hobiz napisał(a):

|
Po przeczytaniu wpisów pod artykułem "Wisła to nie moda" , który został przedstawiony na naszej stronie , zastanawiam się ,nad wysuniętymi tam propozycjami .Sądzę , że powinniśmy je jako kibice rozważyć. Przedstawiam tu w formie cytatu wypowiedź jednego z nas ........." Kuchnia zróbmy coś dla tej naszej Wisły ukochanej! 100 tys. wpłat po 100 zł. i mamy 10 baniek na uratowanie klubu! Czy tak trudno to zrobić? Niech ktoś odpowiedzialny założy konto i zróbmy zrzutę! Ja wpłacam nawet 3 stówy! I starczyłoby nam na Semira i na długi! A na koszulkach wtedy zamiast Telefoniki (choć nikt ich nie wygania) będzie Armia Białej Gwiazdy albo tylko nasz Biała Gwiazda i będziemy jak Barcelona kiedyś przynajmniej przez rok grać bez sponsora na koszulce, bo sponsorem będziemy wtedy MY KIBICE! Ale przynajmniej wielką piłkę w Krakowie uratujemy! To byłaby akcja. ......" Jest pomysł , ale czy jest akceptacja .? Ja jestem za , tylko to trzeba zrobić zgodnie z prawem .
|
Nie wiem na ile jest to możliwe, ale są róznego rodzaju portale crowdfundingowe. Mogłoby się to odbyć w porozumieniu z klubem - na zasadzie cegiełek. Np. 10 zł - dostajesz widokówkę ze zdjęciem, 20 zł - brelok, 50 zł - coś tam więcej i tak dalej. Gdzie przy tych większych wpłatach do tego jakieś podziękowanie oficjalne na stronie w specjalnej zakładce...