The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2009, 20:36
Skorża powiedział, że Boguski wraca za 6 tygodni...
Załamałem się.

A co do samej ligi, to do 10 kolejki powinniśmy nie stracić punktów. W 10 dopiero będzie jakiś trudny mecz, z Lechem.
Odpowiedz cytując
ZNAMEK
Member

Od: 09.2004

Stary 01.08.2009, 20:59
gramy już 4 mecz bez napastnika... Paweł Brożek gra obecnie znacznie poniżej oczekiwań . Jeśli prawdą jest że Boguski wróci za 6 tygodni to możecie być pewni że już niedługo zacznie się seria remisów. Zdaje sobie sprawę, że z kasą jest krucho ale w mojej opinii Paweł nie ma już motywacji do gry w polskiej lidze co prawda przestał już ostentacyjnie wymachiwać rękoma ale nie widać u niego zaangażowania z poprzedniego sezonu. Uważam, że należy sprzedać Pawła jeszcze w tej rundzie nawet za 2-2,5 mln eur kupić węgra i urugwajczyka z ligi włoskiej i dzięki temu napewno nie pogorszymy siły ofensywnej a w kasie klubowej będzie około 1 mln euro więcej.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.08.2009, 21:00
Będziemy mieć mistrza choć po jednym meczu trochę trudno to ocenić. Ale jak tak gramy to poczekać tylko na Gargułę "Bogusia" i mamy all team.
Brożek dojdzie do formy Łobo już jest gotowy więc skrzydeł i szpicy mało kto zatrzyma
Odpowiedz cytując
M.Mati
Member

Od: 03.2003

Stary 01.08.2009, 21:17
Mecz dość dobry w naszym wykonaniu. Cieszy przede wszystkim skuteczność i gra na 0 w obronie. Szkoda, że nasi jakoś nie bardzo chcą grać z Kirmem. Kilka razy był niepilnowany na lewej flance, a my cały czas próbowaliśmy tą prawą stroną gdzie było już bardzo gęsto. W tym meczu jakoś nie widziałem u nas środka pola. Mam nadzieję, że Garguła po kontuzji uporządkuje naszą grę w tej strefie boiska. Trener dziś powiedział, że Rafał Boguski wróci dopiero za sześć tygodni. Lepiej zaczekać z jego powrotem niż się śpieszyć na siłę. Wróci Rafał i nasza gra w ofensywie będzie wyglądała o wiele lepiej.

Wisła NH
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.08.2009, 21:24
Cytat:
A co do samej ligi, to do 10 kolejki powinniśmy nie stracić punktów. W 10 dopiero będzie jakiś trudny mecz, z Lechem.
Ja tam będę zadowolony, jak w tych 9 meczach zdobędziemy co najmniej 20-21 punktów. Coś stracimy na pewno, tak jak wszyscy zresztą.

Cieszę się że wreszcie formę, jakiej się po nim oczekuje, osiągnął Łobodziński. Wierzyłem w niego nawet jak mu nie szło (chociaż czasem mnie załamywał ). Czuję że jak zaskoczy, to się skończy jak z Zieńczukiem, którego przecież swego czasu też ostro krytykowano. Łobo to podobny typ skrzydłowego, a umiejętności czysto piłkarskie od Marka ma nie mniejsze, tylko jakoś nie potrafił ich do tej pory "sprzedać" w Wiśle.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.08.2009, 22:48
Tym co maja jakieklwiek wąty co do gry ,postawy pilkarzy itd,niech najpierw odpoiwedzą czy byli dzis w Sosnowcu ,a potem niech zabieraja sie do krytyki.

Skoro wymagacie czegos od pilkarzy ,to pilkarze moga tez czegos od was a tym bylo ich wsparcie od nas dzis na meczu.

A co do gry to widac poprawe ,sa 3 pkt ,coraz lepiej wychodzi gra krótimi piłkami ,stara "krakowska " szkoła
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 01.08.2009, 23:31
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Tym co maja jakieklwiek wąty co do gry ,postawy pilkarzy itd,niech najpierw odpoiwedzą czy byli dzis w Sosnowcu ,a potem niech zabieraja sie do krytyki.

Skoro wymagacie czegos od pilkarzy ,to pilkarze moga tez czegos od was a tym bylo ich wsparcie od nas dzis na meczu.
Odpowiedź twierdząca, tylko że temat czysto piłkarski, nie kibicowski.
Rozumiem, że patelnia piękna i łatwiej w takich warunkach o zamordyzm niż o techniczną grę, ale Ci, którym udało się wrócić z Sosno na drugą połówkę WKSu chyba widzieli czym się różni gra piłką od polki galopki.

Słaby mecz w naszym wykonaniu, co do Jirsaka - jestem już kompletnie przekonany : przepłacony transfer, mentalnie zero charyzmy, zdolności do pociągnięcia gry, pokierowania zespołem. Jeżeli w 80 minucie Soból z niebieskim na plecach przyjmuje piłkę od razu do kierunku biegu i zabiera się z nią, organizując kolejną akcję, a "świeży" Tomas ma problemy z opanowaniem jej na stojaka to ... Krzysiek Mączyński - skoro wypożyczenie z jakichś powodów nadal nie wchodzi w rachubę (absurd moim zdaniem) to może czas go zacząć ogrywać w lidze kosztem pieniędzy, które i tak już utopiliśmy. Czecha już nie odczarujemy, za to możemy zmarnować wychowanka na dokładkę. Zanim w kolejce do miejsca w składzie pojawi się Garguła.

Cytat:
A co do gry to widac poprawe ,sa 3 pkt ,coraz lepiej wychodzi gra krótimi piłkami ,stara "krakowska " szkoła
Zwycięstwo z cyklu "na ligowo" a nie krakowska piłka. Dwa schematy rozgrywania: "jak najszybciej do skrzydłowych" lub "ścigaj się z Brożkiem" w zależności od fantazji.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 02.08.2009, 00:28
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Zwycięstwo z cyklu "na ligowo" a nie krakowska piłka. Dwa schematy rozgrywania: "jak najszybciej do skrzydłowych" lub "ścigaj się z Brożkiem" w zależności od fantazji.
O ile pierwsza połowę dało się oglądać i gra jakoś wyglądała to 2 połowa to istna katorga trwająca grubo 30 minut, a schemat gry wyglądał tak [obrońca->bramkarz->obrońca->napastnik->pomocnik->pomocnik->obrońca->bramkarz->obrońca->napastnik->strata]. Drugą rzeczą dla mnie niezrozumiałą było to, że dobrze dysponowanego w tym dniu Łobodzińskiego zastępuje się Ćwielongiem podczs gdy Kirm był dziś niewidoczny. Jeśli gra znacząco się nie poprawi to trzeba Skorże pożegnać już w grudniu, bo taką grą z silniejszymi nawet w naszej lidze nic nie zdziałamy. Nasi grajkowie jak zwykle w 2 połowie największym minimalizmem się wykazali.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Mango
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.08.2009, 00:29
Dobry mecz , ważne 3 pierwsze punkty . Choć było upalnie ludzie którzy zasiedli na Kresowej dopingowali dzielnie duża w tym zasługa gniazdowych którzy świetnie prowadzili doping ''z jajem'' .
Całośc psuje tylko bandyckie zachowanie idiotów z Sosnowca którzy z wysokich bloków rzucali w kibiców Wisły workami z jakimś białym gównem ( sorry za wyrażenie ale sam prawie tym dostałęm )
ogólnie pomimo nie dużej liczby ludzi wyjazd na duzy +
Odpowiedz cytując
bondTSW
Senior Member

Stary 02.08.2009, 04:32
W chuju to wszystko mam, zapierdalam na ten Sosnowiec tak jak wszyscy Ci którzy byli dziś i na LM i będę zapierdalał jeszcze kilkanaście razy tak jak i Ci dla których Wisła coś znaczy ik... muszę się jeszcze wstydzić za grę naszych grajków? Co to miało dziś znaczyć? co to była za gra? IV liga? Mam k... później słuchać kpin z Wisły w Wiadomościach? czytać pomyje nt. naszego klubu? Moim zdaniem ktoś w ryja powinien dostać i solidnego kopa w dupe!!

kolego Konrad.,
Nie wiem jak Tobie, ale mnie styl gry nie odpowiada. I mam na myśli ost. 3 mecze Wisły. I to jest moje zdanie. Chyba że forma i styl ma przyjść niebawem!.
Piszesz że niby Ruch to A klasa? tego nie napisałem.. ale klub I ligi im ładuje im 3 bramki. I mam prawo spodziewać się więcej po naszej grze...
Ostatnio edytowane przez bondTSW : 02.08.2009 o godz. 05:23.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 02.08.2009, 05:01
bondTSW napisał(a):Wyświetl post
Co to miało dziś znaczyć? co to była za gra? IV liga? Mam k... później słuchać kpin z Wisły w Wiadomościach? czytać pomyje nt. naszego klubu? Moim zdaniem ktoś w ryja powinien dostać i solidnego kopa w dupe!!

Rozumiem, że Ruch to A klasa?

Pewne zwycięstwo, od 24 minuty kontrolujemy przebieg wydarzeń, a niektórym styl nie odpowiada...
Ddf
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 02.08.2009, 05:21
Konrad. napisał(a):Wyświetl post

Rozumiem, że Ruch to A klasa?

Pewne zwycięstwo, od 24 minuty kontrolujemy przebieg wydarzeń, a niektórym styl nie odpowiada...
Bo to teraz wiesz...Mamy galaktyczny skład zatem kibice są jak w Madrycie--wygrywali za Capello to im styl nie odpowiadał i go zwolnili w nagrode za Mistrzostwo Hiszpanii. U nas tez juz wszyscy wymagaja nie tylko zwyciestwa ale i stylu ;-)
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 02.08.2009, 07:19
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Mysle ze wiekszosc mysli inaczej, co potwierdzi sie niedługo w temacie "2 Kolejka...."
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 02.08.2009, 07:29
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Troska a kaprys to nie to samo.
A Ruch to nie Legia / Lech. Ale już łapię, skazani na optymizm. Il duce ha sempre raggione
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.08.2009, 07:31
Bez skutecznych napastnikow to stylu nie bedzie, jak nasi pilkarze maja grac stylowo jak oni zwykle ogromnie sie mecza zeby strzelic choc jedna bramke ? Dlatego mam nadzieje ze jednak sprowadza wreszcie jakiegos napastnika a Paweł odzyska forme i bedzie niezły duet - wtedy na pewno przyjdzie styl. A do tego czasu bede sie cieszyl z kazdego zwyciestwa.
Odpowiedz cytując
GKS_Zaglebie
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 02.08.2009, 07:56
witam...ja mam pytanie niezwiazane z meczem z ruchem ale z nastpenym meczem w lubinie.Jestem z Wałbrzycha i jestem wielkim fanem wiselki czy moglbym dojezdzajac z walbrzycha na stadion w lubinie wejsc na sektor wisly?
Odpowiedz cytując
Staszek
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 02.08.2009, 08:15
GKS_Zaglebie napisał(a):Wyświetl post
witam...ja mam pytanie niezwiazane z meczem z ruchem ale z nastpenym meczem w lubinie.Jestem z Wałbrzycha i jestem wielkim fanem wiselki czy moglbym dojezdzajac z walbrzycha na stadion w lubinie wejsc na sektor wisly?
Dojechac mozesz ale bilet musi Ci kupic ktos w Krakowie.
Zawsze wierni i oddani z Nowej Huty Wisły Fani!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 02.08.2009, 08:25
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Bo to teraz wiesz...Mamy galaktyczny skład zatem kibice są jak w Madrycie--wygrywali za Capello to im styl nie odpowiadał i go zwolnili w nagrode za Mistrzostwo Hiszpanii. U nas tez juz wszyscy wymagaja nie tylko zwyciestwa ale i stylu ;-)
Całkowicie się z Tobą zgadzam - mnie też już meczy to nadęte malkontenctwo co poniektórych!

Real Madryt.... może Barcelona Niezłe

Niektórzy to powinni zejść na ziemie a nie orbitować w kosmosie
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 02.08.2009, 09:17
Kirma by mozna probowac ustawiac w srodku pola podwieszonego pod Brozka bo na skrzydle poki co nie zachwyca a widac ze lubi grac kombinacyjnie z klepy. Z Cwielongiem,Brozkiem i w przyszlosci z Boguskim , mogłoby to ciekawie wygladac i Skorza moglby probowac ustawiac Wisle tak jak Smuda Lecha w zeszlym sezonie czyli z jednym klasycznym skrzydlowym ,a drugi przesuniety do srodka

---------------------------------Brożek
-------------------------Boguski Kirm(Ćwielong)
---------------------Diaz Sobolewski Łobodziński(Małecki)
------------------P.Brozek,Głowacki,Marcelo,Alvarez
------------------------------Pawełek

Ta trojka by operowała w środku ,wspierana przez Sobola i Diaza i klasycznego skrzydlowego Łobodzinskiego
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 02.08.2009, 09:24
spokojnie, Kirm jeszcze zacznie zachwycać...zresztą nie wiem czemu wszyscy twierdzą że wczoraj grał źle. Rozegrał świetnie akcje bramkową, nie miał strat, dobrze grał kombinacyjnie. A że na razie Brożek i Mały nie bardzo orientuja się w tych jego podaniach to nie szkodzi. Jak się poznają to będzie najlepszym lewoskrzydłowym ligi. Myślę że z Boguskim może świetnie grać.

Ja tam jestem o Niego spokojny...ma szybkość, dynamike, zmysł kombinacyjny i przede wszystkim technike...a to na naszą buraczaną ligę wystarczy.
To samo tyczy się Alvareza.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Selene
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 02.08.2009, 09:41
Kirm jakos taki wyputy wczoraj(wolniejszyniż wczsniej). Ale jego podania są z wyższej półki.
Garguła i Boguski i będzie DT
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 02.08.2009, 09:44
Jak dla mnie dobrze zagrał wczoraj Wojciech Łobodzinski.
Oby wiecej takich meczow.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 02.08.2009, 09:57
Zachwycać się grą Wisły nie było można, ale najwazniejszy jest końcowy rezultat. Poza tym:
- wreszcie poprawiła się skuteczność i już w ciągu pierwszych 30 minut ustalony został wynik, który dawał do końca spokojną grę,
- odnieśliśmy pewne zwycięstwo, w zasadzie Wisła cały czas kontrolowała mecz - może podczas pierwszych 15 minut drugiej połowy Ruch trochę poszalał,
- nie straciliśmy bramki,
- było parę ciekwych szybkich akcji.

Na Ruch wystarczyło, jak będzie z lepszymi drużynami przekonamy się za tydzień. Bardzo cieszy lepsza dyspozycja Łobodzińskiego i to przez sporą część meczu . Również mam wrażenie, że z Kirma można by było mieć znacznie więcej korzyści, gdyby częściej do niego kierowana była piłka. Zresztą i tak uważam, że już jest nieźle zgrany z drużyną. Mnie najbardziej martwi dyspozycja, a raczej jej brak u Pawła Brożka... zobaczymy czy to chwilowe, czy też problem jest poważniejszy. Poza tym jest strasznie dużo newrowości w jego grze i zachowaniu, która pewnie nikomu nie pomaga. A z jednym napastnikiem, w przeciętnej formie trochę trudno nam będzie "rozjeżdżać" rywali ...
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 02.08.2009, 10:00
Nie chodzi o styl tylko o zaangażowanie i tyle. Wczoraj jak by Ruch coś wepchnął na poczatku drugiej połowy (np. błąd sędziego i uznanie bramki) to już by była nerwówa, a mieli szansę, nasi sami się prosili o bramkę. Zamiast dobić nic nie grającego przeciwnika. Mecz nie różnił się niczym od pierwszego z Levadią, to samo stanie w miejscu, nie pokazywanie się partnerom. Jak chcecie to nazywajcie to kontrolowaniem meczu od 24 minuty, dla mnie to olanie meczu od 24 minuty i granie w chodzonego. Ruch to samo, ale to już ich sprawa. Widać było, że Wisła jest lepsza o dwie klasy jak jej się chce, jak można wygrać 3 albo 4-0 to trzeba to zrobić.
Teraz się udało są 3 punkty, ale następnym razem może być inaczej, bo przy 2-0 to już nie trzeba grać, biegać i walczyć, trzeba kontrolować...
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 02.08.2009, 10:50
Nie wiem czy juz pisaliscie o tym ale na DUŻY + stałe fragmęty gry na prawde dobrze były wykonywane
Odpowiedz cytując
Pauwe
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.08.2009, 11:04
AYALA napisał(a):Wyświetl post
klasowe zespoły poznaje sie po tym jak nie są w najwyższej formie to wygrywają i tak było dziś.
Rozumiem,iż reguła ta nie dotyczy europejskich pucharów...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.08.2009, 11:20
Wojtek bardzo dobrze.

Irytować zaczyna Diaz.

Suma sumarum, mamy jednego napastnika i ciezko bedzie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Robert_wislak
Senior Member

Stary 02.08.2009, 12:02
Selene napisał(a):Wyświetl post
Kirm jakos taki wyputy wczoraj(wolniejszyniż wczsniej). Ale jego podania są z wyższej półki.
Garguła i Boguski i będzie DT
Może mu dziś nie szło ale on był wszędzie, biegał chyba 2 razy więcej od reszty.
A co do Brożka to może weźmie sie za siebie zamiast opie*dalać kolegów za byle co, czasem nawet jak on im źle poda. Gwiazdeczce sie chyba coś pomyliło

Wisła
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 02.08.2009, 12:13
Robert_wislak napisał(a):Wyświetl post
A co do Brożka to może weźmie sie za siebie zamiast opie*dalać kolegów za byle co, czasem nawet jak on im źle poda. Gwiazdeczce sie chyba coś pomyliło
a dajcie sobie spokój On juz tak ma i tego raczej nie zmieni taki charakter

a co do meczu może być ale Ruch udowodnił że faktycznie nasza liga to dno i niewolno żadnej Levadii w pucharach lekceważyć
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.08.2009, 12:17
Paweł taki ma charakter i już, nie zmieni się.Co do meczu to brawa należą się przede wszystkim dla Łobo nie za to że strzelił bramkę tylko ogólnie za cały mecz walczył jak nigdy.Słabo zagrał Alvarez ale trzeba jeszcze poczekać aż będzie w 100% przygotowany do sezonu, jedna bardzo ładna wrzutka.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów