The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Co wydarzy się w sobotę na Reymonta?
Kibice z Kielce w końcu trafią do Krakowa! 26 28,57%
Passa Korony bez zwycięstwa na wyjeździe zostanie zakończona 12 13,19%
Wisła w końcu wygra przekonująco! 39 42,86%
Będzie piknik, typowe 0:0 i punkt bliżej utrzymania. 27 29,67%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 91. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.05.2013, 21:54
Można się śmiać z Sikorskiego, ale zaliczył asystę przy naszej pierwszej bramce. Co prawda przypadkową ale jednak. I brawa zasłużone bo jeździł na dupie i się starał - wolę go niż dreptającego symulującego kontuzje Genkowa.

Ogólnie bardzo mnie ciekawiło jak nam wyjdzie ten mecz, bo zawsze chciałem zobaczyć ten skład personalny. To znaczy jednocześnie Bogusia, Sarkiego, Sikorskiego i Małeckiego (bo wszystko to takie pędziwiatry są).

Ale jednak chyba za dużo grzybów w barszczu było i ta gra się nam nie układała jak należy w pierwszej połowie. Druga połowa wcale nie lepsza, ale na koniec Korona się odsłoniła i ją dobiliśmy.

Wynik cieszy. Gra Stolarskiego i Urygi w pierwszym składzie cieszy (ktoś wie czy ten uraz to coś poważnego czy luzik?).

Miśkiewicz zagrał świetne zawody pod względem bronienia strzałów, świetny refleks, bardzo dobra gra 1/1. Tylko ta gra nogami na poziomie 3 ligi. Nie wiem czy to stres mu nogi pęta czy co, ale te jego wykopy strasznie elektryczne. No ale przynajmniej jak narazie żadnego babola nie wpuścił w przeciwieństwie do Pereiki.

Cieszą bardzo dwa trafienia Chrapka, może teraz facet trochę się pewniej poczuje i zacznie podejmować trochę więcej ryzyka, bo często gra na alibi i go przez to praktycznie w ogóle nie widać, a papiery na grę raczej ma.

Ogólnie cieszy mnie ilość chłopaków związanych z Wisła w 1 składzie. Stolarski, Uryga, Chrapek, Małecki, Burliga wychowankowie (5), Głowacki, Kosowski, Sobolewski, Boguski (w Wiśle przez długie lata - niemalże chodzące 'ambasadory') xD (4), Miśkiewicz, Garguła, Sarki, Sikorski, Bunoza (najemnicy - 5szt ). Czyli na 14 piłkarzy, 12 Polaków, 2 obcokrajowców, średnia tylko 25 lat, a trzeba zważyć, że bardzo ją zawyżają Sobol, Głowa i Kosa. Jednak ten zespół strasznie się zmienił personalnie i odmłodził o parę dobrych lat od czasów Maskaanta. Za to plus dla Kuli. Może jednak jest na czym budować.

Na minus :
- Burliga (to naprawdę nie jest piłkarz na poziomie ekstraklasy imo)
- Boguski (w pierwszej połowie co kontakt z piłką to strata)

Luźny offtop :
Rozwala mnie ta moda w naszej drużynie na fryzury rodem z sarmackiej Polski prezentowana przez Miśkiewicza czy Sikorskiego. Pedrylem nie jestem ale obiektywnie rzecz biorąc nie da się na chłopów patrzeć
Ostatnio edytowane przez s1mone : 11.05.2013 o godz. 22:01.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów