|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
o.. a skad Ty masz takie informacje? To po co Jirsak do nas przyszedł?
![]()
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Moze dlatego ze nie miał lepszych ofert? Skad wiesz ze chciały go dobre Czeskie kluby?
Twoim tokiem rozumowania: Alvarez przyszedł do nas bo tutaj dostanie kase lepszą niz we Włoskiej lidze? Nie, poszedł tam gdzie go chcieli. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
MichauSzczu - kolega pytał się skąd masz informacje że w Czechach płacą więcej a nawet o wiele więcej.Ja przyłączam się do pytania, ale o konkrety proszę.I nie wymigasz się ligą włoską
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Dla mnie bowiem nie jest zasadniczym pytaniem, kto odpowie za chybione transfery, czy lepszy byłby ten piłkarz, czy tamten, czy zwolnić Skorżę teraz, czy w zimie czy w ogóle... Cupiał musi sobie odpowiedź na inne pytanie. Wziąć sobie szklaneczkę whisky do ręki, usiąść w wygodnym fotelu, puścić Bacha i odpowiedzieć sobie na pytanie: co ja chcę osiągnąć z tą drużyną, jakie są moje prawdziwie plany i ambicje. Bo jeśli serio myśli o LM, to niestety, nie z tym trenerem, nie z tym budżetem. Zaś jeśli LM to tylko mrzonki i mydlenie nam kibicom oczu - ok, jestem w stanie to zrozumieć, ale niech powie to wprost, niech nie stawia przed drużyną chorych celów. Niech powie wszystkim prawdę: Nie mam kasy, nie chce mi się już inwestować, jest jak jest, pan Skorża zostaje, kupicie jak sobie zarobicie, naszym celem jest mistrzostwo Polski i koniec. Co do Skorży, to chciałbym powtórzyć po raz "enty" na tym forum: Nie jest moją intencją i chyba nie jest intencją innych logicznie myślących kibiców zwolnienie teraz Skorży. nie mamy dla niego następcy, jest w Polsce trenerem najlepszym. Moją intencją jest jedynie stwierdzenie faktu, że to, że jest najlepszym polskim trenerem nie znaczy, że jest dobrym trenerem w ogóle. Bo niestety nie jest. Ma kiepski warsztat, jest fatalnym motywatorem, popełnia rażące wpadki taktyczne i nie uczy się na błędach. Jako trener ma szansę po raz kolejny zdobyć MP, ale nic więcej. i tu łączą się oba wątki mojej wypowiedzi. jeśli Cupiał nie ma tak naprawdę ambicji powalczyć w Europie, albo ambicje ma ale nie ma kasy, to Skorże zostawi, bo kogo zatrudni? Natomiast jeśli poważnie myśli o pokazaniu się na arenie międzynarodowej i stać go na większy wydatek, powinien Skorżę wywalić już w zimie i pozyskać uznanego, dobrego zagranicznego trenera oraz dokonać 3-4 mocnych transferów. Wątpię, czy: 1. faktycznie mu się chce 2. Stać go na to. Dlatego przestańmy się załamywać porażkami w Europie skoro sam właściciel klubu ma najprawdopodobniej to gdzieś. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
No muszę Ci przyznać rację , Skorża jest na nasze warunki najlepszym trenerem(no może poza Smudą ) , co zwolnimy go i kto lepszy przyjdzie ? no własnie.. słaby warsztat , motywacja, ale mozna to poprawić , to ponoć wielki fan piłki mógłby o niej godzinami mówić, a więc nich jeżdzi po stażch i się szkoli . Narazie broniły go wyniki , do wczoraj, ale w myśl powiedzenia, trener jest taki dobry jak jego ostatni mecz..
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wszyscy narzekaja ze nie ma kogo za Skorze bo to najlepszy polski trener. Zauwazcie ze nie ma dobrych polskich zawodnikow wiec sciagamy dobrych obcokrajowcow typu Marcelo czy Kirm. Jak sie chce to i dobrego zagranicznego trenera sie znajdzie.
Ktos kto sie wychowal na komunistycznym archiwalnym systemie szkolenia i mial za mentora Janasa pewnego poziomu juz nie przeskoczy. Skoki jakosciowe to nowy stadion, baza treningowa, system scoutingu, zagraniczny trener z wizja nieskazona polskim badziewiem. Skorza to dobry trener zeby utrzymywac staly wysoki poziom w kraju. Tyle ze my chcemy isc dalej a obecny szkoleniowiec tego nie gwarantuje. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak , prawda, no ale kto ? wniosek z tego taki , że musi byc zagraniczny trener bo inaczej nie damy rady w Europie, na Polskę spokojnie Maciej wystarczy ale na Europe z jego systemem szkoleniowym, skautingowym juz nie koniecznie, ktoś z zza granicy!! może powrót Dana ?
![]() ![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Byłem "w tedy" przeciwny , ale teraz mogę powiedzieć , że mimo MP wolałbym u nas Urbana (nie mieszając do tego "meczu na SZCZYcie" ). K...rwa , cały czas ŻAL.pl !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wstyd był wczoraj . |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
bebeto- rozumiem, ze jest Ci 'zal.pl', ale z tym Urbanem nie przesadzaj.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Po prostu uważam że jest na pewno lepszy od MS.!!! (Maciej Skorża)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No wczoraj to można powiedzieć udowodnił , lecz 2 lata w bezpośredniej rywalizacji jest gorszy, na razie odstaje na 4 punkty , ale to nie jest argument aby to stwierdzić,liczy się ostatni mecz i to jak wypadniemy na koniec sezonu , wtedy się dopiero okaże kto jest lepszy z tej 2, oby był to Maciej
![]()
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Pewnie dlatego Skorża jest 1 a Urban ciągle za nim...
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Ja rozumiem że można być wkurzonym po ostatnim meczu ale jeśli nawet moderator zaczyna wypisywać takie farmazony to jest to chyba oznaka histerii. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
holenderska szkoła trenerska mogłaby być nawet dobrym rozwiązaniem
![]() ![]()
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Zawsze zdumiewało mnie to wiernopoddańcze przywiązanie do Skorży.Wygrywa te mistrzostwa w nędznej polskiej lidze,ale stylu żadnego drużyna nie ma.Już nie zdumiewa mnie,ale najzwyczajniej śmieszy zdanie,że lepszego trenera nie znajdziemy za taką kasę.Już kiedyś dawałem przykład Portugalczyka Jose Couceiro,trenera Litwy,przedtem biednego Kowna(wyeliminował z nim Gl.Rangers w kw.do LM).Ten były trener Porto,to naprawdę niezły fachowiec,a Litwinów było stać na niego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
W mojej opini trener Skorza powinien zachowac posade.
Nie skreslalbym go jeszcze. Dajmy mu czas do konca sezonu i zobaczymy jak zespol sie bedzie prezentowal. Moze cos sie w koncu ruszy w tym klubie! Moze w koncu w zimie sprzedamy kogo mamy sprzedac, kupimy kogo mamy kupic i pozwolimy sie druzynie zgrac przez runde wiosenna! A nie znowu sprzedawanie zawodnikow przed eliminacjami do europejskich pucharow i na szybko kupowanie kogos na zastepstwo! Skonczmy z tym wreszcie! Uczmy sie na bledach! Wtedy nowy stadion (33 500 na trybunach) w chodzimy do LM w pierwszym meczu fazy grupowej po pieknym meczu pokonujemy FC Barcelone 1:0... itd.! Ahhh jak pieknie zyc marzeniami! ![]() Aha i na koniec prosba do trenera Skorzy! (kto wie moze przeglada czasami forum kibicow) Dajmy szanse mlodym zawodnikom! (chcial bym w koncu zobaczyc Leszczaka)WCIAZ WIERZE W TRENERA SKORZE!!! 1906% poparcia! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
||
Zdajesz sobie sprawę, że Małecki wyszedł w podstawowym składzie w pierwszej kolejce ligowej poprzedniego sezonu? Stracił miejsce w wyjściowej jedenastce i w następnych dwóch kolejkach wchodził na 25-30 minut. To mało szans jak dla chłopaka, który wtedy wyróżniał się tylko zadziornością? Małecki nie grał, bo był słaby i Skorża miał prawo stawiać na innych. Obecnie podobnie jest z Ćwielongiem. On też dostawał szanse w pierwszym składzie i ciągle zawodzi. Czasami błyszczy, ale tylko jako zmiennik.
Ostatnio edytowane przez jova : 08.11.2009 o godz. 06:28.
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Był, jest gorszy. Wtedy z nami, w Gdańsku i wczoraj z Bytomiem (W najlepszym razie nie odstawał znacząco) Ale zgadzam się że Skorża jakby 1 piłkarza od czasu do czasu z ME wrzucił na więcej niż 3 minuty nic by się nie stało.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
A najbardziej denerwuje mnie to, że nawet jak wynik jest w miarę pewny, to nie wpuszcza młodych. A jeśli już, to w 90 minucie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Kiedyś grałem w "juniorach" i tam trener uczył nas podstawowych reguł:
-wyjdź koledze do podania -grajcie bliżej siebie -nie wykopuj bez sensu -nie kiwaj -jeden góra dwa kontakty Te kilka bardzo podstawowych zasad wystarcza na naszą ekstraklasę - i nie trzeba mieć do tego wirtuozów (patrz Polonia B; Ruch) Patrze na grę naszej Wisły i niestety nie widzę żadnego z w/w elementów. I mam pretensje do naszego trenera teoretyka że nie potrafi wprowadzić do zespołu żadnej z tych zasad. Niestety nasza gra opiera się na indywidualnych umiejętnościach a to nie wróży dobrze na przyszłość. Maciek chyba już obecnego poziomu nie przeskoczy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
1906% poparcia dla Skorzy...
na pohybel obludnikom ktorzy po jakims potknieciu odrazu napierdzielaja... narzekaliscie na Cupiala jak czesto zmienial trenerow, szydzicie z Wojciechowskiego... a sami nie potraficie zachowac zimnej krwii, banda taktykow wychowana na championshipie.... nie ma druzyny ktora wygrywa wszystkie mecze w lidze! zachowajcie dla siebie te swoje smuty i oceniajcie trenera minimum po sezonie, a najlepiej jak sie skonczy kontrakt... dopoki bedzie miec miejsce trenerska ruletka nigdy nie uda sie zbudowac super klubu.... jak krytykujecie nie nawolujcie do zmiany trenera bo to jest szczeniackie... |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wisła gra słabo to prawda ,ale w zeszlym roku tez nei grajac dobrze jesienia ,wyprzedzilismy rzutem na tasme rozpedzonego Lecha. Oczywiscie boli znow porazka z najwiekszym rywalem ,ale nie jest to chyba powod by zwalniac Skorze ! Kiedys zwolniono Petrescu po 3 remisach z rzedu co okazalo sie paranoja ,wiec skoro dalismy szanse Skorzy po Levadii ,dajmy mu szanse do konca sezonu .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Mam poważne pytanie do wszystkich zwolenników zwolnienia Skorży-kogo proponujecie w zamian?Podawajcie wasze propozycje , tylko w dostępnych dla nas granicach finansowych i z krótkim uzasadnieniem , dlaczego akurat ten a nie inny.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Takich trenerow jest na swiecie pewnie z 300. A od nazwisk i wymagan to jest zarzad a nie kibice.
Plakac ze nie znajdziemy lepszego trenera to moga kibice Interu albo Manchesteru United. Kazdy trener druzyn topowych z ligi lepszej niz nasza bije Skorze na glowe. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|