|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Wracając do Kieszka to on dwa razy wrzucił sobie praktycznie piłkę do bramki w niegroźnych sytuacjach i nie ma co polemizować.
Zarówno asysta Szczupakiem jak i rzucenie się w złą stronę to były błędy typu 'piłkarskie jaja' a nie błędy pt. źle się ustawił czy mógł się lepiej zachować. Bo takie bramki też wpuszczał. Pamiętam jak był Mikołaj tutaj grillowany za niedolot z rzutu wolnego, Kieszek zrobił praktycznie bliźniaka parę meczy później a reakcja była zupełnie odmienna. Ale wracając do mojej tezy. Dlaczego twierdzę, że Kieszek tak po prostu ma? Otóż jak do nas przychodził to mi się kojarzyły z nim tylko okazjonalne newsy - bo wiadomo portugalskiej ligi nie śledzę - w których albo był chwalony albo odwalał jakiegoś kuriozalnego babola. Tak na szybko znalazłem dwa babole, obydwa z gatunku Janosz Jojko z najlepszych czasów : https://www.youtube.com/watch?v=H_LrVIF7LGA https://www.youtube.com/watch?v=dWn_4jNiwi0 Głębiej nie chciało mi się grzebać ![]() Jak dla mnie to on jest dobrym bramkarzem z okazjonalną tendencją do Pawełkowania Za to Mikołaj Biegański jest młodym bramkarzem, który ma papiery na grę na poziomie międzynarodowym w przyszłości. Jak dla mnie stawianie na Kieszka kosztem Biegańskiego to olbrzymi błąd. Nie ze względu na jakąś mega różnicę w średnim poziomie gry, bo każdy z nich potrafi bardzo dobrze zagrać. Ze względu na poniższe : - Biegański był w każdym meczu coraz lepszy i łapał pewność, nie popełniał błędów w ostatnich meczach, a w większości z nich tylko dzięki niemu nie traciliśmy więcej goli - nie zasłużył na nagłe zławkowanie z Wartą. - Biegański może być jednym z najdroższych transferów wychodzących z ekstraklasy na pozycji bramkarza, jeśli będzie się dalej rozwijał - Kieszek nie jest gwarantem nie popełniania błędów w bramce, a po to się zatrudnia wiekowych golkiperów Uważam, że Kieszek po dobrym meczu w Pucharze powinien czekać aż Mikołajowi się noga powinie. A jeśli nie? To niech broni młody. Generalnie nie rozumiem decyzji o forowaniu Kieszka. statystyki : ZAGŁĘBIE LUBIN - Lis - 0 puszczonych - exp goals 1,46 NIECIECZA - Biegański - 2 puszczone - exp goals 2,63 RAKÓW - Biegański - 2 puszczone - exp goals 1,21 STAL - Kieszek - 2 puszczone - exp goals 1,52 ŁĘCZNA - Kieszek - 1 puszczony - exp goals 0,69 LEGIA - Kieszek - 0 puszczonych - exp goals 1,30 LECHIA - Kieszek - 2 puszczone - exp goals 0,94 LECH - Kieszek - 5 puszczonych - exp goals 4,18 POGOŃ - Kieszek - 1 puszczony - exp goals 1,33 PIAST - Kieszek - 1 puszczony - exp goals 0,69 GÓRNIK - Biegański - 0 puszczonych - exp goals 1,89 ŚLĄSK - Biegański - 5 puszczonych - exp goals 3,41 PŁOCK - Biegański - 2 puszczone - exp goals 1,81 SOMSIADKA - Biegański - 0 puszczonych - exp goals 1,24 JAGA - Biegański - 3 puszczone - exp goals 1,34 RADOMIAK - Biegański - 1 puszczony - exp goals 1,99 KIESZEK : expected GOALS AGAINST : 10,65, wpuszczone 12 SZTUK BIEGAŃSKI : expected GAOLS AGAINST : 15,52 wpuszczone 15 SZTUK Wiadomo, że expected goals nie jest tu jakimś wyznacznikiem poziomu, ale Mikołaj broni więcej niż powinien, a Kieszek wpuszcza więcej niż powinien. Współczynnik szczęścia też jest dla bramkarza ważny. Taka ciekawostka. |
|
|

|
||||||
|
|