|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Temat trenera to tez dla mnie okazja do szerszej refleksji na temat dziennikarstwa sportowego. Zarówno tego PL jak i stricte naszych krakowskich mistrzów pióra.
Dla mnie jest ono na żenujacym poziomie. Jak to zostało wspomniane mam wrażenie, ze wszelkie newsy w gazetach pochodzą od dobrze poinformowanych kibiców z forów, ewentualnie pochodzą od samych zainteresowanych (vide Smuda do Bialonskiego). Gdzie jakies śledztwa dziennikarskie, szukanie newsow na własna rękę, dochodzenie prawdy, stawianie trudnych pytań osobom decyzyjnym - np. kto odpowiada za zatrudnienie Pawłowskiego? Tak gorący temat jak nowy trener w Wiśle, a w mediach krakowskich cisza i przedruki przedruków-gdzie jakies własne szukanie newsow itp? Czy ktoś słyszał na konferencji jakies trudne pytania do prezesów? W Anglii, we Włoszech takiego działacza ktory wymyślił Pawłowskiego odrazu by wyszukali i zjedli w prasie.. My nie mamy dziennikarstwa, my mamy publicystykę na słabym poziomie i przepisywanie gazet i forów internetowych. Co do meritum tematu- Jurcic oby. Trenera z takim Cv jeszcze nie mieliśmy. Sukcesy w najwiekszych Chorwackich klubach. Oby rownież dali ku spokojnie popracować 2-3 lata jak sie utrzymamy |
|
|

|
||||||
|
|