|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
Najgorsze jest to, że czy więcej zarabiasz, tym mniej przydatna społecznie pracę wykonujesz. Prawda jest taka, że piekarz, rolnik, śmieciarz poradzą sobie bez Dody, Beckhama czy Chylińskiej, a co oni będą warci bez tych ludzi? Trzeba stworzyć system/ partię "uczciwych zawodów". Dzisiaj 95% społeczeństwa pracuje dla pozostałych 5%. "Tyle jesteś wart, ile potrafisz sobie odmówić" - sam wymyśliłem Polecam poczytać o filozofii cynickiej. Dziś cynik kojarzy się negatywnie. Dlaczego? Bo nie jest psem goniącym za błyskotkami systemu..100% cynikiem raczej nie będę. Zbyt mała siła wewnętrzna, zbyt ograniczony rozum, ale do końca będę miał świadomość, że 95% mojej pracy zabiera ktoś na górze, 4% jest mi do godnego życia nie potrzebna, 1% wydam na życie. Wszystko co ma wartość w życiu jest za darmo. Uświadomić sobie ten fakt i jest się szczęśliwym, wolnym człowiekiem. Ps. dwa piwa za dużo...ide spać, pozdrawiam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Masoneria tak nagle sobie odpuciła wiadomo że tak nie jest a Kościół nie zmienia stanowiska co do Masonei widocznie ma powód.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Masoneria mogła odpuścić, bo:
a/ Kościoł przestał być głównym hamulcowym w rozwoju nauki i postępu ludzkości b/ przestała przyciągać inteligencje i zamożnych ludzi, którzy mogą już otwarcie głosić swoje poglądy Kościół do dziś nie zniósł indeksu ksiąg zakazanych a Kopernik z Galileuszem musieli czekać 400 lat na rehabilitacje. Watykanowi sporo czasu zajmuje zmiana pewnych zachowań. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Kilkaset lat wstecz Masoneria miała sens bo jednoczyła ludzi "wyklętych" przez KK, który wtedy był potężną organizacją. W obecnych czasach nie ma już takiej potrzeby bo zdanie Watykanu ma małe znaczenie, vide tegoroczny Nobel w medycynie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Troszke informacji na temat Masonerii Polskiej
Loże wielkiej Loży narodowej Polski Loża Matka „Kopernik” - Warszawa „Walerian Łukasiński” - Warszawa „Przesąd Zwyciężony” - Kraków „La France” (fr.) - Warszawa „Świątynia Hymnu Jedności” - Poznań „Eugenia Pod Ukoronowanym Lwem” - Gdańsk „Pod Szczęśliwą Gwiazdą” - Warszawa "Ivan Łuckiewicz" - Warszawa "Silesia" - Katowice "Wolność Odzyskana" - Lublin "Emil Drach" - Katowice Wielcy Mistrzowie Wielcy Mistrzowie WLNP Tadeusz Gliwic (1991-1993) Janusz Maciejewski (1993-2000) Tadeusz Cegielski (2000-2003) Ryszard Siciński (2003-2006) Marek Złotek-Złotkiewicz (od 2006 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Może podziel to na loże masonerii regularnej i nieregularnej. Jak już chcesz to solidne zrobić.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tylko przestałem pisac na temat Kościoła Katolickiego i ludzie mniej się tematem interesują ![]()
Ostatnio edytowane przez alkoholik : 25.11.2010 o godz. 18:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Słyszeliście o świętej geometrii? np dlaczego płatek śniegu jest zawsze sześcioramienny.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Coś słyszałem ale nie wiem co to ma wspólnego z Masonerią?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Cyrkiel i kątomierz?
Czyli narzędzia do rysowana kół i kwadratów są ich głównym symbolem.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
A mozesz mi przytoczyć jakieś przykłady walki polskiej masonerii z KK |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma bezpośrednich ataków Masonerii na KK bo nie są tacy głupi od weilu lat Masoneria Próbuje wejs w struktóry Kościoła od środka i go wyniszczac było wile przypadków Biskupów którzy byli zwodzeni i zapraszani do Masonerii czy to pieniędzmi czy obiecaniem jakiejś władzy itd.
Ostatnio edytowane przez alkoholik : 25.11.2010 o godz. 22:52.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A KK włąsnie tak ma," nie ma bezpośrednich, nie ma wiarygodnych" to jego ulubione sformułowania. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A tu jedna z prób ingerenji Masonerii w KK wielu Biskupów było zwodzonych przez Masonerie Pieniedzmi czy jakimiś innymi kożyściami i niestety czasem im się udawało List z dnia 14 lipca 1964 roku: „ Drogi Buan (Bugnini): informuję cię o Twoim zadaniu, które Rada Braci zleciła Tobie, w porozumieniu z Wielkim Mistrzem Masonerii i Książętami Tronu Masońskiego. Nakazujemy Ci szerzenie dechrystianizacji przez wprowadzenie nieuzgodnionych obrządków i języka liturgicznego, oraz skłócenia księży, biskupów i kardynałów jednego przeciwko drugiemu. Językowe i obrządkowe zamieszanie jest zwycięstwem dla nas, ponieważ językowa i obrządkowa jedność była siłą Kościoła Katolickiego... Wszystko to należy dokonać w przeciągu 10-ciu lat". Odpowiedź Arcybiskupa Bugniniego dana Zarządowi Loży Masońskiej: „Sądzę, że założyłem podwaliny odnośnie największej swawoli w Kościele Katolickim, dzięki memu dokumentowi, wydanego zgodnie z Waszymi instrukcjami. Miałem uciążliwą walkę i musiałem używać wszelkich podstępów w obliczu moich wrogów z Kongregacji Obrządków, aby otrzymać zatwierdzenie owego dokumentu od Papieża. Na szczęście dla naszej sprawy, otrzymaliśmy poparcie ze strony naszych przyjaciół i naszych braci masonów z Universa Laus, którzy są nam wierni. Dziękuję Wam za przekazanie pieniędzy i mam nadzieję, że wkrótce się z Wami spotkamy. Ściskam Was Wasz Brat Buan (Bugnini ) 2 lipca 1967 r. " Zródło http://www.kki.pl/piojar/polemiki/ko...masoneria.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Książęta Tronu Masońskiego?Wielki Mistrz Masonerii? A, że się zapytam w jakim to Rycie?
![]() Liczyłem na poważną dyskusję,a tymczasem jakieś bajki rodem z Krajskiego wklejasz.Zaraz mi zapodasz tekst o świadkach, którzy są w stanie poświadczyć o konszachtach masonów z Szatanem . Wszyscy wszak dobrze wiemy,że w czasie prac lożowych odbywa się wywoływanie Belzebuba. Są świadkowie. Pewnie pedofilia wśród księży to też spisek,wiadomo kogo. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja chce pisac o Masonerii i odrazu mówie I JASNO POKREŚLAM, JA NIE JESTEM GŁOSEM CAŁEGO KOŚCIOŁA BO OD TEGO SA MĄDRZEJSI TEOLOGOWIE. Jak już powiedziałem na parwie Kanonicznym(Prowadzonym przez Księdza Sędziego) mam wykłady o przestępstwach w Kościele także o pedofilii Ale to nie jest ten temat!!! Bo mówienie że Kościól o wszytsko obwinia Masonerie jest Myśleniem Ograniczonym... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Żeby troszkę rozluźnić atmosferę przypomnę że nasza Biała Gwiazda jest symbolem masońskim
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale to jest mało istotne i nie chce mi się o tym pisac http://nowyporzadekswiata.pl/nowy-po...ole-masonerii/
Ostatnio edytowane przez alkoholik : 16.12.2010 o godz. 20:14.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja myśle, że dla swojego dobra powinieneś przestać pisać w tym temacie.
Podobne zdanie pewnie miałby Sędzia Ksiądz, który prowadzi prawo kanoniczne. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok nie ma sprawy widze że są Mądzrzejsi w tym temacie, byle tylko temat nie upadł. Zakończyłem temat stosunku Kościoła do Masonerii bo widze że jak tylko mówi się coś o Kościele to niektórych zżera zawiśc.
Ostatnio edytowane przez alkoholik : 26.11.2010 o godz. 02:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Polecam też do poczytania o Zakonie Iluminatów: iluminaci.pl
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
sorry alkoholik ale ja odnoszę wrażenie że całą wiedzę nt. Masonerii wynosisz ze studiów i z tego co powie wam wykładowca. Twoja uczelnia jest specyficzna i na pewno nie można wymagać od niej obiektywizmu. Jeżeli faktycznie chcesz się dowiedzieć coś konkretnego a nie jest to tylko chwilowy przypływ ciekawości to otwórz taki temat za 2 lata i przez ten czas przestudiuj różne opracowania wywiady filmy odnośnie Masonów.
"Bo mówienie że Kościól o wszytsko obwinia Masonerie jest Myśleniem Ograniczonym..."- masz rację oprócz masonów obwiniani są żydzi komuniści liberałowie tylko nie jest obwiniany sam Kościół. Przypomnij sobie przypowieść o belce w oku... ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nawet z nikim żadnym wykładowcą ani jednego słowa na ten tenat nie zamieniłem Masonerią interesuje się od dwóch lat a wszystko co wiem pochodzi z Książek Internetu Telewizji oraz Dyskusji z różnymi ludzmi(Też takimi którzy mają do czynienia z Masonami) A co do Uczelni to odnosze się tylko do tych Komentarzy na temat tego jaki to kościól jest nie dobry acha Jeśli sądzisz że Kościól o wszystko obwinia Masnów Liberałów itd to żeś chyba się naoglądał za dużo tych stacji co pokazują zdenerwowane starsze panie mówiące o tym Kto wszystkiemu jest winny a twoja wiedza na temat Kościoła pochodzi tylko z telewizji I jescze RAZ POWTARZAM Kościól jest owiele bardziej samo krytyczny niz wam się wydaje![]()
Ostatnio edytowane przez alkoholik : 26.11.2010 o godz. 11:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Oj zdziwił byś się wiedzy o Kościele jaką mam.
Czyli starsze panie nie należą do Kościoła? Należą a skoro Kościół to ogół więc ich zdanie jest po części zdaniem samego Kościoła. Ktoś kiedyś powiedział bardzo ważne słowa że gdyby nie Kościół bylibyśmy bardziej zaawansowani o jakieś 200lat. I ciężko się z tym nie zgodzić zresztą do dzisiaj tak jest. Nie mówię tylko o Polsce i KK bo każdego rodzaju religia przynosi obostrzenia jedna większe druga mniejsze ale zawsze. Zresztą to nie dyskusja o Kościele tylko o masonach i zauważ że aby mieć pełna wiedzę trzeba wysłuchać obu stron jeżeli się chce czegoś dowiedzieć. Tak samo ze studiowaniem tego zagadnienia czytaj książki równiez takie które nie podzielają Twojego zdania a dowiesz się więcej z jednej takiej książki niż z 5 które przeczytasz wybierając je tylko i wyłącznie pod Twój tok myślenia. ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Ciekawy temat
Wie ktoś może czy jacyś obecnie znani politycy są Massonami lub jacyś ważni urzędnicy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nvmd ... głupoty popisałem ;D
|
|
|