martonas napisał(a):

Czy to że sędzia ma mało czasu w jakikolwiek sposób zmienia słuszność podejmowanych decyzji?
Za jaki zamiar? Ataku na piłkę? Idąc twoim tokiem rozumowania to za każdą nakładkę powinna być czerwona kartka, nie wnikam czy tak powinno być czy nie, ale skoro obecnie się ich nie daje to tutaj też nie powinno być, co najwyżej żółta za niebezpieczne zagranie.
Co do tego że powinny być inne kartki to pełna zgoda, z tym że zarówno dla graczy Realu za wymienione przez ciebie faule jak i Barcelony, choćby za faule Pedro, Busquetsa, Messiego czy symulowanie i chwytanie się za twarz przy byle okazji. Zgodzę się również że Real pokazał żenadę tylko czy naprawdę Barca pokazała coś więcej poza Messim, który jednak do momentu czerwonej kartki też nie pokazał nic?
|
Ale nakładka nakładce nierówna. Tutaj gość na pełnym gazie wszedł wyprostowaną nogą. Na pewno nie była to ewidentna czerwień ale potrafię zrozumieć sędziego. Zobaczył jak gość z impetem wpada wyprostowana nogą i tym się zasugerował. Prawda jest taka, że 5 na 10 sędziów dało by żółtą a 5 czerwoną (tak zresztą ocenił to chyba nawet Kołtoń w Polsacie).
Ja nie widziałem żadnych zagrań piłkarzy Barcelony zasługujących na czerwone kartki. Może nie dość dokładnie oglądałęm.

Barca nie jest ostatnio w super formie ale przynajmniej stara się grać w piłkę a nie tylko bronić, przeszkadzać, faulować lub prowokować. A ja jako bezstronny obserwator chciałbym oglądać co innego.
Zresztą nawet dla nich gorzej, że była ta czerwień bo JM ma teraz tanią wymówkę dla porażki.