The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.03.2010, 20:17
Brawo Junior !
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

dobra koniec nerwówki ważne są 3 ptk przewaga zostaje, a może się jutro zwiększyć

Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Uff... A wy marudzicie, że my Pawełka mamy w bramce ;-)
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.03.2010, 20:20
Znów 3 bramki w meczu, rozwiązał nam się worek.

Mówcie co chcecie, ale ta gra wygląda dużo lepiej niż za Skorży, a minęły 2 tygodnie?
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Łobo w formie Diaz strzela gola Ba dwie asysty co się dzieje
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

czyżby szczęście znowu zaczęło nas prześladować?

Nic, jaja bok. Roboty przed trenerem i zawodnikami od groma, nie zawsze tak będzie.
Po takim meczu człowiek się zastanawia co lepsze: dobra gra i fatalna skuteczność czy też padaka , ale bramek wepchniętych ciut więcej niż przeciwnik

Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 27.03.2010, 20:21
Powraca nam ta dobra Wisła.. może..
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Jak dla mnie mecz z optyczną przewagą Wisły, dobrze, że szczęście w końcu dopisuje, pomyślcie jakby się taka bramka w końcówce przydała w pierwszych meczach wiosny.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Gdzie Paweł nie może... tam brata pośle!
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Junior kilka razy omal mnie do zawału nie doprowadził: http://zdrowo.info.pl/serce.html , ale za ładnego gola i - co najważniejsze - przytomność umysłu muszę mu podziękować. Tylko mógłby więcej nie wprowadzać takiej dramaturgii do swoich poczynań

Mecz dobry, mnie osobiście dłuższymi fragmentami się podobał, widać rękę trenera, bo grają inaczej. Gramy lepiej, dla mnie może być tylko progres
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 06.03.2015 o godz. 13:56.
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 27.03.2010, 20:22
Najsłabiej według mnie zagrał Małecki&Paweł Brożek i Diaz .Cieżko było na to patrzeć
O dziwo ten ostatni strzelił ładną brameczkę.

Na duży plus Sobol ,Głowa Marcel i Łobo.No i Piotrek Brożek który zaliczył asystę i bramkę
Najbardziej jednak zaimponował mi dzisiaj Ba. Będziemy mieli z gościa niesamowitą pociechę.
Świetnie utrzymuje się przy piłce, ładnie i mądrze układa grę. Największy minus to to,że mało udziela się w ofensywie a potencjał ma ogromny.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 27.03.2010, 20:25
Trzeba jakoś podsumować ten mecz, więc:
Na plus:
- w końcu widać jakiś pomysł na grę i zalążek dobrej gry bez piłki (cudów jeszcze nie ma, ale już coś w końcu jest)
- dobra gra obronna (poza tym momentem od wejścia Barcika bardzo dobra gra)
- Sobol ft Lobo - powrót do formy? W każdym razie widać jakąś poprawę gry
- Pawełek - za to, że swoim wyjściem uratował nam dupy, bo Radzewicz się speszył i spartolił po całości
In minus:
- Brożinho praktycznie nie widoczny
- Ba jest mniej aktywny i zaczyna się problem z wyprowadzeniem akcji
- Błędy obrońców w końcówce
- Świadomość, że gdyby nie to, że piłka obiła się od nóg Kotrysa to "Dziki" nie trafił by bramki ( w każdym razie wydawało mi się, że Boguski nie trafił w piłkę i ta obiła się od nóg obrońcy i Boguski wyszedł na czystą pozycję)
- Znowu skuteczność leży :(

Mimo wszystko jednak jest poprawa jakości gry i teraz panowie kibicujemy Odrze i Onyszcze xD
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 27.03.2010, 20:26
Sporo nerwówki było ale ogólnie dobrze się dla nas konczy. Niezle zmiany, cieszy ze Kasper ogrywa Maczynskiego, szkoda tylko, ze tak pozno wszedl.

W naszej druzynie zagrozeni pauza za kartki sa Sobol, Glowa i Marcelo. Niedlugo mecz z Lechem, wiec lepiej zeby pauzowali wczesniej, niz wszyscy razem.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.03.2010, 20:26
Troszkę lepiej. W każdym meczu jest jakaś minimalna poprawa.
Natomiast patrząc długofalowo, to z takiego Diaza - obrońcy każdy ogarnięty skrzydłowy zrobi sito w pucharach. Fatalne 2 zagrania, które mogły nas kosztować stratę pkt.

Na szczęście znowu nam zaczęło żreć pod bramką przynajmniej są nadzieje na kolejne zwycięstwa.
..
Odpowiedz cytując
wislak1986
Member

Od: 09.2005

Stary 27.03.2010, 20:27
Dla mnie Małecki i Ba to zdecydowanie gracze meczu. To są te indywidualności, które robią nam przewagę.
Mały traci może piłki, ale jak nie ma komu podać bo cała drużyna stoi w miejscu i nie idzie do przodu to jest to naturalne, że jak decyduje się na drybling to jest ryzyko.
"I can accept failure, but I can't accept not trying"- M.J.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.03.2010, 20:28
Zachwalacie Ba, ale uwierzcie mi, jesli on bedzie w takim tempie rozgrywal pilke to w europucharach mozemy spodziewac sie kolejnego wpier****...
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 27.03.2010, 20:29
Szału nie było. Najważniejsze jednak 3 pkt . Jeszcze wiele pracy przed wiślakami, jest co raz lepiej, ale to nadal duuuuża przeciętność.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Zaza
Member

Od: 11.2006

Stary 27.03.2010, 20:32
Mam takie pytanie: z kim trzymają kibice Poloni?(chodzi o zgody)
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.03.2010, 20:33
Widać, że Wojtuś zaczął mecz na pełnej k**wie

Ale trzeba powiedzieć, że przeciwnik był słaby, przecież bramki na 1:2 i 1:3 nie powinny były paść.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 27.03.2010, 20:33
handlArka.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.03.2010, 20:34
gracz meczu to napewno Ba, potem siadł kondycyjnie i nic nie układało się. może i jest wolny i garbaty, ale ma technike, przegląd pola, dobre podania (no look), przerzuty troche słabsze. Ale taki Sobol nigdy nie grał dobrze w ofensywie, oczywiscie odbiera, ale to juz nie to co kiedyś.

Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.03.2010, 20:34
Zaza napisał(a):Wyświetl post
Odra Opole i Piast Gliwice.tak przynajmniej było kiedyś.na pewno symatyzują z hasydami z kałuży.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 27.03.2010, 20:35
Najważniejsze 3 punkty.
Styl jaki jest każdy wie, prawie każdy, bo niektórzy ponoć już widzą rękę Kasperczaka. No cóż ja jej nie dojrzałem i pewnie do rozpoczęcia kolejnej rundy specjalnie jej nie dojrzę ale jeśli takimi golami "wpychaczami" mamy zdobyć Mistrza to jestem jak najbardziej za.
Co jest postępem: widzę że nie ma już zaganiania samego do siebie do koziego rogu tylko o dziwo zorientowali się, że można zawsze jednak zrobić kółeczko/obrócić się i podać do kogoś innego lub też pobiec z tą piłką w innym kierunku, a co za tym idzie, mniej głupich strat. System Małych Kroczków zaczął działać
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 27.03.2010, 20:35
Mimo że Boguski strzelił gola to uważam, że Christov byłby pożyteczniejszy. Potrafi utrzymać sie przy piłce. Rafał niesety nie odzyskał poki co formy i kazda pilka na niego to strata. In minus również Małecki i jego decyzje co do rozegrania piłki. Na największy plus Ba.
I w końcu Wisła kopie cos innego niż: dzida do przoduna skrzydło, a poitem dzida na przypał w pole karne. Skorzą jednak widac przygotował ich dobrze do rundy wiosennej, ale potrzebowali tylko odmiany od taktyki Macieja. Umarł król-niech żyje król.
Odpowiedz cytując
fanKA92
Member

Od: 06.2007

Stary 27.03.2010, 20:36
Zaza napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo, że z Arką. Ponadto słychac dzis bylo jeszcze pozdrowienia dla Odry Opole i bodajże dla.. Odry Wodzisław

Co do meczu- najważniejsze 3 pkty. Paweł Brożek niewidoczny. Noi fakt faktem- Ba jest dobry, jak dla nas nawet i bardzo dobry, ale trzeba szybciej piłkę szybciej albo podać, albo kiwnąć. Zachowuje się podobnie do Diaza, z tym że Issa traci jednak mniej piłek (to taka ogólniejsza obserwacja).
Udało się, teraz trzeba liczyć na Odrę i Onyszkę

Pan Jotka- Hristov? Proszę cię! Przecież z Arką powinien tylko dmuchnąć na piłkę i ta powinna wlecieć. Naprawdę nie wiem, dlaczego nasz boski skauting zauważył takiego Hristova, a taki Tshibamba (widać, że gościu ma więcej drygu) gra w Arce. Owszem- ani jeden ani drugi nie zapisze się w historii futbolu, ale "Bamba" robi coś na tym boisku. Noi coś już tam strzelił. A nasz nabytek jak już jest na boisku, to sobie spaceruje i się chowa by przypadkiem ta piłka nie doszła do niego.

Tenzen- i potem był zaj***** )
Ostatnio edytowane przez fanKA92 : 27.03.2010 o godz. 20:41.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 27.03.2010, 20:36
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Trzeba jakoś podsumować ten mecz
Racja!

Polonia Bytom zagrała straszną padakę w kilku sytacjach pod swoją bramką. Mimo to Małecki zbyt często robił balony i zagrywał na pałę. Na trybunach kibice tym razem nie zrobili siary. Łobodziński już nie gra piachu do czego nas przyzyczaił w ostatnich rundach. Ogólnie krakowianie nie grają już tylko dzid. Więc Henryk Kasperczak - i tyle w tym temacie.

Może być?

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Daniel Alves
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.03.2010, 20:37
wynik ZDECYDOWANIE lepszy niż gra
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow...
i tak jest od stu lat.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 27.03.2010, 20:38
Brawo Kasperczak! Widać odmienił styl tej drużyny! Inna gra niż za Skorży!

P.S: Widzieliście reklamę bet-at-home na bannerach Polonii Bytom?
Odpowiedz cytując
Waldus88
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 27.03.2010, 20:40
Na pewno cieszy to, iż Nasi stoperzy nie zagrywają długich piłek, pomijając drugą linię, co w ostatnim czasie pojawiało się nagminnie. Poza tym fajnie rozgrywa piłkę Issa Ba, pokazuje się do gry.

Co do samej gry to rewelacji na pewno nie było, ale jakaś tam poprawa jest. Nie podobało mi się to, iż po strzeleniu bramki na 2:1 Wisła oddała inicjatywę i była bliska utraty bramki. Jeśli chodzi o indywidualności to dobra gra Małeckiego i Ba. Chyba najlepsi na boisku.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów