The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.09.2010, 09:57
skeba napisał(a):Wyświetl post
Karnety są jeszcze przecież
Przepraszam że co ... ?
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 15.09.2010, 10:13
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...w_sprzedanych/

do wczoraj ponad 11 tys sprzedanych
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 15.09.2010 o godz. 10:27.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.09.2010, 10:27
Nie ma karnetów a kolejki dalej są ale na szczęście nie takie duże...
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 15.09.2010, 10:30
Mam nadzieję, że będzie komplet.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.09.2010, 12:30
Ale chyba nie było 18 tysięcy biletów w sprzedaży ?
Czy się mylę ?
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.09.2010, 12:47
Kolejek nie ma, każdy chętny bez nerwów i stania nie wiadomo ile kupi bilet
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.09.2010, 13:45
do piątku jeszcze dojdzie niezła grupka osób. Poczekajcie do Października jak wrócą studenci ile osób będzie na stadionie.
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 15.09.2010, 13:49
Miny pod tytułem "znowu....."

Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Stary 15.09.2010, 14:00
W piątek w bramce Wisły stanie Jovanić

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...,id,t.html?t=2
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 15.09.2010, 15:13
http://www.weszlo.com/news/5571

Przekret Sportowy normalnie rozwala z poziomem swoich dziennikarzy..... zal.pl
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.09.2010, 19:28. Wisła Kraków znów gra w swojej twierdzy
Wisła Kraków znów gra w swojej twierdzy

Już w piątek piłkarze Wisły Kraków po długiej przerwie będą mogli liczyć na prawdziwe wsparcie swoich kibiców. Prawdziwe, bo to w Sosnowcu czy w Nowej Hucie, gdzie przez ostatnie piętnaście miesięcy z okładem grała "Biała Gwiazda", nijak ma się do wyjątkowej atmosfery stadionu przy ul. Reymonta. To tutaj często drużyna wygrywała nawet wtedy gdy miała słabszy dzień, bo pchana do przodu śpiewem tysięcy gardeł potrafiła pokonać własne słabości. Tylko ostatnia dekada dostarczyła kilka takich przykładów.

Pierwszy raz po piętnastomiesięcznej przerwie trybyny przy ul. Reymonta zapełniły się na reprezentacji. Jutro takie obrazki zobaczymy na meczu Wisły (© Wojciech Matusik)
Chyba najbardziej jaskrawy w tym okresie miał miejsce 28 września 2003 roku, gdy Wisła po klęsce 1:4 z Legią na Łazienkowskiej podejmowała przy ul. Reymonta Groclin Grodzisk Wlkp. Gdy po sześciu zaledwie minutach krakowienie przegrywali 0:2, na trybunach zapanowała konsternacja. Kibice nie przestali jednak wierzyć w odwrócenie losów spotkania. Zerwał się tak donośny doping, że wiślacy nie mieli wyjścia, musieli ruszyć do odrabiania strat. I... wygrali całe spotkanie 3:2, a mecz ten został uznany za najlepsze widowisko dekady w polskiej ekstraklasie.
- Kibice Wisły zawsze mieli to do siebie, że nie odwracali się od drużyny nawet w trudnych momentach - wspomina Mirosław Szymkowiak, który grał we wspomnianym meczu z Groclinem. - Za czasów moich występów w Krakowie, może raz czy dwa zdarzyło się, że jak graliśmy słabo, to na nas gwizdali. Najczęściej było jednak tak, że bardzo mocno nas wspierali, a ten mecz z Groclinem jest tego świetnym przykładem. Może ktoś się śmiać, ale proszę mi wierzyć, że czasami człowiek już nie miał siły, już nosem jeździł po boisku, ale jak te kilkanaście tysięcy ryknęło, to jeszcze potrafił szarpnąć i jeszcze powalczył. To był też często problem dla drużyn przyjezdnych, które - co tu dużo mówić - bały się grać na Reymonta przy takiej publiczności. Moim zdaniem przez ostatnie kilkanaście miesięcy Wisła miała problem, bo straciła właśnie ten atut swojego prawdziwego stadionu. Na całe szczęście to już jednak przeszłość i od piątku znów piłkarze będą mogli liczyć na ogromne wsparcie.

Atmosferę stadionu przy ul. Reymonta doceniali również trenerzy nielicznych zespołów, którym przez ostatnie kilkanaście lat udawało się jednak wygrać z Wisłą na jej terenie. Jesienią 2006 roku GKS Bełchatów przerwał "Białej Gwieździe" serię meczów bez porażki w roli gospodarza, liczącą 73 (!) spotkania. Ówczesny trener Bełchatowa Orest Lenczyk na pomeczowej konferencji prasowej nie krył, że do końca - mimo iż jego zespół prowadził 3:0, 3:1, 4:1 i wreszcie 4:2 - bał się o wynik. - Jak ta trybuna za bramką ryczała, to wiedziałem, że Wisła do końca się nie podda i będzie ze skóry wychodzić, żeby wyrównać - mówił wtedy Lenczyk.

- Prowadziliśmy 4:0, a ja z moimi asystentami nie mogłem wyjść z podziwu dla tych kibiców, którzy nawet na moment nie przestali wspierać swojej drużyny. Pomyślałem sobie wtedy, że dla takich fanów warto będzie pracować - tak z kolei mówił o jednym z motywów podjęcia pracy w Wiśle Maciej Skorża, który wiosną 2007 roku ograł krakowian przy ul. Reymonta z Groclinem.

Już w piątek wieczorem o sile dopingu kibiców z ul. Reymonta znów będzie można się przekonać podczas meczu z Koroną Kielce. Wszystko wskazuje na to, że na trybunach ciągle budowanego stadionu im. Henryka Reymana zasiądzie aktualny komplet, czyli prawie 18 tysięcy widzów.

Wszyscy w Wiśle z utęsknieniem czekali na ten powrót. Wszyscy liczą też, że drużyna Roberta Maaskanta stanie na wysokości zadania, rozegra dobry mecz i pokona kielczan. Kibice, którzy po kilka godzin stali w kolejkach po bilety na jutrzejsze spotkanie, innego scenariusza nawet nie chcą do siebie dopuszczać.

http://www.krakow.naszemiasto.pl/art...?kategoria=664
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.09.2010, 19:44
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/5571

Przekret Sportowy normalnie rozwala z poziomem swoich dziennikarzy..... zal.pl

Niestety poziom gazety powala... widac kazdy debil za znajomosci moze sie dostac do nich do pracy i cos tam sobie naskrobac.... Kolejna wpadka w ostatnim czasie po wywiadzie z trenerem Violi ktorego tak naprawde nie bylo...
A kiedys bylo nasze krakowskie Tempo....ehhh gdzie te czasy...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Stary 15.09.2010, 20:29
Za oficjalną stroną.

Już 14 tysięcy biletów na piątkowy mecz Wisły z Korną zostało sprzedanych. W czwartek i piątek do nabycia będą ostatnie wejściówki na piątkowy mecz, w tym około 100 biletów na sektor G.

W związku z tym, że wiślackie fankluby nie skorzystały z całości zarezerwowanej dla nich puli, w sprzedaży będzie około 100 biletów na sektor G5.

Nie ma już wejściówek na sektory D11, D21, E22, E23, E24, E25 oraz F11, F21, F23, F24, a także G1, G2, G3 i G4.
Odpowiedz cytując
jaseik12
Member

Od: 08.2010

Stary 15.09.2010, 22:45
Ale coś czuje że jednak będzie full;p Odliczam godziny;p
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.09.2010, 23:00
Ja mysle ze zawodnicy tak jak my tez nie moga doczekac sie tego meczu

tyle czasu musli grac na beznajdziejnych stadionach jako gospodarze wiec taka zmiana to jak przesiasc sie z Opla Corsy do Audi Q7

oni czuja ten "dreszczyk" my tez ,moze w formie pilkarskiej aktualnie jest srednio ale kibicowsko wracamy do piekła na R22 ,mam ciarki jak pomysle o pierwszym odpiewaniu "Jak dlugo na Wawelu"
to bedzie cos pieknego
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Stary 15.09.2010, 23:00
Jazda jazda jazda aż chce się ryczeć. Już nie mogę się doczekać. Powiem szczerze że takich emocji już dawno nie czułem. Mam nadzieję że nasi piłkarze wiedzą o co grają
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.09.2010, 23:27
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

tyle czasu musli grac na beznajdziejnych stadionach jako gospodarze wiec taka zmiana to jak przesiasc sie z Opla Corsy do Audi Q7

oni czuja ten "dreszczyk" my tez ,moze w formie pilkarskiej aktualnie jest srednio ale kibicowsko wracamy do piekła na R22 ,mam ciarki jak pomysle o pierwszym odpiewaniu "Jak dlugo na Wawelu"
to bedzie cos pieknego
Ale trzeba też pamiętać, że większość, nie miała możliwości grania wcale na R22.
Z tych co jest dłużej (nie licząc nowych) to Kirm np grał tylko na obczyźnie.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 16.09.2010, 00:04
Ja myślę, że jest napinka, że ma byc cały stadion, ale tcyh 4tys biletow nie sprzedadza w całosci przez dwa dni, kto miał kupic bilet to juz kupił
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Stary 16.09.2010, 07:33
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę, że jest napinka, że ma byc cały stadion, ale tcyh 4tys biletow nie sprzedadza w całosci przez dwa dni, kto miał kupic bilet to juz kupił
Wielce prawdopodobne. Ten kto się miał wybrać to już swoje odstał przestraszony wizją że zabraknie biletów. Dzisiejszy dzień będzie kluczowy. Inną sprawą że na stadionie będzie dużo osób z dziećmi poniżej 12 roku życia (ich bilety nie obowiązują). To też podniesie frekwencję i zapełni ew. puste krzesełka. Osobiście kupiłem bilet na narożnik (sektory D) które są pewnie będą typowo rodzinnymi na Wiśle do chwili oddania całego stadionu. Aha. Zabieram ze sobą nowego Wiślaka (7 letniego syna)
Ostatnio edytowane przez krakus76 : 16.09.2010 o godz. 10:09.
Odpowiedz cytując
festereknh
Senior Member

Stary 16.09.2010, 08:59
A skoro kolega się pochwalił niżej, że zabiera kogoś, to też dopiszę Zwerbowałem kuzyna i wuja z kumplem na mecz nie mieli jak kupić biletów to za nich stałem ponad godzinę xD Lepiej, żeby ktoś taki jak oni poszli na mecz niż osoby niepowołane

SEKTOR G WELCOME!

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...da,1532218,812
Ostatnio edytowane przez festereknh : 16.09.2010 o godz. 09:25.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 16.09.2010, 10:52
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

to bedzie cos pieknego
co chcesz od Opla Corsy?
fajne autko, szkoda tylko że w moim wspomagania nie ma.
a z resztą (coby nie oftopować) się w pełni zgadzam.

pozatym, to spokojnie, jeśli dziś pójdzie powiedzmy 2tys, to jutro przed meczem te 2tys. ludzi się zdecyduje iść i kupi zaraz przed nim.

liczę że piłkarzyny naprawdę się zmobilizują widząc i słysząc co się będzie działo na trybunach i że im się będzie chciało powalczyć. a wtedy powinniśmy wygrać z każdym z tej ligi.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Stary 16.09.2010, 11:41
Sam chętnie poszedłbym na mecz ale niestety nie będzie mnie w Krakowie do października(studia). Myślałem o tym aby specjalnie jechać do Krakowa na mecz ale byłem ostatnio na meczu z Australią więc nie specjalnie mógłbym teraz wyjechać( zawsze to 250km). Mniejsza z tym bo nie do tego dążę a mianowicie wielu jest takich kibiców jak ja czyli studentów których nie ma obecnie w Krakowie a którzy chodzą na stadion. Dlatego frekwencja znacznie wzrośnie po rozpoczęciu roku szkolnego. Sam często chodzę z grupką znajomych i wiem że się nie mylę.
Odpowiedz cytując
Hrluc
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 16.09.2010, 12:51
Trzeba mieć kartę kibica,aby zakupić bilet?
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 16.09.2010, 12:53
nie tylko PESEL
Odpowiedz cytując
moskit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.09.2010, 14:38
http://www.xn--maopolska-rub.tv/port...nt-i-p-brozek/ zaraz zacznie sie transmisja masskanta i pawla brozka przed koroną.
Odpowiedz cytując
BieżanówStary
Member

Od: 09.2010

Stary 16.09.2010, 15:32
nieoficjalne info z jednego z krakowskich zakładów krawieckich - szyte 105 - 3 metrowych flag w barwach Wisły(można sie tlyko domyślać na jaką okazję)
Odpowiedz cytując
Damian1986
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 16.09.2010, 15:43
No to zapowiada się ciekawie
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 16.09.2010, 16:31
http://kiks.tv/2010/09/brozek-przez-...cilismy-tytul/

Paweł Brożek przed meczem z Koroną...
Odpowiedz cytując
festereknh
Senior Member

Stary 16.09.2010, 16:37
OBY BROZIO OBY TA GRA BYŁA W DOBRYM KIERUNKU!

Nie ukrywam, że liczę na Żurawia i Brozia w tym meczyku z Koroną... I tak wiem, że jak nie będzie gorąco na boisku, to będzie gorąco na trybunach Na noc mleczko z czosnkiem na poprawę zdrowia i melduje się na młynie w Piątek
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 16.09.2010, 16:54
Robert Maaskant przed meczem z Koroną:

http://kiks.tv/2010/09/maaskant-wyst...iz-przeciwnik/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów