The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
EMPI
Czasem nachodzi Cię...

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2008, 01:08. Poważne Wiślaków Rozmowy - STARTER
Witam,

Część z Forumowiczów przyznała (w bliżej nieokreślonej przeszłości), iż poziom merytoryczny naszego szanownego forum oscyluje gdzieś w granicach pokemonów. Fajnie, jeżeli ktoś zbiera pokemony. Ostatnio trochę więcej czasu siedzę za kierownicą i pomyślałem sobie o tym czy jest możliwe prowadzenie RZECZOWYCH rozmów. Nie chcę tutaj tworzyć konkurencji dla tematów typu "Polityczny", który uważam za pierwszą poważną próbę wyciągnięcia różnych opinii od Wiślackiej Braci. Chciałbym tylko skupić Was wokół jakichś poważnych tematów. Idea może padnie, ale dlaczego by nie spróbować?

OK... Cykl tematów dyskusyjnych roboczo nazwałem: Poważne Wiślaków Rozmowy. Dodałem starter, bo od tego miejsca chciałbym zacząć. Jeżeli pomysł jest ciulowy - zamykamy temat nie ma problemu. Z drugiej strony może warto poczytać jakie kto ma opinie.

O czym miałyby się toczyć dyskusje? Tematów jest sporo, które zaczepiałyby o światopogląd, religijność itd. Od razu mówię - tu nie chodzi o założenie koła gospodyń wiejskich i rozprawki na temat zawartości mąki w pierogach ruskich. Brakuje tu po prostu "rozmów" serio... Jeżeli nadal nie wiadomo o co chodzi, to rzucę pierwszy lepszy pomysł: Kara śmierci. Chyba kiedyś była o tym mowa, ale...

Chodzi o POZIOM tych rozmów. Zasady byłyby sztywne, ustalone odgórnie. Zakaz obrażania, zakaz rozmywania (chyba najważniejsze) itd. Ustalilibyśmy limit stron jaki temat może posiadać itd. Chodzi o spięcie klamrami i utrzymanie w ryzach poziomu takiego tematu. Kara śmierci jest akurat rwącym potokiem argumentów za i przeciw, ale czy takie same emocje wzbudziłby np. temat o mniejszościach narodowych?

Głównie chciałbym poznać Wasze opinie i ew. propozycje takich tematów.
Liczę również na współpracę moderatorki. To jak?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zasady wysyłania postów