kot napisał(a):

Kolego FraMat, czyś Ty oszalał , przecież od czasu, gdy Cupiał publicznie przyznał się do błędu z Petrescu, ani on sam, ani nikt inny w Wiśle, a co najgorsza , kibice zwłaszcza - nie wyciągnęli żadnych pozytywnych wniosków z lekcji przeszłości. Gdy po latach ruletki z trenerami, pojawił się Basałaj z planem ratunku Wielkiej Wisły Cupiala, natychmiast armia polskich działaczy, dziennikarzy i piłkarzy rzucila się na nich. Ale co najgorsze to Armia Białej Gwiazdy ( czytaj w zrozumieniu - armia kibiców ) rozpoczęła kolejną o-błędną rewolucję, pod bezmyślnym i samolubnym hasłem - " Basałaj spie...j" a Maaskant po derbach. Cupiał natychmiast zareagował, czy to na żale Piechniczka, czy to na dziennikarzy szydzących z Holendrów po Apoelu lub pasach, czy to na kibiców, papugujących zew polskości w Wiśle. Poświęcono nawet Moskala, reagującego na "gniazdowego" Małeckiego. Zobacz hipokryzje kibiców na przykładzie Głowy i Jaliensa. Uwierz mi, że grupa kibiców Wisły, pokrzywdzonych przez Cupiała - Wielką Wisła Mistrzowską - jest ogromna, a gdy Wisła jest jeszcze zagraniczna, tak na boisku, jak i na ławce trenerskiej, to grupa ta powiększa się zgodnie z rosnącą propagandą, czy to nacjonalistyczną, jak i nostalgiczną za dawną Wisłą niemistrzowską, czy to życzeniową, że Szewczyk i jego koledzy, zastąpią Meliksona czy Genkowa, co raczej dotyczy młodych i naiwnych kibiców, bo Ci tęskniący za dawną biedną Wisłą, mają Wielką Wisłę Cupiała głęboko w poważaniu i świadomie dążą do "samookaleczenia" Wisły mlodzieżą piłkarską, której nie chciały nawet takie tuzy klubowe w Polsce, jak wszystkie kluby ekstraklasy i 1 ligi a nawet dalej. Dlatego nadal będziesz słyszał i czytał - czy się stoi, czy się leży, ekstraklasa i Wisła Polakom się należy, natomiast kadra narodowa dla przykładu, jak kto chce. . Nie dziw się, gdy znowu zaapelujesz o rozsądek, to spotka Cię jeszcze większy, nagły atak spawaczy. W Gliwicach był początek eksodusu zagranicznych piłkarzy, w ramach akcji " kibice, ramię w ramię z Bednarzem i Cupiałem". To tyle w temacie prawdziwego interesu czy honoru Wisły ( Probierz i Gargula ) .
Ps. dzisiaj komentarz na meczu z Frankfurtem, mocno mnie rozbawił, bowiem nasze autorytety stwierdziły słuszną rzecz :
" Frankfurt ma kłopoty finansowe, o których klub i dyrektor sportowy nie mogą rozpowiadać, gdyż to natychmiast zachwiałoby klubem i wynikami drużyny. Robi się wszystko, aby tego uniknąć ".
Mam pytanie, jakim cudem, nie stać ich na odpowiedni komentarz w sprawie postępowania Bednarza
|
Ściągajmy więcej Ilievów Genkowów i Jalinesów...
Jeśli atakujesz już polskich zawodników to dałbym sobie za to rękę uciąć że taki piłkarz jak Chrapek przyniesie więcej złotówek do klubu niż cała trójka wymieniowych partaczów zarabiających pieniądze w żaden sposób nie proporcjonalne do tego co prezentują. Jestem wstanie wymienić kilkunastu i napastników i skrzydłowych stoperów w naszej słabej lidze, którzy zarabiają kilkokrotnie razy mniej niż cała wymieniona trójka, a gra o klasę lepiej,.. do tego dają nadzieję na pieniądze z transferów.
Kadra Serbów ośmieszała się na każdym turnieju.. eliminacje do EURO zwalili kosztem Estonii, ale przecież to profesjonalsici który nigdy nie olewają swoich obowiązków, a gwiazdorstwo nie uderza im do głowy, jedynie polskim piłkarzom się to zdarza.... z Bułgarią jest jeszcze gorzej. Żyj sobie w przekonaniu. że wszystko co zagraniczne jest lepsze.