|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Temat zakładam, aby dowiedzieć się czy wszystkie dzielnice Krakowa i jego okolice są zasypane równie jak moja.
U mnie w ostatnie 3 godziny napadało około 30-40 cm śniegu i boję się, że do szkoły jutro nie dojadę. Mieszkam poza Krakowem więc u mnie tak często pługi nie jeżdżą, a na dodatek ten Mal-Bus... Jak sytuacja miewa się u Was? ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Nie tyle szalony, co 3 sprawdziany robią swoje..wolę je napisać teraz niż później ganiać za nauczycielami. A po drugie perspektywa matury mobilizuje do uczęszczania
![]() ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zwracam honor
Wracając do tematu, podobno w całym mieście są zajebiste korki. Zwłaszcza Mateczny, Borek Fałęcki i Śródmieście. Nie mówię już o Zakopiance, gdzie TIR skasowany... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Pod Proszowice wracałem trzy godziny z huty o_O
Nie mówiąc o tym, ze na jednej z "mijanek" (drogi nie zdążyli zrobić i została jedna część ze światłami) ktoś wjechał za wcześnie, ktoś za późno spotkali się w połowie i żaden nie miał zamiaru ustąpić, więc pojechałem "objazdem" trzy razy auto zakopane w śniegu naniesionym z pól na drogę, ale koniec końców się udało... Jutro potrzebuję być w Krakowie na 7:00 więc chyba po 5 będę musiał wyjechać, żeby te 15kilometrów pokonać o_O ![]() ![]() Polerowanie lakieru samochodowego | Auto SPA Kraków | Auto Detailing Kraków Bo najlepsze rzeczy rodzą się z pasji! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Sytuacja jest beznadziejna, dziś nie mogłem dostać się spod galerii na Rondo Grunwaldzkie, ani 124 ani 19 nie jechały, a jak już 19 pojechała była tak zaje*ana, że nie dało się wsiąść, bo babiszony zaatakowały pierwsze drzwi, a wiadomo że pewnych kwestii się nie przeskoczy. Wku**iłem się i pojechałem taryfą do domu, co kosztowało mnie 70 PLN.. Ale niech będzie lepsze to niż je*ać się z MPK do niewiadomo której godziny..
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
wiec ja Was zaskocze
![]() za oknem cały czas piaskarki, a to dlatego, że utknęły w korku z innymi samochodami. Nie wiem co jest przyczyną, ale zakopianka (kierunek na Kraków) w Głogoczowie stoi, wiec jeśli ktoś nie jest zmuszony jechać ta trasą niech nie jedzie. Domyślam sie ze to wypadek albo góra w Mogilanach jest tego przyczyna. Jakieś 2 godziny temu było podobnie ale w kierunku Myślenic, prawy pas zablokowany przez tiry a na lewym sznur samochodów pędzących 20/30 na godzinę... drogi lokalne praktycznie nieprzejezdne, a jak już to ślisko jak cholera... Dobrze że w poniedziałek ocieplenie ![]() Kolego z Myślenic wiesz coś więcej? dzieki za news ![]()
Ostatnio edytowane przez anka1906 : 01.12.2010 o godz. 20:25.
![]() http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7881 Litowałam się ciągle nad sobą, ponieważ nie miałam butów i musiałam chodzić boso - aż do chwili, gdy spotkałam pewnego człowieka i zobaczyłam, że nie miał nóg Wisła Kraków- jest dla mnie jak narkotyk, moja prywatna odmiana heroiny...
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
A może ktoś wie jak wygląda sprawa na Rybitwach? Jutro koło godziny 5:00 będe musiał tam jechać z Huty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jako że Wola Duchacka jest na pagórkowatym terenie, to poza głównymi drogami jest ciężko - nie mówiąc już o parkowaniu. Poza tym drugi dzień z rzędu dochodzi do wstrzymania ruchu komunikacji miejskiej, wczoraj zablokowane torowisko tramwajowe na Witosa oraz skrzyżowanie Klonowica, W. Sławka i Malborskiej dziś znów Malborska prawie na tym samym skrzyżowaniu - oba wstrzymania spowodowane problemami autobusu nr. 184.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Przed wypadkiem 30km droga zajmująca zwykle 45-50 minut zajęła 2,5h, z czego 45! minut to odcinek Z MATECZNEGO DO BORKU... |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Przy takich opadach śniegu ciężko skutecznie i efektywnie odśnieżać drogi. Kraków słyszałem, że sparaliżowany, Częstochowa podobnie. Trasę, którą dzień w dzień pokonuję w 15 min. dzisiaj jechałem 50 min. No tak ale my się zimy nie boimy, hej!
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ten śnieg jest mega lipny, bo suchy i non stop go nawiewa, co śmieszne mocno wieje i samochód mam mniej zaśnieżony niż dziś rano a nigdzie nie jeździłem...
Jak macie gdzieś dojeżdżać to najlepiej na saniach z koniem, albo narty biegówki. A prognoza taka że przez noc będzie jeszcze bardziej padać... Zasypie nas ![]() ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
w Poniedziałek do pracy jechałem z Ruczaju z 2godz a miałem tylko do Rynku dojechać korki masakryczne ciekawe jak jutro będzie..a najgorsze jeszcze przednami,oby nas nie zasypało
Dla Wszystkich jadacych jutro good luck i have fun . |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Drogowcy tu nic nie winni, bo piaskarki nad korkami nie przeleca. Ludzie nie potrafia jezdzic po sniegu i tyle w tym temacie. W Kraku to wystarczy ze deszcz spadnie i juz sie korkuje a co dopiero snieg. Wprowadzic oplaty dla przyjezdnych za poruszanie sie po Krakowie samochodami i juz sie uspokoi, bo studenciki znow do autobusow powsiadaja
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
45 minut z Reymonta na Kozłówek, wrr...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
100% racji. Przez ostatnie dwa dni miałem więcej "niespodzianek" ze strony innych "kierowców" co przez cały rok.
Ciekaw jestem jak będzie wyglądać A4 jutro, a dokładniej ile wcześniej wyjechać żeby dojechać do Tarnowa na 15... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
ehe, to widzę, że czekają mnie zajebiste wrażenia jutro na trasie Ruczaj- Centrum- Ruczaj, ehh. Chyba trzeźwy z domu nie wyjdę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
ej ja w ogóle nie rozumiem jak może śnieg padać w grudniu ?! Paranoja ocieplenie klimatu ja .......e ;/ do czego to doszło
![]()
Być okrutny i odważny
Zmienić dolę swą przeklętą Trochę zemsty, trochę krwi Worek z forsą mieć pod głową Wtedy ma się piękne sny |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Gdyby połowa ludzi jeżdżąca samochodami do centrum wsiadła by w komunikację miejską to wszyscy byli by szczęśliwsi.
A apropo korków. Dziś wysiadałem w połowie drogi z 2 autobusów. Jechałem na wykład 501 na 16 na AGH. Z ciężkim sercem o 16:40 będąc na Kleparzu musiałem stwierdzić że nie zdążę Potem wsiadłem w 2.. coś(pierwszy raz takim jechałem nie pamiętam już...) też trzeba było się zatrzymać i w tunelu zadupcać na dworzec... Potem jeszcze odjazd z Mogilskiego. Na przystanku stało mniej więcej 1,5 raza tyle ludzi ile było w tramwaju. A tramwaj był pełny... |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
2,45 h z Borku na Azory. Kto da więcej?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ja miałem plany być dziś na 19 w Wieliczce. Myślę sobie, jak o 17.30 wyjadę to zdążę mimo tej zamieci. Na Mistrzejowicach mieszkam. Druga moja złota myśl, pojadę głównymi tam będzie czarny asfalt od soli. W końcu główna arteria miasta.
A takiego. O 19.20, po przejechaniu w niemal dwie godziny ok. 10km dałem sobie siana na Alejach przed Placem Inwalidów. Ma-sa-kra. Na osiedlu pod śniegiem już się lód robi. Ja w nocy dosypie jutro będzie hardcore. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
w innych miastach nie lepiej, wczoraj siostra z centrum Warszawy do Grodziska (cos ok 30 km) jechala 6,5h!!! ja bym zwariowal, ja jutro tez w kierunku Rzeszów do Przemysla jade a jeszcze na letnich bo zimowki na mnie tam czekaja dopiero...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
||
Cytat:
Cytat:
![]()
dziękuję za uwagę
|
|||
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Drogowcy zaskoczeni jak w temacie a zima nie jest zaskoczona bo jak co roku drogowcy się nie przygotowali
Przeszło 2 godziny z Armii Krajowej do GK ( nie wspominam o częstotliwości jazdy autobusów bo to nie ma znaczenia czy śnieg czy słońce) potem mały objazd 5 przez Dąbie i wreszcie w domu. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
16 październik około 7-8 lat temu.odcinek Bochnia -Lapczyca cos kolo 2,5 km osiem godz.kolega jechał do Chelmka i w tym samym korku stał cała noc.ja ucieklem bokiem na Gdów i Zakopiankę.i drogowcy nie zaspali.piaskarki były,ale polamane TIR-y skutecznie zablokowały droge takze im.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
2.30 ze Szczurowej do Borku xD więc lepiej robić długie trasy.
Ogólnie sprawy Myślenic, czy Wieliczka - Bochnia i tak dalej przyczyną najczęściej są Tiry które nie radziły sobie z podjazdami zawód kierowca i CB radio wiesz wszystko. Ogólnie ze swojej trasy omijajcie wioski koło Wieliczki Siercza Zakliczyn itp. teraz pewnie dużo tam śniegu a pod nim duża warstwa lodu. ![]()
Wisła Dla was to pięć liter dla NAS to całe ŻYCIE!!
Kompot [*] Będziemy pamiętać! |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no to ok.bez TIR-ów,ba bez śniegu.otwarcie Galerii Krakowskiej i rownoczesnie remont pod Teatrem STU.odcinek wiadukt na 29-ej-most Dębnicki cztrery godziny.to była masakra.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
i znowu Głogoczów, od co najmniej 40min przez moją wieś nie przejechał żaden samochód zakopianką! Obstawiam podjazd pod Krzyszkowice (w str Krk) i Mogilany/Libertów w str Myślenic...
![]() http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7881 Litowałam się ciągle nad sobą, ponieważ nie miałam butów i musiałam chodzić boso - aż do chwili, gdy spotkałam pewnego człowieka i zobaczyłam, że nie miał nóg Wisła Kraków- jest dla mnie jak narkotyk, moja prywatna odmiana heroiny...
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2007
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |