|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
|
Dariook
Cytat:
Jacy byli Ci ligowi potentanci 10 czy 8 lat temu? Wisla, Legia, Groclin, Amica... To byl ten wyzszy poziom? Jak dla mnie to obecni ligowi potentanci sa silniejsi. Bez dwoch zdan. Obecna Legia jest zdecydowanie silniejsza i ma mocniejsze fundamenty od tej Legii sprzed kilku lat. Amica? Sorry, ale jesli porownamy ja z obecnym Lechem (ten sam wlasciciel) to, patrzac na sukcesy, Lech ta Amice nokautuje. Nawet mimo tego ze ostatnio cienuje (wlasciwie nie ostatnio, tylko poprostu w "erze Bakera"). Groclin? Mial jeden "magiczny" sezon w pucharach i poza tym nic specjalnego. Jak na moje poziom podobny jak w obecnej Polonii. Jak sie gwiazdy (na niebie) zgraja, a Juzek nie zagotuje, to tez beda mieli kiedys swoja "Herthe". O dole, srodku tabeli nawet nie bede pisal, bo nie ma o czym pisac. To byl dramat, i odpadal z takimi "mocarzami" jak kluby z Lotwy (Wisla Plock), Macedonii (Katowice) czy Czeczeni/Rosji (Lech), itd. Teraz, mimo tego ze wciasz jest slaby, nie jest az tak zalosny. Teraz, z wyjatkiem Jagielonii z tego roku, "jednosezonowce" mimo wszystko az takiej maniany nie odwalaja. Slask odpada z Rapidem a nie z jakim Dundee chocby, Ruch (sprzed dwoch lat) odpada z Austria Wieden, Jagielonia (sprzed dwoch lat) odpada po wyrownanej walce z Arisem... Poprostu my (Wisla) jestesmy slabsi i tyle. A ty na lige patrzysz przez pryzmat Wisly, przez co nieobiektywnie wydaje Ci sie ze liga z roku na rok jest slabsza. A mi sie tak nie wydaje wlasnie... No bo to nielogiczne. Skoro liga jest coraz slabsza, to czemu wyniki w europie sa coraz lepsze? Czary mary, hokus pokus? Tak wogole, zauwaz jedna ciekawa rzecz; pamietasz sezony w ktorych potrafilismy loic ostro polowe ligi, by potem odpadac w pucharach z jakimis "Tbilisami"? O tak, bez dwoch zdan, poziom ligowy byl wtedy wiekszy... ![]() rw88 Cytat:
) nic nie ma i albo sie dziala, albo... pieprzy sie i zostaje sie potem z ladnymi slowami.Bo tak naprawde o takim rzeczywistym braku stabilizacji mozemy mowic tylko w przypadku Wisly. Lech nie zakwalifikowal sie nie dlatego ze braklo mu stabilizacji finansowej czy sportowej (nie bylo wyprzedazy), tylko dlatego ze wlasciciel pokpil sprawe. Ot, wystarczylo w zimie 2010/2011 wywalic Bakera i madrzej wydac te 2 banki euro co wydali... Niemniej tendencja w ktorej czesc "faworytow" daje dupy nie jest (chyba) rosnaca. W obecnym sezonie w pucharach graly Wisla, Legia, Slask i Jagielonia. Czyli 2 na 2. Teraz podejrzewam ze bedzie podobnie. Czyli bedzie Legia + Polonia lub Lech (musza wyprzedzic Korone i... podejrzewam ze albo Polonii albo Lechowi to sie uda). Coz, nie jest to idealna sytuacja, ale... eso es lo que hay ![]()
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 11.04.2012 o godz. 20:46.
|
||
|

|
||||||
|
|