The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2010, 23:11
Co do naciskow to byly. Wladze Warszawy przycisnely i czy ktos chcial czy nie, ITI musialo przyjac wiekszosc postulatow kibicow. Dodatkowo zblizal sie mecz otwarcia i liga. Karnety szly slabo wiec trzeba bylo cos zrobic.
ITI nadal w naszych oczach jest zachlannym cynicznym i falszywym trollem

Co do bluzgow to sie zobaczy... Cos w stylu "Kulturalni ludzie nie powinni wyzywac"

PS: 0 22 - Ten avek to nie jest za duzy ? Zaraz pewnie ktos sie przyczepi

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.08.2010, 08:42
studio2 napisał(a):Wyświetl post
Nasze zgody to Arka,Cracovia, Kszo, mam nadzieję, że się nic nie zmieni w tym temacie. Wczorajszą "wizytę" uważam za kpinę i jest mi wstyd.
W Pradze tez z wami byli wiec chyba sie szykuje jednak cos wiekszego nz tylko pakt antywidzewskochorzowski.

ITI bedzie czekac na pierwszy pretekst do wszczecia wojny na nowo. W polaczeniu z tlumem na pozostalych sektorach, raczej niekontrolowanym przez kumate towarzystwo, bo to pewnie w calosci zgromadzi sie na jednej, moze dwoch trybunach pojawi sie kolejna proba wyrzucena was ze stadionu. I tym razem moze to byc skuteczne wg mniej wiecej takiego scenariusza: stadion gotowy z czterema trybunami, pojawi sie jakas flaga albo transparent nie podobajacy sie delegatowi, grozba walkowera w meczu, z piknikowych sektorow okrzyki "sciagajcie" albo nawet "pojebani" czy cos podobnego, moze jakas mala przepychanka z ochrona. ITI znowu wydaje wojne kibicom tym razem majac juz po swojej stronie jakes 20 tysiecy piknikow. I wywali was bez cackania sie bo beda miec to co chcieli czyli pelny stadion.
Jestescie na straconej pozycji i szczerze to nie widze szans na to zeby kibice przyjeli takie reguly gry, tzn. nieustanna samokontrola zeby ne dac iti pretekstu. To sie musi skonczyc ponownym konfliktem. Najpozniej do 2012 roku. Warunkiem jest w miare pelny stadion z wyrobiona publika i sukces pilkarski, mistrzostwo albo pare dobrych wystepow pucharowych.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 09.08.2010, 10:45
orzeu napisał(a):Wyświetl post
ITI znowu wydaje wojne kibicom tym razem majac juz po swojej stronie jakes 20 tysiecy piknikow. I wywali was bez cackania sie bo beda miec to co chcieli czyli pelny stadion.
Jestescie na straconej pozycji i szczerze to nie widze szans na to zeby kibice przyjeli takie reguly gry, tzn. nieustanna samokontrola zeby ne dac iti pretekstu. To sie musi skonczyc ponownym konfliktem. Najpozniej do 2012 roku. Warunkiem jest w miare pelny stadion z wyrobiona publika i sukces pilkarski, mistrzostwo albo pare dobrych wystepow pucharowych.
Te prorok daj jakieś typy na meczyki lepiej, albo numery totka.
Się zobaczy, ale czarnowidzenie niektórych jest... hmm jak by to nazwać .. ciekawe?
Ostatnio edytowane przez spidey : 09.08.2010 o godz. 10:49.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 09.08.2010, 13:45
Sie nie zsikaj ze smiechu czasem. Juz teraz na otwarciu stadionu byl transparent "Kosovo je Srbija". Wystarczajacy pretekst zeby na nowo wszczac wojenke. Podobnie jak flaga fooTBall, do ktorej jak ktos bedzie chcial to sie spokojnie przyczepi.
Naiwny jestes jesli myslisz ze bedzie inaczej. Pogadaj z kims konkretnym na Legii to prawdopodobnie uslyszysz opine podobna do mojej.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 09.08.2010, 14:17
Już się zsikałem i to dwa razy. Pierwszy po pierwszym twoim poście, a drugi przy drugim.
Nie musisz mi pisać jakie są opinie, bo na pewno lepiej się orientuję od ciebie.
Jak napisałem co ma być będzie, po postach proroków z Krakowa będę sikał i tego mi nie zabronisz
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 09.08.2010, 14:21
orzeu no i co iti z nowej wojny? Znów będzie stypa i myslisz, że w następnym sezonie pikniki rzucą się na karnety?
To im sie po prostu nie opłaca i tyle. A, że potrafią liczyć kasę (bilety, karnety, catering, pamiątki- sklep Legii już dawno nie był tak oblegany jak ostatnio) to sobie raczej darują tworzenie nowego konfliktu. Przekaz jest jasny- dla nich licyz sie kasa, a bez ultrasów, SKLW i innych grup kibicowskich nie dadzą rady zapełnić tego stadionu. Wystarczył jeden podpis na porozumieniu i karnety zaczeły schodzić jak ciepłe bułeczki (żadne transfery, nowy stadion tylko właśnie ugoda doprowadziła do wielkiego zainteresowania klubem -dzień otwarty na stadionie, prezentacja itp).

SKLW i tak dużo osiągneło- nie trzeba siadać na swoich numerowanych miejscach na Żylecie ,mozna stać nawet na schodach itp.
Gdyby znów wytoczyli wojnę, to już nie byłoby odwrotu od tego. Nie opłaca im się to i już.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 09.08.2010, 15:06
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Sie nie zsikaj ze smiechu czasem. Juz teraz na otwarciu stadionu byl transparent "Kosovo je Srbija". Wystarczajacy pretekst zeby na nowo wszczac wojenke. Podobnie jak flaga fooTBall, do ktorej jak ktos bedzie chcial to sie spokojnie przyczepi.
Naiwny jestes jesli myslisz ze bedzie inaczej. Pogadaj z kims konkretnym na Legii to prawdopodobnie uslyszysz opine podobna do mojej.
Coś mi się kojarzy, że była mowa, że jeśli PZPN nie będzie miał problemów z jakąś flagą to takowa będzie mogła wisieć na stadionie. Co do flagi TB to nie wydaje mi się, żeby się mieli o nią czepiać, gdyż prawda jest taka, że znacząca większość ludzi nie wie o co z nią chodzi, że tak się wyrażę. O te sprawy jestem spokojny bo jeśli zaczną wojnę w tak błachej sprawie, będzie to strzał w stopę.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 09.08.2010, 15:33
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Leniarski to jest ten co zawsze się drze na wszelkich prezentacjach drużyny/wizytach w szkołach itp.?
Oglądałem parę razy "Legia -Stawka większa niż mecz" i zawsze mnie wkur... Jeżeli to on?
Leniarski to dziennikarz GW od lekkiej atletyki i bodajże F1, a ten, co się drze to spiker Hadaj. Swoją drogą chyba już dosyć długo.
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 09.08.2010, 20:12
Przepraszam Orzeu, że się wtrącę do tej Twojej dyskusji ze stołecznymi, niestety obawiam się, że to jednak oni mają rację. Nie przekreślam całkiem Twojego scenariusza ale nie wykluczyłbym czegoś na wzór poznański.
Kilka meczy z bardzo dobrymi wynikami, solidna zaliczka przed wiosenna rundą i "rozdymana" do granic absurdu faza w TVNie czy innych Onetach ,akcja propagandowa jakich mają cool kibiców i zwycięstwo w medialnym starciu z pyrami o pierwszeństwo w jakości dopingu (wszak dla czytelników Wybiórczej to jest jednak jakiś argument). Stadion zapełniony. Jeśli jeszcze doszłyby sukcesy w pucharach - a nie jest to aż tak nierealne - to będzie jak za Polmotu.... W takim układzie zapanuje symbioza. Obie strony będą czerpać profity i zachowanie względnego status quo wszystkim będzie się opłacało. Większe lub mniejsze tarcia będą pewnie nieuchronne ale na dłuższą metę sytuacja będzie przypominać stan żywiciel - pasożyt.
A, że krawaciarzy na meczach przybędzie? Trudno. Nie lepsze to niż puste krzesła?
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 09.08.2010, 21:01
Pozyjemy zobaczymy. Dla Waltera tamta wojna i rozne "jeszcze jeden" albo "Sandra nie cpaj tyle" to byl mocny policzek i on tego tak ot nie zapomnial. Zwlaszcza ze obraca sie w kregach antykibicowskich i tez jest pod silnym wplywem ludzi ktorzy kibicow chcieliby sie pozbyc. Rozumiem ze fani Legii poczytaja sobie za sukces obecny stan, ale nie rozumiem jak mozna w miesiac zapomniec co ci kolesie z wami wyprawiali, chocby na wyjezdzie na Brondby i teraz slepo ufac w to nowe porozumienie negujac spojrzenie z zewnatrz i sikajac ze smiechu na probe unaocznienia tego z kim maja do czynienia. No ale skoro tacy niektorzy sa naiwni to tym wieksza czeka ich niespodzianka i nie zamierzam im juz jej wiecej psuc.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 09.08.2010, 21:07
Nie wiem do końca na czym polega ugoda z ITI ale @Orzeu mnie swoimi postami bardziej przekonał i również uważam że to jest możliwy sceniariusz. Jeśli coś będzie nie tak ( w sensie bluzgów, flag) to ITI sie za wami nie wstawi, wręcz przeciwnie. Póki co może przymkną oko bo widzą że w ten sposób nic nie osiągną, ale z waszą pomocą mogą pozyskiwać coraz więcej pikników, którzy im są potrzebni do zapełnienia stadionu.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.08.2010, 21:13
Orzeu, polecam poczytać treść porozumienia, wypowiedzi 'konkretnych osób' od nas - również na forum, a sprawa stanie się łatwiejsza w odbiorze. Nikt nie spuszcza się ze szczęścia. Wszyscy czekają jak porozumienie będzie się docierać. Nikt również nie zapomniał o paru sprawach dotyczących zachowania. Mało jest natomiast osób, które słabo się bawiły podczas prezentacji, a potem meczu z Arsenalem. Po latach posuchy naprawde było fajnie. I z tego trzeba się ceiszyć.

A jak będzie, zobaczymy.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.08.2010, 08:43
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
orzeu no i co iti z nowej wojny? Znów będzie stypa i myslisz, że w następnym sezonie pikniki rzucą się na karnety?
To im sie po prostu nie opłaca i tyle. A, że potrafią liczyć kasę (bilety, karnety, catering, pamiątki- sklep Legii już dawno nie był tak oblegany jak ostatnio) to sobie raczej darują tworzenie nowego konfliktu. Przekaz jest jasny- dla nich licyz sie kasa, a bez ultrasów, SKLW i innych grup kibicowskich nie dadzą rady zapełnić tego stadionu. Wystarczył jeden podpis na porozumieniu i karnety zaczeły schodzić jak ciepłe bułeczki (żadne transfery, nowy stadion tylko właśnie ugoda doprowadziła do wielkiego zainteresowania klubem -dzień otwarty na stadionie, prezentacja itp).
Gdyby znów wytoczyli wojnę, to już nie byłoby odwrotu od tego. Nie opłaca im się to i już.
Myślę, że przeceniacie trochę swoje możliwości. Teraz tego już nie da się sprawdzić ale wydaje mi się, że przy ostatnim marketingu, wydawania darmowych Kart Kibica uprawniających na wejście na stadion gdzie przygotowano show oraz mecz z Arsenalem Londyn spokojnie z 15 tys. pikników by sie pojawiło, tak jak nie mogłem zawsze zrozumieć zjawiska full zapełniania starego stadionu Legii podczas imprez organizowanych przez TVN połączonych z meczem Aktorzy - Dziennikarze podczas gdy na meczach ligowych świecił pustkami. Nie łudźmy sie tych ludzi stowarzyszenie nie kontroluje.
Oni i tak by przyszli czy byłoby podpisane porozumienie czy nie. I stowarzyszenie też nie będzie miało wpływu na to czy będą przychodzić dalej i kupować gadżety, jeść drogie potrawy itd.
Może się okazać, że frekwencja wcale tak nie skoczy, że wystarczyło im jednorazowe ogladnięcie stadionu i koniec. W TV pokazywali, ze nawet babcie stały w kolejce (rozumiem, ze kumate ).
Stadion z czasem spowszednieje i wtedy będzie można porównać, czy udało się utrzymać frekwencję przynajmniej z meczu z Arsenalem bez jednej jeszcze trybuny w budowie.
Czas pokaże. Narazie wszystko wydaje się Wam łatwe i piękne. A niebawem jesień i szara polska rzeczywistość. Narazie spełniliście w jakimś tam stopniu dla ITI rolę wabia, ale tylko dla kilku tysięcy kumatych, których ITI i tak chce mieć na trybunach (kasa). Z czasem jak większośc pikników się przyzwyczai do wygody to wtedy przestaną się liczyć ze stowarzyszeniem. Howgh !
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.08.2010, 09:21
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że przeceniacie trochę swoje możliwości. Teraz tego już nie da się sprawdzić ale wydaje mi się, że przy ostatnim marketingu, wydawania darmowych Kart Kibica uprawniających na wejście na stadion gdzie przygotowano show oraz mecz z Arsenalem Londyn spokojnie z 15 tys. pikników by sie pojawiło, tak jak nie mogłem zawsze zrozumieć zjawiska full zapełniania starego stadionu Legii podczas imprez organizowanych przez TVN połączonych z meczem Aktorzy - Dziennikarze podczas gdy na meczach ligowych świecił pustkami. Nie łudźmy sie tych ludzi stowarzyszenie nie kontroluje.
Oni i tak by przyszli czy byłoby podpisane porozumienie czy nie. I stowarzyszenie też nie będzie miało wpływu na to czy będą przychodzić dalej i kupować gadżety, jeść drogie potrawy itd.
Może się okazać, że frekwencja wcale tak nie skoczy, że wystarczyło im jednorazowe ogladnięcie stadionu i koniec. W TV pokazywali, ze nawet babcie stały w kolejce (rozumiem, ze kumate ).
Stadion z czasem spowszednieje i wtedy będzie można porównać, czy udało się utrzymać frekwencję przynajmniej z meczu z Arsenalem bez jednej jeszcze trybuny w budowie.
Czas pokaże. Narazie wszystko wydaje się Wam łatwe i piękne. A niebawem jesień i szara polska rzeczywistość. Narazie spełniliście w jakimś tam stopniu dla ITI rolę wabia, ale tylko dla kilku tysięcy kumatych, których ITI i tak chce mieć na trybunach (kasa). Z czasem jak większośc pikników się przyzwyczai do wygody to wtedy przestaną się liczyć ze stowarzyszeniem. Howgh !
Chyba do końca nie zrozumiałem twojej wypowiedzi. Sam piszesz, że: "spełniliście w jakimś tam stopniu dla ITI rolę wabia, ale tylko dla kilku tysięcy kumatych, których ITI i tak chce mieć na trybunach (kasa)". Bez porozumienia tych osób by nie było, czyli konflikt jest ITI nie na rękę. Czyli potwierdza się to co było pisane we wcześniejszych postach. Co do tych szopek tvn na Łazienkowskiej, to jakby nie patrzeć wpływy z biletów szły na akcje charytatywne, więc to nie byłoby normalne, gdyby w 2 milionowym mieście nie znalazło się chociaż te 15 tysięcy chętnych na pomoc potrzebującym.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 11.08.2010, 01:58
, tak jak nie mogłem zawsze zrozumieć zjawiska full zapełniania starego stadionu Legii podczas imprez organizowanych przez TVN połączonych z meczem Aktorzy - Dziennikarze podczas gdy na meczach ligowych świecił pustkami.
Nie przypominam sobie, by na meczach RAP-u, Sejmu czy innych dziwadeł był komplet, wreszcie nie przypominam sobie by w 'starych dobrych czasach' - czyli lata 2001-2004 stadion świecił pustkami.

Cytat:
No chyba nie wierzysz, ze na Cracovii będzie 23 tysiące ludzi?

Przypominam, że w zeszłym roku ledwo wchodziło 2-3 tysiące.

Wiele pracy nas czeka. Z 15 tysięcy byłbym BARDZO zadowolony.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 11.08.2010, 08:04
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Nie przypominam sobie, by na meczach RAP-u, Sejmu czy innych dziwadeł był komplet, wreszcie nie przypominam sobie by w 'starych dobrych czasach' - czyli lata 2001-2004 stadion świecił pustkami.
No to masz krótką pamięć, ale często jest tak, że pamięta się tylko pozytywne obrazki, a te smutne wogóle wycina się z pamięci.
Temat ten był zazwyczaj przedmiotem docinków na wielu forach, kiedy po meczu Legii z frekwencją 6-7 tys. w następnym tygodniu na tego typu festynach komplet 13 tys. ludzi.

Cytat:
No chyba nie wierzysz, ze na Cracovii będzie 23 tysiące ludzi?
dlaczego nie ? Po takiej kanonadzie jak z "kanonierami" tu powinna być dwucyfrówka, tymbardziej że pejsy tradycyjnie rozkraczają się w Warszawie, więc powinno być łatwo, miło i przyjemnie. A ludziska przyzwyczajeni teraz do dużej ilosci bramek, nie zadowolą się byle czym i doping bedzie

Cytat:
Przypominam, że w zeszłym roku ledwo wchodziło 2-3 tysiące.
No bez jaj, bo stadion był w budowie i tylko jedna trybuna dla widzów, zresztą kryterium wchodzenia na krytą też nie było jakieś fajne. A wcześniej mieliście tak 7-8 tys. i na hitach 10-11 tys.

Cytat:
Wiele pracy nas czeka. Z 15 tysięcy byłbym BARDZO zadowolony.
To małe masz wymagania . Te 15 tys. przy takich zakupach i dużej sprzedaży karnetów to powinna być norma. Ostatnie mecze na Wiśle z Wami (w Krakowie nie Sosnowcu) to było 21 tys. 1:0 (bramka Zieńczuk) przy 4 trybunach i 18 tys. 1:0 (bramka Marcelo) przy 3 trybunach.

Przynajmniej na poczatku frekwencja powinna być wyższa.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.08.2010, 12:55
"GW" łże dalej. Akurat tekst Hadaja o kaskach sam dobrze pamiętam i zastanawiam się, jak można być taką szmatą i publicznie powielać kłamstwa?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Od: 03.2009

Stary 11.08.2010, 13:51
Kwestia przyzwyczajenia GW jest w tym mistrzem
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 11.08.2010, 14:05
wolfy napisał(a):Wyświetl post
"GW" łże dalej. Akurat tekst Hadaja o kaskach sam dobrze pamiętam i zastanawiam się, jak można być taką szmatą i publicznie powielać kłamstwa?
Ale jest jeden pozytywny klub, o którym pisze się ciepło piórem RoMana nota bene kibica tego klubu.
Pismaka, który kiedyś w GW nabździł kieduś tekst nt. rasistowskiej (White Star Power) jego zdaniem wlepki w klubowym sklepiku Wisły. W dodatku uchodzącego za guru na ichniejszym forum.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 11.08.2010, 15:01
Hadaj jakby sie wku**** to moglby tego debila podac do sądu. Poziom zeszmacenia GW siegnal rekordowego pulapu, ktory tylko oni moga jeszcze przebic.

Niezla jazda tez z Polonia W-wa. Apelowali o "godne i kulturalne kibicowanie" ze wzgledu na PW. Ciekawe czy jakikolwiek z kibicow Polonii pocisnie na Legie na meczu ( a zaloze sie ze pocisnie ) i co wtedy zrobia ci piewcy kultury z DiscoPolo. Bedzie wstyd jak cholera
Dostalismy 300 biletow, chcielismy wiecej. Nie zgodzili sie wiec zdecydowalismy ze nikt z nas tam nie idzie.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
rafaelo
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.08.2010, 15:21
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Hadaj jakby sie wku**** to moglby tego debila podac do sądu. Poziom zeszmacenia GW siegnal rekordowego pulapu, ktory tylko oni moga jeszcze przebic.

Niezla jazda tez z Polonia W-wa. Apelowali o "godne i kulturalne kibicowanie" ze wzgledu na PW. Ciekawe czy jakikolwiek z kibicow Polonii pocisnie na Legie na meczu ( a zaloze sie ze pocisnie ) i co wtedy zrobia ci piewcy kultury z DiscoPolo. Bedzie wstyd jak cholera
Dostalismy 300 biletow, chcielismy wiecej. Nie zgodzili sie wiec zdecydowalismy ze nikt z nas tam nie idzie.
Idąc waszym tokiem rozumowania my powinniśmy pojebac kazde z poprzednich Derbów w ostatnich latach na kurniku bo tez dostajemy tam zawsze tylko 300 biletów.Rozumiem ze to mało ale wiadomo przeciez ze Polonia wszystkich wpuszczała wczesniej w góra 300 osób.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 11.08.2010, 16:27
a czy Polonia wpuszcza kogokolwiek w więcej niż 300 ?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 11.08.2010, 19:07
No to masz krótką pamięć, ale często jest tak, że pamięta się tylko pozytywne obrazki, a te smutne wogóle wycina się z pamięci.
Temat ten był zazwyczaj przedmiotem docinków na wielu forach, kiedy po meczu Legii z frekwencją 6-7 tys. w następnym tygodniu na tego typu festynach komplet 13 tys. ludzi.
Docinki forumowe argumentem? Osz kurde.

Czekam na przykład kiedy na tego typu festynach było 13 tysięcy ludzi - nie mówie od razu że kłamiesz, po prostu pierwsze słyszę, a 'troche' na mecze chodzę.

Cytat:
dlaczego nie ? Po takiej kanonadzie jak z "kanonierami" tu powinna być dwucyfrówka, tymbardziej że pejsy tradycyjnie rozkraczają się w Warszawie, więc powinno być łatwo, miło i przyjemnie. A ludziska przyzwyczajeni teraz do dużej ilosci bramek, nie zadowolą się byle czym i doping bedzie
Po raz kolejny - zobaczymy. Ludzie odzwyczaili się od chodzenia na Legię, nie ma mody na Legię (może się rozpocznie, po raz enty - zobaczymy). Do tego to będzie poniedziałek 18.15. Obstawiam, że będzie 15 tysięcy i to byłoby kozackie jak dla mnie.

Cytat:
No bez jaj, bo stadion był w budowie i tylko jedna trybuna dla widzów, zresztą kryterium wchodzenia na krytą też nie było jakieś fajne. A wcześniej mieliście tak 7-8 tys. i na hitach 10-11 tys.
Na hitach było do 15 tysiecy (vide finał PP z Lechem, z Wami w 2006 etc, w ogole chyba cała runda wiosenna 2006 to praktycznie za kazdym razem 12, 13 tysięcy ludzi - oczywiscie Tobie to przypadkiem umyka). Nudzi mnie szczerze mówiąc gadka z osobą, która notorycznie pomija fakty byle tylko dosrać Legii.

Cytat:
Ostatnie mecze na Wiśle z Wami (w Krakowie nie Sosnowcu) to było 21 tys. 1:0 (bramka Zieńczuk) przy 4 trybunach i 18 tys. 1:0 (bramka Marcelo) przy 3 trybunach.

przynajmniej na poczatku frekwencja powinna być wyższa.
Cracovia to nie my. 90minut.pl podaje, że na 1-0 (Marcelo) było 15, a nie 18 tysiecy (a cały swój wywód opieram na tym portalu i własnej pamięci, a nie na 'docinkach forumowych' ). Lepiej napisz ile było na Wisła - Polonia, bo Cracovia dla nas to to co dla Was Polonia. Ja doczytałem się 10 tysięcy w 2009 (2-1) (moze to był kompet nie mówie, że nie - nie znam burzliwej historii Waszego stadionu, nie pamietam czy wtedy mieliscie 2 trybuny, czy 3, czy 4, czy jedną, po prostu kliknałem w pierwszy mecz Wisła - KSP w Krakowie i wyszło 10.).

Do usłyszenia w poniedziałek wieczorem, kiedy pewnie będzie 14-16 tysięcy ludzi, a Ty bedziesz krecił szyderke, że kompromitacja
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 11.08.2010 o godz. 19:13.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Od: 03.2009

Stary 11.08.2010, 22:00
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
a czy Polonia wpuszcza kogokolwiek w więcej niż 300 ?
I to jest najlepszy komentarz do bojkotu derbow, Legionistom sie w dupach poprzewracalo, osmieszyliscie sie na cala Polske, kazda druzyna chce wiecej biletow, nikt wiecej nie dostaje, ale wy nie, wy musicie pokazac swoja wielkosc i pokazujecie urzadzajac smieszny bojkot KP to na reke, przynajmniej wiedza ze do incydentow nie dojdzie.
Odpowiedz cytując
seba
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 11.08.2010, 22:06
do Krakowa nie przyjezdzacie, na Polonie chcecie 1500 biletow moze jeszcze postawcie warunek zeby wam Polonia oddala kamienna?

niektorzy to maja wysokie mniemanie o sobie...

Walter byl ch..ek a teraz jest dobry wujek ;-)
LECHIA GDAŃSK
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 11.08.2010, 22:13
seba napisał(a):Wyświetl post
1do Krakowa nie przyjezdzacie, na Polonie chcecie 1500 biletow moze jeszcze postawcie warunek zeby wam Polonia oddala kamienna?

2niektorzy to maja wysokie mniemanie o sobie...

3Walter byl ch..ek a teraz jest dobry wujek ;-)
ad.1 dobrze wiesz dlaczego. Co do 1500 biletów- kiedyś było nas i tyle w sektorze gości i jakoś problemów nie było.Przecież to Polonia się szczyci tym, że to derby (pseudoderby z Groclinem), więc jak na derby przystało, to i kibicó gości powinno być więcej. Praktycznie wszędzie tak jest, tylko jakimś trafem w Krakowie (Cracovia) i w Warszawie (polonia) tego nie rozumieją. Derby Łodzi, Rzeszów Glasgow, Moskwy, Aten itp, kibiców 'przyjezdnych' jest zdecydowanie więcej, niż na 'zawykłych' meczach.
ad.2 oj mają, niektórzy nazywają siebie najlepszymi kibicami w kraju, a nie mogą zebrać dobrej liczby na wyjazd.
ad.3 jeśli możesz, to rozwiń swoją myśl.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 11.08.2010 o godz. 22:16.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 11.08.2010, 22:17
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
I teraz pytanie:
-było tak, jak napisał Wasz kibic?
Domyślam się że nie miał to być komentarz fana Kolejorza bo oni na Arkę jeżdżą w ilu chcą

Tylko z tymże my a Arką byliśmy umówieni że Arka dostaje od nas 600 biletów i tyle samo daje nam. Arka dostała 600, a nam przyznała 300(zaś innych wpuszczała w 420). Gdyby tej umowy nie było to byśmy się tam pojawili w 300 a Arka u nas w 450(tak jak to miało miejsce w poprzednim sezonie). Widzisz różnicę?
Jeśli chcesz się czymś posłużyć jako przykładem to najpierw czegoś się dowiedz
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 11.08.2010, 22:23
studio2 napisał(a):Wyświetl post
I to jest najlepszy komentarz do bojkotu derbow, Legionistom sie w dupach poprzewracalo, osmieszyliscie sie na cala Polske, kazda druzyna chce wiecej biletow, nikt wiecej nie dostaje, ale wy nie, wy musicie pokazac swoja wielkosc i pokazujecie urzadzajac smieszny bojkot KP to na reke, przynajmniej wiedza ze do incydentow nie dojdzie.

Jest jak jest, jestesmy ledwo po porozumieniu. W sytuacji decyzji, bierzemy 300 i idziemy trzeba by je jakoś rozdzielić. A co jeżeli i tak 700 osób bez biletów czekałoby pod K6? Widelec dwa. Samobój tuż po zawiązaniu porozumienia, w sytuacji, gdzie SKLW bierze odpowiedzialność FINANSOWĄ za wpadki na wyjazdach - po co nam to? Lepiej powoli się rozkręcać. I u siebie i na wyjazdach. Kto nie rozumie - jego sprawa.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 11.08.2010, 22:23
W poprzednim poście pomyliłem kluby. Nie chodziło o Lecha, tylko o Lechię (komentarz Lechisty, a nie Lechity)

Ale bojkot pozostaje bojkotem. Nie było Was na meczu i już. Od nas Polonia też dostawała więcej biletów niż powinniśmy im dawać (a, że potem okazywało się, że i tak nie wykorzystywali puli, to już inna sprawa).
Nie oszukujmy się, praktycznie wszędzie derby to derby, a nie jakieś zwykłe spotkania.

studio2 a Wam się poprzewracało w dupach, odkąd połączyliście się z Amicą. Najlepsi kibice w kraju (za takich się uważacie) a bojkotowali mecze Lecha we Wronach (przynajmniej ci bardziej 'kumaci'). Ośmieszyliście się na całą Polskę, gdzie to sławne ''za Lechem przemierzamy cały świat?''. Jedna niedogodnośc i slogan poszedł na półkę do lodówki. Również sporo klubów śmieje się z Was jak zawsze cichniecie po straconym golu (poczytaj opinie róznych środowisk kibiców- Widzewa, Wisły, Legii itp). Macie opinię, że potrficie dopingować, gdy Lechowi idzie.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 11.08.2010 o godz. 22:30.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 11.08.2010, 22:27
Ale nam nie chodziło o to że dostaliśmy mało biletów tylko o to że działacze Arki(bo stowarzyszenie jeśli mnie pamięć nie myli naciskało byśmy weszli w 600) nie dotrzymali umowy. Ba nie dość że nie dotrzymali umowy to jeszcze zmniejszyli klatkę do 300 osób(na pozostałych meczach w tamtym sezonie Arka przyjmowała ponad 400 kibiców) W nagrodę nie dostali od nas wpływów z biletów, to była zwykła odpowiedź na to że zrobiono nas w chuja
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów