Dive Pirate napisał(a):

|
Przecież z tego co powiedział Nowak wynika że mimo naglących potrzeb TJ nie chce się dorzucić do klubu a reszta jest gotowa to zrobić. Tak ja to zrozumiałem. Więc kto jest ten niedobry ? Na jego miejscu też pewnie bym się nie chciał więcej dołożyć bo wygląda na to że pozostali przepalą każdą kasę ale skoro nie chce to niech odda te udziały za zwrot kasy i niech się chłopaki bawią sami, i tak nie ma większości więc nic nie wskóra. Tak to na mój prosty rozum wygląda.
|
Ale dlaczego ma oddawać za tyle ile nabył skoro jego zdaniem te udziały są teraz warte wielokrotnie więcej ?( i nie tylko jego skoro za niecałe 4% zapłacili mniejszościowi po 1,5 mln)
Trudno mieć pretensje o 7,5 tys zł, tak naprawdę mogli objąć te udziały po 1zl, ważniejsze było że dali pieniądze na bieżącą działalność
Inna sprawa to na jaki % zostało to ustalone
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"