The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2016, 11:11
cudlaty napisał(a):Wyświetl post
Tu nie chodzi o to że MY naszym księgowym będziemy "obrabiać" Wisłę, a o to że ten księgowy ma "obrabiać" tę powstałą spółkę. Wisła sobie będzie działał dalej jak działa i oby międzyczasie się nie wy.......iła. Nasz księgowy musi tylko ogarnąć wpłaty od kibiców, ewentualne bieżące drobne wydatki i później być może jedną transakcję wejścia w klub i drugą zakupu akcji Wisły. My się później usuwamy w cień i znikamy ze spółki a zostaje tylko INWESTOR z WISŁĄ, którą przejmuje.Później czy ta spółka jako podmiot będzie istniała czy nie to zależy od Inwestora, być może ją zlikwiduje ale najważniejsze że Wisła będzie wtedy już w jego rekach....
Pisałem skrótami myślowymi, mam nadzieję ze jasno...
niestety Twoje skróty myślowe maja za dużo błędów.

Po pierwsze żadna spółka nie może otrzymywać składek od ludzi. Albo inaczej -może, ale wtedy musi je opodatkować, jako przychód spółki. a 19% za każdą wpłatę to chyba sporo, co nie?

Zatem tylko i wyłącznie stowarzyszenie, które w statucie miałoby wpisane właśnie "wykup akcji klubu piłkarskiego Wisłą Kraków SSA".

Oczywiście też wszystko napisałęm w duzym skrócie myślowym - mam nadzieję, ze jasno
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów