The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
bb.1906
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.04.2009, 19:51
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Dziś Che Guevara bo wczoraj Hitler. A skoro pytasz o jutro to mam nadzieje ze Jaruzelski.
Uzyles nieadekwatnego porownania. Hitler, Stalin czy Che Guevara to kolesie ktorzy zabijali ludzi i ktorzy juz wachaja kwiatki od spodu. Osobiscie uwazam ze pomysl takiej cenzury jest troche bez sensu ale jestem w stanie to zrozumiec. Z Ronem Paulem jesli to prawda co piszesz to skandal.
Orzeu chodzi o to, że w taki sposób dochodzimy do paranoi.
Zabraniamy Hitlera to zabrońmy też Stalina i Che. Zabraniamy Che to zabrońmy Pinocheta i Franco. Zabraniamy Franco, zabrońmy Piłsudskiego, itd. itd. Oczywiście im dalej w las, tym postacie coraz mniej "zasłużone" jeżeli idzie o próby zmniejszenia przyrostu naturalnego, ale mimo wszystko znajdą się tacy, którzy zarzucą im czystki, morderstwa polityczne etc.
A czym różni się odpowiedzialność za 100 ofiar od 5 tys. ? Stworzymy limit ( np. 2 tys ofiar )? I potem spory historyków czy ofiar było 1,5 tys czy 3
I nie zrozum mnie źle, wcale nie chodzi mi o to by bronić tutaj "buntowników" z mordą Che na koszulce, ale pokazać, że dalsze zakazy tego typu są idiotyczne. Powinni wyrzucić ten projekt na śmietnik i dodatkowo zmienić prawo by osoby noszące koszulki ze swastyką również nie były karane.
Tak, zdaję sobnie sprawę z tego, ze to raczej niemożliwe
Ostatnio edytowane przez bb.1906 : 22.04.2009 o godz. 19:54.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zasady wysyłania postów