The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.09.2013, 12:20
Dzisiejsza wypowiedź Kłopotka z PSL-u, jak widać nawet w koalicji rządzącej niektórych irytuje już manipulowanie Smoleńskiem:

Cytat:
Jesteśmy ponad trzy lata po tym tragicznym wydarzeniu i ja nie znam prawdy. Ja mam sporo wątpliwości, chociaż szczerze mówię - odrzucam teorię zamachu. Gdybym miał przyjąć teorię zamachu, to o kant stołu rozbić tę naszą suwerenność i demokrację. Ale dobrze, że jest ten zespół! Co, komisja Millera wyjaśniła wszystko? Sam powiedziałeś, że prokuratura nie wywiązała się z polityki informacyjnej. Gdyby tego zespołu nie było, to wszystko byłoby pozamiatane i przyklajstrowane. A ja się nie mogę na to zgodzić. Na tej ciszy zależy tym, którzy byli odpowiedzialni za przygotowania bylejakości tego lotu. (...) Co z nami zrobili i jak nadal postępują Rosjanie? Gdyby byli bez winy, tak jak próbują to mówić, to symboliczny wrak byłby w kraju. Oni mówią, że prowadzą śledztwo, a przecież Anodina wydała wyrok! Będą prowadzić 20 lat to śledztwo, a ten wrak tam zardzewieje. To ten zespół (parlamentarny - dop. wP) wytknął tym wielkim ekspertom, że nie potrafili zmierzyć brzozy! Nie można zabetonować tej sprawy. Jesteśmy to winni tym, którzy tam zginęli
http://wpolityce.pl/artykuly/63033-k...wac-tej-sprawy

Polecam także do przeczytania jak dezawuowało się naukowców ws Katynia w latach 50-tych. śmiących twierdzić że zbrodni tej dokonali Niemcy. Przy okazji taki fragmencik - czy tylko mi to coś przypomina?

http://bezdekretu.blogspot.com/2013/...y-kamstwa.html

Cytat:
Należy rozważyć i zadecydować:
1.czy nie powinno się rozpracować dokładnie życiorysów i kwalifikacji naukowych tych ekspertów,
2 czy nie powinno się rozpracować dokładnie życiorysów i kwalifikacji zawodowych profesorów, autorów elaboratu

3 Czy nie powinno się postąpić podobnie w stosunku do ekspertów, którzy uczestniczyli przy pracowaniu elaboratu,
Wreszcie należy się – moim zdaniem – zainteresować:
a) kwalifikacjami zawodowymi biegłych, którzy opinie podpisali, jest ich 12-tu, na pierwszy rzut oka można już stwierdzić, że niektórzy z nich nie byli nawet profesorami;
b) ich życiem i zachowaniem się poprzedzającym wydanie opinii i po tym;
c) opinią jaką cieszą się wśród swoich kolegów jako fachowcy i jako ludzie;
Cytat:
„Ministerstwo Sprawiedliwości wyraża przekonanie, że taka akcja śledcza, specjalnie wśród kół naukowych, może ujawnić wiele materiału kompromitującego ich jako fachowców i jako ludzi.”
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zasady wysyłania postów