Próbujesz być zabawny, a czasem zgrywasz inteligentnego, ale nie do końca to jakoś wychodzi.
ABGwislakABG napisał(a):

|
Bronek lepszy w orędziu według emj10, bo Duda zagajał do elektoratu Kukiza. Ale później według głównego spin doktora Wołomina o to właśnie chodzi w tym orędziu. Jednak Bronek lepszy mimo, iż zamknął się w swym antypisowskim elektoracie. Kłania się i o sobie przypomina, żelazna logika wprost spod Wołomina.
|
Sytuacja z tym zakończeniem debaty z mojej perspektywy była niezwykle czytelna, gdyż każdy z kandydatów łasił się do innych elektoratów. Komorowski grał na zwiększenie się frekwencji, a Duda chciał namówić elektorat Kukiza do jeszcze większego wsparcia.
ABGwislakABG napisał(a):

On nie stracił kilkaset tysięcy głosów Kukiza, bo te kilkaset tysięcy to poprzedni elektorat Bronka i platformy, który do niego wróci (albo i dla dobra Polski nie wroci) jak syn marnotrawny. Kumasz cza-cze? Ale nie, trzeba koniecznie użyć słowa traci, normę postów trzeba wyrobić.
Zmienisz pracę i weźmiesz kredyt? Czy jeszcze nie czas na odważne decyzje?
|
Jeśli piszesz, że te kilkaset tysięcy głosów to elektorat Po i Komorowskiego to faktycznie nie masz pojęcia o czym piszesz, gdyż ten elektorat to nie była nawet połowa wyborców PO, a każdemu skubał po trochu m.in. Palikotowi i Korwinowi.
ABGwislakABG napisał(a):

|
Zmienisz pracę i weźmiesz kredyt? Czy jeszcze nie czas na odważne decyzje?
|
Ja kredyt? Nigdy w życiu, gdyż raczej mi pisane życie rentiera