|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
||||
Naprawdę? Twój sposób argumentacji można przyrównać do kogoś, kto doświadczył, że we wtorek padał deszcz a później każdy dzień w którym pada deszcz nazywa wtorkiem. Dobra, spróbujmy uznać, że jesteś kibicem Wisły i człowiekiem dobrej woli ( choć ja osobiście mam coraz większe wątpliwości zarówno co do pierwszego jak i drugiego)
Określenie "betonowy" jest wręcz Twoją obsesją a określenie "pupilki" wręcz aberracją. Jakie są fakty? Dysponujemy 15 zawodnikami, wśród których można rotować. Reszta to rezerwa a nie zawodnicy do pierwszej jedenastki. Jop widzi ich praktycznie codziennie na treningu i podejmuje decyzje. Te decyzje broni miejsce w tabeli. Takie są fakty. Ja wiem, że masz ulubieńca w postaci Omcia. Mam dla ciebie radę ( i innych zwolenników tego zawodnika) . Zróbcie sobie zrzutkę na tego piłkarza , wykupcie go z Wisły. A potem, skoro jest tak dobry, sprzedajcie go do Widzewa albo Wieczystej , tam potrzebują takich asiorów. Zarobicie kupę forsy. ![]()
Tu nie ma pola do żadnej racjonalnej polemiki. Oczywiście trzeba brać pod uwagę kontekst . Czyli że rozmawiamy o polskim drugim poziomie rozgrywkowym. Mistrzostwo tutaj nie gwarantuje żadnych sukcesów na poziomie wyższym.
Nie potrafisz w najmniejszym stopniu docenić roboty Jopa. Docenić , że wykonał swoje i dowiezie STRATEGICZNY CEL. Czyli awans. Mimo złej sytuacji finansowej klubu. Mimo bardzo szczupłej kadry. W Twoich wpisach nie ma jakiegokolwiek, powtarzam, jakiegokolwiek cienia sympatii dla trenera. Ci którzy bronią tutaj Jopa, robią to ze zwykłego poczucia uczciwości i przyzwoitości. Uwierz, każdy dostrzega różne mankamenty w grze Wisły. Naprawdę jest ich sporo i jak najbardziej można o nich dyskutować. Ale nie da się dyskutować z kimś, kto totalnie neguje tego trenera. Zamiast podsumowania: Wszyscy wiemy, że jakby na miejscu Jopa był teraz Rude, pisałbyś te swoje wywody DOKŁADNIE ODWROTNIE
Ostatnio edytowane przez stary dziad : 08.04.2026 o godz. 09:26.
![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|||||
|

|
||||||
|
|