The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wisła w Gdańsku...
wygra więcej niż jedną bramką 221 57,11%
wygra różnicą jednej bramki 117 30,23%
zremisuje 13 3,36%
przegra 15 3,88%
nie wiem, nie znam się na tym 21 5,43%
Głosujących: 387. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.05.2009, 17:35. [29. kolejka] LECHIA Gdańsk - WISŁA Kraków, sobota 23.05.2009 17:00
Przedostatnia kolejka i trzeci kolejny mecz Wisły o absolutnie najwyższą stawkę.
Przypuszczalnie właśnie między 17:00 a 19:00 w Gdańsku, Warszawie i Wrocławiu rozstrzygną się losy Mistrzostwa Polski 2009. Jeżeli Wisła wywiezie trzy punkty z Gdańska - złoto będzie bardzo blisko Krakowa.
Gospodarzom nie zabraknie motywacji, walczą o utrzymanie. Są na ostatnim bezpiecznym miejscu w lidze, Cracovia i Górnik mają tylko jeden punkt mniej na koncie.

Jesienią Wisła wygrała 3:0. Historii bezpośrednich spotkań w ostatnich latach nie ma, Lechia gra pierwszy sezon w ekstraklasie (warto dodać, że jeszcze 6 lat temu występowała w... klasie okręgowej ). Ale nie zmienia to faktu, że właśnie ta drużyna może odebrać Białej Gwieździe upragniony tytuł mistrzowski...

Wisła wygrywając w Gdańsku zapewni sobie mistrzostwo, jeżeli zajdą obydwa poniższe warunki:
1) Legia nie wygra we Wrocławiu
2) Lech przegra w Warszawie

Tabela:
Kod:
1. Wisła   28  58  17- 7- 4
2. Lech    28  57  16- 9- 3
3. Legia   28  57  17- 6- 5
4. Polonia 28  50  14- 8- 6
5. GKS     28  50  16- 2-10
Grają rywale:
Polonia - Lech
Śląsk - Legia
GKS - Arka
Całkiem spora szansa na stratę punktów przez dwóch głównych rywali: grają na boiskach czwartej i szóstej drużyny ekstraklasy.
Wszystkie mecze 29. kolejki zaczynają się o tej samej porze.
Powód: poprawki
Ostatnio edytowane przez prober : 17.05.2009 o godz. 18:11.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów