The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.02.2010, 21:41
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Raczej pare lat doświadczeń. Legia = jedyny klub z ekstraklasy, który w ostatnich dwóch okienkach transferowych nie zrobił zadnego transferu gotówkowego.

A łyżka na to: niemożliwe

Plus info z wczoraj:
Cytat:
"Sportske Novosti" nazwały dwa dni temu ofertę Legii równą cenie "za popcorn w kinie".
hehhehehehhehehe - tekst z Novosti niezły
zawsze można złożyc ManU ofertę na zakup Rooneya za 100k EUR... i nagłośnić, ładnie zatytułować.. "XXX złożyło ofertę na Rooneya!!!"

A odnośnie transferów w Legii... fakt. A Legia cały czas w TOP 3 ..........
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.02.2010, 00:06
W sumie coś w tym jest. Niezły marketing, zadać pytanie ile za Anelkę,bo jesteśmy zainteresowani. Gazety by o tym trąbiły co nie miara. Zaczęto by mówić o naszej lidze w końcu
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 26.02.2010, 02:26
hehehe w sumie... ale obawiam sie ze zaczeliby mowic (juz na glos) jacy to kretyni zglaszaja zainteresowanie graczem majac na transfer max 500k EUR...
byloby glosno o EKSTRAklasie...
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.02.2010, 08:13
sq wiesz jak to jest, nieważne jak mówią. Ważne, że mówią
Ostatnio edytowane przez snyrting : 26.02.2010 o godz. 08:17.
Odpowiedz cytując
barteqTS
Member

Od: 02.2006

Stary 26.02.2010, 09:43
Ciekawie to się zrobi jak faktycznie wydadzą dużą bańkę na tego gościa. Nieraz słyszałem opinie że jak będzie stadion na Legii to zacznie się tam budowanie drużyny na poważnie
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.02.2010, 09:47
Transfer tego kolesia do Legii jest nieaktualny . Legia dawała 800 tyś a cena za niego wynosiła coś w granicach 2 mln euro. Zresztą Chorwaci wyśmiali ofertę mówiąc , że kwota jaką dawał Warszawki klub wydaje się w kinie na popcorn.
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 26.02.2010, 10:36
Mnie to nie dziwi dlaczego Dynamo się nie zgodziło chcą 2 miliony euro a Legia dawała tylko 800tyś euro .Według mnie te 2 miliony Euro to za dużo jak na Polskie kluby,więc nie zdziwię się jeśli do Legii nie trafi.
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.02.2010, 10:42
Transfer na bank nie będzie zrealizowany . Rozbieżności wynoszą bagatela 1,2 mln euro w dodatku nie wiadomo jaki kontrakt krzyknie sobie zawodnik a przede wszystkim koniec okna transferowego w poniedziałek. Tylko żeby Warszawiacy nie połasili się na naszego murzynka z Lazio , bo ostatnio przyjęli taka taktykę.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.02.2010, 10:56
sq napisał(a):Wyświetl post
hehehe w sumie... ale obawiam sie ze zaczeliby mowic (juz na glos) jacy to kretyni zglaszaja zainteresowanie graczem majac na transfer max 500k EUR...
byloby glosno o EKSTRAklasie...
Można więcej zaproponować. Przecież i za 20 nie zgodzą się sprzedać Rooneya albo Drogby. Kto by sprawdzal, czy tyle mają ?
A marketing jak już wspomnieliście ładny
..
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 26.02.2010, 11:21
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Tylko żeby Warszawiacy nie połasili się na naszego murzynka z Lazio , bo ostatnio przyjęli taka taktykę.
Kogo niby nam podprowadzili?
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Stary 26.02.2010, 11:23
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Kogo niby nam podprowadzili?
Chcieli Hristova, ale im odmówił.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 26.02.2010, 11:25
Dean napisał(a):Wyświetl post
Chcieli Hristova, ale im odmówił.
Skąd to info?
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 26.02.2010, 11:35
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Skąd to info?
Podbijam.....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.02.2010, 11:40
Takie info podał forumowicz K4milo czy jak mu tam, powołując się na wywiad ze strony bułgarskiej. Co ciekawe jest tam wspomniane również, że Wisła ma opcję pierwokupu za Hristova.
..
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.02.2010, 11:41
Odnośnie tego Chorwata w Legii, ja bym poczekał z ogłoszeniem werdyktu, no bo tak: 1.okienko transferowe zamyka się za 2 dni 2.strona oficjalna nie wstawiła newsa potwierdzającego nieudane zakończenie negocjacji 3.ITI czymś musi przyciągnąć na stadion nowych kibiców i nieco załagodzić oburzenie dotychczasowych.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Stary 26.02.2010, 11:42
tofik napisał(a):Wyświetl post
Takie info podał forumowicz K4milo czy jak mu tam, powołując się na wywiad ze strony bułgarskiej. Co ciekawe jest tam wspomniane również, że Wisła ma opcję pierwokupu za Hristova.
No właśnie. Ja to wyczytałem na forum.
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Stary 26.02.2010, 13:42
JAK PODAJE OFICJALNA STRONA LEGII

Ivica Vrdoljak nie zagra w Legi

Ivica Vrdoljak nie zagra w Legii. Nasz Klub prowadził długie negocjacje z Dynamem Zagrzeb w sprawie tego transferu, ale ostatecznie nie udało się osiągnąć porozumienia.

- Zakończyliśmy negocjacje z Dynamem. Chorwat nie zagra u nas. Oferowaliśmy klubowi z Zagrzebia kwotę miliona euro, jednak żądania drugiej strony były znacznie wyższe, dlatego Ivica nie trafi do Legii w trakcie tego okienka transferowego - powiedział legia.com dyrektor sportowy Legii Mirosław Trzeciak.

Informację o tym, że Legia prowadzi negocjacje z zawodnikiem przekazał prezes Leszek Miklas podczas czwartkowej konferencji. Ostatecznie były reprezentant chorwackiej młodzieżówki pozostanie w swojej ojczyźnie.

TUTAJ SAM LINK
http://legia.com/www/index.php?akt=13244
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.02.2010, 14:32
A w Wiśle nie zagra Cristiano Ronaldo. Oferowaliśmy Realowi 10 mln euro ale oni chcieli znacznie więcej.
Nie wiem co to ma być ze strony Legii, tylko się ośmieszyli takim newsem.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 26.02.2010, 14:41
Szamotulski przeszedł do Dunajskiej Stredy
http://www.90minut.pl/news/116/news1...ka-Streda.html
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.02.2010, 14:50
Georgi Hristov, bułgarski napastnik, podpisał kontrakt z Wisłą Kraków. 25-letni napastnik został wypożyczony z Levskiego Sofia na rok z opcją pierwokupu. - sprawa wyjasniona, K4milo podał błedne informacje. Jezeli dojdzie jego certyfikat moze zagrac z Bełchatowem. Nie bedzie Małeckiego wiec moze bedzie miał okazej sie zaprezentowac. Pozyjemy, zobaczymy
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 26.02.2010, 18:14
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Georgi Hristov, bułgarski napastnik, podpisał kontrakt z Wisłą Kraków. 25-letni napastnik został wypożyczony z Levskiego Sofia na rok z opcją pierwokupu
Zakładając, że Hristov odbuduje formę w Wiśle, to oni mogą po po tym roku już nie chcieć sprzedać..? Wiadomo coś, że nie ma wpisanej jakiejś kwoty odstępnego?
No ciekawe co wszystkie transfery (głównie chodzi mi o Wisłę, Legię, Lecha, Jagielonię..) wniosą do ligi..
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Stary 26.02.2010, 18:42
sq napisał(a):Wyświetl post
Zakładając, że Hristov odbuduje formę w Wiśle, to oni mogą po po tym roku już nie chcieć sprzedać..? Wiadomo coś, że nie ma wpisanej jakiejś kwoty odstępnego?
No ciekawe co wszystkie transfery (głównie chodzi mi o Wisłę, Legię, Lecha, Jagielonię..) wniosą do ligi..
Działacze Lewskiego mają już niewiele do gadania. Pierwokup - czyli ustalenie kwoty odstępnego za piłkarza, Wisła wie już ile ewentualnie za Bułgara musi zapłacić, aby stał się on naszym piłkarzem. Stanie się inaczej jeżeli:

-nie sprawdzi się i Wisła nie będzie chciała go odkupić,
-sprawdzi się, ale nie zaakceptuje nowych warunków umowy.

Przy drugiej opcji wraca do Lewskiego, a ten może go wtedy odsprzedać gdziekolwiek, za ile tylko chce. Lewski nie może od nas żądać więcej niż ustalona kwota, której wysokości my kibice, nie znamy.

Podobna sytuacja jak z Grosickim.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.02.2010, 19:57
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Szamotulski przeszedł do Dunajskiej Stredy
http://www.90minut.pl/news/116/news1...ka-Streda.html
Naprawdę facet rozmienia się na drobne aby nie powiedzieć,że się kompromituje. A taki z niego kozak był. Rzecz jasna wszyscy się na niego uwzięli i dlatego w Polsce nie gra,a prawda jest taka,że zwyczajnie facet jest kiepski.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Mike+
Member

Od: 12.2003

Stary 27.02.2010, 14:37. transfery w Polsce
Wprawdzie do zakończenia okienka transferowego pozostało jeszcze ze 30 godzin, ale patrząc na zestawienia dotychczasowych transferów w Polsce tu:
http://ligapolska.info/pages/transfe...kstraklasa.php
lub tu:
http://www.90minut.pl/transfery.php?id_sezon=75&runda=2
mam wrażenie, że liga wiosną się wzmocni. Właściwie żaden czołowy grajek Ekstraklasy nie opuścił Polski w okienku zimowym (jeśli nie liczyć Rengifo), a doszło kilku niezłych(?) zawodników, głównie zza granicy. Na tle innych klubów transfery Wisły moim zdaniem wyglądają przyzwoicie. Jeśli tylko zdrowie wszystkim dopisze, to naprawdę Skorża będzie miał z czego wybierać. A jak będzie w praktyce, to będziemy mogli wnioskować po kilku kolejkach wiosennych.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 01.03.2010, 13:26
http://www.90minut.pl/news/117/news1...odionowem.html
Odpowiedz cytując
jkw
Member

Od: 01.2010

Stary 01.03.2010, 16:29
http://www.90minut.pl/news/117/news1...-Cracovii.html

Georgij Ovsjannikov rozegrał do tej pory 10 spotkań w reprezentacji Mołdawii, strzelił gola w eliminacyjnym meczu do mistrzostw świata z Łotwą. Przez ostatnie trzy lata Ovsjannikow grał w mołdawskim zespole Olimpia Balti. W ubiegłym sezonie został królem strzelców ligi mołdawskiej strzelając 13 bramek w 30 meczach.
Odpowiedz cytując
someonewisp
Banita

Od: 09.2009

Stary 01.03.2010, 16:31
Inni potrafią, tylko nie my...
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Stary 01.03.2010, 17:13
someonewisp napisał(a):Wyświetl post
Inni potrafią, tylko nie my...
Fakt mogło to okienko być lepsze w naszym wykonaniu ale jest jaki jest.TRUDNO

Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Stary 02.03.2010, 09:55
http://goool.pl/ekstraklasa/1202-grz...giellonii.html

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 22.03.2010, 15:44
Micanski trafi do Niemiec
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32298,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów