniska. Zatem trudno mówić tu o jakimkolwiek wpływie, czy nakazie, a jedynie można zwrócić uwagę na fakt nieznajomości procedur przez pilotów.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 11.04.2013, 12:06
- A słyszał Pan jeszcze komunikat wieży tuż po trzecim zakręcie TU-154: „Polski 101, i od 100 metrów być gotowym do odejścia na drugi krąg”?

- Tak, ale ja słyszałem „50”. Tak mówiłem kolegom tuż po katastrofie i nadal tak twierdzę. Pamiętam też, że Ił również dostał od kontrolera komendę „50 metrów i być gotowym do odejścia”. Podczas pierwszego i drugiego podejścia.
(…)
słyszałem jak mówił wcześniej, że najniżej mogą zejść na 50 metrów i być gotowi odlecieć, jeśli nie zobaczą pasa. Nie na 100. Teraz: czy nasze słowa są bardziej wiarygodne, czy stenogram?

- Dwóch różnych komend kontrolera, który by raz mówił „bądźcie gotowi do odejścia przy 100 metrach”, a w innym momencie „bądźcie gotowi przy 50 metrach” Pan nie słyszał?

- Nie, nie słyszałem. Była jedna komenda.

- I jedyną osobą, poza kontrolerem i dowódcą TU-154, który ją słyszał był właśnie Pan?

- Tak. Artur i Robert mogli tylko potwierdzić moją wersję. Jeśli kontroler wszystkich traktował równo, to logiczne, że im też wydał komendę z wysokością 50 metrów.

- A jak było z wami, tzn. z lądowaniem Jaka-40?

- Nam również kontroler powiedział, że mamy zejść do wysokości 50 metrów.
Ostatnio edytowane przez heoij : 11.04.2013 o godz. 12:10.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.04.2013, 12:07
każdy pisze głupoty to ja też czyż nie od tego jest ten temat ?

bawi mnie to niesamowicie

to lepsze niz wszystkie bondy razem ! chociaż czekam i czekam na to kiedy antek odkryje motyw sterowania zdalnie samolotem z "komórki"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów