Markus napisał(a):

|
Sztab jest obecnie głównym problemem naszego klubu, podobnie jak ego właściciela, z niezrozumiałych powodów zapatrzonego i zakochanego w Sobolewskim oraz legendach.
|
To tylko hipoteza, która może się okazać prawdziwa bądź nie. Trzeba ją jeszcze zweryfikować. I akurat to jest trudniejsze niż cokolwiek innego. Ponieważ, po pierwsze musielibyśmy zatrudnić nowy, sztab i ocenić jego wpływ na grę z tymi samymi zawodnikami w składzie, a nie po 4-5 transferach do pierwszej 11. Po drugie, gdyby jednak nowy zaciąg poległ, komentariat musiałoby uznać, że to nie paralitycy i wuefiści, tylko ekipa z prawdziwego zdarzenia. Jak już pisałem, nie za bardzo wiem, kto musiałby tu przyjść i jak polec, żeby duża część gremium, nawet nie uwierzyła, tylko choćby wzięła pod uwagę fakt, że być może budujemy w Wiśle coś, co nie może się udać na tym etapie funkcjonowania klubu. Wiem, że wiele osób liczyło na to, że sytuacja się zmieni po spadku, bo mówiąc eufemistycznie poziom 1 ligi nie jest najwyższy, ale to ciągle nie działa, jak nie funkcjonowało z Gulą czy Brzęczkiem w ekstraklasie.