The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.08.2010, 22:59
http://www.youtube.com/watch?v=3I2k7fL3ppk tyle z pozytywow
Kula sie osmieszyl bo choc przy pierwszej bramce nie zawinil tylko Pawelek tak celowo jego nie wymienil bo stal za Mariuszem i glupio mu bylo zaprzeczac potem samemu sobie.. jutro moze Jimenez zaprezentowany..czas najwyzszy, a Kula niech trenuje, ale cos na styl Odry czy Polonii Bytom.. taki klub jak Wisla to za wysokie progi.. co najwyzej ME
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 15.08.2010 o godz. 23:05.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.08.2010, 23:05
Na wstepie chcialbym pozdrowic wszystkich tych, ktorzy chwalili naszą 'ofensywe transferową' i oczywiscie ukochanego, elokwentnego i inteligentnego prezesa Bogdana Basałaja - sprzedanie Głowackiego jak juz mowilem bylo wspanialym posunieciem. Aha, mowilem jeszcze, ze zatesknimy za Jopem - nie mam racji?

Tutaj zaden trener nie pomoze. Po prostu prezentujemy obecnie poziom sredniaka ligi. Zlepek indywidualnosci. Transfery dopelnily czary goryczy. Jestem pewien, ze za tydzien Widzew nas rozjedzie.

Smiejcie sie dalej z Polonii czy Jagi, mowiliscie, ze to sa druzyny, ktore zjadamy na sniaadanie - uwazajcie tak dalej.

Pozwole sobie jeszcze ocenic naszych grajkow

Pawełek 3 - W swoim stylu, nie mial w sumie za wiele do roboty, raz obronil strzal Pulkowskiego, chociaz i tak byl spalony. Co do bramki - to byla mimo wszystko dosc dziwna i ciezka sytuacja. Nie wiem czy Jovanic lepiej zaprezentowalby sie w tym meczu. Z Karabachem potrafil, ze jest rownie slabym bramkarzem.

Cikos 1 - Najgorszy (rownie z Kowalskim) na boisku. Jakas kpina. Wypada tylko zacytowac slowa wielu uzytkownikow tego forum - 'wyglada jak mlody baszczu, bedzie swietnym zawodnikiem' - mlody baszczu, o ku*wa Ale w sumie czego sie spodziewac po zawodniku, ktory spadl z ligi gorszej od naszej.

Cleber 4 - Trzymal poziom i ta cala obrone. Mimo wieku caly czas mocny punkt druzyny, tylko, ze za pol roku konczy kariere

Kowalski 1 - Nie ta liga. To samo co z Cikosem - czego sie spodziewac po zawodniku, ktory spadl z ligi.

Diaz 4 - Wypada tylko Juniorowi zyczyc transferu do jakiegos sredniaka z Francji, bo szkoda chlopaka. Dobry wystep, walczyl - jak zawsze.

Kirm 4 - Moze nie wszyscy to zauwazyli, ale ja widze przeblyski Kirma z meczu z Lewadyją. Mial ze dwa, trzy rajdy na bardzo dobrej szybkosci, kilka niezlych zgran z pierwszej pilki. Gra duzo lepiej niz w tamtym sezonie, zdziwila mnie wiec jego zmiana.

Rado 5 - Brawo dla tego chlopaka. Chcialo mu sie, widac, ze umiejetnosci ma. Tylko dlaczego zmieniony po 45 minutach?

Rios 3 - Raz faulowany w polu karnym (powinien byc karny) i jedna sytuacja, w ktorej ladnie przyjal, ale jednak gola nie strzelil. Troche malo.

Sobolewski 2 - Najgorszy kapitan (i mentalnie i niestety juz pilkarsko) w historii Wisly? Chyba tak. To juz nie ten Sobol.

Małecki 6 - Brawo Mały! Walczyl, wygrywal pojedynki. Najlepszy w naszej druzynie. Zreszta jak w kazdym meczu tego sezonu.

Zurawski 9 - dziewiatka za slowa wypowiedziane podczas meczu i po meczu. Tylko dziewiatka, bo powinien to powiedziec jeszcze bardziej dosadniej. Tak jak mawia klasyk - my jestesmy ku*wa dziadami i nie umiemy grac w pilke.

I brawo dla G(Ch)orzowa.

Paljic 2 - dobra wrzutka ze stalego fragmentu do Zurawia. Pozatym, nic wiecej. Ale czego sie spodziewac od zawodnika, ktory gral dobrze, ale w 4 lidze niemieckiej.

Boguski 1 - Jak zawsze od kiedy wrocil po kontuzji.

Łobo 1+ - Pierwsze przyjecie na aut, pozniej wywalczyl wolnego - tyle
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.08.2010, 23:08
kpn napisał(a):Wyświetl post
Tak, bardzo ciezki mecz. Prawie na łazienkowską lub jak kto woli na i konwiktorską jedziemy. Ciekawe czy sie utrzymamy w lidze...

załosne

skład j/w szybkie 2:0 i powrót do Krakowa.

Trzeba przyznać, ze kolega miał niesamowitego nosa. Szybkie 2:0 i do domu.

Reszcie mitomanów radzę powoli oswajać się z rzeczywistością - rozpieprzono drużynę, zwolniono trenera - jest bardzo, bardzo źle.

Żaden nowy trener tu nie pomoże - brak nam piłkarzy. Nie ilościowo, tylko jakościowo.
Bunoza czy Kowalski, Łobo czy Boguski - nie robi różnicy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 15.08.2010, 23:11
Kulawik temu gościowi nie dałbym wyprowadzić psa a co dopiero trenować pierwszą drużynę Wisły. To co on wygaduje i niektóre jego decyzje są po prostu skandalem. Wstyd mi że ten człowiek przez tyle czasu prowadził drużynę ME.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.08.2010, 23:14
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Kulawik temu gościowi nie dałbym wyprowadzić psa a co dopiero trenować pierwszą drużynę Wisły. To co on wygaduje i niektóre jego decyzje są po prostu skandalem. Wstyd mi że ten człowiek przez tyle czasu prowadził drużynę ME.
Ta, jasne. Kulawik wszystkiemu winien. A wcześniej Kasperczak. Takich zajebistych piłkarzy jak Cikos, Kowalski i Bunoza nie umieć ustawić.
Amator...

Do niektórych jak widać nigdy nie trafi. Skupujesz frajerów - grasz jak frajerzy. Cikos swojego wyczynu u nas raczej nie powtórzy ( czytaj - nie spuści nas z ligi ), ale to marna pociecha.

A teraz biedne, sfrustrowane dzieci, które niedawno miał straszną radość z "transferów" będą szukały na prawo i lewo kozłów ofiarnych.
Powodzenia.

Niech sprzedadzą jeszcze Diaza, sprowadzą jakiegoś frajera na jego miejsce, a potem będzie wielkie zdziwienie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.08.2010 o godz. 23:16.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 15.08.2010, 23:16
Po pierwsze w Widzewie jest jakiś kozak, który wali 3 gole w 2 meczach z Lechem i Koroną. A u nas w ekipie sami niepełnosprawni. Nie da się? Nie umiemy szukać? Nie mamy "siatki skautów"? a Widzew ma? A może jak pisałem powyżej, komuś jest wygodniej nie znajdywać piłkarzy po to by była wymiana?

Po drugie, wszyscy tu na forum wyśmiewają "ofensywę transferową". OK, sprzedaliśmy dwóch kluczowych obrońców, żałuję jak nie wiem, ale nie sprzedaliśmy żadnego z naszych ofensywnych techników. Przyszło do nas trochę kopaczy ofensywnych, ale skoro nikt nie odszedł, nasza siła uderzeniowa powinna być co najmniej podobna jak rok temu, tymczasem gramy ja niepełnosprawni, niewidomi, pijani piłkarze 3 ligi z ligi Aborygenów. Wstyd nas pokazać w Europie. Dostajemy baty na własnym podwórku... Czemu nasze panie są jeszcze bardziej rozlazłe niż były?
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Orrin
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 15.08.2010, 23:16
Ciezko znalesc jakiekolwiek wytlumaczenie tego dlaczego Wisla gra tak jak gra. W tamtym sezonie po przegranych z Lewadia bylo widac przynajmniek w kilku pierwszych meczach jakas zlosc a teraz nic zero zaangazowania. Nie chce mi sie wystawiac ocen poszczegolnym pilkarzom ale jezeli do mevczu z Widzewem trenem dalej bedzie Kulawik to 1pkt zdobyty w Lodzi to bedzie chyba cud. Jezeli on w pierwszym skladzie widzi Pawelka, Kowalskiego, Rado a na lawce ma miejsce i jeszcze wpuszcza w trakcie meczu Boguskiego i Lobo to ja juz nie mam watpliwosci ze trenerem dobrym to Kulawik nie jest. Zmiana trenera tez w obrazie gry niewiele zmieni ale mam nadzieje ze grac beda najlepsi i jakas mysl przewodnia bedzie widoczna na boisku bo jak na razie to jest chaos zarowno w przodzie jak i w tyle.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Stary 15.08.2010, 23:17
Dokladnie wolfy :ok:

Tu zaden trener nie pomoze. Po prostu mamy slabych pilkarzy, tyle.

Jedyni, ktorzy jeszcze prezentuja JAKIŚ poziom i pewnie w zwiazku z tym w nastepnym okienku ich sprzedamy to Małecki i Diaz.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 15.08.2010, 23:18
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ta, jasne. Kulawik wszystkiemu winien. A wcześniej Kasperczak. Takich zajebistych piłkarzy jak Cikos, Kowalski i Bunoza nie umieć ustawić.
Amator...

Do niektórych jak widać nigdy nie trafi. Skupujesz frajerów - grasz jak frajerzy. Cikos swojego wyczynu u nas raczej nie powtórzy ( czytaj - nie spuści nas z ligi ), ale to marna pociecha.
To że piłkarze są beznadziejni to OCZYWISTOŚĆ. Niestety Kulawik na siłę chce się popisać i za bardzo mu to nie wychodzi. Z tych piłkarzy można byłoby zestawić coś lepszego.
Nie wiem czy wiesz ale oni trenują 1h dziennie i to jeszcze z rana aby mieli cały dzień wolny także nie mów mi że nie można wycisnąć z nich nic więcej... oni nie są zajechani oni są po prostu potrzebują treningu.

Cikosz - ten chłopak to jakaś pomyłka oddaje piłke napastnika... kiwał się pod linią boczną i chyba 3 razy w ten sam sposób stracił piłkę... oczywiście kwestia jest tego że on nie miał komu grać bo wszyscy pochowani.

Tyle czasu mija a nadal naszym najlepszy zawodnikiem jest Małecki...
Dziękuje Basałajowi że rozpier*** całą obronę.

Ostatnio edytowane przez westersyl : 15.08.2010 o godz. 23:23.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.08.2010, 23:19
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Po drugie, wszyscy tu na forum wyśmiewają "ofensywę transferową". OK, sprzedaliśmy dwóch kluczowych obrońców, żałuję jak nie wiem, ale nie sprzedaliśmy żadnego z naszych ofensywnych techników. Przyszło do nas trochę kopaczy ofensywnych, ale skoro nikt nie odszedł, nasza siła uderzeniowa powinna być co najmniej podobna jak rok temu, tymczasem gramy ja niepełnosprawni, niewidomi, pijani piłkarze 3 ligi z ligi Aborygenów. Wstyd nas pokazać w Europie. Dostajemy baty na własnym podwórku... Czemu nasze panie są jeszcze bardziej rozlazłe niż były?
Kolega poprzedni sezon przespał? Kibicuje Wiśle od dwóch miesięcy?

Jedyną funkcjonującą formacją była obrona, którą rozwalono. Ofensywy nie wzmocniono. Niby czemu miałoby być lepiej?!

Na jakim świecie wy żyjecie? Jak złapiesz gumę to co - przebijasz drugą oponę i liczysz, że teraz pojedziesz?

westersyl napisał(a):Wyświetl post
To że piłkarze są beznadziejni to OCZYWISTOŚĆ. Niestety Kulawik na siłę chce się popisać i za bardzo mu to nie wychodzi. Z tych piłkarzy można byłoby zestawić coś lepszego.
CO LEPSZEGO?!

Obrona: Bunoza, Kowalski, Cikos, Cleber, Diaz. Trzech pierwszych to totalne piłkarskie zera. To co, mamy grać dwójką w obronie?
Skrzydła: Łobo, Kirm, Pajlić, Boguski, Małecki. Tylko Małecki nie potyka się o własne nogi, reszta to albo potencjalni nieudacznicy, albo goście którzy swoją nieudolność potwierdzają od minimum roku ( czyli nieudacznicy już spełnieni ).
Środek pomocy: Garguła, Jirsak, Sobolewski, Wilk. Dwóch pierwszych "odbudowuje się" odkąd tu przyszli, Sobol jest już stary, Wilk - trudno ocenić.
Atak: - nawet nie chce mi się komentować, bo wyjdzie, że najlepszy jest obecnie Małecki. Trzeba go - ....a - sklonować, trzykrotnie, żeby obskoczył oba skrzydła i atak. Acha - Małecki jest najlepszy, ale ogólnie - jest słaby. Po prostu na tle reszty wygląda niesamowicie, bo robi trochę ruchu.

Witamy w brutalnej rzeczywistości.

Kulawik, Kasperczak, Mourihnio - co za różnica? Cikos nie zacznie lepiej grać, bo to leszcz. Ale za to tani.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.08.2010 o godz. 23:34.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.08.2010, 23:22
Westesyl, odnosnie ostatniego zdania. Zaczynam miec powazne obawy. Chyba faktycznie mozna im podziekowac za wspaniala obrone.

Musi w tym zespole nastapic trzesienie ziemi. Niewazne jakim kosztem. Ten sezon mozemy przepekac jesli w nastepnym... wole jednak nie konczyc...
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Stary 15.08.2010, 23:24
A wczoraj wysmiewaliscie mnie kiedy najezdzalem na rozwalenie naszej obrony

Basałaj spier*alaj!
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 15.08.2010, 23:25
Dzis nowym kozlem ofiarnym.. Basalaj, tylko na jak dlugo...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.08.2010, 23:25
Adenalix - ofensywnych techników - przecież oni kopią się po czole już ze 2 lata - to że jakoś to szło to była tylko zasługa defensywy, teraz nie ma nawet tego to mamy co mamy a co najgorsze tu nie chodzi o zgranie tylko o słabych zawodników.
Tak się kończy wiara w bożków z forum, którzy zamydlili większości oczy.Jak tak czytam ze okienko jeszcze jest otwarte i wypadało by kogoś kupić to jedno co mi do łba przychodzi - ŻADNYCH ....A TRANSFERÓW.
Niech oni daleko trzymają się od jakiejkolwiek kasy.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Stary 15.08.2010, 23:26
Wolfy przepraszam, ale ja na codzień pracuję na uczelni i jestem ścisłowcem. Jak coś działało kiepsko, nie osłabiono tego (zakup ofensywnego szrotu nie wzmocnił zespołu, ale trudno mówić o osłabieniu), zastanawiające jest, że teraz działa fatalnie (czyli gorzej). Z drugiej strony (odpowiadając na sugestie), choć kibicując tej drużynie od początku lat 90-tych, coraz bardziej dziwi mnie sposób jej sportowego zarządzania.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Stary 15.08.2010, 23:30
Adenalix, ale czy my bylismy mocni w ofensywie?

W wiekszosci meczow dupe ratowal nam Marcelo, ewentualnie jakas indywidualna akcja Małeckiego.

A, że Marcelo odszedł, przy okazji osłabiając obrone to wszystko jasne.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.08.2010, 23:32
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Wolfy przepraszam, ale ja na codzień pracuję na uczelni i jestem ścisłowcem. Jak coś działało kiepsko, nie osłabiono tego (zakup ofensywnego szrotu nie wzmocnił zespołu, ale trudno mówić o osłabieniu), zastanawiające jest, że teraz działa fatalnie (czyli gorzej). Z drugiej strony (odpowiadając na sugestie), choć kibicując tej drużynie od początku lat 90-tych, coraz bardziej dziwi mnie sposób jej sportowego zarządzania.
Ofensywa działa jak działała - odejmij bramki Marcelo i Głowackiego, a wyjdzie mniej więcej na to samo. Minus rozpaczliwa momentami obrona, co wpływa deprymująco na cały zespół.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mc-money
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.08.2010, 23:33
Ludzie ogarnijcie się.
Jeszcze przed meczem słyszałem od wielu ludzi że trenera trzeba zmienić, ale Kula jest i tak bardzo dobry. Teraz? Ostre słowa krytyki...

Mówiliście że Cikos jest zajebisty, a po jednym meczu mieszacie go z błotem? OGARNIJCIE.
Co do Cikosa- to dla mnie jeden z lepszych transferów.

Zobaczmy co będzie w kilku spotkaniach, bo jakby trenerzy przekreślali zawodników bo 1 złym spotkaniu to wiecie co by było? Nie miałby kto grać!
Podajcie mi chociaż jednego zawodnika co wszystkie ostatnie mecze zagrał zajebiście.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Stary 15.08.2010, 23:34
Niestety macie Panowie pewnie rację... Trudno znaleźć jakikolwiek pozytyw z ostatniego meczu. Nawet akcji a'la McGiver brakuje bo już nie ma wybijających się piłkarzy w tym kurniku przeciętniaków. Dużo cierpliwości, wytrwałości Wam życz, a pokory sobie.....
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 15.08.2010, 23:34
Słowa Żurawskiego o bandzie nieodpowiedzialnych ludzi tyczą się do całego klubu od Kulawika poprzez Basałaja, Jarosza skończywszy na Cupiale.
Sezon jest już stracony... kto kol wiek będzie trenerem będzie musiał budować wszystko od zera.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 15.08.2010 o godz. 23:37.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.08.2010, 23:35
Lepiej chyba bylo zostawic Kasperczaka na te kilka kolejek i zwolnic kiedy bylby nastepca. Mamy kilkanascie dni do zakonczenia okienka...cos trzeba zrobic.

P.S - Basalaj powinien zlozyc rezygnacje po klesce z Karabachem, mecze ligowe dopelniaja jedynie porazke jego filozofii prowadzenia klubu.
P.S 2 - Cikos zagral na podobnym poziomie w meczach z Azerami i z Arka...wystarczy obejrzec ile akcji poszlo jego strona. Jest poprostu slaby i tyle.
Odpowiedz cytując
rendkamp
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 15.08.2010, 23:41
Jeżeli okienko trwa do 31 sierpnia do godziny 00, to mamy duzo czasuu aby wy.......ić nierobów którzy ciągną kase a załatwić ludzi biegających.Jak nie teraz to kiedyyOni grają odwrotnie proporcjonajlnie do pobieranych poborów.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.08.2010, 23:46
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ofensywa działa jak działała - odejmij bramki Marcelo i Głowackiego, a wyjdzie mniej więcej na to samo. Minus rozpaczliwa momentami obrona, co wpływa deprymująco na cały zespół.

Ja tu nawet nie nazwe tego co oni robia obroną,bo u nas nikt nie wie jak sie tak gra...

No coz ,widzimy dzis czarno na białym ze Wisła to rozlatujący sie wóz ,ktory z jakiegos powodu jest jeszcze ciagle w ruchu ....

Nasza obrona to jakis kabaret to dno dna ,płakac sie chce jak sie widzi Kowalskiego czy Diaza i to co oni wyczyniaja ,cala formacja jest kompletnie niezgrana wyglada to tragicznie,a jak pomysle ze jest jescze Bunoza w obwodzie ...

Pomoc -praktycznie Sobol biega i krzyczy ,i na tym zakoncze opis tej formacjii,czasem Maly cos popedzi ae zwykle konczy sie na 2-3 zawodnki i po akcjii

Napad-Rios na razie wyglada ociezale,to jest k*** ten argentynski snajper jakies zarty ale on ma jeszcze taryfe ulgowa
Zuraw,Boguski -troche lepiej ale ciegle za malo

Jak sie widzi ten tragiczny zespół to krew zalewa ze tak to sie ulozylo,sprzedaz obroncow ,niezgranie nowych ,kleska z Karabachem ,wymiana trenera a nowy zanim pozna zespol,stworzy jakokowliek sytem to potrwa z 2-3 miesiace

moze sie okazac ze na wlasne zyczenie ten sezon bedzie stracony
nowy trener bedzie potrzebowal czasu ,a jak juz widac nowi zawodnicy sa przecietni i nic nie gwarantują......

,...obym sie mylił,z checia to odszczekam.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 15.08.2010 o godz. 23:49.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 16.08.2010, 00:02
Osoba(y) odpowiedzialna za transfery powinna zostac pocwiartowana a jej szczatki rozeslane po wszystkich klubach w Polsce ku przestrodze.

Jesli sprowadza sie goscia za 400tys (podobno), a broni Pawelek, ktory jest mniej wesola wersja Cabaja, to ktos tu nas oszukal. 99% kibicow w Polsce wie, ze PAwelek to katastrofa, tylko u nas w klubie tego nie wiedza.
KAsperczakowi wypomina sie Ouadje, Belotte, Liczce Vidliczki i Edna, a tamte transfery nie mialy przelozenia na nasza gre. Natomiast teraz chamsko wybija sie nam zeby a w ich miejsce zamiast sztucznych zebow wsadza sie tik-taki.

Z duza doza prawdopodobienstwa mzna zalozyc, ze Chavez okaze sie podobną pierdoła co poprzednie huczne transfery.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Aimable
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.08.2010, 00:02
Przyczyn jak zwykle jest bez liku, nie koronujmy też po 2 kolejkach Polonii, Jagi czy Widzewa... W kontekście słów Żurawia problem jest niestety poważny i mam tylko nadzieję, że doświadczony trener (psycholog) będzie umiał sobie z tym w miarę szybko poradzić. Z jednej bowiem strony mówię Maćkowi "brawo" za takie słowa, z drugiej jak zdołowany i zdeterminowany musi być sytuacją w szatni żeby coś takiego powiedzieć publicznie.
Wg mnie jest to jednak wynikiem kreciej roboty "trenera" Kulawika, przy innym fachowcu żaden piłkarz nie miałby raczej odwagi zdradzać panującego kryzysu w drużynie. Niestety wkurzamy się na slogany rzucane w wywiadach przez piłkarzy ale tak naprawdę jest to jedyna droga do okiełznania nieodpowiedzialnych wypowiedzi. Skoro jednak "trener" jest w stanie oficjalnie obwinić za porażkę jednego piłkarza (z imienia i nazwiska), to jakie słowa muszą padać w szatni.... i w prywatnych rozmowach z byłymi kolegami z boiska. I on chciał integrować drużynę Integrować przez rozwalenie dotychczasowego systemu gry, eksperymenty personalne i wiarę w gusła
Pozbyliśmy się obrony, kupiliśmy byle kogo, nie mamy stadionu – czy naprawdę do tych wszystkich nieszczęść potrzeba nam jeszcze sprawdzonych (acz nie genialnych) środkowych pomocników na sofach w Krakowie, Piotrka Brożka na ławie i młodziana z ME ambitnie improwizującego na murawie Mamy 2 kiepskich stoperów (z których przynajmniej jeden w przypadku absencji Chaveza lub/i Clebera musi grać), mamy przeciętnego prawego obrońcę, kłopot ze skrzydłami i atakiem. Kulawik dodaje do tego "babola" na bramce, Diaza na lewej obronie (jego najgorsza pozycja z wszystkich na których grywał) oraz młodzieżowy chaos na środku. Moje oczekiwania w stosunku do pana Tomasza były minimalistyczne - przede wszystkim nie szkodzić, dodać trochę motywacji, zgrywać to co z powodu późnych tranferów zgrane być nie mogło. Tymczasem wg mnie rezultat jego miotania się to rozwalenie do końca resztek schematów gry, jakie jeszcze tliły się w tej drużynie oraz ostateczne zepsucie zespołowej solidarności i poczucia sprawiedliwości.
Zgadza się Wolfy drużyna osłabiana jest od lat – jednak tym składem trzeba będzie jakoś przetrzymać przynajmniej do zimy i nie widzę powodu aby tymczasowy (choćby najbardziej zasłużony dla Białej Gwiazdy) trener robił sobie z drużyny prywatną zabawkę. Mam przekonanie, że ten skład przy dobrym fachowcu umiejącym (z konieczności) dostosować ustawienie i sposób gry do wykonawców oraz odpowiednio umotywować zespół jest w stanie pokonać wszystkie drużyny naszej nędznej ligi. Puchary to oczywiście inna bajka… Co do konieczności zwiększenia dawek treningowych i teorii o rozpuszczeniu (kto by się w takiej rzeczywistości nie rozpuścił) piłkarzy to oczywiście zgoda ale to chyba choroba całej ligi a nie tylko Wisły.
Cikos – jeszcze niedawno były peany na jego cześć – jest niewątpliwie ambitny, dużo biega, chętnie idzie do przodu i to się wielu podoba. To dobry kontrargument dla tych, którzy myślą, że samą ambicją i bieganiem można zrekompensować brak umiejętności i dyscypliny taktycznej.
Ostatnio edytowane przez Aimable : 16.08.2010 o godz. 00:05.
OLE SUPER WISEŁKA, OLE SUPER WISEŁKA...
MARTINA - I BELIEVE YOU!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.08.2010, 00:06
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Z duza doza prawdopodobienstwa mzna zalozyc, ze Chavez okaze sie podobną pierdoła co poprzednie huczne transfery.
Nie zabijaj nadziei. Ja na prawde liczę, ze będziemy mieli jakiegoś przyzwoitego stopera poza Cleberem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 16.08.2010, 00:08
Eh. W piątek napisałem, że wyglądamy jak skład drewna i papy.
A tu się okazuje, że przez dwa dni ktoś zaje.ał nawet papę.

Jeden wielki dramat. W sumie dobrze, że nie gwizdnęli tego karnego na Riosie bo to tylko zaciemniło obraz sytuacji. Nawet z nowym trenerem porażka w Łodzi gwarantowana.
Odpowiedz cytując
Aimable
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.08.2010, 00:10
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Osoba(y) odpowiedzialna za transfery powinna zostac pocwiartowana a jej szczatki rozeslane po wszystkich klubach w Polsce ku przestrodze.

Jesli sprowadza sie goscia za 400tys (podobno), a broni Pawelek, ktory jest mniej wesola wersja Cabaja, to ktos tu nas oszukal. 99% kibicow w Polsce wie, ze PAwelek to katastrofa, tylko u nas w klubie tego nie wiedza.
KAsperczakowi wypomina sie Ouadje, Belotte, Liczce Vidliczki i Edna, a tamte transfery nie mialy przelozenia na nasza gre. Natomiast teraz chamsko wybija sie nam zeby a w ich miejsce zamiast sztucznych zebow wsadza sie tik-taki.
Jestes przekonany, że Jovanić to większy szrot od Pawełka, że chcesz ćwiartować tych, którzy go kupili Bo mi sie zdaje, że to treneiro Kulawik nie pamieta co wyczyniał na murawie Mr. Mariusz i jednocześnie nie wydaje mi się, żeby Milan interwencjami z Azerami zasłużył na ławę...
OLE SUPER WISEŁKA, OLE SUPER WISEŁKA...
MARTINA - I BELIEVE YOU!!
Odpowiedz cytując
maklo9
Member

Od: 01.2009

Stary 16.08.2010, 00:12
tu racja, gdyby nie jovanic, w pierwszym meczu z karabachem bysmy dostali z 6 bramek.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 16.08.2010, 00:14
Nie widze przeslanek, zeby myslec iz Chavez bedzie zbawieniem. Po za tym musi jeszcze zaczac funkcjonowac relacja srodkowi obroncy - bramkarz. A u nas wciaz nie wiadomo kto nr1.
Tzn u kibicow pewnie sytuacja jest bajecznie prosta Jovanic miedzy slupki, Pawelek precz z klubu.

Kalendarz nas nie rozpieszcza bo zanim zacznie u nas cos zaskakiwac (miejsmy nadzieje) to zdarzymy w dupe zebrac w Lodzi i Bialymstoku. 3 porazki w 5 meczach na dzien dobry to raczej skuteczne lekarstwo na chorobe zwana “miejsce na podium”.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów