The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2010, 14:39
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Choto kontuzjowany, nie zagra. Chinyama kontuzjowany, nie zagra. Rybus świeżo po kontuzji, nie wiadomo czy zagra. Vrdoljak kontuzjowany, nie wiadomo czy zagra. Kiełbowicz kontuzjowany, nie wiadomo czy zagra. Komorowski kontuzjowany, nie wiadomo czy zagra.
Akurat oni to na ten moment tylko by osłabiali zespół, więc lepiej niech nie grają.

Manu, Komorowski, Rzeźniczak i Jędrzejczyk mają po 3 żółte kartki i są zagrożeni zawieszeniem w meczu z Wisłą, jeśli w spotkaniu z Jagą otrzymają po żółci.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 04.11.2010, 14:45
http://www.90minut.pl/news/139/news1...i-z-Lecha.html

Wykrakałem.
Kto teraz? Żurawski czy Żewłakow?
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 04.11.2010, 15:00
Cytat:
Akurat oni to na ten moment tylko by osłabiali zespół, więc lepiej niech nie grają.

Manu, Komorowski, Rzeźniczak i Jędrzejczyk mają po 3 żółte kartki i są zagrożeni zawieszeniem w meczu z Wisłą, jeśli w spotkaniu z Jagą otrzymają po żółci.
Zgadzam się, ale skoro wymieniałem połamanych, to ich pominąć nie mogłem. Z jednej strony, jakby byli w stanie grać, to byliby zwiększeniem konkurencji. Z drugiej - znając Skorżę, nie tylko wzmacnialiby konkurencję, ale po prostu też by grali, a tego już bardzo, bardzo nie chcemy.

Nie zmienia to faktu, że w najgorszym wypadku do meczu z Jagą podejdziemy rezerwami, bez kilku kluczowych zawodników. Jeszcze Jędza za Komorowskiego powiedzmy, że powinien dać radę, dla mnie oni są z grubsza równoważnymi zawodnikami. Ale Wawrzyniak za Kiełbowicza i Iwański za Vrdoljaka, to tak jakby Legia podchodziła do meczu z Jagą z drewnianą protezą lewej nogi i po transplantacji serca.

Jeżeli obrony nam kartki nie przetrzebią, a chorzy wrócą do zdrowych, to skład na Wisłę powinien być ok.
Legionista
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.11.2010, 15:05
Vrdoljak na jak długo kontuzja?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 04.11.2010, 15:05
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Kto teraz? Żurawski czy Żewłakow?
A dlaczego Żewłakow (który jest najskuteczniejszym piłkarzem GKSu Bełchatów)?

szprotson jeszcze niewiadomo, ale to raczej niż poważnego, do meczu z Wisłą powinien zdążyć (na Jagę może być już gotowy przy dobrych wiatrach).
http://legionisci.com/news/40071_Kon...giellonie.html
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 04.11.2010 o godz. 15:09.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 04.11.2010, 15:12
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
A dlaczego Żewłakow (który jest najskuteczniejszym piłkarzem GKSu Bełchatów)?
Ostatnio gra kichę straszną, a ma więcej niż 20 lat.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 04.11.2010, 15:12
Cytat:
Vrdoljak na jak długo kontuzja?
Niestety dla was, a na szczęście dla nas, z Wisłą zagra najprawdopodobniej, chyba że coś nowego się zrobi

Właśnie czytam, że Komorowski z Kiełbowiczem już wrócili do treningów normalnie, IV jest szansa, że do soboty się wyleczy, więc w sumie powinno być ok.

Żewłakow nie zmaga się ostatnio z jakąś kontuzją albo czymś? Tzn. wiem, że gra, ale on coś nie gra pełnych meczów ostatnio, a i bramki po Legii przestał strzelać...
Legionista
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 04.11.2010, 15:26
Rzeznik na 90% zaliczy zoltko lub czerwona Reszta to w sumie norma. Zero jakiegokolwiek cisnienia przed meczem

Ciekawie bedzie w tej kolejce...Szczegolnie ciekawie zapowiadaja sie przedostatnie derby Krakowa

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.11.2010, 15:46
kreseq napisał(a):Wyświetl post
R...Szczegolnie ciekawie zapowiadaja sie przedostatnie derby Krakowa
Sam jestem ciekaw jak wyjdzie nam gra bez obrony. W sumie mamy atak,pomoc i bramkarz. Zaiste ciekawe jak to będzie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.11.2010, 15:51
Rzeznik na 90% zaliczy zoltko lub czerwona Reszta to w sumie norma. Zero jakiegokolwiek cisnienia przed meczem

Ciekawie bedzie w tej kolejce...Szczegolnie ciekawie zapowiadaja sie przedostatnie derby Krakowa
Po tym co zagraliśmy w Poznaniu to kto wie...
a lepiej tego nie bede wywoływał bo az ciary przechodza
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.11.2010, 15:52
Biorąc pod uwagę, że naszym najlepszym obrońcą jest pomocnik, który w pomocy pewno by nie pograł, to musimy ewidentnie stawiać na atak, i pewno dlatego gramy ...1 napastnikiem.
Więc złoty środek napewno leży w ofensywnej linii wiezy babel.

E: Nie piszmy o meczu z Lechią. Lechii to dziękujemy 3 punktów i na tym zakończmy.

chociaz... Nowa miotła w Śląsku = remis
Nowa miotła w Lechu = porażka
Nowa miotła w Pasach = musimy wygrać
potem trafimy na nową miotłe w Lubinie, no i mogło być blisko nowej miotły w Legii. Jest jeszcze Polonia, niby Zieliński ziomek J.W. wiec moze i tam tez na nowa miotłe trafimy.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 04.11.2010 o godz. 15:59.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 04.11.2010, 15:54
Czarnowidztwo widze Skoro potrafiliscie strzelic te kilka bramek takiej Lechii, to nawet bez obrony Cracovia ktora ledwo co trafia w swiatlo bramki nie powinna byc problemem Moga sie spiac na debry, moze byc nawet efekt miotly ale bez przesady. W ostatnim meczu mieli kilka sytuacji, nic wiecej

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.11.2010, 17:06
Każdy tak kozaczy w wywiadach, jak jest poza tym światkiem polskiej skopanej. Ale wystarczy, że wejdzie w to bagno i tonie po uszy. A przy tym kracze jak stare wrony. Jedyny wyjątek to Jan Die Hard Tomaszewski, który przynajmniej nie zmienia frontu jak chorągiewka.
..
Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Stary 04.11.2010, 18:15
Marszałku, no jakaś ta obrona tam jest, na pewno ma większe możliwości niż tekturowe standy, tyczki, pachołki tudzież kamienne bloki, choć jakby tak te ostatnie ustawić z sensem wyszłoby lepiej

A Hajto? On by chciał, ale do tego trzeba mieć mózg :]
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 05.11.2010, 08:41
Zabrze kupiło go za bańkę, ale jako dodatek do jakiegoś młodego-zdolnego o ile pamiętam. Poza tym... to próba dopchania się do koryta (dyrektor sportowy haha) jak u wszystkich...
Chce coś zrobić dla piłki i faktycznie jest taki mądry to niech stworzy klubik jak Kosecki i uczy gówniarzy piłki - tu potrzeba pracy od podstaw, a nie chłopskich filozofów.
Ostatnio edytowane przez arti : 05.11.2010 o godz. 11:18.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.11.2010, 10:38
Temat szkoły Szymkowiaka... lepiej przemilczeć. Szybko im sie znudziło i okazało się, że to co mówią to jedno, a to co robią to drugie. "Gruszki na wierzbie"...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 05.11.2010, 18:44
możesz rozwinąć, powiedzieć coś więcej?
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 05.11.2010, 18:57
Cacek strikes back :
""Probierz nigdy nie będzie trenerem mojej drużyny. U mnie bardzo małe szanse mają ludzie powiązani z okresem, za który Widzewowi postawiono zarzuty korupcyjne. Michał Probierz był wtedy kapitanem drużyny, a przyszywany teść kierownikiem drużyny. Jedno z tych dwóch nazwisk pojawia się w aktach sprawy korupcyjnej." - powiedział Cacek sugerując, że Probierz został zwolniony z Widzewa właśnie z powodu podejrzeń korupcyjnych. Trener, którego wiosną media wiązały z Legią, zapowiedział powództwo cywilne przeciwko Cackowi. "

Oraz absolutny hit hitow

http://stadiony.net/aktualnosci/2010...olonii_stadion

Bill Gates, Carlos Slim, Warren Buffett, Mukesh Ambani, Stefan Persson – ci panowie otrzymali od kibiców Polonii Warszawa list, w którym ci proszą o wsparcie w dążeniu do nowego stadionu przy Konwiktorskiej.

Jak to skomentowac? No jak... ?

Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 05.11.2010, 19:04
Bill Gates, Carlos Slim, Warren Buffett, Mukesh Ambani, Stefan Persson – ci panowie otrzymali od kibiców Polonii Warszawa list, w którym ci proszą o wsparcie w dążeniu do nowego stadionu przy Konwiktorskiej.[/i]

Już im JW nie wystarczy?
Może niech napiszą do Owsiaka, unicefu albo ONZ.
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 05.11.2010, 19:12
Oraz absolutny hit hitow

Bill Gates, Carlos Slim, Warren Buffett, Mukesh Ambani, Stefan Persson – ci panowie otrzymali od kibiców Polonii Warszawa list, w którym ci proszą o wsparcie w dążeniu do nowego stadionu przy Konwiktorskiej.

Ten fragment powinien dostac jakąś nagrodę na koniec roku w forumowych nagrodach Poprawiłeś mi zdecydowanie humor.

Wracając do realnego świata, dzisiejsze derby wg mnie pokażą na co stac Wisłę, czy jeszcze jesteśmy w stanie ruszyc w pogoń za Jagą i resztą czołówki czy zostajemy w środku tabeli...
Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Stary 05.11.2010, 19:45
kreseq, do tej pory myślałem, że Wasza niechęć i naśmiewanie się z Polonistów pochodzą z tej samej półki co nasza do pasiastych. Wot, taka walka o prymat w Warszawie, jak to u nas

Teraz widzę, że oni są zdrowo jeb*ięci.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.11.2010, 21:05
Cacek strikes back :
""Probierz nigdy nie będzie trenerem mojej drużyny. U mnie bardzo małe szanse mają ludzie powiązani z okresem, za który Widzewowi postawiono zarzuty korupcyjne. Michał Probierz był wtedy kapitanem drużyny, a przyszywany teść kierownikiem drużyny. Jedno z tych dwóch nazwisk pojawia się w aktach sprawy korupcyjnej." - powiedział Cacek sugerując, że Probierz został zwolniony z Widzewa właśnie z powodu podejrzeń korupcyjnych. Trener, którego wiosną media wiązały z Legią, zapowiedział powództwo cywilne przeciwko Cackowi. "

Oraz absolutny hit hitow

Według mnie skomentuje to antyPolonia z Łazienkowskiej 3
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 05.11.2010, 21:07
Ja bym jednak prosił o trochę szacunku dla Tomka Hajty. Chłop był na początku bardziej drewniany od Polczaka i Bunozy razem wziętych. Dzięki ciężkiej pracy doszedł jednak niemal na sam szczyt - pewny plac w czołowym klubie Bundesligi, udane mecze przeciwko europejskim potęgom w Champions League, wywalczony awans na Mundial.

Może nie grzeszy inteligencją, ale swoje talenty wykorzystał w 120%. W dodatku ja lubię gościa, bo ma niewyparzoną gębę i zawsze mówi to, co myśli
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 05.11.2010, 22:04
Zaglebie 1 - 0 Widzew. Plizga pakuje bramke i ucieka ze strefy spadkowej. Spodziewalem sie wiecej po Widzewie.
Cracovia 0 - 1 Wisla - Boukhari strzela bramke w ostatniej chwili doliczonego czasu gry. Trzeba przyznac ze tym razem Maaskant mial nosa co do zmian. Cracovia w beznadziejnej sytuacji. Trzeba przyznac ze z Legia tez przegrala w ostatnich sekundach. Cos tam grali ale nadal wyglada to katastrofalnie. Wisla nie jest w formie ( delikatnie mowiac... nie bede sie pastwic ) i trzeba to za tydzien wykorzystac
Ostatnio edytowane przez kreseq : 05.11.2010 o godz. 22:11.

Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Stary 05.11.2010, 22:18
Widzew dostanie do zabawy Cracovię za tydzień, nie ma obawy Odkuje się na nich, bo nawet my potrafiliśmy. W bólach, w piachu, ale wygraliśmy

Pasowałoby, żeby Ruch powalczył z zapewne zmordowanych Lechem bez Arboledy, to przy możliwej wygranej Śląska wraca na 15 miejsce. Ach byłoby pięknie
Odpowiedz cytując
krwawy
Member

Od: 05.2007

Stary 05.11.2010, 22:18
Cacek strikes back :

Oraz absolutny hit hitow

Mało co się nie popłakałem ze śmiechu
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.11.2010, 22:19
Oglądałem chyba wszystkie transmitowane derby Krakowa od powrotu Cracovii do ligi i tak beznadziejnych nie pamiętam.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 05.11.2010, 22:22
Ja pamietam. Chociazby w Sosnowcu 0:1
W tych przynajmniej jakies setki byly.

Trza przyznac ze ten Saracen z dresovii to niezły kiwajło.
Gdy tylko pchani w gline sie zsypia do ligi nizej, trza bedzie murzyna omamic i wyciagnac.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 05.11.2010, 22:26
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Ja pamietam. Chociazby w Sosnowcu 0:1
W tych przynajmniej jakies setki byly.

Trza przyznac ze ten Saracen z dresovii to niezły kiwajło.
Gdy tylko pchani w gline sie zsypia do ligi nizej, trza bedzie murzyna omamic i wyciagnac.
Za to nasz to prawdziwy Nizaryta.

Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów