Mareq napisał(a):

|
A jesteś pewny , że ekipa polująca której tak kibicujesz(czytaj Rząd RP) dokonuje właściwego rozróżnienie między bandytami a kibolami ?
|
Jestem pewnien, że
nie rozróżnia. Że teraz to idzie jak buldożer i prawdziwi kibice i prawdziwi kibole (ultrasi) cierpią. Cierpią też piłkarze i kluby które tak bardzo kochamy.
Natomiast, cytując kasyka - Szanujmy się, tak? - jak rząd ma dokonywać rozróżnienia, jak sami Kibole nie potrafią?! Sami kibole nie umieją oddzielić szumowin, nie potrafią ich wypluć poza nawias i
kryją ich, pozawalają im wtopić się w tłum,
LEGITYMIZUJĄ ich działania. Dlatego dostają odłamkami.
Ultrasi sami na siebie sprowadzili ten los, stając murem za bandytami przez FAŁSZYWIE pojmowany honor i lojalność. Teraz MY wszyscy jesteśmy postrzegani przez pryzmat paru pojebów i my wszyscy cierpimy. Cierpi nasz klub, cierpią piłkarze - ja cierpiałem na wczorajszym meczu.
Gdyby od początku eliminować mendy które łamią krzesełka, rzucają noże na murawę, rozbijają szyby itp, to NIKT by ich z ultrasami nie pomylił.
A tak musimy przeczekać burze, i mam nadzieje, że wyjdziemy z tego - jako kibice - silniejsi. A potencjał kibicowski mamy najlepszy, i mam nadzieje, że do żadnej "anglizacji" kibicowania nie dojdzie, bo to byłaby tragedia.