The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.12.2009, 23:30
Dla mnie płyta roku - Tetris ze swoim Dwuznacznie. Po raz kolejny pokazał swój talent, bardzo udana płytka w moim odczuciu. Pozytywnie tez Pjus, a kawałek 'Fanatyk' absolutne mistrzostwo. Na swoim dobrym, stałym poziomie OSTR, choć w tegorocznej hierarchii wyżej stawiam Tet'a. Pezet - nie wiem czy się wypalił, czy zmiana jest podyktowana czymś innym - ale od kilku lat następuje regres. Muzyka Emocjonalna i tak jest co prawda lepsza od Rozrywkowej (MR w moim odczuciu jest strasznie słaba), ale do poziomu Klasycznej lub Poważnej - lata świetlne (jedynie kawałek "Spadam" mnie przyciągnął na kilka dni).
Pomijam płyty Tedego, Peji itp - od dłuższego czasu omijam ich z daleka.
Przede mną jeszcze do przesłuchania Małpa, dlatego póki co pomijam ją w ocenie. W.E.N.A - nie zachwycił mnie nowym albumem, ale muszę się jeszcze raz głębiej wsłuchać.

Z niecierpliwością czekam na "Dekadę" Eldoki oraz projekt Parias. Ciekawie się zapowiada 2010
Ostatnio edytowane przez Wizard : 21.12.2009 o godz. 23:37.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 21.12.2009, 23:34
Ciekawe płyty wg mnie: OCB, IPC, Uliczny Flowklor, Powrócifszy, ORS, Parhastyczny Mixtape, 13, Jeśli Słiszysz, L.S.M, Unhuman Mixtape. Największe pozytywne zaskoczenie to chyba Fabuła z Białegostoku i ich "Dzieło sztuki", Najbardziej zawiodłem się chyba na solowymy albumie Tetrisa. O.S.T.R trzyma wysoki poziom. W przyszłym roku czekam na pewno na "Tylko dla dorosłych ", Totem Leśnych Ludzi, SuperGrupę, i kolejne solo TDF'a, mam nadzieję że bity na drugim solo Fokusa będą bardziej znośne, i Pih pokaże coś ciekawego.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 22.12.2009, 08:01
Ofsajd napisał(a):Wyświetl post
A może podsumowanie roku? kto zawiódł, a kto pozytywnie zaskoczył? płyta roku? najgorszy album? hmm..?

Dobry pomysł:

Najlepsza płyta: jak dla mnie w tym roku kandydatów jest tylko dwóch - O.S.T.R. - OCB, Ortega Cartel - Lavorama.
Najgorsze płyty: były ich zbyt wiele żeby wymieniać

Na +: No Bo Tak, TeTris, Małpa.
Na -: Jak dla mnie Zielona Góra (i cały rozgłos w TV po), no i dissy na lini Peja Tede(znudziły mnie.), nie zasłużone zwycięstwo Flinta nad Białasem w obecnej edycji WBW.

Osobiście nigdy nie pożałuję, że odwiedziłem klub Studio na koncercie Adasia Ostrowskiego, kto był ten wie co mówie.

P.S. Ofsajd no to czekamy razem na "Tylko dla dorosłych"
Ostatnio edytowane przez igortsw : 22.12.2009 o godz. 08:10.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
wislak_92
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 22.12.2009, 12:04
15.01 Eldo w Krk, wiecej inf: http://www.hip-hop.pl/news/projector.php?id=1260779426 .

A co do plyt z 2009 to warto przesluchac: Fundacja #1, OSTR, Ramona 23, Tetris, Fabuła, Grubson(tak wiem, to nie hh)
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 22.12.2009, 12:12
Hg - Droga ,chyba najlepsza plyta tego roku
.....
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 22.12.2009, 14:08
hg droga
słoń chore melodia
firma nielegalne rytmy2
styl zycia gnoja to nie wiem czy do tego roku mozna zaliczyc ?
PTP
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 22.12.2009, 14:36
Jak dla mnie płyta roku może być tylko jedna: LAVORAMA, Ortegi... premiera miała miejsce jakoś na początku roku a u mnie w samochodzie dalej napierdala. świetny Reno szczególnie "dobre czasy, złe czasy". Jestem strasznie zawiedziony i zniesmaczony że jakoś mało kto o tej płycie wspomina... ale skoro tutaj przeważają klimaty w stylu Firma czy Peja to nie ma co sie dziwic

pozatym PJUS... podziwiam s****iela za to co zrobił i nie chodzi mi nawet o poziom płyty( choć jest bardzo dobry) ale bardziej za to że wogole tą płyte nagrał!!!!. ALL4PJUS!!!

TET - Dwuznacznie tez swietnie

MES - trzyma poziom, szczególnie za "MY"... zresztą na feat'ach pokazuje jakim świetnym raperem jest

a na co czekam? czekam na Solówke RENA!! bo jest prze kozak, Na Łone bo uwielbiam jego poglądy i Na 2cztery7 bo poprostu kocham G-funk
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
jaitylkoja
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 22.12.2009, 14:37
Płyta roku - SumaStyli - De Integro

Rozjebali tym albumem, nie ma ich do ogo porównać na polskiej scenie... Chyba że do Paktofoniki, jak już ktoś wcześniej napisał
ćwicz to co chcesz, nawet gdy kumple nie ćwiczą..

Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 22.12.2009, 19:39
Mnie Łona strasznie rozczarował w wywiadzie, gdzie wspomniał, że jego największym autorytetem jest A. Michnik. Od tamtej chwili patrzę na niego z dystansem, choć muzyka - tak jak mówiłem - pierwsza klasa. I oby skończył z polityką etc.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 22.12.2009, 20:18
Jak dla mnie w tym roku bardzo dobre płyty to "Na Serio" Peji, "Droga" HG, przyzwoicie się prezentuje WFD (N2 słabe jest...), bardzo dobra produkcja wyszła od Fabuły, pozytywnie zaskoczył mnie "Uliczny Flowklor" RY23. Reszta płyt jakoś mi nie zapadła w pamięci... Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.12.2009, 22:16
"T.R.I.P." 52 Dębiec - jak dla mnie płyta roku. Świetne teksty, chłopaki pokazali że można stworzyć tworzyć rap, nie używając przekleństw, nie nawołując do nienawiści do policji, j***nia frajerów czy palenia jointów. Polecam każdemu!
Odpowiedz cytując
matt1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 24.12.2009, 21:51
Tede feat. Jaman - El'Cztery
http://www.youtube.com/watch?v=krmAle-5l1Q
na wyjazdach byłeś ilu?
Odpowiedz cytując
burzolod
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.12.2009, 21:54
Co do 52 Dębiec nowej płytki za tytułowanej T.R.I.P to mam tylko do powiedzenia Mistrzostwo Pierwsza Klasa płytka warta każdych pieniędzy według mnie oczywiście każdy ma swoje zdanie. Jak i Hemp Gru pt."Droga" te 2 płyty zasługują na wielki szacun
...
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Stary 24.12.2009, 22:15
http://peb.pl/albumy-hip-hop-rap-r-b...mixtape-2.html
http://www.wielkiejol.com/news/a-h24n2_396.html

WielkieJoł napisał(a):
Tajemniczy projekt zatytułowany A/H24N2 jest bez wątpienia najbardziej oczekiwanym materiałem końca 2009 roku, dlatego zdobycie jego wcale nie było takie proste.

Płyta CD z materiałem A/H24N2 była zupełnie za darmo dołączana do specjalnej koszulki Wielkie Joł. We flagowym sklepie PLNY Textylia #XXIV (czyt. Hash24) zebrało się wielu fanów Tedego. Niektórzy pojawili się przed wejściem już we wczesnych godzinach porannych, a w całej kolejce była wyczuwalna atmosfera napięcia i oczekiwania. Niestety nie każdemu udało się zdobyć swoją kopię mixtejpu A/H24N2. Szczęśliwcy, którzy mają już swój egzemplarz mogą być z siebie dumni.

Na okładce znajduje się niecodzienna prośba. Jeżeli wszyscy posiadacze oryginałów się do niej zastosują, faktycznie może być zabawnie - wirus A/H24N2 będzie się rozprzestrzeniał bez użycia internetu, tylko przez kontakt osobisty. Choć mamy świadomość, że ta płyta jest tak wyczekiwana, że pewnie niebawem pojawi się w internecie i wszyscy inni będą mogli ją pobrać na swoje twarde dyski.
Ktoś tu coś pisał/śmiał się że Tede dwa miesiące odpowiadał Rysiowi? Nie miałem jeszcze okazji tego przesłuchać(ach.... te święta) Z tego co słyszałem oberwało sie i Pei i Liroyowi i Borixonowi, i ogólnie dużej części sceny, przesłucham napiszę własną opnię.
wesołych!

edit. No to wam powiem że na święta Peja dostał ładny prezent powinien schować się teraz pod choinkę i spod niej nie wychodził, Tede pozamiatał chłopakiem. Genialnie podsumował i zakończył cały beef ostatnim kawałkiem, ale sami to sobie przesłuchajcie i oceńcie. To jest tylko moja subiektywna opinia.
Ostatnio edytowane przez Ofsajd : 25.12.2009 o godz. 12:17.
Odpowiedz cytując
Thurin
Junior Member

Od: 10.2008

Stary 25.12.2009, 18:42
Jak dla mnie solówka Chady, jest mistrzowska, gość nawija tylko o rzeczywistości, o tym co go otacza, płyta otrzymała bardzo dobre recenzje, zapewniam, że jak myślicie, że jest to typowy nudny ulicznik, nawijający o tym samym, to NIE, Chada wybrał tematy niezwykle życiowe, true MC, a zresztą sami zobaczcie, oto singiel:

http://www.youtube.com/watch?v=KA4oVXnP2B0

Odpowiedz cytując
tembeltsw
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 19.01.2010, 16:51
http://www.youtube.com/watch?v=RsASw22LJ5Y

Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 19.01.2010, 17:01
a dla mnie najlepsze płyty wydali w tym roku Fabuła, Mes, ostr, Ortega jak już ktoś wspomniał, Grubson, DGE i Słoń (CH.M). Nie wiem komu mógłbym dać to 1 miejsce, ale chyba Mes lub Fabuła.
do tego wyróżnienie przyznałbym Chadzie, Quizowi, RY23, Wall-E za powrót na scene, WFD również za udany powrót i może ktoś jeszcze by się znalazł..
a rozczarowanie?
chyba Tetris. spodziewałem się więcej po nim...
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 19.01.2010, 17:08
http://peb.pl/albumy-hip-hop-rap-r-b...mixtape-2.html
http://www.wielkiejol.com/news/a-h24n2_396.html

Ktoś tu coś pisał/śmiał się że Tede dwa miesiące odpowiadał Rysiowi? Nie miałem jeszcze okazji tego przesłuchać(ach.... te święta) Z tego co słyszałem oberwało sie i Pei i Liroyowi i Borixonowi, i ogólnie dużej części sceny, przesłucham napiszę własną opnię.
wesołych!

edit. No to wam powiem że na święta Peja dostał ładny prezent powinien schować się teraz pod choinkę i spod niej nie wychodził, Tede pozamiatał chłopakiem. Genialnie podsumował i zakończył cały beef ostatnim kawałkiem, ale sami to sobie przesłuchajcie i oceńcie. To jest tylko moja subiektywna opinia.

slyszalem cala plyte jak wyszla odrazu,wszytskie potkniecia mu wyliczyl znakomicie podsumowal ze gra polskiego 2 Paca ,
.....
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.01.2010, 17:16
http://www.youtube.com/watch?v=BMdbA_R3Yew Sokół feat VNM - Jestem swój
http://www.youtube.com/watch?v=tovrW...eature=channel Felipe, VNM, Jędker, Sokół,Pezet, Brahu, Numer Raz i Eldo (chyba pomieszałem kolejność) - I żeby było normalnie.
Mixtape PROSTO. 2 Volta ma szanse rozwalić wszystkich w tym roku, zapowiada się super
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
pio
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 22.01.2010, 08:38
http://piomistyk.wrzuta.pl/audio/4Rk..._prod_szwagier
coś mojego z dzisiaj
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!...

RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim

http://www.myspace.com/pio.m
pio
http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee

wszyscypio
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Stary 22.01.2010, 09:06
http://www.youtube.com/watch?v=yJnCzzGAXVE nowy singiel OSTR, jakby ktoś jeszcze nie słyszał
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 22.01.2010, 09:49
http://www.youtube.com/watch?v=yJnCzzGAXVE nowy singiel OSTR, jakby ktoś jeszcze nie słyszał
Zgadza się nowy kawałek z płyty "Tylko dla dorosłych" która wychodzi 26 lutego. Dodatkowo Asfalt na swojej stronie podał, że Ostry odwiedzi Kraków 26 marca.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.01.2010, 10:29
nie wiem czy ktos slyszal. Fabuła z Bialegostoku. wg mnie ciekawa nute graja
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Stary 22.01.2010, 12:51
http://www.forum.fokuspace.com/index...0&#entry193790

głosujcie na Kraków, dobra impreza sie zapowiada(30 urodziny Fokusa)
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 23.01.2010, 12:31

jak ktoś uważa ze ostr jest lepszy od firmy (technicznie i muzycznie) to niech żałuje że go wczoraj nie było
Odpowiedz cytując
piotrek1325
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 23.01.2010, 12:39
no właśnie, jak tam wczoraj było? Byłem na ostatnim koncecie FIRMY ale teraz to chyba inny klimacik chyba? Rozumiem że ciekawie, ale coś więcej?
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 23.01.2010, 13:16
mamy siłe , mamy MOC , mamy pęd !!!!!

nie do opisania , totalny hardcore dubstep i drum'n'base i do tego dość freestajlowe wokale Romka i Kalego
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 23.01.2010, 14:18
Ten bas do tej pory siedzi mi w głowie!
Takiego stężenia dawno nie było... aż całe ciało wibrowało!

Za niecały miesiąc ma być podobna impreza w Ministerstwie, także kto żałuje swojej nieobecności w Łodzi Kaliskiej ma szanse się poprawić
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.01.2010, 14:25
Jarza napisał(a):Wyświetl post
Ten bas do tej pory siedzi mi w głowie!
Takiego stężenia dawno nie było... aż całe ciało wibrowało!

Za niecały miesiąc ma być podobna impreza w Ministerstwie, także kto żałuje swojej nieobecności w Łodzi Kaliskiej ma szanse się poprawić
a dokladnie kiedy jest ta impreza w Ministerstwie? i ile wstep?
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 23.01.2010, 15:25
jeszcze nie ma oficjalnego info - trzeba śledzić na stronie Firmy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów