|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu? | |||
| Tak |
|
433 | 41,88% |
| Nie |
|
250 | 24,18% |
| Pożyjemy, zobaczymy |
|
351 | 33,95% |
| Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Czytaćtego nie można, gdzie ten szacunek dla Kaspra jaki byl nawet po jego odejściu? Jeszcze mam w pamieci mecz z Gornikiem Zabrze, i 89 min jak Marcel Liczka nam strzelil, a tara byl u nas na lawce, i nagle wszyscy zaczeli skandowac Henryk Kasperczek - najglosniejszy doping jakikiedykolwiek na Wisle byl - AB bylo glosniejsze nawet niz C, kto byl na meczu to napewno pamieta. Czemu kazdy przypomina Valerenge? A zapomnieli wszyscy jak rozwalalismy Parme czy Schalke, i walczylismy z Lazio jak rowny z rownym, majac mozliwosc wyjazdu do Rzymu na mecz, majac najlepszy wyjazd w zyciu. Kasperczak osiagnal najwiekszy sukces z Polska druzyna w od awansu Widzewa do LM, bo mimo wszystko awansa Lecha z grupy - Wisla przeszla trudniejszych rywali. Szacunek mu sie nalezy jak i druga szansa.
Wracajac do Skorży - gosc z 8 druzyny w lidze, zrobil druzyne ktora zdobyla MP, byla Finalista PP, jest nadal pierwsza w lidze. Majac w sumie najmniejszy budzet w ostatnich latach wsrod czolowki - Lech i Legia wydali duzo wiecej na transfery, do tego trzeba wziasc pod uwage ze jestesmt pierwsi grajac caly sezon na wyjezdzie! I na wielki plus Skorzy - co bylo podkreslane przez wiele zagranicznych magazynow pilkarskich - Wisla byla jedyna druzyna ktora pokonala Barce, zwycieszce LM, w tamtym sezonie, nie wazny wynik z pierwszego meczu, w grupie miala awans po 3 meczach i grala rezerwowymi przeciwko mocniejszym rywalom. Moze i to byl czas zeby podziekowac Skorży - ale kazdy kibic ma obowiazek odniesc sie do tego czlowieka z ogromnym szacunkiem, jakim dazyl on kibicow na kazdym krokow i dziekowal za wsparcie. Niestety jak widać mamy wielu kibicow sukcesu, jak sa wyniki chwala a jak nie ma to gnoja kazdego. Mozna zganic paru zawodnikow ktorzy sie obijaja, Skorzy moze poprostu zabraklo doswiadczenia. Kasper - witamy ponownie, a czas oceni czy to byla madra decyzja, szansa mu sie nalezy |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Gornik Zabrze niewatpliwie jest duza porazka Kasperczaka i nic dziwnego, ze wiele osob bedzie mu to wypominac. Z drugiej strony taki Rysiu Wieczorek, ktory geniuszem nie jest, ale mimo wszystko jakies nazwisko jak na polskie warunki mial i w Odrze Wodzislaw potrafil zwyciezac z kazdym, w Zabrzu w 5-ciu meczach nie wygral ani razu. Natepca Kasperczaka niejaki Ryszard Komornicki, tez jakos z pierwszoligowymi pilkarzami nie radzil sobie nawet w drugiej lidze i po jednej rundzie pozegnal sie z posada. Moze po prostu juz taki parszywy byl ten Gornik, ze kazdy zjadby sobie na nim zeby, wobec czego nie ma sensu zbytnio zawracac tym sobie glowy ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Sam nie wiem co o tym sądzić. Dawniej mówiono,że Kasperczak to drogi trener, teraz go zatrudniliśmy,bo w sumie to opcja tańsza
. Ważne jest to,że facet ma tzw warsztat. Na naszą ligęw sam raz wystarczającą. W Górniku coś tam próbował ale materiał miał średni. Pozostaje tylko jedno. Liczyć,że będzie to dobry wybór i facet poukłada to wszystko jakoś i uda się odskoczyć tym fajtłapą na kilka punktów. Nie będę ukrywał,że liczę na poprawę organizacji gry. Jeśli w najbliższym meczuu ligowym kopacze będą wiedzieli co mają grać ze spokojem,to MP pewnie obronimy.P.S. Też mi się wydaje,że tematu Niemca nie było w ogóle. Wymysły na miarę Makinwy.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 15.03.2010 o godz. 22:12.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przy tym newsie to wpadka z Lewatywą jest małym .....m
![]() Bałem się że przyjdzie Niemiec bo piłkarze grający w koszulkach Wisły mają problem ze zrozumieniem słowa po Polsku. Liczę że Skorża pójdzie do obozu wroga i tam będzie odnosił największe sukcesy. Życzę Ci tego Maćku, będzie to nauczka dla wszystkich że zacząć należy od piłkarzy. ![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Kasperczak-Parma,Schalke,Lazio i pięknie grająca Wisła dziś nikt o tym nie pamięta?! Wybiórczą macie pamięć...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ayala ale Jirsaka nie sprowadził Skorża tylko Łysy, zresztą Maciek od razu powiedział, że nie jest to piłkarz na ta pozycję. Nie jestem zadowolony z nowego trenera, ale pamiętam poprzednie sukcesy i trzymam kciuki za następne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
KaSzTaN: Kasperczak stracil szacunek kibicow w momencie gdy zaczal procesowac sie z Wisla o nienalezne mu pieniadze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...tml#material_2 Mial propozycje z Legii ale wybral Wisłe i ma dostac kase na transfery hohoho już zaczynają sie bajki a okienko dopiero za pare miesiecy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
To ile teraz zarabia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Wczoraj chciałem, w formie żartu napisać, że temat Henia wróci na forum, ale zrezygnowałem z "wywoływania duchów", a tu taka niespodzianka ...
Ja się cieszę - po pierwsze skończył się definitywnie cyrk z Cupiałem i Kasperczakiem w rolach głównych. Po drugie Henry ma moim zdaniem to, czego Skorży (z całym dla niego szacunkiem i uznaniem) brakuje - stanowczy jest. Poza tym na pewno jest dla piłkarzy autorytetem, a i warsztat i doświadczenie ogromne. Liczę na powrót ładnej gry i skuteczności.
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 15.03.2010 o godz. 22:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Tutaj nie chodzi o to. Gość najpierw chciał wydoić Wisłę jak najbardziej z kasy. Potem doradzał Cracovii jak ograć Wisłę przed derbami. W tamtym roku kochał Górnika(mama mówi: "Heniu wróć ratować naszego Górnika"), a nagle przychodzi i opowiada, że on ma Wisłę od zawsze w sercu. Ludzie bądźmy poważni i szanujmy się. Gość w ogóle nie ma honoru i tyle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Co by nie mowic to Kasperczak zawsze kladl nacisk na taktyke i jej realizacje, u Macka tego nie bylo, bedzie milo po 2,5 roku zobaczyc jakies schematy u Wiselki... ale z Lechia beda plecki
!![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Słyszał ktos jeszcze o rzekomym powrocie Grzegorza (uważam że jeśli zostane zatrudniony w Wisle jako dyrektor sportowy, to bede w niej pelnil funkcje dyrektora sportowego) Mielcarskiego?
Nie byl by to chyba zly pomysl. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Tylko jak grajki wyłoza ch**a to zaden trener nie pomoze.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Czekam na wywiady z piłkarzami,większość w wywiadach wypowiadała się,że chce Skorze dalej,a teraz pewnie dyplomatycznie bedą zachwalać Kasperczaka przytaczając suksesy z przed lat
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powroty sa teraz modne, moze jeszcze Kosa "Zbieram na pampersy" i Basałaja ? :o
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
uu.. widze ze ci ktorzy kazali spie... Mackowi teraz z deka sa wystraszeni, a niektorych w ogole w tym temacie nie widac hehehehe i dobrze... chcieliscie to macie.. zamiast mu pomoc i go wesprzec, kreciliscie spirale razem z medialnymi hienami ktore zle wplywaly na Wisle - trenera i pilkarzy ...
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wspieralem Macka 1,5 roku, potem stwierdzilem ze juz nic nie ugra nie jego wina ze tak slabo dociera do zawodnikow.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wszyscy przywołują nazwiska piłkarzy których Wisła miała wtedy, i przeciwstawiają obecny.. w domyśle o niebo słabszym...
Pewnie coś w tym jest ale można tez zobaczyć z drugiej strony.... Kirim i Boguski, Alvarez chyba też Brożek, drugi Brożek i Ba to zawodnicy którzy zdecydowanie lepiej odnajdują się w grze kombinacyjne czyli takiej którą na pewno będzie preferował Kasperczak (który nie będzie pewnie się upierał, że koniecznie musi mieć wysokiego napastnika... zamiast po prostu dobrego i nie będzie do ataku przesuwał Marcelo byle tylko grac długie piłki). Dlaczego Kirm tak fajnie kopie w reprezentacji i nie idzie mu w Wiśle... może nie tyko o aklimatyzacje chodzi.. a o sposób gry. W Wisle nadla sa piłkarzy gtórzy potrafią grac mądrze, kombinacyjnie i ofensywnie takich piłkarzy w Górniku nie było... Wiem jedno, drużyna i zawodnicy zawsze przy Kasperczaku podnoszą swój poziom i "jakość gry". Czasem też zawodzą w kluczowych momentach przez nonszalancje i zbytnia pewność siebie niekoniecznie zaś przez błędy trenera. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Z tą Wisłą w sercu nie przesadzajcie i nie stawiajcie wielkich wymogów. Skorża pogaruje na bezroboci parę miesięcy ,pójdzie np. do Legii czy Lecha i też będzie rozpływał się nad kibicami miejscowymi , atmosferą , organizacją i stwierdzi ,że zawsze marzył żeby pracować w jednym z powyższych klubów. Skorża siedzi na karuzeli i szybko z niej nie spadnie. Do końca kariery pewnie obskoczy z 30 polskich klubów.
Kasperczakowi można różne rzeczy zarzucić ale to że jest słabym trenerem na pewno nie. Ja miałem okazję oglądać mecze pucharowe z sezonu 2002/2003 na żywo (nie wszystkie ale te w Krakowie tak) i Kasperczak będzie mi się zawsze pozytywnie kojarzył. Na meczu z Lazio to myślałem że się pochlastam takie emocja a jaka gra. Taktyka Kasperczaka była zawsze oparta na skrzydłowych. Takowych w obecnej Wiśle nie ma i może być tutaj problem. Do tego skuteczność.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 15.03.2010 o godz. 22:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Niech uważają, żeby na nich Cupiał nie wyłożył czegoś...bo będą w ME gnić. Słowo trenera > słowo piłkarza
i tego powinni se trzymać.![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Smutno i straszno...
Człowiek, ktory pokochal ten klub zostal wyrzucony a przyjeto dziada ktory wyklocal sie o pieniadze z klubem... Balem sie tego momentu i niestety nadszedl... Gorzej juz ta wiosna nie mogla sie zaczac :( |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
to tego w necie nie napisali? a to pech
Cytat:
![]() Cytat: