|
Senior Member
|

28.12.2017, 13:56
|
krzaq12 w niewłaściwym temacie napisał(a): 
W takim razie może ja pozwolę sobie na ocenę Carrillo.
Dokonam tego na podstawie suchych statystyk, gdyż widziałem tylko 1 mecz drużyny przez niego prowadzonej.
Chorwacja: Prowadził Hajduk w 39 meczach
-20 zwycięstw, 11 remisów i 8 porażek
-71 goli strzelonych, 38 traconych
Średnia ptk na mecz: 1,82
Preferował taktykę 1-4-3-3 lub 1-4-1-3-2 (jakieś 80% wszystkich spotkań było grane taką taktyką)
Co warte odnotowania Hajduk w tym czasie odniósł kilka wysokich, efektownych zwycięstw:
-4:0 z NK Rudes, 6:0 z Interem Zapresic, 5:1 z NK Osijek, byłym klubem Zorana, 4:0 z NK Istrą, czy
5:2 z RNK Split. Część z tych spotkań to wygrane na wyjeździe.
Węgry: Prowadził Videoton w 37 meczach (Tutaj rewelacyjne wyniki)
-28 zwycięstw, 5 remisów i tylko 4 porażki
-78 strzelonych goli i tylko 22 stracone
Średnia ptk na mecz: 2,41!!! Łącznie zrobił 89 punktów.
Preferował taktykę 1-4-2-3-1 w całym okresie swojej pracy na Węgrzech.
Tutaj również kilkukrotnie wygrał bardzo efektownie:
-4:0 z Pesci MFC, 7:0 z Haladas, 5:0 z Lombard Papa, czy 5:0 z MTK Budapest
Przygody w Hiszpanii nie przywołuję, bo w tamtym sezonie przez zespół Almerii przewinęło się 6 trenerów co normalnym zjawiskiem nie jest.
Z różnych opinii, które czytałem i słyszałem to jego analityk to jest jakiś kosmita i totalny maniak taktyki, przy tym znający języki i mający nowoczesny pogląd na piłkę nożną. Carillo spotkał go pierwszy raz na Węgrzech i od tamtej pory współpracują (Videoton, później Hajduk, teraz Wisła)
Przy tym dodać należy, że Carillo to gość pokroju Petrescu, dla którego każdy trening to święto i okazja do doskonalenia się i rozwoju. Myślę, że to bardziej czyni go trenerem, niż selekcjonerem.
Niestety nic nie wiem o trenerze przygotowania fizycznego więc się nie wypowiadam.
|
przeklejam
|
|