|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Przeciez wyraznie napisał że "MOGĄ grac słabo" a nie ze "BEDĄ grać słabo".
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Wisła (dom)
Widzew (wyjazd) Jagiellonia (wyjazd) Bełchatów (dom) Legia (dom) Ciekawy ten terminarz mają. Na moje oko szanse na punkcik z nami i moze na 3 z Belchatowem. Widzewowi ani Jadzie punktow na wyjezdzie nie urwią. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jaki punkcik przecież trzeba to wygrać, byłby straszny wstyd.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Cracovia i leszek i tak nie spadną WIĘC takie dyskusje nie mają sensu. tak samo jak i wyliczanie im pkt z kim wygrają a zkim mogą przegrać;/ Nasza sytuacja też nie jest rewelacyjna. Trzeba myśleć o sobie nie o innych<chyba że o przyjaciołach> Ale ani Lech ani Cracovia do nich się nie zaliczają hehe
Wiedz, że w księgarniach dostępne są słowniki języka polskiego - Krissu Dajze chlopakowi spokoj. Za 2 godziny mecz to sie mu pomylilo. Temu jendrusiu. - 7 kotów Mecz meczem, ustawa o języku polskim ustawą - Krissu. Dobra, dam mu bana.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 31.10.2010 o godz. 17:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
||
|
|
Junior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Nie przesadzajmy z tą Polonią........ ![]() Ja wiem że żadna analiza nie przewidzi tego co może sie stać w naszej lidze,tylko dziwni mnie takie podejście,do Jagi,Korony i Bełchatowa. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Czy wyjdzie im to na dobre? To bardzo odważna teza. Generalnie spadek jest zawsze katastrofą. Z drużyny będą chcieli uciec wartościowsi zawodnicy (Saidi, Klich, może Ślusarski). Do tego dochodzą stracone pieniądze z Canal+ i urażona ambicja Filipiaka. Naprawdę trudno mi wyrokować, co będzie z Pasami za 2 lata. Na pewno mają dobrą bazę treningową, zamożnego właściciela i ładny nowy stadion, więc nie są w tragicznej sytuacji. W dodatku w II lidze będą częściej wygrywać, więc łatwiej będzie zapełnić stadion. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
Podobnie sprawa ma się z Lechią, gdyby Lechia/Olimpia nie została wypchnięta z ligi przez PZPN i utrzymywałaby się w niej do dziś to klub ten nie miałby żadnych szans na prawdziwe zaistnienie i byłby takim Ruchem który owszem wegetuje w lidze(incydentalnie zaliczając spadki) ale szanse na prawdziwy sukces ma minimalne. Dziś Lechia jest bardzo blisko wejścia na szczebel(organizacyjnie, marketingowo, a także sportowo) nieosiągalny dla 3/4 naszej ligi Czasem spadek to dobrodziejstwo, pod warunkiem że odpowiedni ludzie odpowiedzą sobie na pytanie dlaczego spadek się dokonał i zmienią niedobre, chore powiązania |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
No prosze, a Legia do konca... :/
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Legia strzela właśnie na 1:1 i tym sposobem ta strasznie krytykowana drużyna wyprzedza nas w tabeli ...
edit: 2:1 ...
Ostatnio edytowane przez Tylko_Wisła! : 31.10.2010 o godz. 19:16.
![]() WISŁA TO MY !
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Legia to strzela nawet na 2-1 ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
0 22 napisał(a):
![]() Teraz, dzięki 3 zwycięstwom z rzędu, mecz o wszystko z Jagiellonia. Wygrana - wracamy do gry, remis, porażka - koniec marzeń. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
a mecz na 0:0. 2 punkty szczęścia
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Wiem ze moze z powodu przegranej ogladales mecz Legii ( ale po co skoro w tym samym czasie byl mecz Wisly ? ) po pijaku ale takich glupich slow nie moze tlumaczyc nawet nadmiar alkoholu.
W pierwszej polowie Gornik postawil pol autobusu w polu karnym, w drugiej po strzelonej bramce juz caly autobus. Legia miala sporo sytuacji, i tylko brak skutecznosci ( co nie jest nowoscia ) sprawil ze skonczylo sie na 2:1. Akcje Kucharczyka,Szalachowskiego,Radovica,Manu i jeszcze Bog wie kogo tlumacza wiele. Martwi mnie to ze 9 z 13 bramek strzelilismy po stalych fragmentach gry. Za malo bramek z akcji. Z drugiej strony majac w skladzie Kielbowicza chociaz te wolne wychodza. Mysle ze to na dzien dzisiejszy obok Mili najlepiej bijacy wolne zawodnik w lidze. Mecz jednak byl slaby bo akcji mogloby byc wiecej zwazywszy na sposob gry Gornika. Wygralismy bo gralismy do konca, juz nie pierwszy raz. To dla mnie sie liczy, mimo ze z przebiegu gry nie moge byc zadowolony bo mimo sporej ilosci akcji nadal to wyglada kiepsko. Szczescie to trzeba sobie szczerze powiedziec miala Wisla, bo nawet srednio ogarniety kibic widzial ze w tym meczu Sobolewski powinien zobaczyc 3 zolte kartki. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żabole ultradefensywnie. Po bramce nie wierzyłem, że uda się nie przegrać, ale na szczęście wygrali. Mam nadzieję, że Jaga przyjedzie, żeby grać w piłkę, bo jak będą grać tylko na kontry to nam wleją. Pozytywnie zaskoczyła mnie frekwencja, myślę, że troche ponad 20 tysięcy. Widać, że jak są wyniki to niektórych jednak ciągnie na stadion.
Injac pięknie urwał ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
ech
w Poznaniu to chyba na Legię tylko się spinają. przyjeżdża Wisła a tu tylko ponad 20tys kibiców. na Legię to mimo strefy spadkowej byłoby ze 30tys spokojnie. wiem że Cleber dostał brawa jak wnosili go do karetki, a wiem że gwizdy i "wypie*...laj" było do kibiców Wisły a nie do Clebera. Oczywiście Ci co obserwowali mecz w necie albo na C+ mogą mieć inne odczucia ale co mnie to obchodzi....co do meczu. Wisła jakaś taka przestraszona, ale nie powiem, gdyby nie bramka Dimy na 1:1 to byłoby ciężko. nie wiem czy Sobolewski powinien dostać czerwień bo nie widziałem, nie wiem czy był karny na 3:1 bo nie widziałem. Garguła chyba "wszedł". Żurawski - po raz pierwszy wygwizdany w Poznaniu - wszedł, ale chyba nie dotknął piłki... Reasumując. Wisła nie ma obrony. Żadnej. A Lech napastników - skoro pomocnicy strzelają bramki... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Obejrzałem brakme Injaca- o ja cie pindole, bramka sezonu jak nic (trudno będzie o ładniejszą).
Nie rozumiem Skorży. Kompletnie zadziwia mnie jego warsztat. Radovic gra zajebiście już od jakiegoś czasu na śrdoku pomocy, za napastnikami. A gdzie ustawia go Maciuś w meczu z Górnikiem? Na skrzydle. Legia traci przez to ten polot, który ostatnimi czas dawał Miro. Ale wiadomo, trzeba było zrobić miejsce dla drugiego Maciusia na boisku- Iwańskiego. Co do meczu w Poznaniu to zaskoczyła mnie frekwencja- około 23 tys widzów. Rozmumiem, że ceny wysokie (u nas i tak wyższe), ale to jednak mecz z Wisłą. Jeśli nie z Wisłą to z kim Lech chce zapełnić ten obiekt (może oprócz meczu z Legią, chociaż i z tym może być problem?)? ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Skorża to wirtuoz i ciągle się uczy. Uczył się i kombinował jak wściekły w Wiśle. Wyszło ładnie, 2 mistrzostwa zbudowane z niczego, ale potem się pogubił jak diabli. Teraz kombinuje, bawi się i uczy w Legii. On głupi nie jest i jakąś swoją wizję ma.
Przez tą wizję wyleciał z Wisły bo przesadził. W Legii ma szanse zbudować potężny zespół i kosić wszystkich jak chce. Pytanie tylko czy zawodnicy i ITI mu pozwolą ![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Drobny eufemizm. W pierwszej połowie nasi posrali się ze strachu. Ostatni raz podobną bezradność widziałem z Barcą na Camp Nou. Jednak Amice troszkę do ówczesnego tryumfatora LM brakuje. To obrazuje skalę dramatu.
Cytat:
Cytat:
Jesteśmy w czarnej d.pie. Wydawało się, że po serii upadków zrobiliśmy malutki krok do przodu. Co z tego, skoro dzisiaj były dwa kroki w tył. Najbardziej przeraża ustawienie zespołu i luka między dwójką Sobolewski-Wilk a trójką Małecki-Brożek-Kirm. Nie było jak rozgrywać akcji ofensywnych. Nic dziwnego, skoro Boukhari bawił się w asekurowanie obrony (po co, tego nikt nie wie). Reasumując, nie tylko nie mamy obrony ale praktycznie żadnej sprawnej formacji. Maaskant ma na razie wyniki podobne do Kononowicza, oby się poprawił bo inaczej nie będzie co zbierać. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież Radović dzisiaj najlepszy na boisku, to inni za nim czasem nie nadążają, a to już nie jest kwestia jego pozycji tylko umiejętności kolegów.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Jak mówiłem już wcześniej. Poznań spina się na Legię. Nie na Wisłę.... No chyba że Lech byłby na fali (a nie był to też pikników było duuuuuuuużo mniej) |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Bialix - Z taka gra to Legia moze kosic, ale kase u bukow a nie cala lige
Lech nadal jest slaby - Remis z Juve, potem wtopa w lidze, ladny chociaz przegrany mecz z MC, potem wtopa w lidze. Wisla nadal nie ma obrony i uwazam ze to chyba najgorsza formacja obronna z druzyn 1-8. Jesli nie bedze w zimie transferow to moze byc wiekszy babol niz slawne 8 miejsce. Legia nadal gra padaczke, przeplatajac totalne bezsensowne klepanie pilke w srodku dobrymi akcjami Rado czy bieganiem i robienie wiatru Manu. Gdyby nie stale fragmenty gry i Kielbik...lepiej nie mowic. Dwie najblizsze kolejki powiedza nam juz wszystko. Tak sie mecze ukladaja ze bedzie mozna smialo powiedziec gdzie kto tak naprawde sie znajduje. Obawiam sie ze mozemy sie wszyscy bardzo mocno zdziwic odnosnie tej Jagi ktora ma niby spuchnac. Lechia czy GKS oraz Korona - Owszem moga, jednak Jaga wydaje mi sie zbyt dobrze poukladana. sq - Zacznijcie sie spinac na wszystkich U Was chyba procentuje to ze wiekszosc jest z okolic Poznania, a nie z samego miasta. To oczywiscie moja luzna uwaga ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
Chyba jeszcze wieksza zagadka bedzie nowy obiekt Slaska, Mecz jak mecz, cieszy wygrana, moze wkoncu zacznie ten 'mistrzowski sklad' marsz ku gorze tabeli. edit: na stronie Lecha tez jest taka liczba.
Ostatnio edytowane przez studio2 : 31.10.2010 o godz. 21:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Obiektywnie - jesteśmy słabi piłkarsko, żadnego cudu nie będzie. Albo ściągną solidnych zawodników ( przede wszystkim - całą linię obrony ), albo będziemy się bronić przed strefą spadkową. To, że nam jakiś mecz wyjdzie na maksymalnym farcie, od czasu do czasu - to przecież wynika ze statystyki. Jedyny pozytyw - Zieliński zostaje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.10.2010 o godz. 23:04.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kreseq, toć mówię, że może, a nie że musi, albo że będzie
A odpowiedź na pytanie dlaczego na Lechu było "tylko" 23 tysiące kibiców jest bardzo prozaiczna. Jutro jest 1 Listopada a kibice Lecha mogą mieć jakichś zmarłych krewnych rozsianych po Polsce i wyjechali na cmentarze dzisiaj, żeby uniknąć korków, albo ścisku dnia jutrzejszego. Może być? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() A u nas ponad 2 tyś bezbożników ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No co tłumaczenie sensowne
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie rozumiem tych radosnych postów. Stadion u nas w połowie, której i tak nie do końca da się zapełnić, a Wy się napinacie.
Przy takiej grze i wynikach nie jest pewne, że na Legii te nasze 50% zostanie zapełnione. A jeżeli ktoś zacznie pisać, że jest inaczej, to niech przypomni sobie kapitalny mecz z ŁKS-em za Skorży, gdy było 5:2 dla Wisły, a na trybunach, poza młynem, garstki http://www.youtube.com/watch?v=SaprR...eature=related
Ostatnio edytowane przez Vinci : 01.11.2010 o godz. 12:52.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
A mecze wygrywa tymi, którzy robią zmiany ![]() a Jaga robi swoje i jak ktoś wspomniał już - nie pompuje balona i ciągle lideruje Albo 2 tyś wiernych którzy chcieli odwiedzić groby w Poznaniu. Frekwencja na Lechu bardzo zaskakujaca. Spodziewałem sie, ze 30 tyś pęknie spokojnie. ![]()
WP
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|