The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Tymczasem w sobotę...
Efekt nowej miotły i zwycięstwo Ruchu 4 4,17%
Remis będzie sukcesem, ciężki teren. 18 18,75%
Zwycięstwo Wisły! 74 77,08%
Głosujących: 96. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.09.2013, 08:49
Panowie,
Ochłońcie. Biorąc pod uwage to co dzialo sie do pierwszej ligowej kolejki to aktualna sytuacja powinna być traktowanq jako wielki sukces. Przed sezonem był płacz i zgrzytanie zębňw, zarówno na Wiślackich forach jak i w mediach. Dużurne było hasło: WISŁA BĘDZIE WALCZYĆ O UTRZYMANIE. Tymczasem pozostajemy jako jedyny zespňł w T-ME niepokonani. Mamy najmniej straconych bramek w lidze. Aktualnie jesteśmy w ścisłej czołňwce tabeli. A Wy psioczycie po remisie na wyjeździe, remisie z ekipą ktňra jak ktoś wspominał urwał już punkty zespołom, ktňre ubiegły sezon zakończyły na ligowym podium. Owszem w grze Wisły należy wiele poprawić, ale wysyłanie w diabły piłkarzy takich jak Nalepa to krok nieprzemyślany. Michał gra pierwszy sezon na poziomie ekstraklasy, pierwszy sezon wogňle jako defensywny pomocnik. Dajcie mu czas do końca sezonu. Dajcie wszystkim w klubie czas. Każde miejsce wyższe niż 4 będzie jak dla mnie rewelacyjne.

Cytat:
Smuda jest obecnie chwalony, bo jest porównywany do Kulawika. I w tym porównaniu niewątpliwie wypada korzystnie. Ale ja dalej stoję na stanowisku, że to nie jest trener, z którym Wisła będzie wielka, jak chce tego Cupiał (o ile będzie wielka jeszcze kiedykolwiek). bazując na opinii wielu piłkarzy, a z niektórymi miałem okazję rozmawiać osobiście, jedyną bronią taktyczną Smudy jest presing i walka. Zawiłości taktyczne i nowoczesne metody szkoleniowe, oparte choćby na badaniach, są mu obce. Taka jest opinia ludzi, którzy z nim pracowali.Ale to powinno być chyba w temacie "Smuda ternerem Wisły"... trochę mnie poniosło.
Słyszałem podobne opinie. Ja ujmę to tak: Mourinho to z Franza nie jest. Ale potrafi zadbać o tak ważne aspekty, jak przygotowanie fizyczne, dyscyplinę, zaangażowanie. Poza tym w tych momentach ktňre, mamy dobre w meczu (20-45 w dotychczasowych spotkaniach) widać jakiś zamysł w grze. Nie jest to "dzida do przodu", ale prňba rozegrania piłki według określonych schematňw. Nawet wczoraj w drugiej tragicznej połowy, że Smuda pracuje nad jakimiś schematami.

W sobotę 06 października 2013 roku o godzinie 15.30 widzimy się na stadionie.
Powód: 06.10.2013 r. 15.30 kibicowski spektakl
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 29.09.2013 o godz. 09:22.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów